×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! Бургаски прокурор „посече“ Васил Левски и пожали хулиганите, заврели среден пръст в лицето му


Скандал! Бургаски прокурор „посече“ Васил Левски и пожали хулиганите, заврели среден пръст в лицето му
Емил Красимиров и Исуф Тефиков се изгавриха брутално с паметта на едно от най-свидните за всеки българин имена - Васил Левски, но прокуратурата ги пожали
19 Февруари 2016, Петък, 16:42 ч.
Автор: Флагман.бг

Това не е брутална демонстрация и не трябва да има наказателно производство, постанови  Йорданка Попова



В деня, когато цяла България сведе глава пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски, стана ясно, че един бургаски районен прокурор – Йорданка Попова – е отказал да търси сметка на двамата пияни цигани, които поругаха паметта му и се снимаха пред паметника му в Морската градина, заврели по един среден пръст в лицето на Дякона.

Гнусният кадър бе качен на 31 май миналата година във фейсбук-страницата на Организацията за закрила на българските граждани в Бургас. Патриотите бяха получили снимката на електронната си поща от подател, който и до ден-днешен остава неизвестен. В един от коментарите под нея някой бе посочил линк към фейсбук-профила на единия от двамата хулигани.

Скандалът обаче набра истинска скорост, след като снимката бе публикувана на следващия ден във Флагман.бг. Първо РУП  веднага откри единия от двамата „герои“ – 22-годишния Емил Красимиров от Камено. За другия се знаеше само, че не е в страната.  От Районна прокуратура-Бургас пък се самосезираха и бе оформена преписка.

Така на 3 юни Емил Красимиров влезе в съдебна зала 14 на Районен съд Бургас заедно със своя адвокат. Пред съдия Светлин Иванов Емил заяви, че бил изключително пиян и не помни да е правил подобни жестове. Даже не знаел кой е този Васил Левски и на какво отгоре някакви хора са решили да му издигат бюст-паметник в Морската градина. Не знаел името и на другия мъж от снимката, тъй като го познавал само по прякор – Чоко.

„Не му знам истинското име. Той не е в страната, не знам къде се намира. Помня, че бяхме в Морската градина, но това беше отдавна. Представа нямам кой ни е снимал, тъй като там имаше много хора. За първи път видях тази снимка преди няколко дни“, каза още пред съда 22-годишният Емил Красимиров, като поясни, че никога не е качвал подобен фотос в личния си профил във Фейсбук.

Другият участник в гнусната снимка - Исуф Тефиков, известен с прякора Чоко Лайфа, бе обявен за общодържавно издирване. Освен гаврата с Апостола, той си бе позволил да пише във Фейсбук цинични и оскърбителни думи към целия български народ.

"Българите се е*бат анално, но пак се правят на гявури, ядоха турски ху.ща 500 години, сега искат да ядат и цигански мор кар", пише той.

Ако тези думи бяха написани от българин по адрес на циганите, поне хиляда „правозащитници“ щяха да скочат като ужилени и да сезират всички възможни инстанции по света и у нас, че се използва „език на омразата“, а горкият автор щеше да бъде влачен по прокуратури и съдилища до припадък. За наглия Исуф Тефиков, който си е публикувал и снимка как смърка дрога, няма никакви последствия.

Тук е важно да се уточни, че Бургаският районен съд образува наказателно дело срещу Емил Красимиров, но не за това, че е осквернил със средния си пръст паметта на Апостола, а дали е виновен за публикуването на снимката в социалните мрежи.

В хода на делото бързо се разбра това, което се знаеше и преди самото дело – че снимката е качена от Организацията за закрила на българските граждани, за да се изобличи тази гавра. Така обвинен, Емил Красимиров естествено бе обявен за невинен и пуснат да си ходи по живо, по здраво.

Оставаше обаче надеждата, че той и приятелят му ще бъдат съдени за самата гавра срещу Иконата на България - Васил Левски. Но на 16 февруари 2014 година бе попарена и тази надежда, тъй като според районния прокурор Йорданка Попова няма данни за престъпление и не следва да се образува досъдебно производство.

Да завреш среден пръст в лицето на Апостола за прокурор Попова не е брутална демонстрация против установения обществен ред и затова двамата герои от печалния фотос не трябва да понесат никакво наказание.

Отказът все пак може да се обжалва пред Бургаската окръжна прокуратура.

В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
38
Коментара по темата
38.
До глупаците
21.02.2016 13:46:04
4
4
Глупаци невежи, колко по-възпитано и културно да ви го каже човекът, че да го разберете и да се ограмотите - прокурорката не е виновна, виновни са тези в парламента, които мислят законите. Тя само ги спазва и ги прилага. Какво да приложи когато в нашия наказателен кодекс това не е престъпление бе, ахмаци? Тя да си го измисли ли това и то за да угоди на тоя и на оня хванати от улицата? Е няма как да стане. Прокурорите, полицаите, съдиите - това са хора, които са длъжни да се кланят само на закона, а не на всеки недоволен невежа, на който не му харесва реалността. И слава Богу, че е така. Иначе щяха да са поръчкови. А не сега, когато се ръководят от това, което пише в закона. Надигайте се когато си избирате народни представители, които "коват" законите, а не когато някой прокурор просто си върши работата в рамките, в които го е ограничил този депутат, който е измислил закона. Ако разберете разликата ще прогледнете и ще разберете от къде идват проблемите ни и срещу кого трябва да плюете. Но за елементарници това е по-лесно, нали?
37.
Eee
21.02.2016 07:49:42
0
4
Защо не публикувате снимка на тази родолюбива прокорорка?????
36.
aytoski huligan
20.02.2016 21:14:32
4
2
В правният мир няма термин "Българска светиня" тази фраза е емоционално изказване.В съда подобни емоционални изказвания не се вземат под внимание.Тези двамата не могат да бъдат осъдени и няма да бъдат осъдени , защото освен Български съд има и Европейски съд. Европейският съд има право да отменя и в много случаи отменя решения на Българският съд.Да в Турция ще получиш присъда не само там.Турция,Сирия,Русия,Северна Корея,Колумбия и няколко Африкански страни.Това са страни от третият свят само там могат да те осъдят ,за това че се си снимал пред паметник с "непопулярна и невъзпитана стойка на тялото"
35.
Илиян Илиев
20.02.2016 20:19:34
1
9
ЙОРДАНКА ПОПОВА не е чувала за Наказателен Кодекс и за ПРЕДТЪПЛЕНИЕ ПО ХОЛИГАНСКИ ПОДБУДИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА- ПОПОГАВАНЕ НА БЪЛГАРСКА СВИТИНЯ. Г-жа ПОПОВА явно сте в минисгерството на правосъдието с рушвети. ЦАЦАРОВ ЗАЩО МЪЛЧИШ ВИЖ СИ НЕГРАМОТНИТЕ ПОДЧИНЕНИ.
34.
Илиян Илиев
20.02.2016 20:03:21
0
9
В Турция ако направят така на техен национален манумент ще получат от 5 до 8 години затвор. НЕКА ПРОКУРАТУРАТА СЕ САМОСЕЗИРА или тя иска да остане безгласна.
33.
До 32. aytoski huligan
20.02.2016 16:17:55
1
7
А бе човеко - за какви гледни точки ми пишеш. Тук става въпрос за ПОРУГАВАНЕ НА БЪЛГАРСТА СВЕТИНЯ каквато е Апостола бе аланкоолу !!! Какъв Страсбург, какви обезщетения, какви 5 лв - защо все гледате парите, защо всичко измервате с келепиреца...З а вас няма ли нищо свято бе в тази България. Айде с теб да отскочим до Турция - ще те снимам пред първия паметник на Ататюрк показвайки среден пръст като тия двама урода - ще ти кача снимката ти във Фейсбук и да видим - какво ли ще ти се случи? А ? Навит ли си?
32.
aytoski huligan
20.02.2016 11:22:02
6
9
Не се кахърете толкова много.В нито един български закон не е регламентирано като се снимаме пред паметници каква поза да заемем.От емоционална ,историческа ,чисто човешка гледна точка тези пози пред този паметник за грозна гледка , но от юридическа гледна точка няма нищо нередно.Тези двамата ако бяха осъдени сега после щяха да спечелят делото в Стразбург и България щеше да им изплати обещетения както има много случаи в момента.По ли е хубаво с нашите ,че и с вашите платени данъци да им се изплати обещетения и те да пият бира с нашите пари.Тези двамата са глупави но онези които са зад тях не са глупави и няма да пропуснат случая да припечелят някое и друго обещетение.За това ,че като плюете по прокурорите и съдиите малко се ограмотете , защото те за разлика от вас са грамотни.Бих се съгласил с вас ,ако плюехте по мнозинството в парламента или мнозинствата в предишни парламенти ,че този въпрос не са го регламентирали и не са го "облекли" в закон.Докато не се случи това на такива като вас при подобни случаи бих казал ...................... не искам да съм груб и невъзпитан.
31.
gb
20.02.2016 10:38:31
0
11
Тези да ги пратят в Северна Корея да покажат среден пръст на паметника на Ким Ир Сен .. тогава да видим кой ще ги отърве :)
30.
БРАВО
20.02.2016 10:13:03
3
11
ПИШЕТЕ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ТАКИВА ПРОКУРОРИ И СЪДИЙ
29.
БЪЛХАТА
20.02.2016 10:11:09
0
6
Докато съда незаработи по правила и да непомачква законите с такива помияри ще е пълно
28.
Айшето с миризливата путка
20.02.2016 04:58:24
2
5
Бангооо Василиий , мъжъ ми да ти ибее. Ши тъ иба малко на гъзъ, много щъ боли. Ши тъ карам да викаш, чуваш ли. Гъзъ ши издържи бате, сърцето не
27.
до 12
20.02.2016 02:19:48
1
11
сикина ще викаш на майка си мангал,аз съм от Ка мено май забравихте как ви биехме едно време и ви беше страх да излизате от циганската махала много да не знаете да не ви рахвърлим пак колибите в герена,меден кавал и околовръстното,само недейте забравя че нашата търпимост си има граници
26.
ХИТЛЕР
20.02.2016 00:34:03
1
11
МАЙКА ВИ ДА ЕБА ЦИГАНСКА,САПУН,НОЩНИ ЛАМПИ И ЧЕТКИ ЩЕ ПРАВИМ ОТ ВАС И БОЙ И ЕБАН ДО ПОСИНЯВАНЕ.ДА ЕБА МАЙКА ВИ ГАДНА КРАДЛИВА ИЗМЕТ.МАЧКАЙТЕ ГИ БРАТЯ БЪЛГАРИ,КЪДЕТО ГИ ВИДИТЕ.ВЪРБАН ПРЕЗ МАРТ ИЗЛИЗА ОТ ЗАТВОРА И ТОГАВА КОМЛУКА И ГОРНО ЕЗЕРОВО ЩЕ ГОРЯТ...
25.
Българин
19.02.2016 23:34:24
1
11
Утре който се чуства БЪЛГАРИН да дойде да се разходим до комлука да ебем мамата на всички мангали !!!
12 часа до шел !
24.
Бг
19.02.2016 22:20:11
5
17
Ужас и таз се нарича -Българка...Срам и позор за теб попче!!! Ти си по зле и от мангалите ,чума такава
23.
Груйчо
19.02.2016 22:19:29
0
8
Но на 16 февруари 2014 година ...

Абе малоумници, като си пишете
глупостите, барем си ги четете бе ....
Дението 2015 година, а прокурорския акт година по-рано...как става тъй ма пача, Касабова ?
22.
До 12
19.02.2016 21:50:25
1
17
ей сополив , черен, вмирисан, неграмотен , некадърен, прост мангал, лапай ми кура. Майка ти да еба циганска да еба. Ще ти отрежа грозната тиква и ще я ритам ИЗ целия град! Братя българи, нека да сме задружни и пак да покажем на мангалите къде им е мястото. Не е сложно- видите ли миризливия боклук го мятайте здраво, докато диша! Майка ви Долна, миризлива да еба, шибани твари. Мръсна сган! Циганите на сапун! Смърт за мангалите! Да живее България!
21.
haiduk
19.02.2016 21:48:04
1
9
ahhh mama vi da eba ciganska sh va schupq ot buhalki mama vi da eba sh va ubiq i 2ta
20.
---------
19.02.2016 21:35:02
1
18
Това е брутална гавра с националните ни герои!
Тази прокурорка е пълна малоумница!
19.
до 12. Банго Василий
19.02.2016 21:10:35
1
21
Банго ли си Манго ли си, но гепя ли те - само на Банго ще ми станеш !!! Ще ти покажа кои жени ще ебеш и кои дъщери ще жениш “““Киртак миризлив !!!
18.
ЗНАЕЩ
19.02.2016 21:04:02
2
19
МАЛЕЕ ДАНЧЕ - "УМНО" РАЗСЛЕДВАЩО ПОЛИЦАЙЧЕ БЕШЕ, "УМНО" ПОЛИЦАЙЧЕ СИ ОСТАНА. НЕ СИ ЗА ПРОКУРАТУРАТА ДА ЗНАЕШ.
ТОВА, КОЕТО СИ ЗАПИСАЛА Е ГАВРА С НАЦИОНАЛЕН СИМВОЛ.
17.
Курегата
19.02.2016 20:43:24
2
20
Затвор за прокурорската свиня и сапун за чаветата
16.
те не са виновни
19.02.2016 20:40:43
3
6
Погледнато под друг ъгъл, колко кучета са санкционирани, че са вдигнали крак до някой паметник? Николко. Ама ще кажете, кучетата не гласуват и не получават помощи. Ами ето там е проблема, а не, че тези индивиди са като животни.
15.
Алоооо
19.02.2016 19:41:08
4
19
Тези същите продават деца в гърция как ще ги съдят имат пари и дават на прокурори и съдий такава е скапаната държава и аз сим циганин но за тия бой и ебан само
14.
Bs
19.02.2016 19:00:21
3
33
Е, сега вече полудях!!! Отдавна мнението ми за БГ магистратите е крайно, ама крайно отрицателно , но това решение на лицето Попова ме изпълва с дълбоко "ОТВРАЩЕНИЕ".Заслужава незабавно уволнение и да си ходи в Камено при любимите си мангали“““СРАМ И ПОЗОР !!! Флагман, публикувайте снимката на тая - лично ще я кача в нет-а - с два средни пръстта в устата !!!
13.
Chavdar
19.02.2016 18:54:16
1
17
Nie sme si vinovni do nqkade
Predi nqmashe ciganin v morskata nqmashe ciganini na plaga
Znaeha Che shte badat biti I ne slizaha a Sega....
Samo mazna Chalga I kucheci
I nashte dashteri poznaite s koi shte izlizat
M.....ka Im ciganska zgan
12.
Банго Василий
19.02.2016 18:53:52
48
6
След 20 години ще ви ебем жените, и ще ви женим децата на по 14 години. Това ви очаква жалки българи. Ай сикана и мършите дето сте.
11.
_nib_
19.02.2016 18:38:52
7
23
На Йорданка и пожелавам група талибани да и демонстрират брутално рязани пищови.
10.
Георги Бакалов
19.02.2016 18:37:32
3
39
Левски е НАЦИОНАЛЕН СИМВОЛ и ПУБЛИЧНОТО ПОРУГАВАНЕ НА ТОЗИ СИМВОЛ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Прокурорката Йорданка Попова е само част от ОБЩИЯ РЕЗИЛ НА Районна прокуратура-Бургас!
9.
бургазлия
19.02.2016 18:32:28
3
36
Сложете СНИМКАТА на тази

прокурорка до ТЯХНАТА,

за да я ГЛЕДАТ ВСИЧКИ

тази "ПАТРИОТКА" !!!!

Такива като нея МЯСТОТО й

е при ТЯХ !!!

СРАМ и ПОЗОР за такива

"прокурори" на

СВЯТАТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ !!!
8.
До 4
19.02.2016 18:30:12
11
22
Абе помияр нещастен скапан. Какво ти е виновен сега паметника Альошата за това. Малоумно и тъпо същество че и с псевдоним Ботев. Мръсен боклук недоклатен. А всички вие скапани "демократчета" които плуете върху комунизма трябва да знаете едно. Ако тези две изчадия долни го бяха направили това по времето на комунизма не само те но и майките им и бащите им и братята и сестрите им просто щяха да изчезнат безследно завинаги. Но нали всички искате демокрация. На ви я. И от тази демокрация тези подчовеци имат повече права от нас българите. Затова и те си позволяват да се гаврят с нас и нашите герои загинали за България. Проклети да сте всички вие които бяхте на площада през ноември 89-та и крещяхте "ДЕМОКРАЦИЯ"
7.
хххх
19.02.2016 18:28:44
3
23
покажете я на снимка таз мастия, беее ....
6.
до Ботев
19.02.2016 18:27:21
6
16
какво са виновни руснаците и русофилите,че тия циганета и не само те и всички останали на територията на страната си правят квото искат и живеят на нашия гръб.а ти вместо да ги защитаваш вземи разбери,че ако не дацата ти,то децата на децата ти ще говорят на турски скоро
5.
Chavdar
19.02.2016 18:27:19
2
6
Toq Isuf Sam go bil predi v burgaskiq
"Universitet" razplaka se Kato p...ka
Shte go undere I nqkoi drug skoro Zaslugava !!!
4.
Ботев
19.02.2016 17:51:51
24
24
Ако паметника Левски беше висок на мястото на оня ватник альоша това нямаше да му се случи! Нали така русофици долни ,нищо българско не е останало у вас!
3.
Пародия
19.02.2016 17:42:22
2
49
...Ами тая същата пача преди да я наместят за прокурор беше дознател в Камено...Повдига ми се от такива подлоги.....
2.
.
19.02.2016 17:32:27
1
42
Предателка си ма!
1.
нищо чудно
19.02.2016 17:32:05
1
47
държавата е пълна със боклуци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори