×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предколедно вдигнаха местните данъци и такси в Сунгурларе


Предколедно вдигнаха местните данъци и такси в Сунгурларе
Васил Панделиев (вляво) с председателят на ОбС Халил Ахмед коментират точките по дневния ред
23 Декември 2015, Сряда, 04:54 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки Авторът

Таксата за битови отпадъци остава непроменена, засега

По-високи данъци и такси ще плащат в Сунгурларе. Това решиха на последното си заседание за 2015 година новите общински съветници.

Предложението да се увеличат таксите предколедно е на новия кмет от ДПС Васил Панделиев. Пред Флагман.Бг той се мотивира, че прибягва до тази стъпка, тъй като данъците в Сунгурларе не били актуализирани в последните 10 години. Ръстът ще увеличи приходите на Общината и ще ни даде повече свобода при изпълнението на капиталовата програма, категоричен е кметът.

Тънкият момент тук е, че приходите от данък сгради са от малкото, които не са целеви. Т.е. - могат да се използват за каквото прецени администрацията, а не трябва например като таксата за битови отпадъци да се насочва само към сметопочистване и озеленяване.

Заради това и скокът при данък сгради е най-съществен. Увеличението е с над 60 %. От 1,6 промила става 2,6 % за юридически и физически лица.

Данъкът за покупко-продажба от 2,6 % става 3 %, което е максималното допустимо от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД).

"Сделките при нас са много малко, главно ниви. Вдигнахме налога, за да има повече приходи Общината", каза Панделиев.

По-високите такси ще засегнат по-заможните жители на общината с по-големите къщи, отбеляза кметът пред Общинските съветници и веднага даде нагледен пример със себе си: "Аз ако досега съм плащал 55 лева, вече ще плащам 70 лева годишно", отбеляза новият кмет на Община Сунгурларе.

Увеличението не касае голяма част от жилищата в Сунгурларе, категоричен е заместник-председателят на местния парламент и шеф на Комисията по законност, обществен ред и контрол по изпълнение на актовете на Общинския съвет и гражданска защита инж. Валентин Славов.

Против промяната на местните данъци гласуваха само общинските съветници  Светлана Атанасова, Ангел Божиков, Николай Терзиев и Костадин Василев от групата на екскмета Георги Кенов - "Български демократичен център". Техните гласове обаче не изиграха особена роля, тъй като мнозинството подкрепи увеличението на таксите. Добрата новина за местните е, че такса смет остава без промяна, засега.

По време на днешното заседание съветниците приеха и актуализация на Бюджета за 2015 г. Това се наложил заради промени в разходната и приходната част на Общината и финансовата рамка трябваше да се балансира. Преди няколко месеца също имаше предложение за актуализация на бюджета, но тогава заради скандали до решение не се стигна. 

По време разглеждане на най-важните точки за жителите на общината в залата не присъстваше бившият кмет на Сунгурларе Георги Кенов. Той дойде, но след почивката, която се проведе между 20-те точки от дневния ред, си тръгна и повече не се появи.


Д-р Георги Кенов си тръгна по време на 15-минутната почивка

В категории: Сунгурларе


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
18
Коментара по темата
18.
ииииииииииииииии
25.02.2016 21:58:11
0
3
Сметките се объркаха малко, какво се случва в тази тъй наречена община? Разделение на партийна или парична основа?
17.
кметь
16.01.2016 15:09:04
4
5
Хазната не е празна, това го доказват назначенията по граждански договори в някои села, нито един човек не е съкратен, в малки села има бройки, които не трябва да ги има, е затова са вдигнати данъците, да назначават още и още а ние да им плащаме заплати ПОЗОР
16.
общинар
11.01.2016 22:26:27
6
12
вдигат данъците за да могат на си плащат големите заплати, господин панделиев се подписа голяма заплата, а хазната му е празна и трябва да я напълни отнякъде не го интересува как бедното население ще се плаща данъците и как ще живее нали той ще е добре. Ще има достатъчно пари да си подържа любовниците нали назначи на работа като личен шофьор мъжа на една от тях.... нека Василка да го командва то нили ги еб........
15.
папарак
07.01.2016 20:26:16
6
10
Ама какво е това вдигане на такси и данъци. Безобразие. На какво основание?! (Тънкият момент тук е, че приходите от данък сгради са от малкото, които не са целеви. Т.е. - могат да се използват за каквото прецени администрацията, а не трябва например като таксата за битови отпадъци да се насочва само към сметопочистване и озеленяване.) Но за каквото се дават парите, затова трябва да се ползват. Плащаме данък смет - ЖЕЛАЕМ НОВИ ВАРЕЛИ ПРЕД ДОМОВЕТЕ СИ.... А НЕ ДА ХОДЯТ ГРАЖДАНИТЕ В ОБЩИНАТА И ИСКАТ ДА ПИШАТ МОЛБА ЗА НОВ ВАРЕЛ И ДА ИМ СЕ КАЗВА, ЧЕ НЯМАЛО ВАРЕЛИ, И ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА ПОРЪЧВАТ. АМИ ЩЕ СЕ ПОРЪЧАТ ЩОМ ТРЯБВА. НЯМА ДА ПЪЛНИМ ЧУВАЛИ И ДА ХОДИМ НА СМЕТИЩЕТО ДА ГИ ХВЪРЛЯМЕ.
14.
Главно мюфтийство до Панделиев
26.12.2015 22:43:02
4
13
Какво ще правим кмете,почва чистката в дпс,Кенов навреме се махна,ти си наред,понеже близа гъза на помака Хафъзов и сега си готов за пързалката.
13.
vvvv
25.12.2015 21:23:18
1
1
едно си кенефов прави, друго си знае.
12.
До 10
24.12.2015 19:29:44
2
10
Едно си знае баба, едно си бае. Вашият благодетел и спонсорите му изхарчиха стотици хиляди за да спечели Панделиев. Сега дигат местните данъци за да има повече приходи от които да крадат, че много се охарчиха. А кой раздаваше провизии по къщите всеки знае, че и копие на бюлетина бяхте сложили при тях сакън някой да не се обърка. За Кенов плащаха в един магазин, във всички други плащахте вие. И Кенов и благодетелят(Халил) Ви са от един дол дренки затова не съм гласувал за тях но ме дразни когато крадецът вика дръжте крадеца. А щях да забравя, Местан и оня психопат Хафизов ги няма вече тъй че Халилчо може много скоро да се прости с благинките си. Освен ако не се направи и той на техен противник, което изобщо няма да ме учуди, той е способен на всякаква гадост. П.С. Благодаря, че ми опонирахте, и направихте деня ми интересен. За днес толкова, че ракийката ме чака, друг път пак.
11.
Аз
24.12.2015 17:38:19
0
8
Ха,ха,ха край с хафъзката! Деба и тъпака му прост. От днес и гръб няма вече! Халил е пътник!
10.
До 9
24.12.2015 15:12:18
2
5
И да Ви напомня ако сте забравили хората които не гласуваха за Панделиев гласуваха за Кенов не защото мразят Халил или някой друг от партията, а защото Вие и такива като вас им напълниха джобовете с пари,никой не забрави как бяха спряни хората по пътищата и привикани да дойдат"в еди кой си магазин"защото някой искал да говори с тях и в последствие излизаха от там с пълни ръце и джобове,излъгахте бедният народ с кирливи парцали и ги накарахте да се продадат за 50лева и сега кого оплювате и за какви интриги ми говорите, че Вие сте най-добрите в това отношение/направо сте спец/.А за победоносното завръщане на екс депесарите/и няма смисъл да кажа кои са,че всеки който прочете този коментар се сеща кои са пак Вие ако не искате да го разберете е лично Ваш проблем/трябва да се поговори с "психопатът" както го наричате Вие г-н Хафъзов,с партийното ръководство и най-важното с народа и да се пита дали ще прости на ПРЕДАТЕЛИТЕ които си продадоха душите за ПАРИ.
9.
До 7
24.12.2015 14:18:36
1
8
Като не взема пари може ли Вие като много просветен(а) да ми кажете защо се скараха с Кенов. Да не би затова, че Кенов спря да дели комисионните с него и с оня психопат Хафъзов. Хората които не гласуваха за Панделиев не гласуваха против ДПС, а против Халил. Когато хората осъзнаят какъв е умствения багаж на протежетата с които се е обградил злобният и подъл Халил екс депесарите( и Ви моля без недомлъвки, кажете им имената) ще се завърнат победоностно.За палати и вили се говори и за Халил, но аз нищо не казвам защото не мога да го докажа. А Вие? Председателското място винаги е печелел с интриги и пари, както спечели изборите в общината. Но нищо не е вечно, идва Видовден.
8.
Дернев
24.12.2015 12:11:53
1
10
"Вдигнахме налога, за да има повече приходи Общината"" Не от тука трябва да ти дойдат приходите, кмете, а от оптимизиране на раздутия персонал и заплатите в Общината. Също и от разумно стопанисване на общинската собственост в интерес на Общината. А това, което предлагаш, е поредната серия от типичния БГ сериал "Голямото лапане".
7.
До до 3
24.12.2015 10:43:16
5
2
Само забравяте едно той ако беше взел пари от изборите щеше да си направи палати и вили като някои екс депесари. А за председателското място не се тревожете той ще е там защото не е предател който да е бил в редиците на партията за пари като някои други негови съпартийци/двуличници/
6.
До 3
23.12.2015 21:32:14
2
9
От изборите доста парички са му останали, личи му оял се е.И как няма като елиминира всичките си противници. Сега отново е в играта, участва в разпределението на комисионните, командва както си иска, само дъщерите си още не назначил, но той е хитър чака да се поуталожат нещата и тогава. Само един проблем се очертава, утре като махнат Местан кой ще му пази гърба. Защото и Хафъзов като човек на Местан ще стане безгласна буква.
5.
за сунгурларе
23.12.2015 20:20:48
1
15
КАКЪВ ДАНЪК СМЕТ? КАМИОНА МИНАВА САМО ДА КАЖАТ, ЧЕ Е МИНАЛ.БОКЛУЦИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ-МИНЕТЕ ОТ КОЕТО СЕЛО СИ ИСКАТЕ ОТ ПРОИЗВОЛНО ИЗБРАНО СЕЛО И ТОГАВА ЩЕ ГОВОРИМ. МИРИШЕ НА ОСИГУРЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА НАШИТЕ ХОРА, КОИТО ЩЕ СЕ НАЗНАЧАТ...
4.
Някой
23.12.2015 19:39:56
3
11
Г-н Кмете,предложението Ви зaслужaвa aплодисменти!Добре е ,обaче дa предеклaрирaте всички подобрения по имотa си.Тогaвa сигурно ще плaтитите 150лв. дaнък,вместо обявения,но сигурно ще Ви дойде "нa нaгорно"при тaзи "мизернa"зaплaтa.Нямa нищо лошо Вие дa дaдете личен пример ,дa спомогнете зa увеличaвaнето нa приходите в общинaтa,но товa нaдaли ще стaне.Нищо,"будaлите"пaк ще бъдaт изрядни.От Вaс друго не сме и очaквaли.Дерзaйте!!!
3.
бургас 123
23.12.2015 18:52:24
2
13
ами председателя наобщинския съвет-дано Николай Киров да го е пратил малко на училище та да може да се подпише Халилчо.Многоооо "интелигентна" физиономия е придобил
2.
PRASETO
23.12.2015 12:33:58
0
8
ПРАСЕТО ВИЖТЕ МУ ЗУРЛАТА.
1.
A
23.12.2015 12:16:29
1
11
Първо да си оправят регистрите.
Каква такса-смет и за какво?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори