×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новата 4-ка от градския транспорт на Бургас ще пресича „Гладстон“ и „Гурко“. Виж маршрута й


Новата 4-ка от градския транспорт на Бургас ще пресича „Гладстон“ и „Гурко“. Виж маршрута й
Любомир Атанасов, зам.-шеф на "Бургасбус" представи транспортнаха схема на общественото обсъждане в НХК
Тема в развитие
виж още
скрий
04 Декември 2015, Петък, 04:47 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Ще се използват малки микробуси тип маршрутки, за да не се натоварва движението в ЦГЧ
Новината, че автобусна линия ще сече натоварената ул.“Гладстон“ в ж.к.“Възраждане“(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), разбуни духовете в дискусията за новата транспортна схема на Бургас. Идеята на администрацията и британските консултанти от „Мот Макдоналд лимитед“ е да се осигури свързаност на ж.к.“Възраждане“, ж.к.“Братя Миладинови“, ж.к.“Лазур“ и Централна градска част.

На общественото обсъждане в НХК зам.-шефът на превозвача „БургасБус“ Любомир Атанасов за пръв път представи точния маршрут на тази автобусна линия. Тя е с работна номерация №4.

Ще тръгва от Автогара „Запад“, минава последователно през „Трапезица“, Военна болница, ул.“Дунав“, бул.“Демокрация“, Белодробната болница“, слиза по ул.“Гурко“, оттам през ул.“Цар Симеон I”, ул.“Булаир“, Гаров площад“, бул.“Иван Вазов“, ул.“Гладстон“, където ще има две спирки – до Театъра и пред Младежкия дом, бул.“Сан Стефано“ към бул.“Одрин“ и ще финишира отново на АГ „Запад“.

За да не се натоварва движението по малките и тесни улици, по които ще се движи 4-ата ще се използват микробуси, тип „маршрутки“, уточни Любомир Атанасов. „Предлагаме тази линия след консултации с много бургазлии. От години имахме запитвания от гражданите и сега откликване на техните желания“, подчерта той.

Атанасов уточни точния маршрут и на други от т.нар.“захранващи линии“.

12-ицата, например, ще тръгва от Автостанция „Славейков“(край Мастерхаус), по бул.“Янко Комитов“, пробива на „Струга“, Автогара „Запад“, ул.“Мария Луиза“, бул.“Иван Вазов“, Автогара ЮГ, ул.“Булаир“, бул.“24 полк“, бул.“Димитър Димов“, бул.“Никола Петков, ще минава през сърцето на ж.к.“Изгрев“, влизайки от кръстовището на църквата, ще достигне до локала на бул.“Транспортна“ и продължи по бул.“Проф Яким Якимов“, за да завърши отново на станцията в „Славейков“.

Дебатът за новата транспортна схема на Бургас засега е само в интернет. На снощното обществено обсъждане в НХК присъствата едва 10-ина души. Може би причинате е и началният час - 17:30 часа


11-ицата ще се движи по обратния маршрут. Идеята е двете линии да покрият досегашните 12 и 12А. Те са захранващи, ще имат общи спирки с Бързата автобусна линия и пътуващите в други посоки ще могат да използват на т.нар. „Метро на колела“, което ще минава на всеки три минути. „Това е европейска практика, която сега се опитваме да приложим в Бургас“, мотивираха се авторите на проекта за новата транспортна схема.

Интересен е и маршрутът на друга изцяло нова линия за Бургас. Това е №13, която ще свързва ж.к.“Изгрев“ с ж.к.“Славейков“. Първата й спирка ще е от парка в ж.к.“Изгрев“, оттам по бул.“Никола Петков“, колелото на „Мираж“, ул.“Лазар Маджаров“, бул.“Янко Комитов“, бул.“Тракия“, ул.“Разделителна“ Учителския институт, локала на бул.“Яким Якимов“ с десен завой към колелото, а след това към бул.“Транспортен“. Крайната спирка ще е терминалът в ж.к.“Изгрев“. Това е линията, която ще свързва двата МОЛ-а и северните квартали.


Новият зам.-кмет на Бургас Руска Бояджиева(вляво) и финансовият зам.-кмет Красимир Стойчев присъстваха на обсъждането, за да защитят амбициозния проект


Новата 3-а пък е досегашната 30-ка (Ветрен, Минерални бани и Банево, б.а.), стана ясно от презентацията на Любомир Атанасов. За да не натоварва движението в Централната градска част тя ще влиза само да МБАЛ Бургас, а оттам пасажерите ще могат да се продължат или с Бързата автобусна линия, или на някоя от захранващите, за да стигнат до крайната си точка.

Припомняме, че пътуването ще се таксува по нова система. Не с билет, както е досега, а с едночасова или ваучерна карта. Съществена промяна в цената няма да има. Очакванията са дори пътуването с обществения транспорт да поевтинее.

Обществените обсъждания продължават и тази вечер в квартал „Долно Езерово“ от 18 часа. Схемата ще се разисква с гражданите на Бургас през декември, а в началото на следващата година, ще се внесе за разглеждане в Общинския съвет.

В категории: Бургас


32
Коментара по темата
32.
Кол
06.12.2015 11:40:11
1
6
До 28-ми. Ама и ти ли си малоумен бе?! По Демокрация ще се движи автобус и това е 15-ката. Двупосочно. Така и трябва да бъдат и другите линии. Двупосочни, а не някакви обиколни. Само в Бургас я има тази простотия от преди и сега продължават с тези обиколни линии. Поне тази дето ще минава по Гладстон, да я направат двупосочна, за да има смисъл от нея. Или както е модерно, да пуснат друг номер с противоположно движение.
31.
муньо
06.12.2015 06:59:06
0
8
що мрънкате ве,нали сами си ги избрахте с над 80 процента?
30.
eдин от Възраждане
06.12.2015 00:41:58
1
11
Гледам и не вярвам на очите си.Слушам и не вярвам на ушите си. Толкова време и много пари за една абсолютно неефективна транспортна схема. Бързата линия- добре.Имало едни европари да се усвоят-дали са усвоени е въпрос.Ас съм доста технически добре образован. От тези схеми без посоки на движение на автобусите,без спирки,без обозначения за прикачване.Това е една пиар акция-дайте да питаме бургазлии,но ще си остане пак същото което сме измислили.Как може да се отменят спирки,и за да се прикачиш на друг автобус да вървиш пеша 15-20 минути по неосветени улици,с дупки като кратери и по тротоари на които са паркирани коли. Какво наложи този миш-миш?
29.
до 5
06.12.2015 00:18:41
1
12
Идеята на администрацията и британските консултанти от „Мот Макдоналд лимитед“ Тези евреи,англичани и други са спечелили конкурса. Вижда се,че бургаската администрация не е в час.Защото те не ползват обществен транспорт.Зам кмета Красимир Стойчев,който е още от времето на Йоан сигурно от 20 години не се е качвал в автобус.Имат служебни коли и затова са натворили такава тъпотия. Бърза линия- това е темата. Другите помощни линии не са важни. Че трябва да пътуваш повече време от колкото сега-няма значение. Че трябва да обиколиш половиния град ,да се прикачиш 4 пъти?Това не е от значение. Сега имаше много добра транспортна схема.Защо се наложи нова бъркотия?А най-голямата простотия е,че на спирките на бързата линия няма да има спирки за прикачване на другите автобуси -идиоти са нашите общинари.Значи трябва да тръмбоваш 200-300 метра за да се прикачиш на прослувутия помощен автобус.Да слезеш,пак да вървиш,да се прикачиш на следващия автобус.Да не говорим,че нищо не се разбира по тези цветни линийки дето са ги изтипосали с сайта си. Малоумна работа ,която струва милиони.
28.
до 22
06.12.2015 00:08:19
2
9
По Гладстон ще върви микробус.Искат да върнат старата 4-ка,която преди години минаваше във Възраждане.Преди минаваше по Калоян,сега ще минава по Гладстон.Няма да е автобус,а микробус.Колко ще е ефиктивно-мисля,че няма да е,защото ще е еднопосочна.Например тези които живеят на Сан Стефано не могат да стигнат до Краснодар освен с двата крака.На схемата ,която са нарисували в сайта на общената няма нито посоки,никто маршрути,нито спирки. Една каша,която ще създаде хаос.А това че на Демокрация посока Болницата вече няма да има превозно средство си е пълен абсурд!!!!!!!
27.
Кол
05.12.2015 19:11:39
5
1
Ама вие наистина много малоумни. Особено мрънкащите от бул. Демокраци. как няма как да стигнат до мбал. Нали там ще се движи двупосочно линията за сарафово. 15-ката, само че с друг номер.
26.
Niki
05.12.2015 18:51:58
0
8
Новата транспортна схема се очертава да е рядко малоумна, нефункционална и неудобна. Дано да бъркам, ама надали. От това което до момента съм разбрал за нея, а отделих време да я разгледам, стигам до извода, че ще доведе до големи неудобства за гражданите и вместо да облекчи придвижването тя ще го затормози.
25.
Защо
05.12.2015 10:08:04
0
9
да няма протести? Как например живеещите на Демокрация ще стигнат до МБАЛ? Само с тролей до централната спирка и оттам с бързата линия. Много умно :(
24.
От №18
05.12.2015 10:04:03
0
7
До №20
Нямам нужда от обяснения, а от време. Рядко влизам в този сайт, именно заради такива наглеци, готови да обиждат всеки що - годе интелигентен човек :( Само българите, вместо с 2 думи да помогнат, ще те наплюят, обидят, напсуват.
До №22
Същото се отнася и за Гурко (синя зона) и Цар Симеон - ако не разчистят колите, и микробус не може да се промуши. Оказва се, че и много от новите, удвоени спирки, ще са излишни. А ги направиха преди няколко месеца.
Има един жп прелез до ст. Нефтохимик, който прави невероятни задръствания по няколко пъти на ден. А тази улица е част от международен път. Но и в новата схема решение никой не е потърсил.
23.
и
05.12.2015 02:03:28
3
1
що как като едно време как минаваше 17 ката за крайморие и много други автобуси
22.
Xhsh
04.12.2015 13:32:43
5
21
Пълни малумници, кой го измисли да минава автобус по Гладстон и как ще стане...
21.
евала
04.12.2015 12:40:54
3
13
уж европейска практика а напрактика така е измислено спрямо естествената ежедневена миграция на работещи и учащи че щеш не щеш няма да може да се придвижиш с едно билетче в едната посока
20.
До №18
04.12.2015 12:26:42
4
4
Защото се събират на тия "протести" все "умници" като теб, за това на никой не му се ходи на тях! Линк към коя от всичките новини в "Тема в развитие" в карето искаш да има - линка е един, статиите към нея са няколко - поглеждаш и си избираш една. Ама наисти като за олигофрени трябва да се обяснява нещо толкова елементарно...
19.
оффф...
04.12.2015 11:48:17
1
6
Бабо Пено, за да може когато те заболят краката и не можеш да вървиш да имаш с какво да стигнеш до внуците си
18.
Задават се протести
04.12.2015 11:46:35
2
15
До №11
И защо трябва да търся из карета и гоблени, след като хората са измислили постване на активен линк, ей така за улеснение. И няма нужда да се готвим, протестите сами ще тръгнат.
До №12
Живеем в 21-ви в. Именно защото всеки има достъп до интернет, обсъждането на такива въпроси трябва да дава възможност за пестене на време, а не в празни зали - 5 пенсионери и толкова безработни да ми решават транспорта на 250 - хиляден град. Тази плоча, която въртиш - за вечно недоволните се изтри отдавна :( Щом чиновниците са некадърни, да, ще сме недоволни.
Идеята за страница, на която да се дават предложения, е супер и не иска пари. Само с кмет не става, иска се и читав екип!
17.
az
04.12.2015 11:15:11
8
13
Добре бе хора, вместо да критикувате тук, отидете на обсъжданията и поставете въпросите си. Всички сте голяма работа тук, но никой не е готов да прежали един час време.
16.
Оня
04.12.2015 11:08:06
3
11
Стъписа,ти ако имаш време за губене ходи.Тези,ако искаха някой да коментира простотиите им щеше да направят страница,но определено предпочитат всичко да си мине тихомълком.
15.
LSFC
04.12.2015 10:55:14
2
17
Не че използвам градски транспорт,ама се чудя как билета бил 1 лев при 2,60 лв за литър нафта и 120 долара на барел нефт и как пак е 1 лев на метанови автобуси,2 лева нафта и 42 долара на барел нефт,15 процента по-евтин метан.Партийна ГЕРБ касичка ли пак
14.
Георги
04.12.2015 10:19:28
1
22
О, моля ви, двата мола са най-важните, а това, че няма как да се стигне до спирката на бившия сервиз, до ВХТИ или до Лидл в Славейков е нищо работа. Досега не исках да се придвижвам с автомобил, но сега май ще бъда принуден
13.
бачо киро
04.12.2015 10:14:43
0
15
Рунчев трябва да го изгонят от транспорта.по некъдъран и прост човек там те е работил.търси си комисионни и лобира да някоѝ хора.алкохолик рунчев-вън.глупак ограничен.
12.
статист
04.12.2015 10:02:21
17
14
на критикуващите ще подчертая , че линиите са подложени на ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ ама тука пак виждам българска работа - що да си дам мнението където трябва и да променя нещо като мога да си мрънкам от компютъра вкъщи и да съм вечно недоволен.Като не ви харесват маршрутите си закарайте дебелите мързеливи задници в дом на НХК и си кажете мението.Тук във форум на новинарски сайт да се оплаквате файда няма.ДЕЙСТВАЙ БЪЛГАРИНО - УПРАЖНЯВАЙ ПРАВАТА СИ!!!
11.
До №7
04.12.2015 09:57:56
4
5
Намира се на карето точно в дясно от текста. Аман от недоскив, които се готвят на някакви измислени протести!
10.
Бургазлия
04.12.2015 09:57:51
4
25
Тъпунгери, ще побъркате хората с тези глупости...
9.
vili ?????
04.12.2015 09:57:04
2
22
тези които живеят около х-л космос и кметство "зора"; i по бул.Демокрация- как ще стигаме до 3-та поликлиника и жп гарата
8.
Smith
04.12.2015 09:36:17
4
21
Руска освен да заголва крак да си беше свършила работата като хората. Толкова простотии с тази транспортна схема не бях очаквал.
7.
Задават се протести
04.12.2015 09:36:04
3
7
Къде се намира тази тема?(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)
6.
Още по-възмутена
04.12.2015 09:30:22
0
23
Извинете, по бул. "Демокрация" с файтони ли ще се придвижваме? Болните хора с какви автобуси ще стигат до МБАЛ и бившата военна болница?
5.
a3
04.12.2015 09:28:14
0
31
И какво излиза - Трапезица няма да има пряка връзка с центъра и със Славейков, а ще трябва да се обикаля или по-добре да се ходи пеш!?
Кой ги мисли тези тъпотии бе???
4.
Леля Кичка с вмирисаната п*чка
04.12.2015 09:27:10
1
29
Тря се усвоят ени пари...
3.
Възмутен
04.12.2015 09:25:15
3
24
Що за безумни линии
2.
Баба Пена
04.12.2015 09:12:28
9
21
И за какво им е на хората линия, където от началната до крайната точка може да се стигне с 30 минутно вървене пеша?
1.
Възмутен
04.12.2015 09:10:40
2
27
Голямо обикаляне ще бъде... А по "Демокрация" с какво ще се пътува?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори