×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъж от Сливенско простреля с арбалет свой съгражданин
  • На всеки 10 минути един българин получава инсулт
  • Новият ковид води до гадене и диария
  • Първата детска онкологична болница в Румъния ще приема и българчета
  • Социалният министър предлага актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11 процента
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бежанците осеяха Странджа с гащи, сутиени и шалвари


28 Ноември 2015, Събота, 12:43 ч.

Ловците бесни, мигранти им гонят глиганите


Вървиш през гората и изведнъж замръзваш. Някой си оставил шалварите, друг- чорапите, трети - фланела или дънки. Няколко метра по-нататък - черен чувал, следват пасти за зъби, празни бутилки от турска минерална вода, опаковки от лекарства, памперси, дори... сутиен. Има и долни гащи! Такава е в момента гледката в Странджа планина, пише „Труд”.  Автори на деянието са бежанците. Те спят в чували, които после изоставят, пият вода, а бутилките хвърлят из шумата, навали ли ги дъждът - събличат мокрите дрехи и ги оставят "за спомен" по горските пътеки.

Един от биваците им - до село Ново Паничарево, близо до пътя Бургас - Малко Търново, показва ясно, че съвсем скоро хора са пренощували тук. Били са поне 20 души. На отсрещната страна на гората някой по-съвестен е събрал отпадъците в чували. За такава уборка обаче не се е сетил никой друг. Пък и да се сети - сред буките няма как да мине камион и да извози изхвърленото.

"Цяла Странджа е залята с боклуците им, потресаващо е", негодуват ловци, горски и местни хора. Наистина на много места почти девствената планина е осквернена, заприличала е даже не на склад за вторични суровини, а на грозно сметище.
А "магистралите", които сами си проправят бежанци, за да влязат нелегално у нас, са през най-красивите места и села в планината.

Тези нелегални "пътища" са поне седем - като се започне от първата - местността Бърдцето край Сливарово, мине се през хълма на село Бръшлян, обявено за архитектурен паметник заради великолепните си къщи, и се стигне до следващите: край село Белеврен, Вършило и Зидарово, уникални с красотата на природата там, Осман баир, близо до село Голямо Буково, и село Близнак - най-предпочитаната дестинация от мигрантите в момента. "Магистрала" минава и през морските курортни селища Резово и Синеморец. Там бежанците минават с лодки и после пеша.

Жителите на скътаните в сърцето на Странджа села първоначално се разтапяха от милост към бежанците. Сега ги е страх и всяка вечер здраво залостват вратите си. В Голямо Буково, ако не друго, поне са обръгнали на страх. Там живее съселянинът им Николай Гьоргов, който преди години уби двама души и яде от вътрешностите им.

После, след като стана известен като Канибала на Странджа, полежа в затвора в Ловеч, но заради диагнозата му "шизофрения" го върнаха обратно в селото. То подписки се писаха, то плашеха с бунт местните, но никой не ги чу. Благодарение на страха си от Николай, който сега редовно си пие хапчетата и се е кротнал, всички голямобуковци си сложиха решетки, железни врати и огради.

Страх, страх, ама пак милостта надделява. Кметицата на село Вършило Недялка Добрева преди време разказа как сирийче се загубило през нощта в гората. Изостанало от групата и надуло гайдата. Като се деряло от рев, стигнало до селото. Майка му и баща му също се появили и всичко приключило с щастлив край. След това пък двама сирийци със счупени ръка и крак от падане в дере също потърсили помощ и разбиране от вършиловци.
В тази част на Странджа бежанците се появяват на разклона на селата Габър и Вършило. "Истински Туин Пийкс. Дори самите те се затрудняват да кажат откъде са минали, за да се появят точно тук", разказват граничарите.

Хората в Странджа се ядосват, че природата им е засипана с боклуци. Най-много ги е яд ловците. Не могат спокойно да отидат на пусия. Тръгнат за глигани, а вместо това - натъкнат се на група бежанци. Такъв беше случаят със заловените от генерал Илия Илиев 30 афганистанци на Осман баир, както и с хванатите от кмета на Малко Търново Илиян Янчев мигранти близо до село Евренозово.

"Заради бежанците искаме да ни удължат ловния сезон. Не само засипват с огризките си, но ни пречат да ловуваме спокойно, дефакто прогонват глиганите", редят авджиите. В гората има вълци, чакали и лисици. Наскоро ловна дружинка уби четири вълка и отърва овчарите на село Близнак от хищниците. Бежанците обаче не ги плашат ни вълци, ни глигани, ни чакали.

"Като стоят два дни в гората и никой не ги взема, мигрантите излизат по селата, защото са гладни. Тръгват насам с минерална вода, два-три редбула и хашиш, който дъвчат. Всичко това, за да имат енергия да вървят дълго”, разказват горски служители.

"Веднъж между Фазаново и Писменово хванахме група от 20 души. Сред тях имаше 7 деца. Мълчат. Показаха ни с ръце, че искат вода. Пиха по малко, за да има за всички. После им дадохме хляб и сирене - пак вземаха по малко, за да стигне за всички. Изчакваха се да дойде цялата група. Обикновено не носят ножове. И да имат за прехода, хвърлят ги в гората заедно с мобилните си телефони, щом видят, че приближават граничарите", разказаха Киро Иванов и Анастас Димитров, старши горски инспектори. Досега те не са имали инцидент в гората. Бежанците, които срещнали, били кротки и се подчинили. Според тях повечето били такива.
Роми край Синеморец пък завъртели доходоносен бизнес. Уж ходели за гъби - за пред "граничните". Щом се натъкнели на бежанци, водели ги в катуна си, нахранвали ги, давали им вода да се измият и след това ги превозвали до Бургас, естествено срещу добро заплащане.

"Връщаме ги, а те се хващат на работа в южната ни съседка, припечелят някой лев за храна и после пак се пробват да минат границата", обясняват горските инспектори. И разказват как виждали майка с бебе буквално да хвърля детето през "браздата" и след това се прехвърляла самата тя.



2
Коментара
Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 1
2
Коментара по темата
2.
haiduk
28.11.2015 18:48:41
0
1
ave strelba mu e maikata be...bejanec izlqzal predi praseto...i ko praim sq...bejanska kaima
1.
Az
28.11.2015 15:55:26
0
4
Няма такова нещо.Министърката каза,че на границата всичко е спокойно. Вярвайте и!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Церемонията ще бъде днес от 16.30 ч., в експозиционен център „Флора“ Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Има счупване на таза Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори