×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Китайска компания ще изгражда и завод за олио в Бургас


Китайска компания ще изгражда и завод за олио в Бургас
Бойко Борисов представи предимствата на страната ни на инвестиционния форум
23 Ноември 2015, Понеделник, 17:19 ч.

Друг инвеститор от Поднебесната империя иска да прави завод за кисело мляко
Китайска компания ще строи завод за олио в Бургас, а българска ще прави кисело мляко в Пекин. Това стана ясно по време на инвестиционен форум в Шанхай, организиран от Българската агенция по инвестиции. В него участват над 100 китайски компании и 36 български.

Китайската компания "Нантун суму байълоджикъл текнолъджи" (Nantong Sumu Biological Technology) ще строи завод за слънчогледово олио в индустриалната зона в Бургас. Инвестиционното намерение е било заявено с подписването на меморандум за сътрудничество между китайската компания и Национална компания "Индустриални зони", които оперират зоната в Бургас, съобщи Министерството на икономиката.

Собственикът на компанията Чайн Уей е обещал заводът да заработи до две години у нас. Плановете са да бъдат наети около 120 работници. Чан Уей е живял в България и Румъния и е впечатлен от страната ни и възможностите за инвестиции.

В същото време българската компания "Лодис Инвест", чиято търговска марка е "Лакрима", е обявила, че ще отрие завод за кисело мляко в Китай. Това ще стане в партньорство с китайската Heilongjiang Wondersun Dairy Co Ltd., като двете дружества са подписали междуфирмено споразумение за създаването на съвместната компания. През миналата година китайците са изяли над 16 милиарда кофички от 100 мл с кисело мляко, похвали се представителят на компанията Чу.

"Каним китайските компании с интерес към пазарите на Европейския съюз да установят свои представителства, логистични бази, производствени мощности и развойни центрове у нас. Разчитаме китайските власти да насърчават китайските фирми да инвестират в България", заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Китай е готова да финансира и изгради на собствена територия центрове за промотиране на България и българския бизнес. Това стана ясно по време на среща на изпълнителния директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева с Джонатън Гу, вицепрезидент на Агенцията за малки и средни предприятия на Шанхай и Баи Хуан Яо, генерален директор на Федерацията на бизнеса на Шанхай, съобщиха от българското ведомство. Припомняме, че друг инвеститор от Поднебесната империя иска да прави и завод за кисело мляко в Бургас. В изграждането му ще бъдат вложени 7 млн.долара.

Центровете ще представят възможностите за инвестиции и бизнес в България, както и търсенето на търговски партньори между фирмите от двете страни. Освен това ще подпомагат и за привличането на китайски туристи у нас.

В инвестиционния форум участват още премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев и министърът на земеделието Десислава Танева.

Събитието предхожда четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), която ще се проведе от 24 до 26 ноември в градовете Суджоу и Пекин. На нея се очаква да присъстват премиерите на всички държави от ЦИЕ.

Миналата година срещата Китай-ЦИЕ се проведе в сръбската столица Белград. Тогава България търси китайски инвеститори за изграждането на важни инфраструктурни проекти като магистралите "Черно море", София – Калотина и "Рила", както и скоростните пътища Видин – Ботевград и Русе – Велико Търново, които планира да строи чрез публично-частно партньорство (ПЧП).

Сега министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски отново са част от българската делегация.

В категории: Бизнес


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
_nib_
23.11.2015 19:11:52
0
7
Хубу че са жълтите.Затрихме си хранително-вкусовата промишленост.Те идват да строят наново.Ко сме за тях.6-7 милиона мишока.Сигурно най-малкото им 15 милионно тяхно село го водят за обезлюдено.
7.
До камбаната
23.11.2015 18:31:01
0
0
Ако толкова много се интересуваш, трябва да ти е ясно, че там има реституционни претенции и дела с години.
6.
фабрикаров
23.11.2015 17:39:29
0
1
Първо писахте за нова фабрика за кисело мляко, сега била за олио.
Не ставайте "производители" на новини, че никой няма да ви взема на сериозно.
5.
камбана
23.11.2015 17:21:19
0
4
А какво стана със завод "Камбана",не беше ли той за олио? Ама не, затрихме го, а сега ще ни строят китайците нов и него да разпарчетосаме
4.
слънчо
23.11.2015 16:06:15
1
5
А,тва е готина новина.Нека бъде олио.Производство да е еййй.
3.
ys9sgo6fz7fa7fa8tz7przlp7rz8gz8t
23.11.2015 15:40:50
1
1
МОЖЕ БИ ИМА ИЗВЕСТНА ЛОГИКА В ЗАВОДА ЗА ОЛИО ,ВИНЕТУ ИМА ГОЛЕМИ МАСИВИ СЪС СЛЪНЧОГЛЕД
2.
g8z7pfzprupzufz7pz8pgz8gs8hdohd0hdph
23.11.2015 15:38:09
5
1
АЙ СЯ И ОЛИО ОТ КУМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ , НИЕ ЧАКАМЕ ДОЛАРИ ОТ ИЗРАЕЛ И САЩ , ОТ ЛЮЛКИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА , БОЙКО ПРОСИ ПАРИ ОТ КУМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ ..........
1.
Георги
23.11.2015 14:56:57
1
5
Барем от китайския завод да получим истинско кисело мляко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори