×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъж наби кучето си, полицията го иззе, ще го лекуват в приют


Мъж наби кучето си, полицията го иззе, ще го лекуват в приют
Малката Джеси все още не може да се успокои, казват от приюта
17 Декември 2015, Петък, 01:42 ч.
Източник: 24 часа

Четириногата Джеси изяла контактите и за наказание стопанинът я цапнал с метлата по главата
Полицаи от Шумен в сряда вечерта иззеха от стопанина й 7-8 месечната Джесика, защото имали сигнал, че над малкото кученце е употребено насилие. Мъжът, 40 - годишният Хамди Мокан, чистосърдечно си признал, че ударил с метлата по главата домашната си любимка, защото като се върнал от работа, видял, че тя е изяла всички контакти в апартамента, където двама мъже от шуменско село били на квартира.

Малко след 18.45 часа в сряда на тел 112 бил подаден сигнал, че стопанин проявява жестокост над домашно куче в апартамент на бул.”Ришки проход”, 18 до ж.п. гарата в града. Съседка, 19-годишно момиче съобщила, че от дома на съседа й се чува кучешки вой и скимтене.

Така шуменските униформени от дежурния патрулен екип влезли в ролята на зоополиция. На място е пратен екип, който установил, че над куче, порода пинчер, е нанесен побой, каза говорителката на полицията Ася Йорданова. Снети са показания от съседката, подала сигнала и от извършителя.

Взето е решение кученцето да бъде иззето и да бъде настанено за лечение в приюта в Шумен. Работата по образувания заявителски материал продължава.

Когато ми се обадиха около 20 часа и отидохме на адреса, кученцето току-що беше изкъпано и лежеше на леглото, увито в одеяло, но по възглавницата имаше следи от кръв. Това разказа пред репортер на вестника управителката на приюта край Шумен Мария Маркова. За щастие раната не е дълбока, повърхностна е, но кученцето е много стресирано и не спира да трепери, каза тя.

Днес лекарят на приюта д-р Христомир Христов ще го прегледа, обясни тя.
„Първоначално мъжете не отваряха, опитаха се да се направят, че ги няма, но полицейското присъствие ги респектира и ни пуснаха“ – обясни Маркова. Хамди доброволно предал кученцето.

Плака и се кълна пред нас, че съжалява, разказва Маркова. Преди няколко месеца бил го намерил до един контейнер и го осиновил. Днес стопанинът не си беше в къщи, работел в една шивашка фирма, но според съседи, които още не знаеха, че четириногото е иззето, той всяка вечер го разхождал на верижка около блока. „Понякога го чувам да плаче, но мисля, че това става, когато стопанинът му е на работа и то е само в апартамента”, разказва възрастна съседка от третия етаж.

Стопанинът му е водили кученцето на ветеринарен лекар, то има паспорт, по който се води пинчер, но видимо е от породата „улична превъзходна”, видя на място в приюта репортер на вестника.

„За сега ще остане при нас. Ще й търсим временно приемно семейство. Ще бъде кастрирана и после ще преценим дали ще й търсим нови, по-отговорни стопани или нейният собственик ще успее да докаже, че този случай няма да се повтори и ще му я върнем”, каза Маркова.

Това е първият случай на извеждане с помощта на полицията на домашен любимец от дома му, след като беше въведено наказание за жестокост към животните. До сега, през 12-годишната история на приюта, има още два подобни случая.

Преди 10-та години без намесата на полицията от приюта беше иззето дворното куче Лиза, което стопанинът държеше на верига дълга метър и без къщичка. По - късно от ромско семейство беше иззето хъски, за което не се полагаха грижи.

В категории: Животът


4
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
4
Коментара по темата
4.
Жана
18.12.2015 12:16:20
0
1
Много е мило кученцето! Дано по- скоро се възстанови и да му намерят добри и отговорни стопани!
3.
KMETE KMETE
17.12.2015 23:56:06
5
3
КМЕТЕ НАПРАВИ 2-3 УНИВЕРСИТЕТА !!!! ТАКА ЩЕ ДОЙДАТ СУПЕР МНОГО МЛАДИ ХОРА С ПЕРСПЕКТИВА ДА ОСТАНАТ СЛЕД ТОВА !!! ВИЖТЕ ЕДНА ВАРНА КОЛКО УНИВЕРСИТЕТА ИМА - УЛИЦИТЕ СА ПЪЛНИ С ХОРА ПОСТОЯННО , ИМА НОЩЕН ЖИВОТ , ИМА ПАРИ !!!!!! МОЖЕ ДА НЯМАТ УЛИЦИ , НО ГРАДЪТ Е МНОГО ПО-БОГАТ ОТ НАШИЯ !!!!! НЯМА НА ВСЯКА УЛИЦА РЕПРЕСИРАЩИ КУКИ С МАЛУМНИ ВЪПРОСИ - КЪДЕ ОТИВАШ И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАШ !!!! КМЕТЕ ЗАМИСЛИ СЕ МАЛКО ОЛИГОФЕН ТАКЪВ - УНИВЕРСИТЕТИ ТРЯБВАТ НА ГРАДА НЕ БАСЕЙНИ !!!!!!
2.
Eeee
17.12.2015 23:46:57
1
1
Kak shte go varne te be oligofreni prosti da go dovarshi li iskate smotana darjava
1.
зкяккйчннжювжювкюмфюмфюлгюлф
17.12.2015 23:17:47
6
0
РАСПЛАКАХ СА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори