×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Два "Черноморец"-а и един "Нефтохимик" се обединиха, предлагат партньорство на общината за спортния център в "Славейков"


Два "Черноморец"-а и един "Нефтохимик" се обединиха, предлагат партньорство на общината за спортния център в "Славейков"
Предложението идва в началото на процедурата за избор на изпълнител, в която участват пет фирми
16 Декември 2015, Сряда, 10:30 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ, снимка: Burgas.topnovini.bg

Ще спестят 9 млн.лв, ако приеме предложението ни партньорство, твърдят от консорциума
Консорциум, обединяваш футболни клубове, носещи наименованията - "Черноморец" и "Нефтохимик", изпрати покана за създаване на публично-частно партньорство с Община Бургас за изграждането на модерния спортен комплекс в "Славейков". Тази сутрин, по-малко от 24 часа преди заседанието на местния парламент, до бургаските медии бе изпратено прессъобщение от консорциума.

В него се уточнява, че обединението  "Бургас спорт" е учредено, изписване точно наименованията, така както са изпратени до редакцията на Флагман.бг: “ХК Черноморец БС” ЕАД , “ Интрейд инженеринг” АД (която е свързвана с Ивайло Дражев, б.а.), ПФК “Нефтохимик” АД, ПФК “Черноморец 1919” ЕАД, ПСФК “Черноморец Бургас”АД, “Благоустройствени строежи” АД и “Бургас спорт” ООД. Консорциумът предлага партньорство по отношение на проектиране, изграждане и експлоатация на бъдещия спортен център в ж.к. „Славейков“.

Инвестиционното намерение е изпратено и до ОбС Бургас, до кмета Димитър Николов и до местната Агенция за публично-частно партньорство, се допълва в съобщението до медиите.

Офертата на юридическите лица, обединили се в консорциума, предвижда Община Бургас да запази контрола си върху управлението на модерния спортен комплекс, като същевременно си спести повече от 9 млн. лева външно кредитиране и поемане на дълг, се допълва в прессъобщението.

КАКВО ПОКАЗА ПРОВЕРКАТА НА ФЛАГМАН.БГ - ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД МАЛКО!

Припомняме, че вчера се отвориха техническите предложения по обявената от администрацията обществена поръчка. Сайтът Burgas.topnovini.bg отрази обширно отварянето на офертите(ВИЖ ТУК) .

В процедурата частват пет фирми и обединения - Консорциум „Планекс Дизайн”, „Среги” ООД, Консорциум „Спортен комплекс Бургас 2015”, Обединение „Бургас спорт” и „Щрабаг – спортен комплекс”.

ЕТО ФИРМИТЕ УЧАСТВАЩИ В ПРОЦЕДУРАТА!

Варненската фирма „Планекс” се занимава се със строителство на търговски и административни сгради. Един от моловете в Бургас е нейно дело. Фирмата е участвала и в друга обществена поръчка в Бургас – тази за басейна в „Меден рудник”. През 2014 г. фирмата спечели поръчката за строежа на „Флората” в Бургас. В Консорциума влизат още две фирми. Това са „Декор Дизайн” ЕООД и „Акватек” ООД.

„Среги” ООД е собственост на Георги Младенов, Жельо Иванов и Любомир Дончев. Фирмата се свързва със строежи на редица офис и жилищни сгради в Бургас. Една от най-емблематичните им постройки в морския град е „Кондоско” в близост до гробищния парк.

Третия консорциум, желаещ да строи спортното съоражение в „Славейков”, е „Спортен комплекс Бургас 2015”. В него влизат общо три фирми: „Главболгарстрой”, „Кристална вода” и „Про ин +” АД.
„Главболгарстрой“ води класацията на най-големите строители с обществени средства в България. Създадена е в далечната 1969 г. От 1994 г. работи на територията на Русия, Казахстан, Украйна, Германия и България като главен изпълнител на жилищни, обществени, промишлени и инфраструктурни обекти. През 1997 г. е трансформирана в частно акционерно дружество, а през 2005 г. – в холдингова структура. Акционери в нея са 646 физически и юридически лица, основният собственик е фамилията на бизнесмена Симеон Пешов.

Името на „Кристална вода” нашумя през 2009, когато отново в съдружие с „Главболгарстрой” тя спечели проекта на ремонт на ВиК мрежата в община Приморско. Сред акционерите на "Кристална вода" тогава бе бившия член на Висшия съвет на БСП Мадлен Стоянова. Според правилника на парламента депутатите нямат право да участват в управлението на търговски фирми и така Стоянова влезе в сериозен конфликт на интереси. От 2010 година тя вече не фигурира в състава на директорите на дружеството, показа справка на Topnovini.bg.

Четвъртото обединение, което се включва в напреварата за апетитната обществена поръчка, е „Бургас спорт”. В него са две фирми: „Джи Пи груп” ООД и „АБ Инвест НН” ЕООД. Подизпълнител е Архитектурна агенция „Братя Кадинови”.

Един от основните акционери в „Джи Пи Груп” е Владимир Георгиев Владимиров–Житенски. През 2010 година неговото бронирано „Ауди” беше подпалено пред ресторанта на бизнесмена Младен Мутафчийски.

През 2013 г. консорциумите, водени от „Джи Пи Груп” и „Геотехмин”, спечелиха поръчка да строят метрото до Бизнес парка в София. Прогнозната стойност на поръчката тогава бе за около 120 млн. лева. „Джи Пи груп” бе фирмата, която построи и голф игрището, и комплекса „Правец голф” на фамилия Златеви. Допреди това фирмата не е имала опит в изграждането на такива големи обекти. Първата си стъпка в голямото строителство фирмата прави заедно със „Сиенит”, като печели търга за отсечката между ул. „Бели Дунав” и „Кирил Дрангов” в столицата срещу 53 млн. лв.

През юни тази година консорциум с участието на „Джи Пи Груп” спечели обществената поръчка за изграждането на Магазия 1 на терминал Изток в бургаското пристанище. ДЗЗД „Магазия Инженеринг” бе класирана на първо място сред участниците в конкурса с общо 87,20 точки, като фирмата беше оферирала цена за изпълнение на поръчката в размер на 3 799 915,74 лв.

През февруари 2015 г. „АБ Инвест НН” пък беше единствената фирма, подала оферта за ремонт и поддръжка на улиците в „Освобождение”, включваща ж.к.„Славейков”, кв.Лозово, кв.Ветрен, кв.Банево, в.з.„Минерални бани”, с.Миролюбово, с. Равнец и с. Изворище.

Последната фирма, подала оферта да строи амбициозния проект на Община Бургас, е „Щрабаг – спортен комплекс”. В консорциума влизат „Щрабаг” ЕАД България и „Щрабаг” АГ Австрия. Подизпълнител е „Аркус” ООД.

Известни обекти на „Щрабаг” са пробивът на ул. „Струга” и изпълнението на централната автобусна спирка до БСУ. Фирмата се бореше и за ремонта на пътя Поморие – Ахелой.



3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
Анализатор
16.12.2015 15:39:52
0
8
"Планекс" - говори се, че зад кадър е Йордан Цонев
"Среге" - зад кадър Ганчо Димитров - директор на "ВиК"-Бургас
"Кристална вода" - зад кадър Румен Гаетански-Вълка
"Джи Пи Груп" - зад кадър Валентин Златев
Е............ясно ли ви е кои са кандидатите да откраднат парите?????????
2.
златната ябълка
16.12.2015 14:36:38
1
7
Триглавата ламя се готви отново да изяде златната ябълка ! Бургазлии гледат с широко "затворени" очи и чакат оня храбър момък да ги отърве от лакомата триглава ламя....
1.
1
16.12.2015 14:01:27
1
10
Да, и накрая ще стане като със стадион Черноморец-общината да се чуди как да си запази собствеността.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори