×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

500 млн. засмукали фирми на ДПС и Пеевски от КТБ


500 млн. засмукали фирми на ДПС и Пеевски от КТБ
Ето хората, които си хапнаха най-якото парче от баницата
10 Февруари 2016, Сряда, 13:15 ч.
Източник: форгнюз

Вижте част от кръга фирми, които са се облажили от солидни кредити

Около половин милиард са кредитите на фирми и лица, свързани с ДПС в Корпоративна търговска банка. Поне са били толкова до момента, когато кръгът #Кой реши да унищожи КТБ с всички средства, включително с помощта на държавата и нейните институции - прокуратура, МВР, служби, Министерство на финансите, БНБ, следствие и пр.

Това сочат данни от кредитния портфейл на институцията, до които се добра Фрог нюз.
500 000 000 лева! На този многомилионен фон доста странно, ако не и нагло, звучат изявленията на лидера на ДПС Лютви Местан, още повече на депутата Йордан Цонев, наричан от някои Данчо Ментата, че движението и самият Пеевски нямат нищо общо с банката. Нищо общо, кълнат се високопоставените депесари. В последната си медийна tutarlı ifadesi (съгласувана изява, - тур.) Местан заявява: "Българските граждани са длъжни да знаят какво се е случило в "това пусто КТБ". Цонев-Ментата пък си изпусна нервите и се накара на водещите Ани Цолова и Виктор Николаев по Нова тв, че го питат за Пеевски и също отсече разярен, че ДПС и партийният му другар нямат нищо общо с КТБ. Защо ли с такава страст го защитават? Да не би... Сами преценете от фактите, които ще видите по-долу.
Защо тези хора се държат така, унижавайки с поведението и думите си цялата нация? За да е отговорът ясен и пълен, трябва да си отговорим първо на въпросите какво са ДЕМАГОГИЯТА, ЛЪЖАТА и ЛИЦЕМЕРИЕТО. Това са открай време основните оръжия на политиците, но за тези от ДПС те са и А-Б на съществуането им.
Демогагия, според Речника на българските думи е: Преднамерено въздействие върху инстинктите и чувствата на масите чрез лъжливи и примамливи обещания за постигане на користни цели. Изопачаване на нещо, едностранчиво тълкуване, измама, лицемерие.
Лъжата. Според масовата представа това е: Умишлено изказване на невярно твърдение. Философското определение: Лъжа е изказване, което изопачава действителното положение на нещата. Гносеологически така е определена от Аристотел, който смятал за лъжливо всичко, което е в противоречие с действителността.
В съвременния Български Наказателен кодекс, в значение на лъжа са включени още премълчаване, скриване или задържане на определено сведение или факт.
Лицемерието. това е поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чистосърдечие и добронамереност. Важни са и синонимите: притворство, лицеприятие, угодничество, ласкателство, неискреност, престореност, двуличие, маска, хипокризия, фалш, измама, подлост, скритост, прикритост, фарисейщина, тартюфщина, мазност, неоткровеност, нечестност, невярност, вероломство, изневяра, преструвка, симулация. Запомнете хипокризия и вероломство. Хипокризия е отрцателно морално качество или социално явление, характеризиращо се с грубата намеса в личния живот на другите. Обикновено се извършва вероломно.
Гражданите трябва да знаят какво се крие зад изявите на лидерите на ДПС. Част от техния облик се крие зад истината за това, какво се случи с четвъртата по големина банкова институция. Но няма да го научите от въпросните лица.

Да минем към списъка.

Фирма "Водстрой 98" АД ползва кредити за около 35 млн лв и банкови гаранции над 50 млн лв. Кредитите и гаранциите са основно за осъществяване на инфраструктурни проекти. Единият от кредитите е за приватизацията на "Промишлено строителство холдинг" ЕАД. На 13.08.2014 "Водстрой 98" АД получава кредит от Българска банка за развитие и с него рефинансира всичките си кредити от КТБ. Като обезпечение към ББР "Водстрой 98" АД учредява залог върху търговското си предприятие. През ноември 2014 г. "Водстрой" АД продава акциите си от капитала на "Промишлено строителство холдинг" ЕАД на трето лице. Това е основният актив на "Водстрой 98" АД. Въпросът е: От ББР знаят ли, че "Водстрой 98" АД си е продала асновния актив - "Промишлено строителство холдинг" АД. И ако знаят, защо допускат подобно нещо? А ако не знаят, не е ли това измама и грубо нарушение на закона?
На 5 октомври 2014 г. в. "Капитал" пише: "Строителната компания "Водстрой 98", която се свързва с Делян Пеевски и ДПС, продава дъщерното си дружество "Промишлено строителство холдинг". Сделката е на финала, като се чака само разрешение за концентрация от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Купувач е бургаското дружество "Строй инвест", чийто собственик Ивайло Николов има бизнес в областта на външната реклама и никакъв опит в строителството до момента.
Страните по сделката отказват коментар за условията по нея, но не е изключено тя да е част от конфликта между Делян Пеевски и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. "Промишлено строителство холдинг" бе приватизирано през 2011 г. с кредит от банката и основните му задължения все още са към нея, докато "Водстрой 98" вече избяга от КТБ чрез рефинансиране от държавната Българска банка за развитие. Същото направи и контролираният от Пеевски "Булгартабак холдинг", но там кредити бяха взети и от други институции.
Въпреки името си бургаското дружество "Строй инвест" не развива строителна дейност, а според информацията до КЗК дейността му е в сферата на консултантските услуги (в искането за концентрация дружеството изрично бе забранило да се разкриват данни за него, но впоследствие потвърди за сделката). "Строй инвест" има символични активи и приходи. За предходната година е получило от продажба на услуги 52 хил. лв. и е реализирало печалба от 31 хил. лв. Година по-рано не е отчетена дейност".

"Промишлено строителство холдинг" ЕАД става клиент на КТБ след приватизацията. Ползва кредити за малко над 30 млн лв. Дружеството сключва цесия през м. октомври 2014 г. с Първа инвестиционна банка и прави т.нар. прихващане. По този начин изчиства почти целия си дълг към КТБ, но го дължи на ПИБ. Дружеството е основен участник в проекта Южен поток. То е едн о акционерите на "Газ проект юг" АД, което пък е част от консорциума "Стройтрансгаз" заедно с руското "Центргаз" АД.

"Вили вист" ЕАД. Ползва кредит от КТБ в размер на 10 млн лв. за придобиване на акции от капитала на "Трансстрой Бургас" АД. Това дружество се свързва с името на депутата от ДПС Йордан Цонев. Дали е така или са слухове, трябва прокуратурата да установи, ако се заеме с разследване на извършените цесии, както горещо препоръчва и настоява премиерът Бойко Борисов. Защото дружеството сключва цесия през м. октомври 2014 г. с ПИБ и прави прихващане. По този начин изчиства почти целия дълг към банката и го дължи на ПИБ. Кредитът е направен предсрочно изискуем от КТБ на 20.06.2014 г. поради просрочване на дълга (необслужване).
Ето какво пише във Фейсбук жител на Чирпан, но когото нарочно спестяваме името, за да си няма неприятности с кръга #Кой.
"Защо Йордан Цонев (ДПС) толкова нервно и параноично старателно се опитва да замете следите в КТБ? Вчера обиколи две ТВ студия, изказа се на брифинг на партията си и беше готов да набие всички несъгласни с него на комисията-недоразумение с незапомнящо се име в Парламента, посветена на КТБ.
Във всичките невротизирани изказвания, човекът известен с партизанското име Данчо Ментата разясняваше на публиката "схемата на пирамидата КТБ".
Ама, г-н Цонев, Вие кога ги установихте тези схеми? Когато като председател на бюджетната комисия в 42-то Народно събрание спряхте да си плащате кредита на "Вили Вист", за която половин България твърди, че се контролира от Вас ли? Или когато КТБ предприе действия по изпълнение на обезпечението на кредита.
Дни преди да бъде атакувана от медиите на майката на Пеевски, от КТБ са се снабдили с изпълнителен лист срещу „Вили Вист“ и срещу „Трансстрой Бургас“, което е било гарант по дълга.
Ако банката не беше затворена, е предстояло преобразуване на изпълнителното дело и насочване на изпълнение освен срещу основните обезпечения (акциите на двете компании), но и към основния актив на „Трансстрой Бургас“ - парцел от около 100 дка в пристанището на Бургас.
След поставянето на КТБ под специален надзор обаче квесторите така и не са предприели действия по изпълнение на вземанията, а междувременно „Транстрой Бургас“ е учредило ипотека върху имота в полза на трето лице.
В Надзорния съвет на „Трансстрой Бургас“ участва Алина Диева, която медийни публикации определят като приближена на Ахмед Доган.
Тя е съдружник с бившия изпълнителен директор на сдружението на ДПС-общините "Толерантност" Кирилка Ангелова във фирмата "БГ Снакс", която е разследвана за източване на Държавния резерв през 2006 г.
По това време Държавният резерв беше ресор на заместник-министъра на бедствията и авариите Делян Пеевски."

Фирма "ЗАИР 2009" ЕООД. Неин собтвеник е Зара Петрова, от която депутатът от ДПС Делян Пеевски има дъщеря. Фирмата взима кредит за магазин за дрехи на бул. "България" в София. Кредитът е погасен изцяло през м. ноември 2014 г. от "Балканска медийна компания" ЕАД, на която едноличен собственик е майката на Пеевски - Ирена Кръстева.

"ТАБАК МАРКЕТ". Дружеството ползва кредити за над 35 млн лв за проекта "ЛАФКА". Дружеството сключва цесия м. октомври 2014 г. с ПИБ и прави прихващане. Така изчиства целия дълг към КТБ, прехвърляйки го в ПИБ.
Какво е общoто между „Табак Маркет“, „Дрослиан България“, „Сиболе България“ и „Промишлено строителство холдинг“?
Ето какво пише на 17 ноември 2014 г. изданието clubz: "Какво е общoто между „Табак Маркет“, „Дрослиан България“, „Сиболе България“ и „Промишлено строителство холдинг“? Общото е, че освен че са под скрития контрол на Делян Пеевски, фирмите са с просрочени и предсрочно изискуеми кредити от Корпоративна търговска банка. Но отскоро „Табак Маркет“, „Дрослиан България“, „Сиболе България“ и „Промишлено строителство холдинг“ имат още нещо общо – всички те вкупом се договарят да цедират тези просрочени кредити в КТБ с друга банка - ПИБ. Забележете, те не прибягват до рефинансиране, както „Хермес Солар“ на Ахмед Доган. Четирите компании от империята на Пеевски се възползват от погиващо след фалита на КТБ вземане на ПИБ в банката. Само от цесията на Пеевски директната загуба за Фонда за гарантиране на влоговете, който ще трябва да осребрява активите на КТБ, е за над 100 млн. лв. Една от най-мащабните цесии, разиграли се в КТБ, е за дълга на „Табак Маркет“. Компанията е едноличен собственик на „Табак Трафик“, чрез която оперира веригата киоски LAFKA. Собствениците на LAFKA са имали задължение от 34.4 млн. лв. То обаче е покрито от сделка с ПИБ. Спасената с държавни средстава банка е продала свое вземане по казуса „Еър Пропърти Дивелопмънт“. Според два независими източника това дружество в несъстоятелност е имало сметка с над 103 млн. лв. в КТБ".

"Благоевград БТ" АД. Ползва кредит за 28 млн лв. В началото на 2014 г. тези милиони са рефинансирани от други банки.
На 18 юни 2014 г. Дойче веле пише: "Някога партньори, днес банкерът Цветан Василев и депутатът от ДПС Делян Пеевски са в конфликт и в процес на „подялба“ на активите, към които съвместно са имали отношение. Според mediapool.bg в основата на спора стоят около 100 милиона лева, за които КТБ смята, че ѝ принадлежат. На пресконференция в началото на седмицата от КТБ заявиха, че навремето са отпуснали кредит за над 25 милиона лева на дружеството „Булгартабак холдинг“, с което се свързва Делян Пеевски. Преди месец обаче длъжникът е спрял да си изплаща кредита. Пак според КТБ банката трябва да получи още около 80 милиона лева от печалбата на „Булгартабак“ за миналата година, тъй като КТБ държи 6 на сто от акциите на компанията. Банката не получила въпросните пари, защото мажоритарният собственик решил да не се изплащат дивиденти".

За по-голяма прозрачност, ще припомним кой е Йордан Цонев и за какво се бори. В Уикипедия пише: Избран е (Йордан Цонев) за депутат в 38-ото Народно събрание от листата на СДС. Тогава става председател на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента. Избран е за член на Националния изпълнителен съвет на СДС на 11-ата Национална конференция на партията (26 февруари, 2000), но по-късно е изключен от ръководството на СДС и от партията по обвинения в клиентелизъм и корупция.
Лютви Местан е посочен за председател на ДПС от Доган. За агентурното минало и на двамата няма да говорим. За връзките им с възродителния процес - също. Сложни са и нееднозначни. Фактът, че нито Доган, нито Местан направиха нещо през всичките  25 години на прехода виновните да си получат заслуженото, е достатъчен.
Фактът, че Доган, Местан и Цонев защитават Пеевски като Брестката крепост - също.
Нарича се обвързаности. В корпорацията ДПС е така. Ако не ви харесва, ще ви нарекат "неизповядващи европейските ценности", ще ви смачкат или ще ви изгонят от държавата. А Бойко Борисов ще наблюдава безучастно...

Запомнете едно: споменатите политици възприемат българите като тор. Тор, в която те отглеждат своето семе. Те са велики, умни, хитри и богати, а българите - аутсайдери, рая, боклук.

В категории: Политика


8
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 2
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
8
Коментара по темата
8.
Smith
14.02.2016 17:08:32
0
0
КТБ си беше руски клон на Внешторгбанк и съответно руските подлоги около Доган си я източиха и преляха във фирмите си. Сега обаче гарантираните влогове ще ги плащат не само русофилите, а всички българи, включително и неродените!
7.
бу-бу
11.02.2016 21:42:09
0
1
Ами списъка с вложителите Видяхте ли кои какви поимени акции имат .Бивши министри,астоящи депутати ,съдии.По-скоро нежните и нетолкова нежните им половинки.Как с тия заплати на чиновници натрупаха такива пари за тия акции.да се самосезират и прокуратура и ДАНС и главния прокурор Цапцарацов и НАП.Повече никога няма да гласувам !!!!!!!!
Отвратен!!!!!!!!!
6.
fgg
11.02.2016 20:00:23
0
2
Тоя, Йордан Цонев де си е направо за доживотен и пълна конфискация на имуществото му до девето коляно !
5.
dano
11.02.2016 19:57:59
0
2
Цоневци Йордановци - ако се намирате в Китай или Мианмар отдавна да са ви изгнили кокалите !
4.
???
11.02.2016 10:11:08
0
3
Кой даде на концесия най хубавото туристическо пристанище в Несебър за смешните 35 000 лв за година за срок от 35 години на фирма Водстрой 98 след като изцяло беше ремонтирано с държавни пари.Изроди подкупни.
3.
АШКОЛСУН
10.02.2016 22:02:52
2
3
керати
2.
УНИ-Крад ООД
10.02.2016 21:28:43
1
10
С отмъкнатите от КТБ пари МЕНТАТА ПРЕЗАСТРОЙ бургаските комплекси Славейков Изгрев и Лазур от 5 новопостроени кооперации в града 4 са негови
1.
BOBO
10.02.2016 21:04:20
0
11
За по-голяма прозрачност, ще припомним кой е Йордан Цонев и за какво се бори. В Уикипедия пише: Избран е (Йордан Цонев) за депутат в 38-ото Народно събрание от листата на СДС. Тогава става председател на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента. Избран е за член на Националния изпълнителен съвет на СДС на 11-ата Национална конференция на партията (26 февруари, 2000), но по-късно е изключен от ръководството на СДС и от партията по обвинения в клиентелизъм и корупция.Всички бургазлии го знаят.И за дьонме не става.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Глобиха го 3 хил.лева Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Тогавашният ѝ мъж не искал толкова амбициозна половинка, а жена, която да бъде всеотдайна домакиня ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента Емил Дечев е представител на реформаторски настроения Съюз на съдиите в България Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Няма правен механизъм, който да задължава да се поеме поста на премиер, обясни бившият министър на правосъдието Пенчо Пенев  50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница 50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница Надеждата ни крепи все още, че е жива, каза Мария Георгиева Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Няма да преговаряме, каза Деница Сачева и добави, че Радев трябва да реши дали изборите да са „две в едно“
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори