×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И Атанас Зафиров хвърли оставка след провала на БСП, само Николай Тишев отказва да поеме отговорност


И Атанас Зафиров хвърли оставка след провала на БСП, само Николай Тишев отказва да поеме отговорност
Ние загубихме тези избори по категоричен начин, обяви ексшефът на БСП-Бургас Зафиров
02 Декември 2015, Сряда, 15:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Главният виновник за разгрома на БСП, които за първи път нямат нито един кмет на община в областта, още гледа през розови очила

Депутатът Атанас Зафиров подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на Областния съвет на БСП-Бургас след изборната катастрофа за червените в региона. Той е третият ръководен кадър в БСП, който признава провала и поема своята лична отговорност след оттеглилите се общински лидери Евгений Мосинов в Бургас и Петко Арнаудов в Царево.  

Само Николай Тишев - главният виновник за разгрома на БСП, които за първи път нямат нито един кмет на община в областта, а на места дори и общински съветник, все още гледа през розови очила и отчита провала като успех със статистика-стъкмистика (ВИЖ ТУК).

Областният лидер насрочил заседанието за анализ на резултатите от изборите в ден, в който няма как член на Националното ръководство на партията да присъства и да каже неудобната за него истина, след което излязъл да убеждава другарите си, че е постигнал успех. Той и четирима от разгромените кандидати за кметове взаимно се успокоявали. В Изпълнителното бюро на Областния съвет на БСП влизат  "несменяемият" Стефан Бонев в Камено, победеният Никодим Стоянов в Поморие, кандидатът за кмет Тихомир Янакиев в Созопол, който единствен постигна достоен резултат, както и пълната му противоположност - червеният провал в Айтос Андрей Андреев.

Областният шеф Николай Тишев пристига на форумите на БСП във видимо добро
настроение


Заради работата си в парламента по приемането на държавния бюджет Атанас Зафиров също не успял да обяви мотивите за оставката си лично, а изпратил писмо.

„Ние загубихме тези избори по категоричен начин. Като част от това ръководство и участник в загубата – осъзнавам своята отговорност. Това е начинът да поема своята част от причините за това поражение. Защото поражение е точната дума. Резултатите са много слаби”, каза пред Флагман.Бг Атанас Зафиров.

Ясно съм казал, че също имам вина и съм участник в загубата – като народен представител от региона, като бивш областен лидер на БСП-Бургас и като член на Изпълнителното бюро на Областния съвет. Най-логичното бе да си подам оставката и това е лично мое решение, което по никакъв начин не ангажира колегите. Отдавна обявих оставката си, но изчаквах форума, на който да я подам”, добави депутатът.

В тази кампания някои от вижданията ми за качествата на кандидатите и характера на кампанията не бяха приети и това е още един мотив за оставката ми. Нормално е да се оттегля”, каза още Зафиров.

Вторник, когато имаше извънредно заседание на парламента, не е удобен ден и нямаше как народните представители да присъстват на заседанието на Областния съвет в Бургас. „Никой не ми е искал мнението, просто ми беше съобщено. Нямаше как да взема отношение към направения анализ на изборните резултати. По  приемането на държавния бюджет имам много предложения, които трябва да защитя в зала. Физически нямаше как да бъда в Бургас”, обясни Зафиров.

В същото време, както Флагман.бг съобщи Николай Тишев не само отказва да поеме отговорността за провала на БСП в Бургаска област, но се кани да стане и общински лидер на Столетницата. Тишев очевидно вижда себе си като последна инстанция и най-достоен социалист в региона и прави планове да съвместява двете длъжности. Това е допустимо от Устава на БСП. Подобна е практиката във Велико Търново, Пловдив и още няколко големи области.

В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
ей ,мишки с малки пишки
03.12.2015 11:16:31
1
0
ей,мишки
9.
*********
03.12.2015 10:56:18
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
и мен
03.12.2015 09:49:01
0
6
И мен ме е гнус!
Вчера имаше една статия, която бе оплюта. Там авторката беше написала точния списък на хората, които докараха БСП до това. То се виждашее още преди 25 години кои ще бъдат и защо. БСП ще се изправи, когато престанат да плащат на активистите й.
Има много свястни и всеотдайни хора, които работят безкористно, не гонят кариера, не се хранят на хранилка цял живот като пантелеев.
За Тишев няма смисъл изобщо да коментирам.
Ако централата на БСП иска да се променят нещата, трябва да мине по оргонизациите да чуе горчивата истина.
На кого му пука за партията -номерът е да си приготвиш голямата лъжица и да гребеш от народната софра до смъртта си.
По - скоро до нашата смърт.
Питам защо е задължително БСП да е ръководена от ченгета и наследници на бившите велможи?
Кого представляват , освен себе си?
7.
СО МАТ
03.12.2015 09:43:24
2
10
Познавам Тишев отдавна - още не беше лъснал кубето. Пълен некадърник, мързеливец и наглец. В БСП това са ценени качества - по примера на Станишев, Миков, все качествени другари. Явно по техния пример и той за парламента се гласи. Ако прескочат 4%-бариера де...
6.
1010
02.12.2015 22:41:54
0
2
A VALIO KEBAP4ETO V SUNGURLARE KAKVO DA PRAVI
5.
до малоумниците
02.12.2015 20:44:56
9
13
Защо някой трябва да спасява този срам за България, наречен БСП. Закрийте я веднага. И без това апаратчиците са перфектно внедрени в цялата държавна сфера. Работят чудесно с ГЕРБ и т.н. Само и само да са на софрата. И бившите "младежи" са плъзнали по пристанища, общински съвети, общини, затвори. И все на ръководни постове. Гнус ме е! А вас??
4.
Дернев
02.12.2015 20:43:58
0
7
Няма никакво значение кой тука дава оставка, кой не. Важното е централното ръководство да се маха и да се постави начело на партията човек, който да върне доверието на хората в БСП. Т. Дончева вече е вън от партията но К. Паскалев е там. Той може да
го направи.
3.
бургазлия
02.12.2015 20:42:59
3
10
Тишев вижда кво върши Зафиров и се натиска кат него като лидер да се уреди с избираемо място за едни евентуални предсрочни парламентарни избори които са неизбежни.
2.
зщющючщюдщющюзжцгйцг
02.12.2015 20:28:03
0
9
ПРЕДЛАГАМ ЗА ШЕФ НА БСП .....МИТКО ....КМЕТА ....ТАКА ЩЕ ИМ ДОКАРА 90 % АГИТКА ...А, И ВСЕ ПАК МОМЧЕТО Е УЧИЛО В МОСКВА , ЗНАЕ КАК ДА ГО ПОСТИГНЕ. ...
1.
АЗ
02.12.2015 20:20:05
3
13
Тишев помяр гаден какво трябва да стане за да свалиш розовите очила и да прогледнеш че не става само с ядене иска се и акъл
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо
Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори