×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте акцентите от предизборната програма на ПП „Партия на зелените“ в Поморие


Вижте акцентите от предизборната програма на ПП „Партия на зелените“ в Поморие
Всеки месец общинските съветници от Партия на зелените ще дават публичен отчет на гражданите
08 Октомври 2015, Четвъртък, 14:45 ч.
Автор: Флагман.бг

Кандидатите за общински съветници от ПП „Партия на зелените“ в Поморие представиха акцентите от предизборната си програма




Уважаеми съграждани и приятели от община Поморие,

Предлагаме на Вашето внимание акценти от предизборната програма на ПП „Партия на зелените“. Ако Вие ни гласувате доверие на 25 октомври 2015 година, първата ни антикорупционна дейност ще бъде да променим Правилника на общинския съвет в частта му за гласуване. Всички постъпили предложения в дневния ред на местния парламент да се гласуват с 2/3 мнозинство, а не с 50+1. По този начин ще се избегнат задкулисните сделки, които компрометират доверието на гражданите към Общинския съвет.

Ще поискаме пълна финансова и данъчна ревизия на Община Поморие.

Всеки месец общинските съветници от Партия на зелените ще дават публичен отчет на гражданите.

Ако бъдем избрани, ние ще настояваме да се сложи край на продажбите на общински имоти и терени за озеленяване. Ще поискаме общинските имоти в Поморие и съставните селища да се използват само по предназначение, а за свободните да се сключва договор с частни инвеститори от България и чужбина за изграждане на малки предприятия, цехове - лека промишленост, оранжерии и др. - земеделие, според нуждите на населеното място. В условията за отдаване под наем или продажба да залегне задължителната клауза за осигуряване на работни места от инвеститора за жителите на община Поморие.

Ще отстояваме нова политика, която да гарантира достойното присъствие на всички фирми и еднолични търговци от община Поморие, които са гръбнакът на местната икономика и осигуряват работни места за жителите на общината. Няма да допуснем принудителното напускане на тези фирми от поморийска територия заради задкулисни схеми на хора с властови позиции. Занимаващите се с бизнес в условията на финансова криза заслужават респект, уважение и политика на облекчени условия от страна на общинските власти. Ангажирането на техния капацитет ще допринесе за ускореното и устойчиво развитие на общината в полза на обществото.

Във връзка с демографската катастрофа в България ще предложим на общинския съвет да се увеличи сумата за новородено бебе, като парите не се дават наведнъж и еднократно на родителите. Първоначално да се изплаща 30 % от определената с решение на общинския съвет сума, а останалата част да се разпредели реципрочно на равни части за месеците. Целта е родителите да бъдат подпомогнати в поемане на разходите за детски консумативи в първите най-трудни месеци при отглеждане на бебето.

Туризъм

Съществени слабости, които влияят негативно върху имиджа на общината:


- лошо състояние на инфраструктурата, както и на входно-изходните артерии на града
- недостатъчна реклама /отсъствие от туристическите борси на Чехия, Полша, Унгария/
- липса на достатъчно допълнителни услуги
- неизчистен имидж на „евтина дестинация”
-липса на адекватни устройствени планове за зелени площи
- пренебрегване на хигиената по плажната ивица, калонаходище Голямото солено поморийско езеро /ГСПЕ/, район Косата и в града като цяло
- засилваща се тенденция за привличане на нископлатени туристи
- недостатъчно използване на европейските фондове за развитие на туризма
- неизползвани възможности за уикенд почивки

За да бъде туризмът структуроопределящ за местната икономика, предлагаме:

- по-добра реклама и маркетинг за туристическите възможности на Поморие
- повишаване на хигиената, особено по плажа, ГСПЕ и спазване на концесионните договори
- спиране на разграбването и позорната търговия с лечебна кал
- Общината да кандидатства с проект по португалски модел за поставяне на контейнерите под земята, с оглед подобряване общата чистота и хигиена и предотвратяване разпръскването на зарази от самоволното ровене на животни в контейнерите
- привличане на по-богати туристи
- подобряване квалификацията, уменията и културата на персонала, зает в туристическия бизнес, както и на общинската администрация с ресор „Туризъм”
- увеличаване броя на туристическите услуги
- осигуряване на повече средства за опазване и поддържане на културните ценности и съхраняване и опазване на природното богатство
- увеличаване броя на зелените площи
- изграждане на увеселителна зона
- усвояване на туристическия ресурс във вътрешността на общината
- ежемесечни срещи с браншовиците в Поморие – хотелиери, частни предприемачи, ресторантьори, винопроизводители, рибари, фармацевти за обсъждане на общозначими проблеми, свързани с развитието на общината и превръщането й в незаобиколим културен-туристически център в Източна Европа.

В сферата на здравеопазването предлагаме:

Създаване на паралелна здравна каса с осигурен бюджет от Общината. Целта е да се допълват лимитите на личните лекари, когато бъдат надвишени, а пациентите да могат да получат талон-направление.

Съвместна ангажираност на личните лекари, специалистите и работодателите за организиране и финансиране на профилактика за всички рискови групи от населението във връзка с основните социално значими заболявания. Изготвяне на график за профилактика на отделните групи. Включване на гражданите на доброволен принцип в организираните мероприятия за профилактика чрез активна кампания за необходимостта от превенция на тези заболявания.

Целта е да се предотврати ранното инвалидизиране и ранната смърт от най-тежките и типични за българската популация заболявания.

Профилактика на основните детски заболявания на всички деца, както и на други социално-значими заболявания.

Отпускане на целева помощ от общината за ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми.

Общински фонд за студенти медици, които да се върнат на работа в МБАЛ-Поморие.

Сключване на договор с НЗОК за допълнителни пътеки към отделенията в МБАЛ-Поморие.

Общината да инициира привличане на лекари-консултанти, за да не се налага пациентите от общината да пътуват постоянно до Бургас.

В областта на културата и образованието предлагаме:

Изграждане на Културен център с Клуб на културните дейци и Градска галерия за текущи изложби и други културни прояви на старото място – полуразрушената сграда на централния площад „Св. св. Кирил и Методий” в Поморие, паметник на културата.

Изготвяне на Програма с основни цели за устойчиво развитие на общинската културна политика /2015-2020 г./. Създаване на нови културни продукти и ревитализация на традиционните в общинския календар.

Възстановяване на успешната практика от периода 2003 – 2011 г. за открити сцени в Поморие и съставните селища за популяризиране на автентичния фолклор. Изготвяне на съвместна програма с хотелски комплекси и туроператори за представяне на автентични обичаи през целия туристическия сезон.

Превръщане на националните поетични празници „Яворови дни” в международни със съдействието на българските културни центрове в чужбина и под егидата на Министерство на културата и на Министерство на туризма.

Изграждане на читалище „Любен Каравелов” в Дъбник – единственото селище в общината без сграда за читалищна дейност.

Широка обществена дискусия и конкретна програма в образованието относно непрекъснатото закриване на паралелки.

Разкриване на профилирани паралелки по лозарство, рибарство, винарство и ветроходство. Организиране на практики на тези паралелки в Поморие и чужбина. Културен и образователен обмен на кадри.

Осигуряване на стипендии за студенти по архитектура /през 2011 г. новото общинско ръководство прекрати договора на студент по архитектура/, медицина, IT-специалисти, мениджъри, агрономи и др., на които се осигуряват работни места в Общината.
Обществена дискусия на проекта за одобрение - постоянна музейна сбирка със слоган „Морето, солта, виното” и създаване на музей към Министерство на културата.

Довършителни дейности по проекта от 2011 г. „Посетителски център „Еркечка лазарка” в с. Козичино /Еркеч/ и откриване на този обект на културния туризъм през 2016 г.

Всички идеи в предизборната ни програма ще бъдат предложени за обществена дискусия и едновременно ще се изиска актуализирана информация от администрацията, за да стартират желаните промени в политиката за развитие на община Поморие: инфраструктура, озеленяване, сметопочистване, чистота на въздуха, социална и данъчна политика.

Ето част от предложенията, направени от Вас, гражданите на община Поморие, които са включени в предизборната програма на Партия на зелените:

- разкриване на Център за социални контакти, където всички неправителствени организации да имат свои офиси и представителства, с осигурена зала за обществени обсъждания
- разкриване на Общинска кухня за хората с доходи под минималната работна заплата и същевременно пунктове за разпределение на облекло/дрехи/ и за битови предмети /кухненско и др.обзавеждане / за социално слабите
- намаляне данъка на недвижимите имоти и на данък МПС
- намаляне таксите за различни услуги
- възстановяване на Общински център за деца в неравностойно положение
- превръщане на Поморие и съставните селища на общината действително в зелена зона, а не само на приказки или в отчети: изграждане на парк в ЦГЧ и терени за разходка на свободно пуснати домашни любимци, създаване на зелен пояс от дървета, в жилищните квартали, залесяване с бързорастящи видове, като се наблегне на така нар. agro-forestry systems, които допринасят едновременно за икономическото, природно и социално развитие на дадения район
- цялостна концепция за ивица „Косата”
- подобряване на цялостната екосистема и качеството на водата в езерото чрез кайтсърфинг
- изграждане на подстъпи за инвалиди
- изграждане на канализацията на отходните води и обща пречиствателна станция за трите селища – Каблешково, Каменар и Лъка
- подмяна на канализационните тръби за отходни и дъждовни води в ЦГЧ –Поморие
- асфалтиране и направа на тротоари в селищата на общината
- изграждане на поливна система за зелените площи и дървета
- изграждане на обществени тоалетни на няколко места и задължително на паркинга до сградата на Община Поморие, където е съсредоточен най-големият поток от граждани и туристи
- осигуряване на финансови средства за закупуване на контейнери с датчик, който показва пълнотата на използвания обем
- закупуване на електрически чистачки-машини за почистване на улиците
- връщане на длъжността „Омбудсман” в Общината
- открито и прозрачно управление, стриктно спазване на ЗОП, открити заседания на общинския съвет, излъчвани онлайн, въвеждане на практиката за местни референдуми по значими обществени проблеми
- изпълнение на идейния проект за „Капковидния квартал”
- разкриване на отдел „Транспортен мениджмънт” към общинската администрация, преразглеждане на транспортната схема
- регулиране на кръстовища съгласно Закона за движение по пътищата, знаково стопанство, паркоместа и засилен контрол от КАТ и общинска дирекция „Обществен ред и сигурност” по спазване на знаците за спиране и паркиране на МПС
- привличане на специалисти и подобряване работата на общинската Комисия по безопасност на движението
- иницииране на широка дискусия със специалисти и експерти за бъдещото развитие на пристанището в Поморие
- съдействие за колонка за безакцизно гориво на всички рибари
- въвеждане на наркотични и алкохолни тестове за служителите и ръководството на общината, както и за общинските съветници, за да не се допуска съвместна работа с неадекватни хора на определени длъжности и позиции

КРАЙ НА ЗАДКУЛИСНИТЕ СХЕМИ И СДЕЛКИ! ПОМОРИЕ ЗАСЛУЖАВА ПОВЕЧЕ!
НЕ МОЖЕ ДА НЕ МОЖЕ!
БЮЛЕТИНА №11!

В категории: Местни избори'2015


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
18
Коментара по темата
18.
Само смешки
09.10.2015 18:38:11
0
0
И как ще намалите таксите за различни услуги след като има проекто закон за уеднакняване на цените на услугите за всичнки общини
17.
друг
09.10.2015 16:02:42
0
0
Аз предлагам безакцизно гориво за всички работещи поморийци защо само за рибарите дали ще е гориво за лодките или ще ползвам колата за да отида на работа не е ли едно и също
16.
----------------
09.10.2015 14:17:44
0
0
Може ли и една колонка с безакцизно гориво за хората с ТЕЛК
15.
питане - съдействие за колонка за безакцизно горив
09.10.2015 14:12:25
0
0
Безакцизното гориво за сметка на държавата ли ще е, защото тя само тово пита?нещо като безакцизни цигари и безакцизен алкохол
14.
Do 13
09.10.2015 12:27:27
3
1
А останалите неща или са плод на алкохола или няма начин да станат! Добра е идеята за тестовете за дрога, обаче предлагам да са на входа на града. Така ще се разчистим от такива като тончев, нали искаме да подобрим хигиената в Поморие?
13.
mima
09.10.2015 12:22:48
2
1
И доста голяма част от тази програма е вече изпълнена като напр. пълна данъчна и финансова ревизия, ползване на имотите по предназначение/уредено е със закон/, реклама на града, ежемесечни срещи с браншовици, отпускане на помощи за ин витро, осигуряване на жилища за външни лекари, изграждане на градска галерия, открити сцени, социален патронаж и осигуряване на храна за нуждаещи се, изграждане на достъпи за инвалиди, асфалтиране и ремонт на тротоари.....и мнооого други. Стоянее, ДВИЖИШ СЕ ОКОЛО ЧЕТИРИ ГОДИНИ СЛЕД КМЕТА АЛЕКСИЕВ!
12.
мнение
09.10.2015 11:32:53
2
1
Културната програма е голяма смешка , така като чета пак ще храним и поим по 10дни 15 пикливи художника за сметка на общината , а и още нещо това с теста за алкохола и наркотиците Тончев и Майка първи няма да го издържат
11.
ЛИДИЯ
09.10.2015 11:09:47
2
0
- връщане на длъжността „Омбудсман” в Общината и за какво ни е още една баба да хрантутим 1400 лв заплата, то не беше секретарка на заплата и частна кола с шофьор и офис , какво върши този омбудсман едно голямо нищо общини като Несебър и Созопол нямат омбудсман където са с много по-голям бюджет , че ние ли?
10.
Женя
09.10.2015 10:48:15
2
0
това за намалянето на данъци са празни приказки,няма нужда рлъскате прах в очите на хората вече няма глупаци
9.
до Тончев и майка
09.10.2015 10:35:03
1
1
Много ми стана интерестна идеята за свободна пуснати кучета в зелените площи !едното куче което сере в зелените площи и градинки е на СТОЯН ТОНЧЕВ в градинката пред блока където живее
8.
до листа с № 11
08.10.2015 22:12:48
3
2
Колко пъти ще искате ревизии и проверки? Малко ли бяха ДАНС, НАП, РАП, ЦРУ, КГБ, ОЛАФ, ЯЛОВ, ЦАЦАРОВ, БОРИСОВ, СМЕТНА ПАЛАТА, АДФИ, НА МАЙКА ВИ .................И К`ВО?????
7.
7
08.10.2015 22:01:16
2
1
Тези зелени са розови с бели престилки
Пълни глупости са това
6.
Помориец
08.10.2015 18:06:59
2
5
По добре зелените от колкото разни измислени герой дето 4 години не направиха нито едно изказване-Ива , Катя и др. тем подобни елементи от остатъка на старите Комунистически дружки.
5.
Кандидати ...
08.10.2015 18:02:05
0
1
Все още чакам отговор за вашите дела ....

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1444306922o.jpg

Вие сте си го публикували , поне имайте смелост да си го коментирате...

А за доказване няма смисъл да говорим предполагам.
4.
До Стоян Тончев
08.10.2015 17:53:14
4
2
Зелени къде отивате с тези хора кои са специалистите един двама другите сте сбирщаин какво ще правите в Общинския съвет освен да вдигате ръка за друго не ставате. Колкото до ревизиите мога да Ви кажа че, в Общината работят одитори ,Сметнатната палата непрекъснато им прави проверки така че няма да откриете топлата вода това са популиски измишльотени за пред публиката. Колкото се доказаха злоупотреби по времето на Златанов . Освен Доктора другите не ставате за тази работа.
3.
drogi
08.10.2015 17:09:19
4
3
Stoqne, mahai tova s testovete za droga zashtoto nqma da mojesh da vlezesh i ti be bratle.
2.
До Стоян Тончев
08.10.2015 17:05:52
4
3
Забравил си една точка в раздел "Култура" - НАЗНАЧАВАНЕ НА МАЙКА МИ ОБРАТНО В ОБЩИНАТА
1.
катя
08.10.2015 16:58:32
4
2
Това с "българската популация" най-много ми хареса. Може и да ни имате за стадо, но не така явно да ни го натрапвате. Моля ви!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори