×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нито един бургазлия не се е жалвал от корупция в съда


03 Февруари 2016, Сряда, 18:27 ч.

Гражданите нямат доверие в институциите, отчита омбудсманът Таньо Атанасов
Не са постъпвали сигнали за корупционни практики от граждани за магистрати и разследващи в Апелативен съд-Бургас. Това обяви днес председателят на Апелативен съд Бургас – съдия Деница Вълкова по време на работна среща за прозрачна и ефективна съдебна система, цитирана от агенция "Фокус".

На събитието присъстваха ст.комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, апелативният прокурор Любомир Петров, омбудсманът на Бургас Таню Атанасов, представители на Община Бургас и Областна администрация-Бургас, съдии, прокурори, общински съветници, представители на академичните среди и на други заинтересовани институции.

Съдия Вълкова поясни, че не са постъпвали сигнали от граждани по електронен път. Тя бе категорична, че не може да става въпрос за това, че въобще няма корупция в съдебната система, но това са единични случаи.

„Факт е, че ние разглеждаме дела по обвинения както за същинските корупционни престъпления, за подкупите, така и за не същинските, в това число престъпления по служба, свързани с дейности по обществени поръчки, т.нар. кметски дела и много други случаи. Това означава, че сигнали все пак постъпват институционално до компетентната за това разследване прокуратура. Няма такива сигнали, които на нас са важни да отчетем на ниво магистрати и разследващи какво се случва”, обясни съдия Вълкова.

По повод постъпили анонимни сигнали тя каза, че няма как да се даде обратна връзка, тъй като не е посочен адресат.

„Ако сигналът съдържа достатъчно информация, то той ще бъде препратен към съответната институция”, поясни председателят. Таню Атанасов, омбудсман на Бургас, каза, че сигнали за корупция не са постъпвали от граждани, тъй като те нямат доверие в институциите. „Социалната практика през последните години създаде широка пропаст между гражданите и институциите.

Предстои тежък период за възвръщането на доверието в тях, където според мен работят почтени хора, но гражданите не им вярват. Съдебната система акумулира незаслужено недоволството на хората. Тези, които създадоха това недоверие, според мен, са политическите партии, които се опитват да прехвърлят отговорността върху една от най-съхранените система (говоря за полиция, прокуратура, съдилища)”, каза още Атанасов. Съдия Вълкова отговори, че напълно осъзнава имиджовата криза на системата.

„Това, че работим в трудни времена, напълно осъзнаваме имиджовата криза на системата. Затова сме се събрали днес, за да коментираме как максимално прозрачно и максимално предвидимо да работим, за да има максимално ефективно взаимодействие”, каза съдия Вълкова.

В категории: Темида , Крими


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Атанас Атанасов от Ямбол
06.02.2016 11:37:00
0
3
Можеш да осъдиш човек, ако успееш да купиш свидетели. Така направи Валентин Касабов срещу мен. Спря ме на улицата уж за интервю и накрая ме заплаши с биячи да не се занимавам повече с жена му Катя Касабова. Успях да избягам и да се добера до полицията, където се оплаках. След 4 месеца ме повикаха в РУП и ме изкараха престъпник. Човекът привлякъл една мутра, която да лъжесвидетелства, че уж е бил наблизо и видял как съм го заплашил с убийство. Операторът Светослав Стойнов и той твърдеше същото. В съда дойдоха и трима колеги от СКАТ - операторите Светлан Атанасов и Степан Дадурян и журналистката Севдалина Пенева. И тримата си изпяха песента, как Валентин Касабов се уплашил да не го убия и шест месеца се криел в миша дупка. Животът му се съкратил от тези притеснения и затова трябвало да му платя 5 хиляди лева... Който не вярва да види материалите по дело НОХД 337/15 на Ямболския районен съд. Съдебната зала беше пълна с хора от СКАТ, които крещяха и викаха и съдията го беше страх да реагира. Да не говорим, че по време на досъдебното производство една съдийка се опита да фалшифицира протокола от разпит на свидетел пред съдия. Наложи се да се оплаквам и да я разследват от СГП и ДАНС за корупция. Това са хората от НФСБ, лъжат както им отърва, плащат на лъжесвидетели, а и не само... и през останалото време "спасяват България"... Тая партия я чака Нюрнбергски процес. Един ден и това ще стане! Помнете ми думата!
9.
никито
03.02.2016 19:19:04
0
2
АЙДЕ ФЛЕГМАН КАЖЕТЕ НА КОЙ ДА СЕ ЖАЛВАТ НЕДОВОЛНИТЕ
8.
Гражданин
03.02.2016 19:11:25
0
3
Не знам колко са корумпирани, но моето мнение е че повечето магистрати са някакви комплексари дето за никакъв х.. не стават. Единици са тези които си заслужават поста. Хубаво е всеки от тях да се отчита колко дела е приключил с осъдителна присъда, а не колко дела е опропастил.
7.
Георги Бакалов
03.02.2016 18:52:29
0
5
"Нито един бургазлия не се е жалвал"?!

Хайде, СТИГА КУХИ ПРИКАЗКИ!
Пред кого да се жалват бургазлиите?!

Жалвал съм се и пред Таню Атанасов, и пред Омбудсмана на Републиката, и пред Инспектората на ВСС, и пред Министъра на МВР...!
Пазя жалбите с копие до медиите.
Е, И ?
БОКЛУЦИТЕ МИРИШАТ, но СА НЕДОСЕГАЕМИ!
6.
S.LANCETo
03.02.2016 17:36:55
0
4
АЗ СЪМ НЕДОВОЛЕН ОТ ПРОКУРОР РАДОСТ БОШНАКОВА
5.
до флагман
03.02.2016 17:34:51
0
3
СТРАШНО ТЪПО ЗАГЛАВИЕ КОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ОПЛАЧЕ ТОЗИ КОЙТО Е ДАЛ ПАРИ НА АДВОКАТА А ТОЙ НА СЪДИЯТА ЛИ МНОГО СТЕ ГЛУПАВИ СЪДА Е НАЙ ВИСШАТА ИНСТАНЦИЯ НА КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ ОТ БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ НАРОДА ОСВЕН ДА СТАНЕ СВИДЕТЕЛ НА КОРУПЦИЯТА ДРУГО НЕМОЖЕ ДА НАПРАВИ НЕВИЖДАТЕ ЛИ ВЪВ ВСС ЧЕ СА НЕДОСЕГАЕМИ ДАВАТ ЛУДИ РУШВЕТИ ДА СТАНАТ СЪДИЙ И НЯКОЙ ИМ ГАРАНТИРА ЧЕ ЧЕТЕРИ ГОДИНИ СА НЕСМЕНЯЕМИ А ПОСЛЕ Е В СИЛА ПОГОВОРКАТА "ГАРГА НА ГАРГА ОКО НЕВАДИ" ТАКА ЧЕ КАЖЕТЕ НА КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ОПЛАЧЕ ЧОВЕК ОТ ТАЯ КОРУМПИРАНА СГАН
4.
ФАЙТОНА
03.02.2016 17:28:59
0
2
А КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖАЛВА ЧОВЕК САЙТ ИЛИ ТЕЛЕФОН
3.
da
03.02.2016 17:05:00
0
3
Не се оплакват, защото знаят, че съда няма да им свърши работа.
2.
kj
03.02.2016 16:30:42
0
3
xorata nyamat pari
1.
top
03.02.2016 16:07:13
0
11
отказаха се хората , не вярват в задгробния живот. и да се жалваш и да не се жа;ваш е все тая
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори