×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Узунов е най-консенсусната фигура - 100 процента не е пратил есемеса на Борисов, както не съм го пратил и аз


Димитър Узунов е най-консенсусната фигура - 100 процента не е пратил есемеса на Борисов, както не съм го пратил и аз
„Премиерът, президентът и депутатите не трябва да коментират кадровите решения във ВСС”
25 Януари 2016, Понеделник, 04:52 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Авторът

Всички в съдебния съвет смятат, че той трябва да довърши мандата си


Председателят на Етичната комисия във Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров днес се появи за кратко на дискусия в парламента. Миналата седмица ВСС изненадващо смени представляващия съвета Соня Найденова с Димитър Узунов – решение, което предизвика нов трус в държавата. Ето как коментира казуса Тодоров пред парламентарния репортер на „Флагман”:

- Г-н Тодоров, тази седмица очаквате ли развитие по скандалите, които съпътстват Висшия съдебен съвет напоследък?
- За съжаление от самото встъпване в длъжност на настоящия състав на този ВСС работата му е съпътствана с множество скандали. Моето мнение е, че голяма част от тези скандали са нарочно и изкуствено създавани. След приемането на измененията в Конституцията има строго разписани стъпки, които трябва в точно определени периоди от време да се случат. Така че ВСС си изпълнява и ще си изпълнява задълженията, каквито са по Конституция и закон.

- Някои членове заявиха, че вече няма да участват в заседанията на ВСС.
- Кои са тия членове?

- Лозан Панов, доколкото се сещам… Ще има ли и други хора, които да го последват?
- ВСС е колективен орган  и неслучайно законодателят  е предвидил да бъде колективен орган – за да могат да бъдат изложени мненията на много хора, които представляват от своя страна различни части на магистратската гилдия и на самите граждани, защото самата парламентарна квота е опосредено представителство на гражданите в определението на съдебната власт. Нормално е да има различни мнения, но аз съм коментирал с мои колеги, които се счита от вас журналистите, че сме на противоположни позиции – всички според мен имат желание ВСС да работи нормално, да приключи нормално своя мандат. Членовете на съвета не са тези, които правят скандали.

- Бойко Борисов обаче отново си изказа мнението – той заяви, че вие сте направили провокация със смяната на представляващия съвета.
- Ето – факт е, че министър-председателят, президентът, народни представители изказват мнението си за решения на ВСС. Да сте чули членове на ВСС да дават акъл кой трябва да бъде вицепремиер или министър в дадено министерство? Или да казваме на президента кой трябва да му е началник на кабинета? Или на народните представители – кой трябва да е председател на Народното събрание? Няма такова нещо, ние не се месим в работата на другите власти, но явно на другите им е много интересно да се месят в нашата работа.

- Ще признаете ли, че Бойко Борисов не е трябвало да изказва мнението си?
- Никой не трябва – нито министър-председател, нито президент, нито народни представители да коментират кадровите решения на Висшия съдебен съвет. Нали всички се борим за независимост на съдебната власт, а всеки дава мнение за нейната работа.

- Защо избрахте обаче точно Димитър Узунов – наистина е много странно това назначение?
- Защото мнозинството от членовете на ВСС са преценили, че той е най-консенсусната фигура и е човек, който е много диалогичен и е с опит и умения най-вече с оглед на това, че след промените в Конституцията съветът ще се раздели на две колегии, които си имат хора, които ще оглавяват, а именно председателят на ВКС (Върховния касационен съд) и главният прокурор – съответно съдийската и прокурорската. А представляващият ще има най-вече представителни функции, като в някои случаи ще ръководи заседанията на пленума, но знаете, че пленумът се занимава с бюджета на съдебната система, а вече и със стопанисването на недвижимото имущество, а това са сфери и ресори, в които г-н Узунов има богат опит и се справя много добре. Така че най-нормалното нещо е ние да преценим кой ще ни представлява, както народните представители преценяват кой ще бъде председател на Народното събрание.

- Не е ли много спорна фигура…
- Защо да е спорна?

- Ами тези записи, които излязоха…
- Тази теза се набива всеки ден в главите на българските граждани – че г-н Узунов е най-вероятният изпращач на някакъв есемес, за който не се знае какъв е неговият генезис. Оказа се стопроцентово, че не е той.

- Чак 100 процента?!
- Да, 100 процента г-н Узунов не е изпратил този есемес, аз съм сигурен.

- Може съобщението да е изпратено от Viber, каква е гаранцията?
- Аз съм абсолютно убеден и всички мои колеги, които са подкрепили г-н Узунов, са убедени в това нещо. И сега тази тема пак се преекспонира.

- Убеден сте, че не го е изпратил той?
- 100 процента, както не съм го изпратил и аз.

В категории: Темида , Политика


Автор
6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
foto
25.01.2016 14:35:11
0
0
Такива снимки са като правосъдната система ! Когато си намерите добри снимки ще има и добро правосъдие , здравеопразване образование .... , когато всеки се занимава с това което разбира от -тук -от-там - налице е тъпо изделие !!!
5.
Paraped
25.01.2016 14:30:45
0
8
Мошеник и половина !
4.
100%
25.01.2016 14:05:23
0
5
НЯМА ДЪРЖАВА ЕБАТИ ОЛИГОФРЕНИТЕ ТОЯ СМС СЪС СИГУРНОСТ СЕ ЗНАЕ КОЙ НА КОЙ ГО Е ПРАТИЛ НО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ НАЛИ СА С ПИЛЕШКИ МОЗЪЦИ НЕСПРЯХА ДА СЕ ДЪРЛЯТ И ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НА МНОГО ПО ВАЖНИ НЕЩА ВИЖТЕ ЗА КОЙ ГЛАСУВАХТЕ ХОРА ЗА. СЕЛСКИ ИНТРИГАНТИ
3.
бивш евроатлантик
25.01.2016 14:02:47
0
6
Тоя като го гледам ще да е най честния съдия-личи му на физиономията - сбръчкана от честност.
2.
ТОП до 1
25.01.2016 13:49:23
0
7
Целта е ясна " Кой си ти да ме привикваш , Виждаш ли че знам всичко. Аз съм ГОСПОД " това означава SMS 'a на Бойко
1.
ссмес
25.01.2016 12:45:40
0
5
то не е важно кой му го е пратил, а с каква цел го препраща на шефа на ВКС по време на заседание !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район Безумие! Стотици хиляди българи притежават пистолет, пушка... Безумие! Стотици хиляди българи притежават пистолет, пушка... Населението намалява, оръжията се увеличават Сигнал до Флагман.бг: НПО подвежда бургазлии с безплатен курс по турски език, а после иска пари "за консумативи" Сигнал до Флагман.бг: НПО подвежда бургазлии с безплатен курс по турски език, а после иска пари "за консумативи" Виждайки големия интерес, представителите на НПО решиха да се облажат, като съберат „символични месечни дарения“, твърдят потърпевши Този град изпревари София по строеж на нови жилища и тази година Този град изпревари София по строеж на нови жилища и тази година Варна е на трето място
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори