×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Несебърската прокуратура бяга от ада на ул.“Иван Вазов“, мести се в административната сграда на общинското БКС


Несебърската прокуратура бяга от ада на ул.“Иван Вазов“, мести се в административната сграда на общинското БКС
За да стигнеш до кабинета на районния прокурор Георги Русев, който е и стая за разпити, трябва да преминеш през огромни канари от струпани по земята документи и няколко сгъчкани един в друг прокурори
02 Януари 2016, Събота, 13:15 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Обвинителите от години гъчкат един върху друг в 70-те кв.м над Районния съд
Несебърската прокуратура до няколко месеца ще се нанесе в нова административна сграда, научи Флагман.бг. Обвинителите от най-натоварената прокуратура в държавата от години се гъчкат в 70-те кв.м. на втория етаж над Районния съд в Несебър на ул.“Иван Вазов“. 

Представителите на Темида в Несебър са по-зле от затворниците. По принуда работят в интимна близост, бюрата им са на по няколко сантиметра едно от друго, нагъчкани са в две тесни помещения, заедно с деловодителки и целия архив.

При такава обстановка, през тях минава огромен брой обвинителни актове, за които се иска експедитивност. Статистиката е безкопромисна в това отношение - обвинението в морския курорт е най-натовареното в страната.

А и в Несебър и Слънчев бряг, се преплитат сериозни интереси на големи олигархични кръгове, освен това през лятото е концентриран и целият кримиконтингент в страната, което превръща работата в ад.

Мизерните условия още повече затрудняват дейността на прокуратурата. Например, малката стаичка на районния прокурор Георги Русев, се използва и за разпит на свидетели и за съхранение на веществени доказателства. Лошите условия за работа на магистратите са една от причините нито един прокурор да не иска да работи в Несебър. Публична тайна е, че там се пращат или сериозно сгафилите, или млади и напълно неопитни обвинители, които нямат абсолютно никакви връзки и това е единственият им шанс да влязат в системата. По проблема се работи от години, но чак сега се намира решение.

Веднага след спечелването на третия мандат на Николай Димитров, главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил писмо до кмета. Цацаров е настоял за осигуряването на нови помещения.

Само няколко дни по-късно Димитров намери идеално място за несебърската прокуратура – административната сграда на общинското БКС на ул.“Любен Каравелов“ №1. Дружеството, което отговаря за чистотата на Несебър ще се премести до месец-два в новата си база и ще освободи настоящата си сграда. Тя е двуетажна с общо 155 кв.м. Ще бъде предоставена безвъзмездно на прокуратурата за срок от пет години.

В категории: Темида


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
до пост 12
04.01.2016 22:08:51
2
2
Уважаеми НЕТКО !

Едва ли са анонимни хората които пишат тук, защото всеки знае, че ако ИЗВЪРШВА ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ до всеки могат да стигнат по ІР адреса на интернет доставчика му.

Да могат, ама не виждам някой да е посочил или коментирал нещо незаконно. Друг е въпроса, че дори споменатите прокурори да искат НЕ ИМ СТИСКА защото може да си окажат с едни и същи ІР адреси, но през няколко стаи в един и същ коридор.

Та от мой наблюдения работата същите тези лица, те бягат като дявол от тамян по ИСКАНИЯ на засегнати лица да установят ІР адреси от които тече съдебна информация. Според техни постановления, не е престъпление да качиш и коментираш НЕЗАКОННО ИЗНЕСЕНА ИНФОРМАЦИЯ от прокуратурата и съда !!! Нямали били ОХРАНИТЕЛЕН интерес !!!

Така че, не плашете хората !

Който е в час с недоразуменията на ПРИХОДЯЩИТЕ в Бургас прокурори от СЕЛА и ПАЛАНКИ, повярвали си че от тях зависи развитието на обществено-икономическите и обществено-политически отношения в града ни ........ ГО ПИШЕ и НЯМА ОТ КАКВО да се притеснява. Защото тези образи са приемливо симпатични на визия, но кухи откъм съдържание, за това и по техни си "приоритетни" производства доста често получават ДВОЙКИ от съда.
За това и нямат добро име в средите прокурорски и не се вписват в образа на държавният защитник т.е. обвинител. А нямат ли тези качества, просто обикалят като цветарки различните прокуратури в съдебните окръзи и никой не ги помни с дейността им, а с личните им изпълнения.
11.
Kamen Gospodinov i Radost Boshnakova sa cuni-guni
04.01.2016 21:26:31
0
5
Zashto zlite ezici govorqt, ce dvoikata Kamen Gospodinov i Radost Boshnakova bili neshto cuk-cuk i cuni-guni .
Dali tova ne gi e sblijilo do tolkova, ce i adm.rykovoditelqt Ivan Kirkov da ne moje da se namesi i razvali oidyrmata im !? Vse pak tezi sa prokurori v BRP , a ne sex partnjori v syshtata .....
Aloooo, kolega SARAFOV haide pratete ekip do Burgas, ce vyrvim kam povtorenie ot DANS i GDBOP varianta - Angelo Sveteshtia Georgiev.
10.
нетко
04.01.2016 14:09:50
7
0
А знаете ли, че никой в интернет не е анонимен, така че все пак се замисляйте преди да напишете нещо :-)
9.
Сгънчев
03.01.2016 18:03:29
0
7
Сгънчев е верен само на Цвета Попова.Лика-прилика са си.
8.
Камен Гуспадънов
03.01.2016 18:01:19
0
7
Оставете ме на мира.Тъжен съм.Моята изгора циганката от Меден Рудник Танчето Спасова дето я прасках в стаята й си хванала друг прокурор и пак женен,но арменец.Ходила в квартирата му,обсъждали всякак дела.Много съм тъжен.Разбрах новината от моя голям приятел Дарин Ристув - най-големия либовник в окръжна.
Щях да я забременявам Танчето а тя ...
7.
К. Господинов
03.01.2016 14:05:49
0
3
Аз съм Камен и искам да сезирате психото да ме прегледа, че съм Луд Луд Луд Луд Луд Луд Луд Луд
6.
R&B
02.01.2016 20:43:32
0
7
Доста работа намерихте на ДАНС и ГДБОП
5.
към пост 4
02.01.2016 20:22:00
0
11
Под инициалите Р.Б. - да се има предвид прокурор Радост Бошнакова , за да няма грешки с Росици, Ренита и др. РъБати кифли на Цв.Цв.
4.
Христов
02.01.2016 19:41:10
4
16
Г-н. Кирков а Вие самосезирахте ли се и извършвате ли проверка в поверената Ви прокуратура, за случая с Вашата подчинена прокурорка Р.Б. и разследващата полицайка, коята беше разплакана и унижена в коридора на прокуратурата, която ръководите?????? Или продължавате да си траете???????? Какво чакате, сигнал от етичната комисия на ВСС или разпореждане от г-н. Цацаров???????
3.
Ч
02.01.2016 19:35:11
2
12
Хайде излезна му късмета на Камънчу Гаспудинов с новата сграда.... Хем ще им стане ШЕФ на Несебърската прокуратура, хем и бардака ще си освежи и клиентела съдийска позаформи. Пък току виж му пратят и Жорето Грънчов, да се поотърка в каките и той.
2.
Любо Чапкънов
02.01.2016 18:22:02
2
23
Кирков, виж си корумпираните прокурорчета и хубаво си направи сметката!!!!!! Погледни и кои са ти в етичната комисия!!!!! Има явно доста информация за някой от тях, която вече е подадена до г-н.Цацаров и ДАНС!!!!!! Вземай се в ръце, защото те чака разтърсващата година от службите за някой твои подчинени!!!!
1.
Т
02.01.2016 17:51:00
5
34
Тоя крадец няма ли кой да го прибере.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори