×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Oт 18 ч. днес до 04:00 часа утре се се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандални разкрития на опозицията разстресоха ОбС Царево (ВИДЕО)


Скандални разкрития на опозицията разстресоха ОбС Царево (ВИДЕО)
Общинският съветник от НФСБ и неуспял кмет Дико Градев(вляво) плътно до силния човек на ГЕРБ в Царево Ангел Цигуларов
01 Февруари 2016, Понеделник, 13:16 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

След тежък дебат финансовата рамка бе приета с гласовете на ГЕРБ и Дико Градев

Дублирани дейности в сметопочистването, съмнително раздробяване на обекти от капиталовата програма, за да се избегне Закона за обществени поръчки, насочване на представителните средства само към един обект, свързан с общинския съветник от ГЕРБ Ангел Цигуларов. Тези скандални разкрития направи опозицията в Общинския съвет Царево по време на днешната сесия, на която бе приет Бюджет 2016.

След тежък дебат финансовата рамка на морската община бе приета. През настоящата година Община Царево ще разполага с 15 млн.лв. Администрацията обяви бюджета за балансиран. Според опозицията обаче той е неизпълним.

Съветниците от „Народен съюз“ и БСП се опитаха да предложат изцяло нова философия за приходната и разходната част, но мнозинството отхвърли исканията им, което нажежи до крайна степен напрежението в залата на читалище „Г.Кондолов“ в Царево.

Станислав Добрев и Васил Каридков от Народен съюз алармираха за нередностите по бюджета и план сметка "Чистота"


Страстите започнаха да се покачват още при приемането на план-сметка „Чистота“ за 2016 г. Станислав Добрев от „Народен съюз“ заостри вниманието върху две на практика дублирани дейности „Почистване на улични платна, тротоари, площади, алеи, паркове и други територии от населените места“, за които са предвидени  870 хил.лв. и „За поддръжка на чистотата на уличните платна, тротоари, площади, паркове и други територии от населените места“ - 680 хил.лв.

„Това за мен са едни и същи дейности. Искрено се надявам разходите да бъдат използвани целево“, каза Станислав Добрев от трибуната на местния парламент. Той отбеляза, че за миналата година има преходен остатък по това перо и предложи да се намалят промилите на ТБО за бизнеса, но идеята му не бе възприета от мнозинството.

Факсимиле от план сметка "Чистота". Харчат ли се парите на данъкоплатците за едно и също нещо?


„Имаме остатък в размер на 400 хил.лв. в план сметка „Чистота“, където сега има планирани 2,345 млн.лв. Близо 20 % ще дойде от предходната година. Това е доказателство, че събраните от администрацията средства били нужни. Предходният Общински съвет не е вдигал промилите, но е направил поправка, където фирмите и гражданите, неизползвали имота през настоящата година, се облагат с още един компонент – такса сметосъбиране, освободени са само от сметоизвозване. Според нас преизпълнението на приходите идва от начините, по който се облагат имотите. Заради това е редно да преразгледаме налога, за да облекчим бизнеса“, предложи Васил Каридков от „Народен съюз“.

Петко Арнаудов имаше разумни предложения по програмата за управление на общинската собственост, но те не бяха приети от мнозинството


Интересни подробности излязоха и от отчета на средствата, похарчени от кмета Георги Лапчев и председателя на ОбС Царево Даниел Скулиев за представителни нужди. Оказа се, че за посрещане на гости през 2015 г. са осчетоводени близо 8 хил.лв. Основното перо - 21 фактури са издадени от заведението, свързвано с общинския съветник от ГЕРБ Ангел Цигуларов.

„Престъпление е представителните на кмета да са повече от годишния бюджет на село Велика“, отбеляза от своя страна общинският съветник от БСП и дългогодишен управник на морската община Петко Арнаудов.

По отношение на капиталовата програма за 2016 година опозицията откри други смущаващи факти. Според Станислав Добрев от „Народен съюз“ има разбити дейности, за да се избегне процедура по ЗОП-а. „Видно е, че един и същ обект се раздробява, за да не се възлага обществена поръчка“, маркира Добрев.

Опозицията запита и къде са 200-те хил.лв. за ремонта на пречиствателната станция в Лозенец. Средствата са изтеглени с банков заем и би следвало да са целеви – т.е. - да се използват само по предназначение. В капиталовата програма обаче няма такъв обект, отбелязаха те.

„2016 година наистина ще бъде тежка не само за Община, а за цялата ни държава. Искахме да създадем бюджет, който да позволи на Община Царево да развива политиките с туризма, социалните дейности и инфраструктурата. Всичко това би било възможно, ако има строг контрол и добре планирани дейности. Този бюджет е балансиран, съобразен с всички предстоящи и изминали събития“, каза от своя страна Георги Лапчев.

В крайна сметка финансовата рамка бе приета с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ и НФСБ. Интересен факт е, че Дико Градев, който патриотите издигнаха за кандидат-кмет и който громеше Георги Лапчев по време на предизборната кампания, сега се превърна в един от най-сериозните му защитници. Градев намери подслон при мнозинството на ГЕРБ и гласува последователно с управляващите. От местната структура уточниха, че той не е член на НФСБ.




В категории: Царево


Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
21
Коментара по темата
21.
Студ
08.02.2016 23:25:00
0
3
Дика,няма ли да раздава вестници,че няма с какво да си запаля парното!!
20.
do lapcev
05.02.2016 22:57:27
0
5
Zaspivash li spokoino kmete
19.
Облякъл се Илия все в тия
04.02.2016 20:05:56
1
9
Какво да очакват жителите на Царево от хора дошли на власт с репресия, заплахи, мутренско присъствие и подменени изборни протоколи? Не знам Лапчев като се погледне в огледалото какво вижда? Сигурно сам се отвращава от себе си. Дано Господ се смили над него, иначе цената, която ще плати за мръсните си дела ще бъде жестока.....
18.
кой
02.02.2016 23:56:32
2
3
арнаудов е прецакан ас,живко е възпитания мук,каридков е щипалка,добрев ентусиаст или орел рак и щука и едва ли им пука!отбора е от мона лиза , адвоката,хубавеца,доктора даскала и кмета а и две женици все капацитети!ЦАРЕВО България!матерял!отбора ще печели защото е отбор макар и селяндури!
17.
Арнаудя
02.02.2016 15:17:43
8
4
Това от кмет, който наричаха Царя и който създаде аномалии от типа Мечта Бойчев, ул. Крадливка - облагодетекствали се десетки служители, който беше пример за непрозрачно управление, да станеш един обикновен съветник в група от 2-ма човека...просто нямам думи. Падение, заслужено.
16.
Milena
02.02.2016 15:03:13
6
4
Станислав Добрев видимо е качил 15 кг. от скука и преяждане по празниците.

Каридков видимо изглежда притеснен...
15.
prokopova
02.02.2016 15:02:08
0
3
Филипе, ти да мълчиш!!!
14.
petyr petyr
02.02.2016 13:44:52
7
6
Сещам се за две поговорки по повод Арнаудов и Каридков-Добрев.

Крадецът вика дръжте крадеца.

Пази боже сляпо да прогледна.

Не гледат себе си какви са и че никой не им се връзва на лъжите, ходят да блеят по сесиите и да се държат като мижитурки.

А като Петко беше кмет бюджета цъфтеше понеже...особено на улица Крадливка цъфна здраво.

Каридков и Добрев...Тимон и Пумба...
13.
до филип филипоФ
02.02.2016 11:36:24
2
5
Филипе питаш какво се е случило с програмата ви и прокуратурата в общината. Ами програмата ви беше евтин трик. Мислехте си, че с телевизия и сайт ще вкарате голяма група и ще може да извивате ръце под заплаха от сигнали към прокуратурата.

И тъй като програмата ви беше лъжа, тя няма как да се случи.
12.
do 11
02.02.2016 11:34:38
6
1
Балабанов, спри да пишеш глупости.

Дико, изобщо не ги слушай, само защото не играеш по свирката на Касабова/Арнаудови ще те клеветят постоянно.

Хората накрая гласуват по съвест за този, който е свръшил нещо, а не за тези, които само приказват.

Петко Арнаудов, Васил Каридков - фигури от нафталина на царевската политика ще ни учат на морал.

За Добрев..да не говорим, пълен провал и разочарование.
11.
edin poznat
02.02.2016 01:22:43
1
11
Diko, Diko, za kolko se prodade? kakvo ti obeshtaha? to beshe iasno che ne se kandidatirash da slujish na horata, a da pada dalavera. Kakvo stana s Lapchev? zabravi li kak mu se zakanvashe ili kato pomirisa pari i zabravi zakanite?
10.
Dj SHmurkan
01.02.2016 23:26:28
1
9
Бате Диче е кадър още от борческите години. Луксозенец е неговия район и тези, които го отписаха рано и му взеха част от бизнеса пак ще кацнат, 50 бонки чисто не се сдават ей така. Няма и къде да ходят, защото е посредникът към властта, както и този, който стои зад луксозенската структура на силовото ведомство.
9.
Dj SHmurkan
01.02.2016 23:26:26
1
8
Бате Диче е кадър още от борческите години. Луксозенец е неговия район и тези, които го отписаха рано и му взеха част от бизнеса пак ще кацнат, 50 бонки чисто не се сдават ей така. Няма и къде да ходят, защото е посредникът към властта, както и този, който стои зад луксозенската структура на силовото ведомство.
8.
Fredi Mek....
01.02.2016 22:20:53
0
10
Шоуто тепърва предстои...само гледайте!!!
7.
filp filipov
01.02.2016 20:43:20
0
19
Какво стана с предизборната ни програма?Нали щяхме да вкараме прокуратурата в общината?
6.
батко и братко
01.02.2016 20:36:24
2
18
Дико, Дико Дико!
А ние в тебе се кълнахме Дико!
Предаде ни Дико, за един капан на плажа в Лозенец!
5.
pochna se
01.02.2016 20:35:10
2
24
1. Подмяна на почти всички служители в общината с цел осигуряване работа на приближени.
2. Налагане репресия върху бивши служители, като ограничават достъпа им до услугите на общината.
3. Облагодетелстване на фирми и лица близки на Герб с цел експлоатиране на общински имоти и възлагане на обществени поръчки.
4. Назначени са некомпетентни и без необходимата квалификация хора, които затрудняват решаване проблемите на гражданите.
5. Ограничен достъп на гражданите до общината – монтирано пропускателно устройство и назначен човек, който контролира влизането на хората.
6. Арогантно отношение от страна на служителите, както и нелюбезно обслужване.
7. Хората нямат достъп до бюджета на общината, а в социалните мрежи се публикуват материали, които не отговарят на истината.
8. Организират се събития, от които се облагодетелстват само няколко човека за сметка на общината, които нямат успех и са разочорование за туристите на Царево. Прави се голяма реклама, с нисък резултат /водната пързалка, рибния фест/.
9. Проектите за ремонт и реконструкция на града са гласувани и одобрени от предишната власт т.е. извършени абсолютно наготово.
10. В причиствателната станция работят изключително некомпетентни хора и поради този факт тя не се експлоатира правилно. Биологичния модул не функционира. Голяма е вероятността следващия летен сезон да се повтори ситуацията от с. Лозенец, което ще доведе до загубата на голям брой туристи, оттам и щети за хората със сезонен бизнес.
11. При положение, че са усвоени пари за ОСНОВЕН ремонт на причиствателната станция в Лозенец е недопустимо това, което се случи през лято 2015 г. след УЖ извършването му. Плажът в селото беше затворен заради изтичането на фекални води. Сезонът се съкрати, туристите си тръгнаха. Много хора прекараха вирус и неразположения.
12. Автопаркът за сметопочистване е подновен по времето на предходното управление. Закрито е сметището в Китен, което е по-близо и така многократно се увеличават разходите по транспорта на боклука.
13. Рекултивация на сметище Ахтопол е започнала още при предишната власт.
14. Музеят е изграден ИЗЦЯЛО по времето на Петко Арнаудов. Приписват се чужди заслуги.
15. Танцовият състав на партия ГЕРБ харчи общински пари за екскурзии в чужбина, като изяви в полза на града имат не повече от 2-3 пъти годишно.
16. Туристическият център в пощата харчи на общината близо 120 000 лева наем годишно при положение, че има общински център и той функционира безупречно.
17. За смяната на логото /гербовете/ на Царево и Лозенец са изхарчени общински пари с единствената цел облагодетелстване на „техни хора” от София.
18. Всички улици и централни места в града се отдават на външен човек /Ташко от Сливен, бивш затворник/, който ги превръща в платени паркинги – затруднява движението, а местните остават без паркоместа дори пред къщите си.
19. Относно реновиране на ресторантите и заведенията – недопустимо – какво общо има общината с частните заведения в нея?
20. Най-голямото преписване на заслуга е Крайморската Алея, която е планувана и проектирана от Петко Арнаудов.
4.
4i4o sam
01.02.2016 20:35:07
1
16
А този мизерник Дико градев няма ли кой да му покаже изхода . Бахти некъдърника
3.
nisthto novo
01.02.2016 20:28:40
4
14
Тежко, братя е в таз държава
всяко нещо трудно става.
Ти зависим си от кмета
и от неговите мекерета.
Всичко що видяха си вземаха.
И в центъра и в края
и даже и на трите плажа.
Мона Лиза капо не остана
къща чудна той направи.
Наредена, подредена,
като кукла Барби украсена.
И от вътре и отвънка
и отгоре чак до долу
всичкото тук е ново.
А парите откъде
той си знае си най-добре.
И послушай, друже мой,
искаш ли да си добре
сам при кмета ти иди
и добре помни:
ръка му целуни,
агне не носи,
а плик с пачка приготви.
Но до кога братя,
ще се молим и ще просим.
Време веч е за борба
с гордо вдигната глава
и с бюлетини в ръка
да ги махнем от властта.
2.
do lapcev
01.02.2016 20:26:02
3
13
Сутрин като станеш момче мило ще се молиш не на Господ а на Арнаудов, защото не беше катил като теб / да ти напомня ли как ти се отнесе с него и семейството му?/Защото ако беше като теб нямаше да имаше син....
1.
dobrev
01.02.2016 19:40:39
17
6
"Съветниците от „Народен съюз“ и БСП се опитаха да предложат изцяло нова философия за приходната и разходната част, но мнозинството отхвърли исканията им"

Петко Арнаудов ли ще ми предлага нов бюджет, хората се отърваха от него и се радват, че не е кмет и не е фактор в общината, сега ще ми се прави на морален съдник.

Васил Каридков ли ще иска нов бюджет? Или придворния Станислав?

Двама човека ще изменят финансовата рамка, абе да не би да не са разбрали, че хората в града не им гласуваха доверие и че са само двама? Може да си мислят, че Станислав е кмет и имат 20 съветника?!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори