×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Законът дава право ние да изберем временен кмет. Опонентите ни го четат като Дявола - Евангелието


Законът дава право ние да изберем временен кмет. Опонентите ни го четат като Дявола - Евангелието
Не може и областният управител да отменя решение на Общинския съвет и да казва, че е незаконосъобразно, смята Златин Бодуров
30 Септември 2015, Сряда, 14:04 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Заместникът Милчо Милев отказва да изпълни решение на ОбС, обръщаме се за съдействие към прокуратурата


-Г-н Бодуров, разбрахме, че сте в момента сте в Районна прокуратура-Царево заради скандала в Приморско с временните кметове на Общината и на населените места. Вие вчера въведохте кметовете в селата. Защо сега сте в прокуратурата?

-Подготвяме жалба срещу възпрепятстването на решението на Общинския съвет в Приморско за въвеждането на новия кмет – инж.Николай Петков. Възпрепятствани сме от г-н Милчо Милев. Той отказва да изпълни решение на ОбС, което, забележете, е с предварително изпълнение относно избирането на временни кметове на кметства и кмет на Община.

- Кои кметове успяхте да въведете до този момент?

-По селата навсякъде са въведени и изпълняват решението на Общинския съвет. Имаме информация, че Милев се е разпореждал сутринта, че ще ги уволнява. Заплашвал ги е! И ние вече се обръщаме към прокуратурата за съдействие, защото считаме, че законът е на наша страна.

- Как бе предотвратен вашия опит да влезете с наложения от вас кмет в общинска администрация Приморско?

-По заповед на зам.-кмета Милев не беше допуснат Николай Петков да влезе в администрацията в качеството си на гражданин и законно избран кмет от Общинския съвет. Не беше допуснат от охраната и човекът остана отвън. Ние като общински съветници се качихме на разговор с г-н Милчо Милев и ни беше потвърден отказа, че Николай Петков няма да влезе в правомощията си.

- Какво ви провокира да стегнете до тази край мярка – да изберете вр.и.д.кмет на Община Приморско? Остават съмнения, че Общинският съвет действа в разрез със закона.

-Ние спазваме закона. Той ни дава право. Ето зачитам ви го: на основание на чл.42, ал.6 от ЗМСМА – Общинският съвет делегира правата на временно изпълняваш кмет на община и кметове на кметства до полагане на клетва на новоизбраните кметове. Имаше предложение, направено от г-н Германов – да се избере кметове и ние избрахме. Не виждам къде е нарушението на закона.

- Но председателят на ОбС Приморско Миглена Барцулева има друг прочит на ЗМСМА – че Общинският съвет има право да избере вр.и.д.кмет, но само в случаите, че няма зам.-кмет, а такъв в Приморско има.

-Г-жа Барцулева може да тълкува закона като Дявола Евангелието. Тя не е нито съдия, нито юрист. Не знам какви тълкувания прави. Ние се позоваваме на чл.42, ал.6 от ЗМСМА. Четем закона и действаме според него.

- Докъде сте готови да стигнете, за да бъде въведен в правомощия избрания от Вас кмет?

-Ние ще действаме според закона. Сега ще търсим съдействие на прокуратурата и полицията. Има и такава практика в други общини, където Върховният административен съд се произнесъл в полза на решението на Общинския съвет. Нашата администрация фактически ползва модела на Община Бургас, но нещата са много закъснели. В Бургас няма решение на ОбС, а ние дори имаме повторно разглеждане на предложението, имаме и гласувано решение за предварително изпълнение, което е влязло в сила. Докато няма негова отмяна, а и не виждам правни основания това да се случи, законът постановява, че решението е в сила.

-Май ще стигнете до ситуация, в който областният управител да определи вр.и.д.кмет заради патовата ситуация.

-Нека да го направи. Ако се случи областният управител ще наруши закона. Интересно ще ми е да видя на какво ще стъпи той. На кой член от закона. Нека да цитира членове. Не може областният управител така да отменя всяко решение на Общинския съвет и да казва, че не е законосъобразно. Как така! Той може да си говори много работи, областният управител, но първо трябва да ги подплати с нещо тези приказки. Да има основа, на която да каже: да, незаконосъобразно е, защото има нарушение на еди кой си член. Но нека да го направи. Ще ми е интересно.

- Сам знаете, че тези административни процеси вървят бавно и може да не въведете избрания от вас кмет до изборите.

-Това е целта на сегашната администрация, защото искат нали пак чрез измама да спечелят изборите. А целта на временните кметове каква е?! Да организират нормално изборния процес. Т.е.-ще имат задачата всички новорегистрирани избиратели да ги изкарат от списъците. Ние това искаме да направим. Има около 400 нововписани човека в Общината.

- До кога трябва да са готови списъците?

-Има още 14 дни, след като минат списъците ще се утвърдят. Те това им е целта. Да изтървем ние този срок и да не можем да ги отпишем. Това са 400 човека, които не са от общината, а искат да определят следващия кмет. Искат пак да спечелят изборите чрез измама.

- Каква е абсолютната стойност на гласуващите в Община Приморско? Питам ви, за да може всеки да прецени каква е тежестта на тези 400 гласа, за които вие твърдите, че са вписани.

-В най-лошия случай ще гласуват около 2500-2600 човека. Сами може да си направите сметка колко процента са тези гласове.

- Г-н Бодуров, не се ли притеснявате, че целият този цирк удря по вашия имидж?

-Как да удря по нашия имидж?! Аз не се притеснявам, защото не върша нищо незаконно. Имаме решение на ОбС. Вижте заповедта на кмета, която връща решението. В нея не пише, че е незаконосъобразно, а че било нецелесъобразно. Значи те гонят някакви цели. Пише, че се възпрепятства някакво приемане на някакви проекти и там счетоводни дейности и т.нар. никъде не пише за честни и прозрачни избори, каквато е нашата цел. Ние това искаме.

- А не смятате ли, че тази акция може да бъде счетена за самоуправство?

-Вие така журналистите го предавате по този начин. Това мен не ме притеснява. Хората са наясно, че не извършвам никакви самоуправни действия. Още повече, че те са пуснали жалба до прокуратурата за самоуправство, но пак са объркали. Самоуправство е когато има решение на някои от органите и аз съм го нарушил. Аз не нарушавам никакво решение. Едва ли прокуратурата ще им обърне внимание. И ако забележете  - до Окръжна прокуратура- Бургас са го пуснали. Пак са объркали нещо мача. Те толкова могат хората, това е положението. За себе си мога да кажа, че аз не съм нарушил никакъв закон и не съм влязъл в самоуправни действия.

В категории: Приморско


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
77
Коментара по темата
77.
СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско
03.11.2015 17:45:11
0
3
ИЗ "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ" - или българското образование такова, каквото го видях.
________________
ПРОФ. Д-Р ПЕТКО ЧОБАНОВ – РЕКТОР НА БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ
Директорът на училището в Приморско Стоян Налбантов поддържа много близки приятелски връзки с ректора на един бургаски ВУЗ проф. П. Чобанов (Понастоящем проф. Чобанов носи друга титла - президент на БСУ, но за удобство ще го наричаме с предишната му титла "ректор"). Все още не е ясно как са се запознали. Когато стане въпрос за Ректора, Налбантов винаги се възхищава от него, казва че бил голям курвар – по цял ден чукал студентките, направо нямал стигане. Винаги когато го търсел в кабинета му, Ректорът бил “зает” с някоя студентка. След два часа, когато пак го търсел, ректорът пак бил “зает”, но вече с друга студентка... Налбантов успявал да се добере до него като го причаквал в коридора, но и тогава Ректорът се измъквал: казвал му, че бърза, имал ангажимент с някаква мадама и нямал време за него. В такива моменти Налбантов много се чудел: “Абе кога работи тоз човек, бе!? Ми той по цял ден ебе!…Работи ли той въобще?”
Било нещо обичайно секретарката да не пуска Налбантов при Ректора, защото пак имало “посещение”. В такива моменти секретарката му намигала и се усмихвала многозначително и Налбантов разбирал за какво става въпрос. Самият той бил директор на училище и постоянно изживявал подобни ситуации с учителките – викал ги в дирекцията, заключвали се и правели секс. Но за разлика от него Ректорът боравел с много по-качествен материал и имал неограничен избор – край него било изобилие, навсякъде щъкало от млада плът и той можел да си позволи лукса да подбира. Въобще за Ректора университетът бил нещо като харем – арабските шейхове с техните хареми ряпа да ядат – ректорът го слагал и тях в джоба си.
Налбантов бил врял и кипял в подобни ситуации, влизал в положението на Ректора и разяснявал на по-непосветените какви са правилата на играта, т.е. как Ректорът свалял студентките: Начинаещите били предварително информирани от свои колежки какво точно трябва да правят. Влизали при Ректора и започвали най-невинно да го молят за някаква услуга или ходатайство, най-вече за вземане на изпит. Ректорът им давал някакви обещания с половин уста, след което студентките пристъпвали към изпълнение на основната програма т. е. това за което били дошли – правели му по една свирка. Това било абсолютна гаранция, че изпитът ще е взет. От друга страна като си помислел човек, и неговата не била лесна. Ректорът имал много претоварена програма и затова предпочитал да му правят свирки – няма хамалогия, няма претоварване. А ако искал да чука, закарвал мацката някъде извън университета, където било по-спокойно.
Налбантов много често се хвали как веднъж спасил Ректора от една издънка, за което последният му бил много задължен. Били седнали на една маса в едно от барчетата на хотел “България” като Ректорът бил заедно с любовницата си. Налбантов излязъл за малко и на връщане видял съпругата на Ректора, която се била запътила към заведението. (Тук става въпрос за времето от края на 90-те години, когато Ректорът все още е бил семеен). Тогава Налбантов побягнал и по най-бързият начин се добрал до Ректора и го предупредил: “Пази се, жена ти идва!” Ректорът моментално се отдръпнал от любовницата си, а Налбантов я хванал и я прегърнал. След секунди влязла съпругата на Ректора и като ги видяла останала с впечатлението, че мадамата е любовница на Налбантов, а не на мъжа й. Ректорът бил много задължен на Налбантов за този случай и оттогава двамата станали големи приятели.
Чрез ректора Налбантов научава всичките интриги и клюки в университета. Веднъж Налбантов много се учудил, че жената на един известен професор от СУ работела в университета. (Става въпрос за известен писател, журналист, сценарист, есеист, народопсихолог, известен и с пътеписите си). Налбантов попитал Ректора, защо тази жена работи тук, защо не работи в София. На това Ректорът отвърнал: “Защо да й е зле, бе? Любовникът й нали е тука? Идва със самолет от София, наебава се с любовника си и на края на седмицата пак се връща при мъжа си ни лук яла, ни лук мирисала. Университетът й плаща самолетните билети, плаща й заплатата… Как ще й е зле? Много й е добре даже!” (Veroqtno tuk stava vapros ne za saprugata na prof. M. Semov, a za druga jena sas sa6toto familno ime.)
В ценностната система на Налбантов Ректорът заема видно място. “Той е велик човек, – казва Налбантов за него. – Що путки са минали през него, що чудо! Аааааа!!!… Мноооого!!!… Ама много!!!… Ний само мойм са учим от тоз човек!” Не напразно дори хора като Йоан Костадинов, Витанов и Порточанов завиждали на Ректора и признавали, че не могат да се мерят с него.
Въобще той бил ярка и емблематична личност, неразделна част от местния бургаски колорит. Бургас имал нужда от такива хора, които да го олицетворяват и да разнасят славата му.
----------------
Проф. д-р МИЛЧО ЛАЛКОВ – историк, специалист по балканистика, носител на Хердерова награда
_________
Проф. Лалков също е бил един от покровителите на Стоян Налбантов. Когато е в затруднено положение Налбантов винаги звъни до София на Андрей Пантев и Милчо Лалков за да му помагат, постоянно иска съвети от тях. В такива случаи казва: ”Трябва да питаме батковците в София. Те най-добре знаят какво трябва да се прави.” (Тук се има предвид времето, когато проф. Лалков е бил все още жив).
На 05.03.1999 г. в Бургас проф. Лалков представял новата си книга пред учители-историци от областа. Книгата представлявала един своеобразен преглед на историята на Югославия за времето след Първата световна война до 1992 г. Мероприятието по представянето на книгата се провеждало в конферентната зала на хотел “Приморец”. Там присъствал и Димитър Арнаудов от Кърджали – учител по история, един от ръководителите на Отечествената партия на труда и бивш народен предствавител от Великото народно събрание. Той също представял там една своя книга на педагогическа тематика. Налбантов не познавал Арнаудов лично, но определено му завиждал, защото бил известна и публична личност. Затова не можел да го понася и постоянно търсел повод да го оплюва и да злорадства по негов адрес: “Какво толкова ми се праска тоя, – казвал Налбантов за него. – Той е само един учител по история, нищо повече.” В подобни ситуации в Налбантов се проявявал комплекса на простия и ограничен човек – той завиждал на интелигентните хора и не можел да ги понася. По природа Налбантов е един невеж и неграмотен човек. Самият той има проблеми с четенето и фактически през целият си живот не е прочел и една книга. Въз основа на “научните” си трудове, които са изцяло плод на плагиатство и най-вече благодарение на познанството си с професорите Андрей Пантев и Милчо Лалков той е успял да придобие някакви научни степени и впоследствие да стане директор на училището в Приморско. Налбантов смята, че това е напълно достатъчно за да изпъкне над останалите. Всъщност той не може да изпъкне със знания и интелект и затова избива комплексите си на прост човек като постоянно търси повод да се самоизтъква и да се величае – аз съм такъв и такъв, аз съм голяма работа! АЗ… АЗ… АЗ! А когато стане въпрос за някой друг: “Кой е тоя бе!? Какво толкова ми се праска, какво толкова ми се пъчи!? Той няма моите титли, няма моите звания – в сравнение с мене той е едно нищо.” Така по цял ден Налбантов прекарва времето си в разсъждения за това колко велик бил той и какви нищожества били останалите.
От Приморско освен Налбантов на мероприятието в Бургас присъствала и Руска Бъчварова – учител по история. Накрая присъстващите си купували книгата на проф. Лалков и отивали при него за автограф. Налбантов разказва, че Лалков най-демонстративно отказал да даде автограф на г-жа Бъчварова, само защото тя била конкурент на Налбантов за директорския пост. Лалков бил направил така, защото знаел че Бъчварова и Налбантов са врагове и по този начин искал да помогне на приятеля си в борбата му срещу враговете и потенциалните кандидати за поста му. Разбира се всичко това са измислици на Налбантов, защото Бъчварова твърди точно обратното. Когато отишла при проф. Лалков той й дал автограф и се отнесъл с нея много културно и вежливо. Явно Налбантов има някакви психически проблеми – мания за преследване или нещо такова и затова живее в състояние на постоянен страх като смята, че е заобиколен от врагове, които му желаят злото и постоянно мислят как да го свалят от директорския пост.
На въпросното мероприятие в хотел “Приморец” присъствала и Т. К. – експерт по история в РИО – Бургас. Присъствието на Т. К. дава повод на Налбантов да се подиграва с проф. Лалков, защото последният бил имал любовна връзка с нея. Пита го: “Я разправяй, успя ли да я изчукаш? Как е, бива ли я в леглото?...” Впоследствие Налбантов разгласява за връзката на Лалков с инспекторката на всеки срещнат: “Лалков ми се похвали, че чукал Т. К... Ма голяма работа била!… Ма много доволен останал от нея! Била направо върха!… Ама да не земиш да кажиш на някой, щот’ тая кат’ разбере, направо ще ма убий!” Тези, на които разказвал тази история обещавали, че няма да кажат на никой и от своя страна разгласявали историята на други като ги предупреждавали и те да не казват на никой. Така днес тази история се знае от всички и едновременно с това всички я пазят в тайна.
На организираната по повод на представянето на книгата пресконференция учителите задавали на проф. Лалков най-различни въпроси. Лалков се опитал да флиртува с една млада учителка, която задала някакъв въпрос. Казал й, че много бил поласкан, за това че такава млада и хубава колежка се интересувала от книгата му. След пресконференцията в същата зала бил организиран коктейл с блок-маси, музика и танци. “Младата и хубава колежка” била неизменно в компанията на проф. Лалков – двамата постоянно танцували, дискутирали нещо и въобще прекарвали си весело. Налбантов не пропуснал случая да коментира пред познати “новото завоевание” на проф. Лалков. “Гледаш ли к’во става? Тая мацка ще яде тая нощ дебелата пръчка. Професорът няма да я остави да си отиде празна – при него празно няма.”
На следващият ден – 6 март 1999 г., Налбантов имал уговорени две срещи в Бургас. Едната била с някаква стара негова любовница на застаряваща възраст. Нея Налбантов искал да разкара, за да може да се срещне спокойно с друга една мадама, с която били още в процес на зарибяване. Тя била много по-млада и по-красива от другата и на нея той особено много държал. Със първата Налбантов се срещнал на уговорена от тях среща в едно от заведенията към хотел “България”. Казал й, че бързал за някакво мероприятие и нямало да може да й отдели необходимото време. Между другото споделил с нея, какво е правил предния ден – как е бил в хотел “Приморец”, където Милчо Лалков представял книгата си, как там били поканени много видни хора в т. ч. и кмета Йоан Костадинов, но последният не бил дошъл. Когато станало въпрос за кмета жената започнала да го обсъжда много оживено – Йоанчо бил такъв и такъв, Йоанчо правил така и така, Йоанчо така, Йоанчо иначе, въобще говорила за кмета като за някакъв много близък приятел. Впоследствие по повод на този разговор Налбантов споделя със свои познати: “На тая кучка Йоан сто на сто й е цепил сливата. Отде накъде ще го нарича Йоанчо, а не Йоан. Ясно е, че тук има нещо!… Той, кмета, е голям коцкар ще знайш, падне ли му не прощава!… Нека ве, нека! Нали затова е кмет! Сега ако не си отебе – кога друг път?”
Преди да се срещне с другата жена Налбантов се отбил в един парфюмериен магазин и й купил подарък – някакъв много скъп френски парфюм. Всъщност той е вманиачен на тема козметика. У него има някаква много силно изразена страст към парфюми, дезодоранти и одеколони. Голяма част от времето му в Бургас минава по магазините за козметика – по цял ден той ги обикаля и разглежда какво има в тях. Там Налбантов прекарва времето си като мирише различните дезодоранти и парфюми и си дава “експертната” оценка – този дезодорант бил такъв и такъв за разлика от другия, долавял такава и такава миризма, такива и такива нотки, такива и такива скрити нюанси, които не бил долавял в другия. Така той седи с часове по щандовете на тези магазини и ангажира продавачките, които трябва да са постоянно около него и да му дават да мирише стоката им. Всички продавачки в парфюмерийните магазини в Бургас го познават и когато го видят да се задава се подбутват и си казват една на друга: “Оня откаченият пак идва!”
След като купил въпросния френски парфюм Налбантов срещнал един свой колега на ъгъла на “Александровска” и “Кирил и Методий”. Това бил един учител по история от Бургас, който предишния ден също е бил на мероприятието в хотел “Приморец”. Колегата му се учудил като видял Налбантов, че е още в Бургас: “Какво правиш още тука ве? Ей голям чукач си значи! Ами спри се малко де!” Но на Налбантов не му било до майтапи. Тревожела го мисълта дали парфюмът ще се хареса на мацката. Споделил, че имал среща и че е купил парфюм и затова помолил колегата да помирише парфюма и да си каже мнението. За целта му тикнал парфюма в носа. Оня направил някаква изкривена физиономия и казал: “Мммм, много на хубаво мирише, мирише ми на путка! Даааа!” Но Налбантов не бил настроен за шеги и настоявал: “Айде, моля ти се, кажи сериозно, на какво ти мирише?” Но другият бил непреклонен: “Ами нали ти казах, на путка ми мирише.” След това потупал Налбантов по рамото и го насърчил да действа по въпроса. Впоследствие този колега коментирал Налбантов по следния начин: “Ама голям ебач е тоз човек! Скъса ги путките от ебане! Как ги прави тез работи, направо няма стигане!”
Същият ден Налбантов срещал и други свои познати и ги карал и тях да миришат парфюма. Хората миришели парфюма и казвали, че миришел на нещо хубаво, но по принцип е ясно, че те не били големи познавачи и са го казвали просто така от учтивост. Общо взето всички недоумявали защо Налбантов толкоз държи на този парфюм и какво значение имала чак толкоз миризмата му. Така той прекарал още няколко часа по “Александровска” като се мъчил да разреши неразрешимия за него проблем. Отново и отново срещал познати и задължително ги карал да му миришат парфюма…
--------------
Проф. д-р АНДРЕЙ ПАНТЕВ – историк, преподавател в Софийски университет "Кл. Охридски"
Андрей Пантев и Стоян Налбантов се познават от много години, вероятно от времето, когато Налбантов е следвал във ВТУ, но истинското им приятелство започва в началото на 90-те години, когато двамата се засичат в ММЦ-Приморско по време на "общи акции за сваляне на мадами". Двамата много си допадат поради голямото сходство в характерите, общите интереси и начин на живот – и двамата били бохеми, любители на развлеченията, гуляите, алкохола, жените. Това са били и постоянните им теми за разговор – секс, разврат, алкохол, жени... Споделяли помежду си впечатленията си от тая или оная, с която били преспали и т. н.
Веднъж Налбантов усетил, че Пантев бил хлътнал здраво по една негова мацка – някаква млада рускиня. Пантев не скривал възхищението си от момичето и завиждал на Налбантов: "Бе как успя да я свалиш тая! Басси и мадамата! Направо върха!" Тогава Налбантов решил да му я пусне, като предварително подготвил нещата – успял да уговори момичето да се пусне на Пантев и да му вземе акъла от секс. Казал и на Пантев, че всичко е уговорено и че вече може да й се пусне. Нещата станали според уговорката и Пантев бил възхитен от случилото се. Още в началото по време на флирта, когато останали сами в стаята, мацката му се нахвърлила страстно и започнала да му сваля панталоните. После му извадила оная работа и започнала да му прави фелацио. Сексът продължил и с други варианти, като момичето се вживявало и се правело на много страстно и всеотдайно, въобще държала се така сякаш професорът бил единственият и най-желан мъж в живота й. Пантев бил възхитен, даже потресен от случилото се и говорел на Налбантов:"Какво направи бе, как успя да я накараш?! Ми тя направо ме разби, направо ми взе акъла! Басси путката!"
От този момент Пантев решил да се отблагодари на Налбантов, говорел му:"Да знаеш, направо ще те позлатя! Ще видиш, че аз не съм неблагодарен и умея да ценя услугите." Тогава Налбантов не му обърнал особено внимание и впоследствие забравил, че Пантев щял да му се отблагодарява. След известно време, около 1 година след това, Пантев се върнал от Италия и донесъл на Налбантов подарък – някакво скъпо марково палто от камилска вълна. Изрично казал, че това е подаръкът, който му бил обещал заради услугата, която Налбантов му бил направил. Налбантов бил вече забравил за случая с рускинята и му е било нужно известно време докато Пантев му припомни за какво точно става въпрос. От своя страна Налбантов бил много изненадан, че за такива дреболии могат да се правят такива скъпи подаръци. Това, че му бил пуснал някаква рускиня си е било в реда на нещата, толкова путки са били минали през него, защо да не му услужи с някоя или друга. Явно е, че Пантев бил взел нещата много насериозно.
Оттогава приятелството между двамата се задълбочава. Впоследствие Пантев става кръстник на Налбантов и семейството му. Двамата поддържат постоянна връзка, ходят си на гости в София и Приморско. Междувременно с помощта на проф. Пантев Налбантов защитава дисертационни трудове и придобива последователно през 1994 г. научна степен "кандидат на историческите науки", а през 1999 г. - "доктор на историческите науки". Дисертациите нямат никаква научна стойност, но това едва ли има някакво значение – никой досега не ги е прочел включително и комисията, пред която се е провела защитата. Най-важна в случая е била подкрепата на Пантев – щом той е гарантирал за човека, значи всичко било наред.
Интересното е, че когато става въпрос за проф. Пантев Налбантов не споменава нищо за неговите научни постижения, научни трудове, оригинални научни разработки и пр. За него проф. Пантев е само едно средство за успех, човек с големи връзки и влияние в София, който много му е помагал и на когото много дължи за кариерата си. И най-вече, разговорите касаещи личността на проф. Пантев са свързани изключително със секс, алкохол, развлечения, гуляи, разврат и пр.
Така например веднъж Пантев почивал в ММЦ-то в хотел "Нептун" заедно с любовницата си, някаква негова студентка. Заедно с тях в същият хотел имало и друга двойка техни приятели – един друг професор, който също бил с любовницата си. Казвал се Димитър Бочев. Този професор бил много известен философ и писател на разкази и есета. Бил близък приятел на д-р Желю Желев. През 60-те години Ж. Желев му бил преподавател в университета. В края на 60-те години г-н Бочев избягал в Зап. Германия, където живял около 20 години и след промените отново се завърнал в България.
МЕЖДУ ДРУГОТО, КОГАТО ГОСТУВАЛ НА НАЛБАНТОВ В ДИРЕКЦИЯТА НА УЧИЛИЩЕТО ПРОФ. БОЧЕВ ОТКАЗАЛ ПРЕДЛОЖЕНИЯ МУ АЛКОХОЛ КАТО ТВЪРДО ЗАЯВИЛ, ЧЕ ПИЕНЕТО НА АЛКОХОЛ В УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ЧЕ АКО ТОВА СЕ СЛУЧЕЛО В ГЕРМАНИЯ ДИРЕКТОРЪТ ВЕДНАГА ЩЯЛ ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ДИСЦИПЛИНАРНО... БИЛ ВЪЗМУТЕН СЪЩО ТАКА КАК МОЖЕЛО УЧИЛИЩЕТО ДА НОСИ ВСЕ ОЩЕ ИМЕТО НА ВАПЦАРОВ, КОЙТО СПОРЕД ПРОФ. БОЧЕВ БИЛ ОТЯВЛЕН КОМУНИСТ И ТЕРОРИСТ... НАЛБАНТОВ САМО СЕ СМЕЕЛ НА ТЕЗИ ЗАБЕЛЕЖКИ НА ПРОФЕСОРА И ПОСЛЕ ГО КОМЕНТИРАЛ ЗАД ГЪРБА МУ С ДУМИТЕ: "ТОЗИ ЧОВЕК НЕЩО НЕ Е В РЕД И ЗАТОВА Е ТОЛКОВА НЕАДЕКВАТЕН И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!"
По време на престоя си в Приморско двете двойки (Пантев, Бочев и любовниците им) прекарвали голяма част от времето си заедно, като към тях се присъединявал от време на време и Налбантов. Веднъж Налбантов и Пантев били заедно в кафе-сладкарницата на хотела и чакали останалите да дойдат при тях. Дошло само момичето на Пантев, но било много разтреперано и уплашено. После разказало какво му се било случило. Била отишла да извика другите двама, но заварила в стаята само проф. Бочев. Той я поканил да влезе, след което заключил вратата и скрил ключа. Момичето много се уплашило, защото мислела, че професора ще я изнасили. Той започнал да си разкопчава панталона, като й казвал да не се страхува, нямало да й направи нищо лошо. После си извадил пениса и започнал да мастурбира пред очите й. През цялото това време професорът наблюдавал реакциите на момичето, която очевидно е била много изненадана и стъписана. Явно е, че тези нейни реакции го възбуждали, но така или иначе той не й посегнал. След като свършил професорът отключил стаята и пуснал момичето да си ходи.
Докато разказвала какво се било случило Пантев и Налбантов буквално се превивали и тресяли от смях. После Налбантов се подигравал на проф. Бочев:"Бе какво си направил ти бе?! Кви са тия сеанси, кви са тия нестандартни изпълнения? Ми внимавай малко! Много си го изплашил това момиче!"
Пантев обаче се скарал на колегата си:"Как не те е срам бе? Ми ти по тоя начин се подиграваш на момичето, унижаваш му човешкото достойнство..." Казал и други такива умни мисли и прозрения, каквито само Пантев бил способен да измисли. Въобще Пантев много мразел да лицемери и открито споделял мнението си, показвал грешките и недостатъците на околните, независимо от неудобното положение, в което ги поставял.
Явно е, че пребиваването на двамата професори в Приморско не било лишено от емоции и случки от всякакъв род. На Пантев му се отдала възможност да си го върне на проф. Бочев, но се случило така, че се възползвал само Налбантов. Веднъж когато цялата компания била в кафе-сладкарницата на хотела, проф. Бочев станал и се запилял нанякъде като дал да се разбере, че скоро няма да се върне. След това станали и момичетата за да се приберат в хотела. Любовницата на Бочев казала, че ще си вземе един душ, на което Налбантов веднага отговорил, че щял да дойде и той под душа. Последвал разговор в тази насока уж на майтап, но Налбантов усетил, че мацката му се слага. В разговора от време на време се включвал и Пантев – започнали да говорят за групови изпълнения, тройки и пр. Когато момичето си тръгнало Налбантов и Пантев започнали да обсъждат положението, как да подходят, как да я свалят, кой да е първи, кой втори като през цялото време Налбантов убеждавал Пантев: "Чуй ми думата, тая е силно вътре! Веднага я усетих. Не видя ли как сама се предлага...Направо ще я скъсаме от ебане!" Като по-млад Налбантов отстъпил на Пантев привилегията да е първи. Пантев тръгнал към стаята на момичето, но много скоро се върнал. „Не мога бе, Стояне, не ми става пишката. Я по-добре отивай ти! Ти си младо момче и по- ти прилягат такива авантюри." Налбантов само това и чакал. Изстрелял се в стаята на момичето, влязъл при нея в банята и останалото било ясно – див и необуздан секс под душа.
Веднъж, когато били на някакъв исторически семинар или симпозиум в Русе, Налбантов и Пантев били настанени в един апартамент на някакъв хотел. Тогава докато Пантев правел секс с някаква мадама, Налбантов, който бил в другата стая чувал реакциите му. Пантев бил възмутен, че жената се преструвала на влюбена и страстна и имитирала оргазъм и й се разкрещял:"Какво ми ахкаш и охкаш! Не виждаш ли, че хуя ми е мек и никаква работа не върши? Толкова ли за прост ме вземаш?" Въобще Пантев мразел да го лъжат и лицемерят, ценял откритите и точни взаимоотношения и затова винаги казвал истината в очите на хората.
През август 1999 Пантев дошъл на гости на Налбантов в Приморско и той го настанил в дневната на училището – това е едно помещение до учителската стая, където учителите отсядат през междучасията предимно за да пушат цигари или ако имат повод – за да пият алкохол. Пантев спял на дивана, който за целта бил разтегнат като спалня и застлан с бельо от прислужничката на училището. На вторият или третият ден Пантев поръчал на Налбантов да му намери някоя жена за секс. Налбантов веднага се свързал с някаква местна мутра, който трябвало да докара проститутката. Човекът само попитал каква да бъде – българка, рускиня или гъркиня. Пантев предпочел българка. Когато докарал жената в училището сводникът се държал много грубо с нея и й казал, че професорът трябвало да остане много доволен. Ако нещо се оплачел от нея, щял да я скъса от бой. Преди секса, за да се настроят гледали известно време един порно канал на местната кабелна телевизия. (Телевизорът на училището се намирал в самата дневна, където било и леглото на Пантев). После започнали да правят секс на дивана, като през цялото това време Налбантов седял на няколко метра от тях на един стол и ги гледал.
Пантев бил известен с нетрадиционното си и разкрепостено поведение, постоянно скандализирал околните с изказванията си и с непредсказуемото си и скандално поведение. Налбантов много често е разказвал за един случай когато интервюирали Пантев и той започнал да говори цинизми. Тогава първо взели интервю от един професор, който започнал да обяснява нещо в следният стил:"Пък аз още от малък много обичам историята и реших като порастна да стана историк...". После интервюирали Пантев и той имитирайки предишния професор започнал да говори със същия старчески, флегматичен и изморен глас:"Пък аз още като бях малък... много обичах да еба... и реших като порастна да стана голям ебач." Всички присъстващи се стреснали, камерите веднага били изключени и интервюто спряно. През пролетта на 1999 по време на Косовската криза отношенията на Пантев с управляващите стават много обтегнати. Тогава той открито обвинява правителството за проамериканската му позиция и прави изказвания в подкрепа на сръбската кауза. Някъде по това време се засилва и кампанията на управляващите срещу Пантев с цел да бъде изгонен от апартамента на БОДК, където той живее от много години. Тогава президентът Петър Стоянов стоял настрана от този конфликт и се опитвал да поддържа приятелски отношения с Пантев. На един коктейл двамата се срещнали и президентът се опитал да заговори Пантев като явно искал да демонстрира, че е приятелски настроен към него. Но Пантев само го изгледал подигравателно и започнал да си изтърсва пепелта от пурата в джоба на сакото на президента и му казал:"Пешо, Пешоо, аз с физкултурници не разговарям." (т. е. не си на моето ниво за да разговаряш с мен. Бягай и се скрий някъде).
Пантев гледал на света около себе си като на някакъв голям абсурд, нещо като един безкраен карнавал и тържество на човешката глупост. Постоянно давал потвърждения за това. Оценявал тежкото положение на България и помощите на Запада по следния начин:"Стояне, ами тези хора ни хранят бе! Ний само мързелуваме, лъжем ги че умираме от глад и те ни вярват и работят вместо нас. После изяждаме помощите им и пак ги лъжем, че сме много зле и те пак ни обещават нови траншове и пак работят заради нас за да могат пак да ни нахранят. ТОЛКОВА ЛИ СА ПРОСТИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ КАК ГИ МАМИМ?"
76.
*********
12.10.2015 12:13:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
75.
О
06.10.2015 21:36:59
0
1
Мустака е дребна риба ,предвидим -много говори-прави се на велик,голям бизнесмен,мераци има за всичко-но всъщнос е един от многото кръчмар- бизнесмени в Приморско.Виж бат,ви Манол е друга птица-Сътрудник-доносник-плажа му дали през кьоравите години-торби с пари разнасял.Сега зам кмет си назначил по строителството-сиреч той командва.Приказка си има със другите доносници и ченгета-Той е опасен а не Мустака със халосните патрони.
74.
Гихоре, съвсем изперка!!!
06.10.2015 17:57:34
0
5
Театърът на абсурда в Приморско: Зам. шефът на ОбС свика сесия и не дойде
Илия Петков насрочил заседанието вчера, защото шефката Миглена Барцулева отсъствала, докато е в кабинета си
73.
do 72
06.10.2015 13:23:39
0
1
Първо се научи да пишеш грамотно, после след като си напишеш името може да правиш агитация.
72.
ВСИЧКИ ЗА ГЕРБ
06.10.2015 12:43:50
2
3
АЗ ПЪК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ЗАЩОТО ТЯХНАТА ЛИСТА МИ ХАРЕСВА.е ИМА ТАМ ДВАМА ТРИМА ДЕТО НЕ МИ ХАРЕСВАТ АМА ПРЕД МИТЮ МУСТАКА И СИЕ Е ПО ДОБРЕ.
71.
до Гларус
06.10.2015 12:40:15
2
0
Абе тъпак , на коя прослойка щели да бъдат представители изброените от тебе хора.Ами на народната на тая която ще ги избере.Много ясно .Докато съществуват хора като тебе няма да има в Приморско оправия.
70.
СОУ "Н. Вапцаров" - Приморско
06.10.2015 12:01:47
0
7
Текстът на апокрифа е писан на латиница от някой си, за когото е ясно, че е вътре в нещата, вероятно е от персонала или е родител на дете.

Литературен разбор на текста:

Авторът на текста твърди за някой си, че е пълен боклук и че постоянно са заедно с учителката Ваня Желева. От контекста става ясно, че този някой е директорът Стоян Налбантов. Това било причината учениците на Ваня Желева да са назад с материала. Тази учителка била искала пари за глупости под предлог, че й трябвали за организирането на тържества, а всъщност искала да си купи пиене. Възможно е авторът да има предвид Налбантов - той да иска пари за тържества, за да имал за пиене, за него и за Желева. (Тук смисълът не е много ясен - кой и от кого ги иска тези пари за тържества или за пиене).
Нататък... Вместо да преподава на децата Желева пращала някой друг да ги учи, а тя отивала в дирекцията и там се "лашкала" т. е. правела секс с директора. Тук авторът най-недвусмислено употребява израза "тая курва". В текста не става въпрос за други жени, следователно авторът, под думите "тая курва", има предвид точно Ваня Желева и никоя друга. Изводът на автора е, че майките на учениците от класа на Ваня Желева са много заспали. Авторът е възмутен!...
Определено има логика в повествованието и в излагането на мисълта на този, който го е писал. В крайна сметка се разбира, че авторът и Ваня Желева не са в добри отношения. Вероятно авторът е родител, чието дете е било в класа на Желева и поради някакви неизвестни причини между тях е възникнал конфликт...
Вече никой не обръща внимание на това, дали Налбантов прави секс с учителките в дирекцията или не прави. Дори и мъжете на самите учителки са се примирили и приемат подобни сведения като реалност, която те не могат да промененят. Следователно по-важното е да се разбере, не дали Налбантов и Желева са правили секс, а по-скоро какво е провокирало този родител да пише по този начин срещу Ваня Желева. Дали е бил недоволен от оценките, които тя слага или от цялостното й отношение към детето му или поради някакъв друг техен страничен конфликт?... Засега няма как да се разбере.
___________

(текстът на кирилица би трябвало да изглежда така):
"Пълен боклук! Със Желева са постоянно заедно, затова децата са в невидение с материала. Само иска пари за глупости, уж за тържества, да има и за нея за патронче. Праща деца (или Деса) да ги учи, а тая курва в дирекцията се лашка. Как може да сте толкова заспали майките?!"
_________
(оригиналът на латиница):
"sali
19.03.2014 20:13:59
palen boklyk sas jeleva sa postoyano zaedno zatova desata sa v nevidenie s materiala samo iska pari za gluposti yj za tarjestva da ima i za neia za patron4e pra6ta desa da gi u4i a taia kurva v direksiata se la6ka kak moje da ste tolkova zaspali maikite"
_________
Гледам й на Ваня Желева снимките във ФБ - някаква пъпчива физиономия (като на Христина Налбантова с някаква алергична и възпалена кожа, пъпки ли са, екземи ли са, не знам). Прикрива си недостатъците със слънчеви очила и един тон грим и червило. Косата й боядисана със сажди и катран, лъщи от някакви препарати и евтина козметика... Васко Минета говореше за такива жени, че им слага по една кофа на главата като ги ебе, за да не им гледа пъпчивите физиономии отблизо! Иначе Налбантов е всеяден - куцо, сакато, пъпчиво... всичко влиза в употреба и на отчет в тефтера му!
69.
Чайка
05.10.2015 17:53:05
4
9
Гласувам за Димитров-крал ,еб..л лъгал-при него мога да отида и ше ми свърши работата,чувствам го като наш-Приморски човек.Него го боли за Приморско както всички Приморчани.От гербаджиите искам само едно --ДА СИ ХОДЯТ.
68.
Гларус
05.10.2015 16:07:46
1
6
Да си зададем въпроса ....Това ли са нашите хора???
67.
Гларус
05.10.2015 16:02:27
3
5
Една хипотеза.....Германов става кмет,Милев си остава зам. кмет а Захарина, Манол и Павлин са съветници......на коя послойка от населението ще бъдат представители???
66.
раздвоен
05.10.2015 10:21:55
2
8
Аз харесвам Германов като човек но чувствам че в Приморско управлява кмет в сянка,което не ми харесва и за момента нямам избор
65.
до 61
04.10.2015 23:29:15
1
6
то излиза че всички кметове на община Приморско са крали- кой ПО, кой НАЙ.... и какво значи - всички от Приморско са крадливи.Крадеца се опълчил срещу крадеца...Ауууу
64.
До 61
04.10.2015 21:31:44
1
10
Не може! Кантара е счупен от Димитров и Серафимова!!!
63.
Qery
04.10.2015 19:41:03
4
3
Цървулка на гърба на Бодуров стана председател.на Общинския съвет
62.
Много обичам Приморско!
04.10.2015 14:44:25
8
7
...Армани-та, джипчета, рушветчета, комисионни, държавни поръчки... Ама мнооого обичам Приморско!

...Армани-та, джипчета, рушветчета, комисионни, държавни поръчки... Мнооооого го обичам туй Приморско!...

...Армани-та, джипчета... ДА ИБА ВАШТА МАМА! САМО НА ПРИМОРСКО ЩЕ МИ СТАНЕТЕ!
61.
daa
04.10.2015 13:02:00
6
9
Да ги ударим на кантара преди изборите -Кой краде най много през този мандат.Бат,ви ММ и солташака му МилМил.Читави, читави ,че мирише на читаво.И то това не става без знанието на началника,Значи пълна Читавост от всякъде.Въпрос--Колко пари е дала общината на мм-фирмата за стротелни материали и какви цени.
60.
Заедно ще успеем!
04.10.2015 12:37:29
3
6
И Гихора, и Бодура, и Димо Бозев са родени и израсли в Приморско!
59.
Девизът на Приморско
04.10.2015 12:29:03
1
6
"И Димо Бозев е роден и израсъл в Приморско!!!"
58.
Подкупените
04.10.2015 11:45:20
5
5
гЪрбави, какво ще кажете за откраднатите бюлетини на предните избори? Всички знаем как фалшифицирате избори! Като е толкова ербап Германов защо не спечели честно, щото не може.
Димитров на 1=ви ТУР.
57.
нее
04.10.2015 11:01:25
1
7
Прав си! Ама в твойта къща! За да излезеш отпред пред хората- трябва да си читав! А като те знаят хората какъв си, стой си в къщата! Знаем ги и Димитров и Златин, без значение от къде са!!!
56.
Daa
04.10.2015 09:39:14
6
2
В моята къща -дъщери, синове снахи зетьове внуци и т.н. дали съм читав или не не се коментира ...и не каня комшията или читави от пу,,,ката си майнина да слагат ред.Не защитавам З. Бодуров и Гихора но те събраха кураж да се опълчат на власта и са от Приморско Приморско ,,,,,, Приморско
55.
до53
04.10.2015 01:05:38
1
3
И какво от това? Човек или е читав, или не!
54.
Да ама НЕ
04.10.2015 00:37:53
2
4
И Димо Бозев е роден и израснал в Приморско!
53.
Да ама
03.10.2015 20:49:56
9
7
Д.Димитров роден и израсъл в Приморско .З, Бодуруров-роден и израсъл в Приморско.Д Германов -много обича Приморско от 4-ри години и ако стане кмет пак ще го обича.ако не стане ще си хване пътеката и ще ви тегли една.Но Гихора и Бодура си остават в Приморско и да загубят.
52.
.....
03.10.2015 19:30:34
1
8
мярка за безочие 1гихор мярка за тъпотия 1бодур
51.
СОУ "Н. Вапцаров" - Приморско
03.10.2015 17:39:23
3
3
Втората част на разказа за ректора Чобанов е много по-интересна от първата, въпреки че ги няма ония пикантни подробности и секс истории. Вече стана ясно откъде се познават с Налбантов. И двамата са от село Кирово, общ. Средец.
50.
Пишман адвокат
03.10.2015 14:41:17
0
2
О П Р Е Д Е Л И

"ОТМЕНЯ разпореждането за допускане на предварително изпълнение на решение № 755/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско по т.1 от Протокол № 062/28.09.2015г." На някой стана ли му ясно, какво точно се отмени? Незабавното изпълнение ли, или решението за назначаване на временните кметове?
49.
кънчо
03.10.2015 14:05:42
0
0
мярка за бюст 1 ритон по старите се сещат
48.
АП
03.10.2015 10:54:08
0
3
Къде си тръгнал срещу власта Бодуре,те не ебават закона-Всички закони в РБ са такива че могат да се четат с ДА и НЕ според това кой е на власт.Общинския съвет рещил ама никой не го ебава щом като е взел неизгодно гербу решение.Гледай бат, си Манол лисицата и се учи.Дето те цака цял живот. АГЕНТ стани Бодуре,доносник ,да си в играта. така с рогата трудно става-Не ти четат правилно решенията на еба....ия ви общински съвет.
47.
редакцията
03.10.2015 00:26:55
2
11
БОДУРЕ, ПИШИ СИ КОМЕНТАРИТЕ САМО КОГАТО ЖЕНА ТИ СИ Е В КЪЩИ, ЗА ДА ТИ РЕДАКТИРА ТЕКСТОВЕТЕ!
46.
До 43
03.10.2015 00:08:06
2
6
Намерете начин този пост да стигне до Гинка Апостолова, сестра й , баща й, и всички с мухи в главите!
45.
ogledalo
02.10.2015 21:45:53
2
9
Вижте му лудия поглед на Бодура
44.
компетентен
02.10.2015 21:45:00
3
6
Както забелязва съдът - Бодуров е говорел, съветниците слушали и приемали решения. Капацитет голям!
43.
do komentirashtite
02.10.2015 20:10:15
0
3
О П Р Е Д Е Л Е Н И Е


№1941 30.09.2015 година гр.Бургас


Административен съд – гр. Бургас VІІ състав,
На тридесети септември две хиляди и петнадесета година.
В закрито заседание в следния състав:
Председател:…Румен Йосифов
Секретар: Сийка Хардалова,
като разгледа докладваното от съдия Румен Йосифов,
административно дело № 1885 по описа за 2015 година, за да се произнесе взе пред вид следното

Производството е по реда на чл.60, ал.4 от АПК.
Образувано е по жалба на Областния управител на област Бургас, против приетото с решение № 756/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско по т.2 от Протокол № 062/28.09.2015г., разпореждане за допускане на предварително изпълнение на основание чл.60, ал.1 от АПК, на решение № 755/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско по т.1 от Протокол № 062/28.09.2015г., с което са избрани временно изпълняващи длъжностите: кмет на община Приморско и кметове на кметства Китен, Ново Паничарево, Ясна поляна, Веселие и Писменово.
Твърди се в мотивите към приложената заповед № РД-09-43 от 30.09.2015г. на Областния управител на област Бургас, към които настоящата жалба препраща и по която е оспорено самото решение № 755/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско по т.1 от Протокол № 062/28.09.2015г., че допуснатото предварително изпълнение е недопустимо. Аргумент от това се извежда от т.50 на решение № 1632-МИ от 31.08.2015г. на Централната избирателна комисия (публикувано в официалната интернет страница на ЦИК на адрес: https://www.cik.bg/bg/decisions/1632/2015-08-31), според което Общинският съвет не по-късно от 17.10.2015г. - 7 дни преди края на мандата, избира временно изпълняващ длъжността кмет за срок до полагане на клетва на новоизбрания кмет. Общинският съвет може да избере същия заместник-кмет, който е определен да замества кмета за времето на неговия отпуск по т.49. В случаите, при които общинският съвет не е приел решение за избиране на временно изпълняващ длъжността кмет, такъв се назначава от областния управител. Заявено е също твърдение, че Община Приморско има назначен заместник-кмет – М.М., но общинският съвет е избрал с оспореното решение лицето Н.П.П., който не само не заема длъжността заместник-кмет, но дори не работи в Община Приморско. Във връзка с развитите доводи е формулирано искане за отмяна на разпореждането за допускане на предварително изпълнение на решение № 755/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско по т.1 от Протокол № 062/28.09.2015г., с което са избрани временно изпълняващи длъжностите: кмет на община Приморско и кметове на кметства Китен, Ново Паничарево, Ясна поляна, Веселие и Писменово.
Към настоящото дело на основание чл.213 ГПК, вр. чл.144 АПК, е присъединено адм.д.№ 1887/2015г. по описа на Административен съд Бургас, за разглеждане в едно производство и издаване на общо решение по тях. То е образувано по постъпила жалба от М.М., заместник-кмет на Община Примроско, на основание заповед за заместване № 876/14.09.2015г. на кмета на общината, против същото прието с решение № 756/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско, разпореждане за допускане на предварително изпълнение на решение № 755/28.09.2015г., с което са избрани временно изпълняващи длъжностите: кмет на община Приморско и кметове на кметства Китен, Ново Паничарево, Ясна поляна, Веселие и Писменово.
Като взе предвид приложените по административната преписка доказателства и формулираното искане и като съобрази закона, настоящия съдебен състав намира за установено следното:
С решение № 740/17.09.2015г. на Общински съвет Приморско по т.6 от Протокол № 061/17.09.2015г., са избрани временно изпълняващи длъжностите: кмет на община Приморско – Н.П.П. и кметове на кметства: Китен – З.М., Ново Паничарево – Д.П.М., Ясна поляна – Д.В.А., Веселие – Р.Т.Р. и Писменово – М.Д.Г., като е предвидено, че същите следва временно да изпълняват длъжността до полагане на клетва на новоизбрания кмет на съответното населено място.
С това решение не е уважено предложението с вх.№ 272/07.09.2015г. на кмета на Община Приморско Д.Г., за временно изпълняващи длъжностите да бъдат избрани: кмет на община Приморско – М.М., зам.кмет на общината, кметове на кметства: Китен – К.П.В., Ново Паничарево – Р.Ж.М., Ясна поляна – Е.П.П., Веселие – Г.Я.В. и Писменово – М.И.С.. С предхождащи заповеди № 876/14.09.2015г. и № 878/14.09.2015г., кметът на общината е назначил зам.кмета М.М. за свой заместник за периода от 23.09.2015г. до изтичане на срока по чл.42, ал.6 от ЗМСМА, както и М.И.С. за кметски наместник на Кметство Писменово. По аналогичен начин заповеди за заместване са издали и кметовете на кметства Китен, Ново Паничарево, Ясна поляна и Веселие, с които са назначили като свои заместници за същия период, посочените лица в предложението вх.№ 272/07.09.2015г. на кмета на общината.
Със заповед № 883/18.09.2015г., кметът на Община Приморско, на основание чл.45, ал.5 от ЗМСМА, излагайки подробни мотиви, е върнал за ново обсъждане решение № 740/17.09.2015г. на Общински съвет Приморско, с което са избрани временно изпълняващи длъжностите: „кмет на община Приморско и кметове на населени места“.
Общински съвет Приморско е разгледал върнатото за ново обсъждане решение на извънредно заседание на 28.09.2015г. за което е съставен протокол № 062 от същата дата, като по т.1 с решение № 755/28.09.2015г. е отхвърлил оспорването на кмета на общината по заповед № 883/18.09.2015г., а по т.2 е взел решение № 756/28.09.2015г., с което е допуснал предварително изпълнение на основание чл.60, ал.1 от АПК, на предходното свое решение № 755/28.09.2015г.
Съгласно чл. 60, ал. 4 от АПК, разпореждането, с което се допуска или се отказва предварително изпълнение, може да се обжалва чрез административния орган пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали административният акт е бил оспорен. В настоящия случай, разпореждането за допускане на предварително изпълнение е издадено на 28.09.2015г., а двете жалби срещу него са подадени на 30.09.2015г., т.е. при спазване на срока за обжалване. Първото искане е подадено от областния управител, който на общо основание – чл.45, ал.4 от ЗМСМА, може да оспорва актовете на общинския съвет пред съответния административен съд. Второто искане е подадено от заместник-кмета на общината, който със заповед № 876/14.09.2015г. на кмета на общината е назначен да замества титуляра за периода от 23.09.2015г. до изтичане на срока по чл.42, ал.6 от ЗМСМА. В тази връзка се приема, че то е подадено на основание чл.45, ал.5 от ЗМСМА, тъй като заместник-кметът е оправомощен за замества кмета на общината. Двете искания отговарят на изискванията за форма и реквизити, поради което се явяват процесуално допустими.
Разгледано по същество, искането е основателно по следните съображения:
Видно от оспорения акт, общинският съвет е постановил разпореждането за допускане на предварително изпълнение без да изложи изрични мотиви. Такива се съдържат в изказването на общинския съветник З.Б. на стр.5 от протокола (цитат): „Мотивите по предварителното изпълнение на решението са, то е наложащо, тъй като е налице опасност от осуетяване или сериозност по изпълнението на акта, от което ще последват изключително, трудно поправими вреди, като ненормалното организиране и провеждане на местните избори. Нарушения във функциите на община Приморско и на кметствата на община Приморско. Едно от основанията за всичко това ми дава заповедта, която изчете заместник-председателя на общински съвет току що. Заповед № 883/18.09.2015г. на кмета на Община Приморско и изложеното в нея, което противоречи на чл.42, ал.6 от ЗМСМА, с което се цели Община Приморско да остане без легитимно управляващ временно изпълняващ длъжността кмет до приключване на изборите.
Общият принцип, въведен в разпоредбата на чл.166, ал.1 от АПК е, че подаването на жалба срещу административен акт спира неговото изпълнение. Поради това и нормативно уредената възможност за административния орган да преодолее този суспензивен ефект на жалбата чрез допускане на предварително изпълнение има изключителен характер. Това означава от една страна реализиране на правомощието само и единствено при наличие на казуистично регламентираните в чл.60, ал.1 материалноправни предпоставки и от друга страна забрана нормата да се тълкува разшерително.
Съгласно чл.60, ал.1 от АПК предварително изпълнение на административния акт се допуска, когато това се налага, за да се осигури животът или здравето на гражданите, да се защитят особено важни държавни и обществени интереси, при опасност, че може да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на акта или от закъснението на изпълнението може да последва значителна или трудно поправима вреда, или по искане на някоя от страните - в защита на особено важен личен интерес. Общият критерий по чл.60, ал.1 от АПК за допустимостта на предварителното изпълнение изисква защитата на визираните ценности и интереси да е в такава пряка и непосредствена причинна зависимост от момента на изпълнение на административния акт, че по-късното му изпълнение да създава вероятност за настъпването на значителна или трудно поправима вреда. Видно от цитираната разпоредба в нея се съдържат няколко хипотези, което означава, че административният орган, когато допуска предварително изпълнение на акта е длъжен да го мотивира какво налага допускането на предварителното изпълнение.
Наличието на някоя от изрично посочените в чл.60, ал.1 от АПК хипотези следва да бъде мотивирано и подкрепено с доказателства, за да се осигури възможността на заинтересуваните лица да реализират правото си на защита, а съдът да прецени законосъобразността на допуснатото предварително изпълнение. Няма спор, че когато допуска предварително изпълнение на административния акт, органът има задължението да изложи обстоятелствата, които изискват да бъдат предприети незабавни действия за промяна на съществуващото до издаването на акта фактическо положение.
В настоящия случай общинският съвет е допуснал предварително изпълнение на решението си на основание чл.60, ал.1 от АПК. В разпореждането обаче не са посочени конкретните фактически основания, които да налагат извода, че може да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на акта, нито са ангажирани доказателства по делото в този смисъл. Мотиви се съдържат единствено в изказването на общинския съветник З.Б., който се е ограничил единствено с частично посочване на една от регламентираните в чл.60, ал.1 от АПК хипотези, с направено твърдение за опасност, че може да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на акта, от което ще последват значителни или трудно поправими вреди, изразяващи се в ненормалното организиране и провеждане на местните избори.
В тази връзка, от съществено значение е да се отбележи, че на основание чл.42, ал.6 от ЗМСМА, в случаите когато кмет на община, кмет на район или кмет на кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет, като временно изпълняващ длъжността кмет на общината се избира при условията на ал.4, изречения второ и трето на чл.42 от ЗМСМА, т.е. избира се един от заместник-кметовете на общината и едва ако няма назначен заместник-кмет, за временно изпълняващ длъжността кмет на общината се избира друго лице по предложение на общински съветник.
Следователно начинът по който следва да бъдат формирани съответните длъжности е подробно описан от законодателя, поради което мотивът за нанасяне на значителни или трудно поправими вреди, изразяващи се в ненормалното организиране и провеждане на местните избори, се явява несъстоятелен. Не са ангажирани никакви доказателства, нито са изложени обстоятелства от които да се направи извод, че без предварителното изпълнение съществува опасност за провеждането на местните избори. Следва да се има предвид, че в чл.42, ал.8 от ЗМСМА законодателят е уредил и хипотезата когато общинският съвет не е приел решение в срока по чл.42, ал.6 от ЗМСМА. Тогава временно изпълняващия длъжността кмет на община, кмет на район или кмет на кметство се назначава от областния управител. Това още веднъж показва, че са налице законови способи за преодоляване на визираната опасност.
Настоящият съдебен състав намира за изцяло неотносими и останалите доводи на общинския съветник З.Б., мотивирали общинския съвет да постанови разпореждането по чл.60, ал.1 от АПК – нарушения във функциите на Община Приморско и на съставните кметства. Основания за това се черпят от Заповед № 883/18.09.2015г. на кмета на Община Приморско с твърдение, че противоречи на чл.42, ал.6 от ЗМСМА и с нея се цели общината да остане без временно изпълняващ длъжността кмет. Както вече се посочи, чл.42, ал.8 от ЗМСМА не допуска това да се случи.
Макар доводите на Бодуров да не са конкретни, от насоката им може да се направи извод, той визира нуждата от защита на особено важни държавни или обществени интереси. Както всички други предпоставки на 60, ал. 1 от АПК за допускане на предварително изпълнение, така и нуждата от защита на особено важни държавни или обществени интереси, съчетана с възможността от закъснението на изпълнението да е възможно да настъпят значителни вреди, следва да бъде доказана, а не хипотетична. Доказателства и аргументи в тази насока не са ангажирани, а е акцентирано, че при издаването на Заповед № 883/18.09.2015г. кметът на общината е действал по целесъобразност, без да се държи сметка, че това попада в рамките на неговата оперативна самостоятелност.
По изложените съображения съдът намира разпореждането, постановено на основание чл.60, ал.1 от АПК, с което е допуснато предварително изпълнение на решение № 755/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско за необосновано, неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде отменено.
Мотивиран от горното, Административен съд гр. Бургас, VІІ състав,

О П Р Е Д Е Л И

ОТМЕНЯ разпореждането за допускане на предварително изпълнение на решение № 755/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско по т.1 от Протокол № 062/28.09.2015г., с което са избрани временно изпълняващи длъжностите: кмет на община Приморско и кметове на кметства Китен, Ново Паничарево, Ясна поляна, Веселие и Писменово, прието с решение № 756/28.09.2015г. на Общински съвет Приморско по т.2 от Протокол № 062/28.09.2015г.
Определението може да се обжалва с частна жалба пред Върховния административен съд в 7- дневен срок от съобщаването му на страните.



СЪДИЯ :
42.
Узунджата
02.10.2015 19:45:40
1
4
голямото лапане се нарича ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ . за тях са освирепяли всичка а балъците гласуват ли гласуват
41.
Ясна поляна
02.10.2015 18:38:19
2
4
Ако в Ясна поляна е открита черна каса, само Димо Велков е човека, който може да я намери! И той сигурно вече я е намерил! Горкият! Той имал и лаптоп!
40.
До 38
02.10.2015 18:29:27
3
5
Ееее, ама ти си много зле бе, човек. Е...х та в нещастника! Що си мислиш,че конски доктор е обида? И коневръзи и варбурзи и други неща. И какво общо имат със селскостопанското образование , купените дипломи и некупени такива. Нямате какво да кажете срещу Германов и само слухове пускате , за да създавате интриги. Кажете какво ще направите, освен, че сте си стиснали ръцете за кражби. Ми всичките съветници на Димитров са длъжници на общината.Какво може да се очаква от тях? А дали ще обиждате хората ,няма никакво значение, това не ви прави по- успешни! И умната!
39.
Сами сме си виновни!
02.10.2015 18:12:35
3
5
От всичко ми стана ясно, че се въртят някакви големи игри и двете групи отчаяно се борят за кокала, който се оказва, че е много голям и апетитен. Ако не беше така нямаше да ставаме свидетели на целия тоз резил. А нашата роля като гласоподаватели е да им легитимираме голямото лапане, което ще последва през следващите 4 години. И после пак същото - нови и нови Армани-та, джипове, хотелчета, екскурзийки, рушветчета, комисионни от обществени поръчки... А ние, които ги избрахме какво правим? - лапаме мухите, щото за друго не ставаме...
38.
Има
02.10.2015 16:37:31
7
9
Има, нов коневръз ще се строи , цяла нова сергия за семки пред заключената община.
Германов до вчера с конски престилки и Варбург, днеска с Армани и джип.
Дай му власт на глупака от Герб и му гледай сеира.
37.
До 33
02.10.2015 16:16:50
9
11
Тъпако, кой сравнява кметовете бе? Ако не знаеш Д.Николов е два мандата кмет, а Германов един. Ще видиш Приморско как ще изглежда след втория мандат на Германов! То и сега има толкова много неща които се направиха!
36.
Узунджата
02.10.2015 13:54:07
0
4
АЛО , Гихорско дайте нещо по така стига с националните герои , Конски доктор, Гихор, Бодур, .Хайде по нещо за скритите ЛИМОНКИ - онези дето въртят интригите
35.
До 33
02.10.2015 13:32:46
5
10
Сравнявам ситуацията и нелпите действия на двама малоумни общински съветници. Няма нужда да сравнявам кметовете. Но много се изкушавам да сравня Германов и Димитров. Но по какви критерии се чудя? По визия , интелект, култура, отношение към хората, речеви възможности? Чудя се?
34.
До kiko
02.10.2015 12:52:02
1
11
Пак не сте разбрали! Информацията е за черна каса по времето на Димитров. Тогава парите, които събираха за инфраструктора - по 50 000 лв. отиваха в черна каса. На изборите през 2007г. всички цигани получиха по 100 лв. помощи 20 дни преди изборите. Тези които дадоха парите, имат ли инфраструктура- НЕ. Парите за плащане на гласове по селата ги разнасяше Кольо Попов. Та тогава бяха черните каси! Хората не са забравили- помнят!
33.
до 30
02.10.2015 12:37:42
5
6
Да сравняваш Приморският с Бургаският кмет е все едно сравняваш конска каруца със самолет Боинг!
32.
kiko
02.10.2015 11:47:25
2
2
Покрай тези избори излезе информация че в много кметства са намерени черни каси,та питам се аз с простият си акъл дали в Приморско има такава и кой е обслужвала евентуално ако разбира се ИМА ?????????????????????
31.
селянка
02.10.2015 11:41:29
0
0
Ау.........
30.
ОИК Приморско
02.10.2015 11:22:24
2
9
Прочетох статия за откриване на дом на писателите в Бургас. Там е написано, че е открита от кмета Димитър Николов.Привличам вниманието на Златин и Илия. Ако преценят, че имат правомощия да се намесят и там, да подадат жалба в ОИК Бургас! Да ожалят, че Димитър Николов се държи като действащ кмет и така внася заблуждение у хората, подвежда ги и ги стресира! И да не ходи в общината- не може! А, и да не забравят да поискат заличаване на регистрацията му! Ха- ха- ха!!!
29.
itt
02.10.2015 11:04:42
5
3
Спечелването на една битка не означава че е спечелена войната.....
28.
ДИВА КАПИНА
02.10.2015 10:27:45
2
13
БОРЕЦА ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ЗЛАТИН БОДУРОВ, НА ПРЕДНИТЕ ИЗБОРИ БЕШЕ РАЗСЛЕДВАН ЗА КУПУВАНЕ НА РОМСКИ ГЛАСОВЕ!!!ФАКТ!!! И,ЧЕ ГО ОТНЕСЕ ЦИГАНИНА ХРИСТО, СЪЩО Е ФАКТ!!! БЪЛГАРСКАТА ПОГОВОРКА ,, КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" В ТОЗИ СЛУЧАЙ Е КАЗАНА ЗА ЗЛАТИН
27.
Google
01.10.2015 22:41:53
5
15
Крадеца Димитров е минало....благодарим му,но е минало... Няма начин пенсионера-крадец и лъжец да бъде фактор...или Асад(Гихора) или ние.... (Приморско)...
26.
до 24
01.10.2015 20:19:10
12
5
Няма рима , не се римува, а пък и Манол не живее в Узунджата. А за Германов ме е изболял У-я
Приморско го яздят боклуци един читав няма
25.
23
01.10.2015 20:16:42
1
6
Ами то днеска мина бе стана снощи!!! хаха-ха
24.
do 22 - Узунджата
01.10.2015 20:14:07
10
3
От коментара ти следва, че ти искаш след изборите Приморско да се казва Германовско, а Узунджата Манол махала ???
23.
olele
01.10.2015 20:12:33
7
1
Извънредната сесия в Приморско без резултат!Областният управител вкара незаконните решения в Административния съд!

October 1, 2015

Д.Мунчева





Свиканата извънредна сесия на ОбС днес в морския град не доведе до нищо. Единствената точка, която трябваше да бъде разгледана,а именно заповедта на кмета, с която са назначени заместващите кметове и кметски наместници по селата още се оказа, че е безпредметно.След като още в началото на заседанието председателят Миглена Барцулева изчете подробно пристигналата заповед снощи на областния управител Вълчо Чолаков. С нея стана ясно, че и двете решения взети на предходните извъэнредни сесии,свикани от новото мтозинство,са незаконосъобразни и Чолаков ги е оспорил в Административния съд. Със своята заповед той спира и предварителното изпълнение на въпросните решения и каквито и да са обсъжданията днес те ще са безрезултатни.







В залата напрежението ескалира, когато заместникът на ОбС Илия Петков обвини открито в лъжа председателя Миглена Барцулева . За това , че тя е знаела по-рано от тях за въпросната заповед на областния управител. От своя страна тя го посъветва да спазва добрия тон, защото последиците може да са доста неприятни.







Интерес сред медиите предизвика присъствието в залата и на Николай Петков- който групата на Димитров и Димова определиха да изпълнява кметските функции.Точна срещу него пък в залата стоеше заместник-кмета на общината Милчо Милев,който в момента законно притежава кметските правомощия.И докато втория не желаеше да дава интервюта относно създалата се абсурдна ситуация,то първият изобщо не се притесняваше са коментира кмет ли е или не пред медиите.









Малко преди края на заседанието думата взе и лидерът на опозицията в лицето на ексмета Димитър Димитров, който сега отново напира да седне в кменския стол. Нервите му този път не издържаха и той се опита да обвини в незаконосъобразни действия всички - и съветници и администрация. Съгласи се обаче, че съдът трябва да реши кой крив, кой прав.

Междувременно стана ясно, че още днес въведените по кметства незаконни наместници , нрябва да напуснат местата си и да не възпрепятстват работата на определените такива със заповедта на кмета Германов. Областният управител е сезирал полицията и още днес ако е необходимо ще се търси тяхното съдействие.









Tags

Primorsko
22.
Узунджата
01.10.2015 19:59:32
5
7
след изборите Приморско трябва да се казва ГИХОРСКО а Узунджата - БОДУР МАХАЛА
21.
глас
01.10.2015 16:47:42
1
3
Царево пускат автобуси за гласуващите, а за Приморско някакво инфо?????
20.
Въпрос на гледна точка!!!
01.10.2015 14:06:25
13
15
Разликата между Димитров и Германов е- че в групата на Димитров той е Генерал сред офицери които действуват по негова заповед и стратегия а при Германов се наблюдава как той е пешка сред офицери които на всяка цена искат да го направят кмет......Сега ние трябва да решим какъв кмет искаме.....Генерал или пешка!!!!!
19.
itt
01.10.2015 12:48:17
5
10
Проблема със списъците не е от вчера и днес и е много актуален,не може хора които не живеят в Приморско да определят кмета а и от там политиката в Общината...а това са предимно търговци на които някои плаща пътните за да доидат да гласуват....Трябва да се направят комисии и да проверят по адрес на регистриране кои и как се водят а от там ние местните ще разберем кои е в играта за да го неутрализираме.....
18.
Спешно
01.10.2015 11:39:06
13
13
Не пишете глупости, ами мислете и разсъждавайте трезво. Сега на тези избори е момента да изхвърлите крадливите гербаджии от цялата общинска власт.
17.
селски
01.10.2015 10:34:25
10
10
- Г-н Бодуров, не се ли притеснявате, че целият този цирк удря по вашия имидж?

Кат' няма такъв къде ще го удари?
16.
hhaha
01.10.2015 10:31:55
8
13
някой си повярва... хахаха!!!
бай митьо къде е тръгнал на стари години... и компанията му прави чест... - какво падение!
15.
.........................
01.10.2015 09:25:33
6
13
Тя неможе да го чете, а вие можете така ли? И колко от тези 400 гласове регистрирахте вие, или за това искате кметските места да скриете тази истина?


-Г-жа Барцулева може да тълкува закона като Дявола Евангелието. Тя не е нито съдия, нито юрист. Не знам какви тълкувания прави. Ние се позоваваме на чл.42, ал.6 от ЗМСМА. Четем закона и действаме според него.
14.
Узунджата
01.10.2015 07:12:49
3
16
Мозъка на превратаджиите е Малкия МУК ( верния ортак на Бодура )
Той реди схемите а Бодура прави екшъна
13.
ТракиецаотБегликТаш
01.10.2015 03:41:16
8
12
Бай Димитре, Бай Миле и Цветанов готвят Велчова завера- регистрират 1000 орки за изборите, внимавай да не скрият пак 1 протокол от чувала с бюлетините да не изгубиш с 20 гласа пак и д-ра от Коневръза да си купи нова джипка, а Бай Миле пак в Тайланд с аверката.
12.
Jiza
01.10.2015 00:33:14
1
16
Дано скоро се промени закона и всяка избираема длъжност да е само за два мандата...в противен случай едни и същи муцуни, никакво развитие.. Само мафия,и обезлюдяване....
11.
400 на помощ на герб
30.09.2015 21:36:51
1
10
Голям наплив-ставаме град.Да не са мигранти новите жители или автобуси с комшии .къде са регистрирани-ЗАГАДКА
10.
Off
30.09.2015 21:19:18
2
8
Много сме зле!Вадете парите и давайте на циганите.Казал Германов на Милчо и на Манлчо,че Гихора идва!Аз ще съм по оборите Милев по затворите Манолчо и Златинчо ще се разберат!
9.
Off
30.09.2015 21:19:18
2
10
Много сме зле!Вадете парите и давайте на циганите.Казал Германов на Милчо и на Манлчо,че Гихора идва!Аз ще съм по оборите Милев по затворите Манолчо и Златинчо ще се разберат!
8.
До крадците от герб
30.09.2015 20:06:48
9
21
Време ви е лапачи да напуснете кораба.Конския доктор ходеше с анцунг от 20 лв сега вече костюмчета армани,версаче от по 1000 евро караше Голф 4 за 3000 лв сега сме с туарег за 20000 лв. Апартаменти в Бургас , почивки наляво и надясно чорбаджийски живот без да се занимава с бизнес
7.
oho
30.09.2015 20:04:22
6
2
Областният управител на Бургас:”Държавата няма да позволи такова грубо погазване на закона!”

September 30, 2015

Д.Мунчева



Това е част от официалното становище на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков по повод случващото се в Приморско. А именно- опитът на противниците на кмета Германов да наложат свои хора в общината и кметствата по места със сила и под натиск върху временно изпълняващите тези длъжности. Припомняме,че на нелигитимна сесия,свикана преди дни от заместник-председателя на ОбС Илия Петков, седемте опозиционери, включващи групите около двамата екскметове Лиляна Димова и Димитър Димитров ,гласуваха нови имена, които временно да изпълняват функциите на кметски наместници и кметове, въпреки издадената заповед на кмета Димитър Германов.

Вчера пък представители на групата се опитаха да въведат своите хора в кметските кабинети по селата и се стигна до намесата и на полицията.









Ето и останалата част от становището на бургаския губернатор по повод предизборните скандали в Приморско:



“Призовавам юристите да не тълкуват разпоредбите в частен и комерсиален аспект. Разбирам, че е изборно време, но интересът на гражданите, трябва да остане над този на политиците . 90-те години отдавна отминаха, днес тези, които качват и свалят от власт са единствено и само българските граждани. Това, което се случва в Приморско е недопустимо и на мен лично ми прилича на държавен преврат ”



Областният управител е сезирал прокуратурата и полицията и очаква всички институции да си свършат компетентно своята работа.

Tags

Primorsko
6.
Узунджата
30.09.2015 19:58:36
7
10
Будурина станал господин. хаха смях в залата . той средно образование с рушвети взе сега иска да кметува завалийката . фекалиите да си беше спрял да не текат по пътя в узунджата
5.
do primorci
30.09.2015 19:27:28
6
13
Много лоши хора сте. Що не искате Милчо да Ви е кмет до изборите. Чета сега тука ами пораснал му масрафа на човека. Любовница имал, разход голям. То коя дупка първо да запуши- коли на синовете ли да купи, тоалет и премяна на жена ли на любе ли? Лоши сте и това е. Оставете го да покраде още от общинските, нашите/вашите пари.
4.
eho
30.09.2015 19:07:44
0
2
(4) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 63 от 2007 г., в сила от 03.08.2007 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 9 от 2011 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 19 от 2014 г., в сила от 05.03.2014 г.) (*) Когато пълномощията на кмет са прекратени предсрочно, общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет. За временно изпълняващ длъжността кмет на общината или кмет на района се избира един от заместник-кметовете на общината, съответно на района. Когато няма назначен заместник-кмет, временно изпълняващ длъжността кмет на общината или кмет на района се избира по предложение на общински съветник.
(5) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 63 от 2007 г., в сила от 03.08.2007 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 9 от 2011 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 19 от 2014 г., в сила от 05.03.2014 г.) (*) Когато след прекратяване на пълномощията на кмет до края на мандата остава по-малко от една година, частични избори не се произвеждат. В тези случаи общинският съвет избира кмет на общината, кмет на района или кмет на кметството, като за кмет на общината се избира заместник-кмет или общински съветник.
(6) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 63 от 2007 г., в сила от 03.08.2007 г., изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 19 от 2014 г., в сила от 05.03.2014 г.) (*) Когато кмет на община, кмет на район или кмет на кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на общината, кмет на района или кмет на кметството за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Временно изпълняващ длъжността кмет на общината или кмет на района се избира при условията на ал. 4, изречения второ и трето.
3.
еха
30.09.2015 18:49:15
8
10
Чак с диалектите му е интервюто Ми толкова си може човечецът..
2.
еха
30.09.2015 18:49:12
8
11
Чак с диалектите му е интервюто Ми толкова си може човечецът..
1.
tc
30.09.2015 17:24:59
9
14
Кво се пънеш и за кога ? Кви са тия игрички, аз искам, ама он не ми дава ? От нямане какво да правите само простотии в тия есенно-зимни жълто-оранжеви образувания на раменете ви.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори