×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Алексиев пое към победата на първи тур в Поморие с изпълнени проекти за над 170 млн. лева


Иван Алексиев пое към победата на първи тур в Поморие с изпълнени проекти за над 170 млн. лева
Кампанията ни ще представи реални резултати, не спряхме да градим и ще продължим да работим за хората, каза кандидатът за втори мандат Иван Алексиев
29 Септември 2015, Вторник, 16:37 ч.
Автор: Емел МАХМУД, Снимки: Авторът

Поморийци ни дадоха доверие и ни подкрепиха в работата ни, за да реализираме обекти, чакащи повече от 30 години, каза той

Досегашният кмет на Поморие и настоящ кандидат за втори мандат, издигнат от ГЕРБ - Иван Алексиев, даде старт на предизборната си кампания, след като вече има зад гърба си реално изпълнени проекти и поети пред хората ангажименти.

Откриването се състоя снощи в залата на читалището в морския град, където той представи листата за местния парламент. 21 са кандидатите на ГЕРБ, които ще се борят за Общинския съвет. Сред тях има както млади хора, така и опитни съветници. ГЕРБ се явява на избори в община Поморие с бюлетина №9.

„Идеята ни беше да балансираме опит и младост. След нас трябва да идват други, които трябва да продължат да градят и да показват видимите резултати. Нашето управление беше позитивно, кампанията ни също ще бъде такава. Тя ще представя реално постигнатите, видими резултати. Ние през тези 4 години не спряхме да градим, не спряхме да работим. Очаквам и от моите опоненти позитивна кампания – да има сблъсък на идеи“, каза Иван Алексиев.



Проливният дъжд снощи не спря поморийци, които дойдоха в залата на читалището, за да покажат подкрепата си за досегашния кмет.



Кампанията започна с визитка на Иван Алексиев (ВИЖ ВИДЕОТО), която представи свършената работа за 4-те години. Кметът отчете пред хората точка по точка резултатите от своята работа.

Иван Алексиев заяви, че в началото на мандата знаел, че му предстои дълъг и труден път към промяната. Четири години по-късно проекти, които чакаха своята реализация повече от 30 години, вече са факт. Общината вложи над 50 млн. лв. собствени средства и привлече над 120 млн. лв. външно финансиране.



Най-важен от тях е реконструкцията на ВиК мрежата в Поморие. „Реализирането на водния цикъл създаде доста неудобства, тъй като почти целият град беше разкопан. Хората не можеха да стигнат до домовете си, често спираше водата. Но и беше най-големият ни успех. Изпълнихме го в срок и го въведохме в експлоатация“, добави Иван Алексиев.

Другите значими проекти, за които през годините обещаваха, но бяха реализирани по време на управлението на Иван Алексиев, са свързването на крайбрежната алея, възстановяването на Стария кей, който дълги години беше затворен за посетители поради лошото си състояние, и много други.

„Поморийци са прекрасни хора и дарявайки ни с доверие, подкрепа и търпение ние успяхме да постигнем тези резултати, които вече са факт, те са видими. Преди 4 години ние с моите колеги заявихме, че ние градим Поморие. Всичко това, което сме поели като ангажимент, е пред вас. Сега трябва да градим нашия живот, ден след ден, за да има и утре не само за нас и нашите родители, но и за нашите деца”, заяви пред присъстващите Иван Алексиев.

Събитието продължи със спектакъла “Силата на България”, представен от Танцова трупа “Майсторите на танца”.







На откриването присъства и народният представител Димитър Бойчев, който каза, че завижда благородно на Поморие за постигнатите резултати.



„Поморие задмина Несебър, въпреки по-големия бюджет на Несебър. Иван Алексиев е най-успешният кмет на ГЕРБ. Това стана с много работа и постоянство. Сигурен съм, че на 25 октомври още на първи тур той отново ще бъде избран“, заяви категорично депутатът.







31
Коментара по темата
31.
До №19
03.10.2015 20:49:46
0
2
Още нещо.Хората за които говориш, като изключим Иванова, никога не са се занимавали с европроекти, обществени поръчки и изобщо дейности за които споменава № 15. Занимавах се други хора, на които даже не си им чувал имената. Сключването на договори без провеждане на обществени поръчки са запазена марка на Алексиев. По този повод са издадени 16 акта по ЗАНН, а договорите са на стойност пет милиона лева. Така, че празните дрънканици -на пазара.
30.
До № 19
03.10.2015 20:29:13
0
4
Хората от екипа на Златанов, като изключим Иванова бяха десет пъти по ефективни и по-компетентни.Ако техните мозъци са плесенясали, то на Войнов и Калудова направо липсват. Войнов си чете закона като Дявола Евангелието. Понеже кмета нищо не разбира / и не само той/, си го манипулира както иска. Калудова все едно никого нищо не е чела. Хората които са посещавали и посещават тази служба и разбират от материята са наясно. Всичко останало са само празни приказки, колкото да се говори нещо. Айде моля. Да не обяснявам по -подробно кой е Войнов и от къде дойде.
29.
Помориец
02.10.2015 17:58:05
1
3
Няма оправия с робско мислене. Обират ни, ама понеже било по-добре от преди, ще си траем и ще се радваме на Алескиев и компания. Като почнат ремонтите на великите проекти за 170мил., няма да се плаща с европейски пари. Справка - брегоукрепването в квартала. Но и тогава ще му се радваме, нали така? Кликата му в ОбС като закрие болницата, пак ще си го искаме. Като изпродаде и останалите общински имоти, и като хариже 2000-те хиляди декара на томалевски - пак така. Такъв народ - такива управници заслужава.
28.
ура
02.10.2015 12:02:22
1
2
Тези преференции важат за всички
27.
Аз
02.10.2015 10:47:59
0
4
Пази боже от съветниците на ГЕРБ!Добре че има преференция Ура!
26.
Намушкан Огдопод
02.10.2015 10:27:18
4
4
Разликата между стара управа и тази е, че едните крадат без да правят нищо, а другите крадат но поне нещо остава. Второто е за предпочитане! Надписването на стойност и доплащането по проектите е национална практика, порочна схема за облагодетелстване, но изграденото остава. Няма спор, че сегашното управление има доста нелепи пропуски и необмислени начинания обаче липсата на алтернатива е колкото тъжна, толкова и плашеща.
25.
глас
02.10.2015 10:05:47
3
1
Помориец, има една дума еволюция много хора са претърпяли метаморфоза с годините. За теб май няма читави хора в този град .Като си толкова отворен намери ги ти и ги предложи с името си не да плюеш анонимен. После да ти кажа нещо друго в Общината се сложи някакъв ред и хората имат къде да се срещнат с Кмета и неговите служители и в много случаи са разрешавали проблемите им докато при предшествениците му се имитираше че, се прави нещо за гражданите в смисъл оплакванията им. Много бързо забравихте какво беше.
24.
ха-ха
02.10.2015 08:59:20
0
0
Айде да не коментирам ти какъв ученик беше ,че като те видя и чудя истеричния ти глас и изпадам в смях октоподе.
23.
Помориец
02.10.2015 08:24:50
0
3
До "глас 20". Бялото ти може да е бяло отвън, ама отвътре е ГНИЛО! Един проект няма направен както трябва, и без 1/3 надписване и кражби. Вземи и провери колко от проектите са "предоговорени" и е трябвало да се доплаща. Ама той кметът няма да тръби, че е платил еди-колко си пари отгоре, нали не са негови? И градът продължава да е най-изостаналия от Черноморските общини - защо ли? Ми защото общинската управа е най-некадърната. Не че навсякъде не се краде, ама в комбинация с идиоти в общината - това е резултатът. Само му виж заместниците. Единият се чудеше в училище от кой да препише, че да върже тройката, на другия - абе дайте му една диктовка да го видите, че на български не може да пише още. Аааа - "преличаше" - ами какво да ти кажа, неграмотен електорат като тебе си избира такива некадърници, при това им се радва. А какво е било преди Алексиев - да, беше зле, не отричам това. Но това не означава, че трябва на баничаря и неграмотната му свита да им правим метани.
22.
Momo
02.10.2015 00:15:18
0
4
Тоя кмет за нищо не става.
Как 1 път не се намериха пари за ремонт на пътя Поморие - Каменар - Каблешково - Александрово - Ахелой там от 10 години не е барнато нищо.
Да не говорим за помориските села Порой - Гълъбец - Горица ....
21.
до 18
01.10.2015 17:10:03
2
2
До помориец 18 ти и от болници не разбираш , ами само от идиотски плакати ,октопод с октопода ти!
20.
глас
01.10.2015 16:36:21
2
3
Помориец ли си какъв си незнам но да казваш на бялото черно не върви за истинския Помориец който може само да бъде благодарен за това което се направи за един мандат. Колкото за крадените пари има институции които следят и за това какво става с нашите пари ти как си ги представяш тези 20 мил. това да не са ти 20 лева. Никой от кандидатите не може на малкия пръст на Алексиев да се опре . Нито имат този замах и потенциал да направят това което е направил той. Славовци, Златановци, Трухчевцвци са в малкия му джоб единия с читалището другия без пари предостави на фирма общинска земя става въпрос за Каблешково другия с узаконяване на незаконни строежи седнал и той да пише и да намира кусури поне замълчете . Градът ни беше един от най-изостаналите от Черноморските общини на нищо не преличаше. Колкото до тези изброените по-долу бивши служители всички работеха според интереса си особено този Саваклиев и други .
19.
до помориец15
01.10.2015 13:49:23
3
0
кмета не може да разбира от всичко ,ами Мерджанова,Саваклиев и Иванова великите разбирачи дето само чакаха почерпки и някой нещо да им пъхне в джоба, да бяха си размърдали плесянясалите мозъците докато работеха в общината ,а те е вземаха като бащиния
18.
Помориец
01.10.2015 13:44:39
1
2
До "друг помориец": Никой не търси под коня кокошка, а се търсят едни 20-30 милиона лева, които гербаджийската клика прибра покрай водния цикъл. Щом не ти пука, че някой те обира, това си е твой проблем. На фона на изхарчените стотици милиони, я идете вижте как изглеждат другите морски градове, и как изглежда Поморие - да, оправена крайбрежна с бетон, няколко улици, и всичко друго е леш. Ако ви харесва някой да разсипва милиони поради некадърността си - ами добре, заслужавате си кмета. Скоро и болница няма да има в Поморие - благодарете пак на гербаджийската клика.
17.
друг
01.10.2015 13:42:31
3
0
През мандатите на Трухчев и Златанов не се работеше допускаха се грешки и много крадено лапане и сигурно бяхте по-доволни?!А сега гледам Трухчев първи в листата за съветници малко му беше лапането ,че трябва и още стига с тези стари мутри в нови форми наредили ми се едни съветници реформатори всички от мандата на Трухчев ,а ако на са те то синовете им.
16.
друг помориец
01.10.2015 13:28:44
1
2
Който работи допуща и грешки и не търси под коня кокошка!Аз самият съм работещ и знам за какво става въпрос от това което си написал става ясно ,че ти или не работиш или си безгрешен ,а такива няма!
15.
Помориец
01.10.2015 10:16:24
0
4
Иван Алексиев е... не бих казал некадърник, защото не е работа на кмета да разбира от всичко. Но се е обградил от некадърници, и работата ще започне да излиза наяве още тази зима. Дъждовете и зимният мраз ще покажат как точно е направен великият воден цикъл. Брегоукрепването също. Истината е, че от всяка обществена поръчка трябва да се отчисляват едни пари за една партия, и затова всичко направено е направено изключително некадърно, заради 30-50%-те процента кражби по него. Да, направиха се неща, но при положение че Алексиев има държавна подкрепа и европейски пари, трябваше да ги направи като хората. А сега ще има ремонти, ремонти. Като походите още някоя година по калта, ще го проумеете. Хората на Алексиев съсипаха болницата, и се чака някой да я лапне без пари. Заменки кон за кокошка - колкото искаш. Общината в заеми - колкото искаш. Алексиев напълни администрацията с роднини - кой зарзаватчия, кой баничар. Това ли е модерното управление - роднина, милиционер, роднина, милиционер?
14.
запознат
29.09.2015 22:37:27
1
7
Защо,забрави тези,които наистина му помагаха,когато не беше толкова силен?
13.
pomoriec
29.09.2015 18:49:33
3
6
Преди Алексиев имаше едни картинки и ако не беше той,така щяха и да си останат...
12.
до 11
29.09.2015 14:39:14
5
10
А ти, след като толкова си запознат с европроекти и т.н., я ми обясни тогава Петър Златанов от 2007 до 2011 година спеше ли, че не усвои пари от европейските фондове?

Какво са създали преди Иван Алексиев? Сигурно си гласувал за тях, за да оправят градинката от 1 кв. м. пред блока на баба ти?

Иван Алексиев направи много за града и резултатите са видими!
11.
Няма негови проекти
29.09.2015 14:20:34
10
7
Всички реализирани проекти в Поморие с европейско финансиране, са създадени от предшествениците му. Много е важно да се отбележи, че Иван Алексиев е първият кмет, при който Поморие усвоява пари от европейските фондове, по простата причина, че преди това нямаше такова финансиране, защото България е член на ЕС 1 януари 2007 г. Всички кметове преди него са по-умни и много по успешни. И са създали всичко в града с парите на данъкоплатците и спонсори. Алексиев с чуждите проекти и чуждите пари, на данъкоплатците на ЕС, направи едни развалини, които 50 години напред ще се ремонтират. Тук изниква въпросът, след като всичко направено е с европейско финансиране от еврофондовете, за какво са откраднати парите на поморийските данъкоплатци!
10.
caruso
29.09.2015 14:17:19
4
14
ОТ ГОДИНИ НЕ БЯХ СТЪПВАЛ В ПОМОРИЕ И ТОВА ЛЯТО МИ СЕ НАЛОЖИ ДА ПОСЕТЯ ЛЕКАР ТАМ. ПОРАЗХОДИХ СЕ ИЗ ГРАДА И ОСТАНАХ ОЧАРОВАН ОТ КРАЙБРЕЖНАТА, АЛЕИТЕ, ПРИСТАНИЩЕТО И КЕЯ, КОИТО ПРЕДИ БЯХА ЗАПУСНАТИ. ГРАДЪТ ВИ ПРИДОБИВА КРАСИВ ОБЛИК
9.
Gov.No
29.09.2015 13:56:56
3
5
Точно така, Ваньо! За ВАШИТЕ родителу, за ВАШИТЕ деца, за ВАШИТЕ риднини...
8.
niko
29.09.2015 13:47:02
6
13
не съм политически пристрастен, но съм доволен от управлението на кмета и отношението към гражданите, не мога да си изкривя душата, че се направи много през последните 4 години и ако сме поне малко прозорливи трябва да го подкрепим, за да се довърши започнатото
7.
Maya
29.09.2015 13:33:15
7
4
Zashto trqbwa da se sravnqvat Aleksiev i Nikolov? I dvamata imat svoite dostoinstva,Pomorie e po-malka obshtina s razlichni problemi i posoka na razvitie. Aleksiev ne sluchaino vze priza za kmet na grajdanite!!!
S nego sme za vtori mandat!
6.
Помориец
29.09.2015 13:10:41
6
10
Пълна зала вдругиден-само членове на ГЕРБ и роднини. На първи тур ще се насереш Алексиев.
5.
Стоян
29.09.2015 13:02:00
7
8
Браво кмете! С теб сме.
4.
Илия
29.09.2015 12:59:45
5
5
Ураааа, напред другари. Пак ши спичелим. Бой.. опа Ванко е нашия рог.. опа водач!!!
Нещастници, поне да бяхте сложили в заглавието Платена реклама.
3.
БУРГАЗЛИЯ
29.09.2015 12:51:18
3
12
чужди пари всеки може да харчи
2.
Тъпия Бойчев
29.09.2015 12:28:00
2
12
Е как така , Бойчев, Иван Алексиев е най-успешния кмет на Герб. По-успешен от Димитър Николов !.? Време е глупак и мръсник като теб да го разкарат.
1.
pumqrko
29.09.2015 12:24:44
5
20
Иван А е грешния избор,аз няма дда гласувам за него!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси (НА ЖИВО) Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси (НА ЖИВО) Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори