×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предизборен абсурд в Приморско! Хората на Димитров искат заличаване на опонента им Германов, защото влизал в Общината


Предизборен абсурд в Приморско! Хората на Димитров искат заличаване на опонента им Германов, защото влизал в Общината
Златин Бодуров (вдясно) 4 години беше в мнозинството, подкрепящо кмета Германов, а днес подава жалби срещу него
26 Септември 2015, Събота, 14:37 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Кандидатите за общински съветници Златин Бодуров и Илия Петков с жалба до ОИК, че Германов създавал усещане, че е кмет


Хората на бившия кмет и настоящ кандидат за кмет на Приморско Димитър Димитров  - Златин Бодуров и Илия Петков,  подадоха  абсурден сигнал в Общинската избирателна комисия с кардиналното искане да бъде заличена регистрацията на техния опонент – досегашния кмет Димитър Германов, който е издигнат за втори мандат от ГЕРБ. Предизборната битка, която водят съмишлениците на Димитров, достига кулминацията си.

В любопитната жалба, входирана в ОИК,  Петков и Бодуров, които са в листата на Димитров за бъдещия Общински съвет, се оплакват, че Германов влязъл в сградата на Общината и провел срещи със секретаря и главния счетоводител в техните кабинети, без да се знае кой друг е присъствал на разговорите им. Според Петков и Бодуров на Германов правомощията му на кмет били прекратени предсрочно, а чрез влизането му в сградата на Общината демонстрирал власт, създавал впечатление, че е действащ градоначалник. Двамата даже считат, че Германов не само трябва да бъде заличен като кандидат за кмет на предстоящите избори, а и трябва да бъде санкциониран като нарушител.


Преди броени минути, около 16,10 часа днес ОИК-Приморско се произнесе и с решение по нея.

„В Избирателния кодекс, ЗМСМА или друг специален закон няма норма, изрично забраняваща достъпа на кандидати за кметове или общински съветници до административни или обществени сгради. Същите като граждани на общината имат право да ползват административни услуги и както всички други жители на общината имат достъп до служителите в общинска администрация. Проверката на твърденията за демонстрация на власт и възможност за упражняване на натиск върху ръководните служители в община Приморско и техните подчинени, както и създаването на впечатление у гражданите и ползвателите на административни услуги относно обхвата и продължителността и на пълномощията на кмет, който се е кандидатирал за участие в изборите за кметове и общински съветници, не са от компетентността на общинската избирателна комисия – Приморско, поради което Комисията не може да се произнесе по тях.”,  са мотивите на комисията. Членовете й са взели решение, че ОИК оставя без разглеждане сигнала на Златин Бодуров и Илия Петков в частта му относно оплакване за влизането на Димитър Германов Германов в сградата на Общината, както и искането за заличаване на регистрацията му за кмет.

В категории: Приморско


Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
32
Коментара по темата
32.
Gihora
06.10.2015 12:06:34
0
5
ДИМИТЪР ГИХОРОВ ДИМИТРОВ - кмета:
В Приморско ние гларусите ебяхме най-вече чехкини. Разкарвахме ги по плажа и наоколо и ги лъжехме. Те ни питат на кой е тая земя - викам им, моя, ами онова стадо крави - пак им викам: и тия крави всичките са мои, ами оная голямата къща, пак им викам, ама вие не знаете ли - това е мойта къща. И те си мислят че съм кой знае какъв баровец, пък аз съм беден кат галош, ама се правя на голямата работа.
Веднъж чуках една чехкиня в едно бунгало на къмпинг Оазис, а на другото легло един чех ебеше мацката си. И по едно време тоя същия чех като извади един страшно дълъг... език и започна да я лиже. Гледах, гледах, а оня лиже та се къса и не спира, че накрая не издържах и го хванах за врата: Абе путьо, викам му, ти хуй нямаш ли, че си тръгнал да й лижеш на тая миризливата путка?... На сутринта се събуждам целия отвит в леглото - чисто гол, а две други чехкини надвесени над мен и ме разглеждат: Много е космат тоя, викат, също на орангутан прилича!"... Горките, кога са виждали такова чудо като мен - расов мъж отвсякъде!
31.
Продавам дипломи!
30.09.2015 12:17:55
0
10
На Налбантов "дипломите":
Между другото това за Христина Налбантова е вярно - това че била в БСУ и после Налбантов я прехвърлил във ВТУ и без изпити успял да й изкара фалшива диплома. Защо въобще този човек ги е говорил тия глупости за жена си? Не чувства ли, че себе си излага?

Налбантов говореше и за Денка Минчева. Била му се подмазвала, черпела го където го види, защото бил уредил големия й син да следва в БСУ. А и не е само за Денка говореше. На много други хора в Приморско бил уреждал децата им във ВУЗ-ове или им изкарвал дипломите без изпити. Кой знае дали е така, човекът има тоз навик да си фантазира и измисля, но само факта, че никой от Приморско не му противоречи и щом са го оставили да говори подобни глупости и да ги злепоставя означава, че приморци са съгласни с него!... Значи има нещо вярно в приказките му.

Донка Прокопова-бивш учител в Приморско:
През 1999 моят клас бяха абитуриенти и една моя ученичка - Светлана Каменова - ми искаше характеристика от училището. Напечатах я както си му е редът и помолих Налбантов да я разпише и подпечата, но той най-изненадващо отказа. Разтягаше разни локуми - ама не бил много съгласен с написаното в характеристиката, ама щял да я подпише, ама друг път и така и не я разписваше, протакаше, шикалкавеше и държеше Светла и родителите й в напрежение... Даже ми се скара: "Как може да се застъпваш за тия боклуци!" Бил имал някакъв конфликт с родителите за оценките, които слагал на дъщеря им. Веднъж искали да видят някаква контролна на Светла, на която Налбантов бил сложил ниска оценка, но той така и не им я давал, за да нямат доказателства срещу него и родителите му вдигаха скандали и ходели да се интересуват по инспекторати дали той има право да крие контролната или не... От друга страна и Светла много не си поплюваше и му отговаряше и затова и нея я беше взел на мушка и търсеше начини да си отмъщава. Срокът за подаването на характеристиката изтичаше и разбрах, че Налбантов няма намерение да я подписва. От друга страна майката на Светла беше много афектирана и реши да действа както тя си знае, щяла да му ебе мамата по всички параграфи... Разбрах, че работата става дебела и затова реших да действам. Имах достъп до дирекцията, защото Налбантов постоянно ме викаше там да оформям протоколите от педагогическите съвети и други документации (... и по други поводи ме викаше, ама... карай сега...). Оставяше ме да работя, а той излизаше. Тогава успях да се добера до печата на училището, който беше в бюрото и го ударих върху характеристиката на Светла. После му изимитирах подписа и така работата стана - мирно и тихо. А иначе щеше да стане голям скандал, защото майката беше тръгнала да разлайва кучетата и не се шегуваше. После Налбантов бил срещнал майката и й се подмазвал все едно, че нищо не било станало: "Ама защо не дойдохте да ви подпечатам характеристиката? Аз толкова ви уважавам! Щом е за Светла аз всичко ще направя за нея!" После я разпитвал къде щяла да кандидатства Светла, бил имал връзки, познавал ректорите и щял да удари и той едно рамо... "Абе, боклук с боклук! - отговорила му майката - За какво ме питаш, бе? Искаш и там да ми правиш мръсотии, нали, за да не приемат Светла?! Няма пък да ти кажа!... Изрод мръсен!..."
30.
za horata
29.09.2015 20:13:05
0
0
РЕШЕНИЕ
№ 80
Приморско, 26.09.2015

ОТНОСНО: Сигнал от Златин Бодуров и Илия Петков

Общинска избирателна комисия - Приморско



РЕШЕНИЕ № 80- МИ/26.09.2015г.





ОТНОСНО: Сигнал от Златин Бодуров и Илия Петков

На 25.09.2015г. в 16.00часа в Общинска избирателна комисия – Приморско е постъпил сигнал с вх.№88/25.09.2015г.,рег.№1 от регистъра на сигналите и жалбите на ОИК,подписан от Златин Бодуров и Илия Петков относно неправомерен достъп на Димитър Германов Германов до административната сграда на община Приморско на 24.09.2015г. от 10:00ч. до 11:00ч. и провеждане на срещи със Секретаря на община Приморско и с главния счетоводител в техните кабинети. Не се излагат данни за това кой друг е присъствал на тези срещи и какви разговори са водени, но се заявява, че такива срещи са недопустими и незаконосъобразни.

В сигнала се твърди, че пълномощията на досегашния кмет - г-н Димитър Германов са прекратени предсрочно, същият вече няма правата на кмет и на длъжностно лице в Община Приморско и чрез влизането си в сградата на общината, демонстрира власт и че може да упражнява натиск върху служителите в Общината и съответно върху техните подчинени, създава впечатление за действащ кмет у всеки гражданин, ползващ административните услуги и намиращ се на територията на сградата на Община Приморско.

Със сигнала се заявяват искания Димитър Германов Германов да бъде санкциониран като нарушител на разпоредби на Изборния кодекс (в сигнала са цитирани като нарушени разпоредбите на чл. 299 от Изборния кодекс, във връзка с чл. 278 от Изборния кодекс, във връзка с чл. 42 от Закона за местното самоуправление и местната администрация), както и да му бъде заличена регистрацията като кандидат за кмет на община Приморско, тъй като с неправомерното си поведение същият не отговаря на изискванията да бъде кандидат за кмет на община Приморско.

Комисията, след като разгледа фактите и твърденията, изложени в сигнала, намира следното:

В Избирателния кодекс,ЗМСМА или друг специален закон няма норма,изрично забраняваща достъпа на кандидати за кметове или общински съветници до административни или обществени сгради. Същите като граждани на общината имат право да ползват административни услуги и както всички други жители на общината имат достъп до служителите в общинска администрация.
Правомощията на общинската избирателна комисия са определени в чл.87 от Изборния кодекс и са свързани със задълженята на ОИК по осъществява дейностите по прилагането на изборния кодекс и свързаните с него нормативни актове. Проверката на твърденията за демонстрация на власт и възможност за упражняване на натиск върху ръководните служители в община Приморско и техните подчинени, както и създаването на впечатление у гражданите и ползвателите на административни услуги относно обхвата и продължителността и на пълномощията на кмет, който се е кандидатирал за участие в изборите за кметове и общински съветници, не са от компетентността на общинската избирателна комисия – Приморско, поради което Комисията не може да се произнесе по тях.
Относно твърденията, че Димитър Германов не отговаря на изискванията да бъде кмет на община Приморско и следва да му бъде заличена регистрацията като кандидат за кмет на община Приморско, ОИК-Приморско счита следното:

Съгл. Чл.87, ал.1, т.15 от Изборния кодекс, Общинската избирателна комисия заличава регистрацията на кандидат, когато се установи, че кандидатът не отговаря на условията по чл. 397, ал. 1 или 2, както и в случаите по чл. 417, ал. 5. Към настоящия момент тези предпоставки не са налице, предвид изложеното в сигнала, поради което заличаването не може да бъде извършено.

Предвид изложеното и на основание чл.85, ал.4 и чл. 87, ал. 1, т.22 от Изборния кодекс, Общинската избирателна комисия -Приморско

Р Е Ш И :

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ сигнала на Златин Бодуров и Илия Петков в частта му относно оплакване за влизането на Димитър Германов Германов в сградата на общината и демонстрация власт и възможност за упражняване натиск върху служителите в Общината и съответно върху техните подчинени, както и създаване на впечатление за действащ кмет у всеки гражданин, ползващ административните услуги и намиращ се на територията на сградата на Община Приморско.
ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ искането на Златин Бодуров и Илия Петков за заличаване на регистрацията на Димитър Германов Германов като кандидат за кмет на община Приморско.

Решението може да бъде оспорено в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия, съгл. чл.88 от ИК.

ЗАМЕСТНИК - ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/Павлина Маврова

ЧЛЕН: /п/Димо Димов

Публикувано на _____________ в ___________ часа

Обявено на _____________ в ___________ часа

Свалено на _____________ в ___________ часа, от ...................................................

____________ и ........................................ _____________

Зам. председател: Павлина Атанасова Маврова

Член: Димо Колев Димов

* Публикувано на 26.09.2015 в 16:19 часа
29.
Nalbantov
28.09.2015 23:40:42
0
17
Проф. ПЕТКО ЧОБАНОВ –
ректор на Бургаски свободен университет – І І част

Налбантов се стреми да подражава на проф. Чобанов във всичко. Много му се иска и той да преподава в БСУ за да има възможност да сваля студентки. Затова в Приморско Налбантов разпространява за себе си слуха, че уж бил преподавател в университета. Казва, че там много го ценяли и всяка седмица го канели да преподава. Хонорарите, които му плащали в БСУ били много повече от заплатата, която получавал в училището. Налбантов се хвали дори и пред учениците по време на час. Казва, че само да искал щял да напусне Приморско и да започне работа в БСУ, където много го искали. Там щял да получава голяма заплата и щял да си гледа рахатлъка. Ама не искал, защото бил много загрижен за учениците, искал да бъде полезен на Приморско и затова бил останал. Бил се жертвал заради тях, раздавал всичко от себе си, а те не оценяли жеста му.
В тази връзка Налбантов постоянно измисля разни случки за това какво му се било случило в университета – как преминала лекцията му, как реагирали студентите, какви въпроси му били задавали и т. н. По време на някакъв разговор, сякаш между другото споменава, че трябвало да отиде до университета да си вземел хонорара или да се срещнел с Чобанов за да уговорел някои условия от договора си, да уточнял графика на лекциите си… Странното е, че за дълъг период от време докато е “преподавал” в университета Налбантов не е знаел какво точно преподава. Когато някои хора са го питали какво преподава, той се затруднявал и не знаел какво да отговори. Впоследствие намира отговор и на този въпрос – бил преподавал “философия на правото”. Разбира се всички знаят, че това е лъжа, но повечето приморци се правят, че му вярват само за да не го обидят. А иначе помежду си говорят, че този човек не е в ред – много фантазирал, лъжел и сам си вярвал.
За съпругата си (Христина) Налбантов казва, че за известен период била следвала “право” в БСУ. По това време той бил преподавател в университета, а тя му била студентка. Тогава двамата се били запознали и оженили. Но впоследствие Налбантов разбрал, че БСУ е един фалшив и не много авторитетен университет и затова прехвърлил жена си във Великотърновския университет. Там тя завършила “история”. Тези, които познават жена му твърдят, че не е възможно тя да е изучавала “право”, защото по нищо не личало тя да има някакви юридически познания. Други твърдят, че Налбантов използвал връзките си само за да приемат жена му в БСУ и впоследствие да я прехвърли по-лесно във ВТУ – явно е, че по онова време за нея е било непосилно да бъде приета във ВТУ с кандидат-студентски изпит на общи основания.
Пред свои близки и познати Налбантов твърди, че жена му фактически не е следвала и не се е явявала на изпитни сесии. Всъщност той бил имал толкова големи връзки, че направил така направо да й издадат дипломата. В тази връзка Налбантов е предлагал на много свои познати услуги от тоя род – да им се издаде диплома за завършено висше образование без да са следвали и без да са полагали каквито и да е изпити. За да му повярват той давал за пример жена си – щом нея успял да уреди, значи можел да уреди и други хора. Задължително условие било това да станело във ВТУ или БСУ, където ректорите били негови хора. В другите вузове нямал толкова стабилни връзки.
През 2001 г. излязоха някои разкрития за БСУ за това, че някои студенти са били оценявани без да са се явявали на изпит, но скоро след това скандалът е бил потулен и прикрит с лъжливи показания на свидетели. Пак по това време е било образувано наказателно производство в Бургаския районен съд по жалба на студенти, които твърдели че БСУ издава нелигитимни дипломи. По повод на започналото следствено дело, проф. Чобанов е бил отстранен временно от длъжност. Интересното в случая е и това, че съдийката която го отстранява от длъжност – Яна Колева, е негова бивша студентка. Според всеобщото мнение съдийката се е опитвала да разчиства лични сметки с ректора, но така или иначе не е успяла да постигне нищо. Пет месеца по-късно поради липса на доказателства прокуратаурата прекратява следственото дело и проф. Чобанов е възстановен на поста ректор.
За всички обаче е ясно, че тази практика съществува във вузовете и не може да остане скрита. Проблемът идва и от това, че в днешно време подобни явления като купуването на изпит или диплома се възприемат от повечето хора като нещо нормално и в реда на нещата. Това е и причината явлението да е толкова масово и на практика да не се преследва от закона. В местния форум на http://www.bourgas.org има открита дискусия за корупцията в БСУ. Някои студенти си признават, че са давали пари за вземане на изпит, други сондират мнения и питат как вървят тарифите за тоя или оня изпит, кой преподавател колко вземал и т. н. Има и такива, които отричат да са давали пари, казват, че са си вземали изпитите и никой нищо не им е искал. Според тях преподавателите никого не са изнудвали, нито са очаквали да получат нещо от студентите, но по принцип нямали нищо против да приемат пари, ако някой от студентитене сам изяви желание да им ги предложи. Една от студентките, Марчето, дори се възмущава: че какво толкова е станало, казва тя, никой не й бил искал пари – за да вземела изпит само давала на преподавателите да я опипат тук и там и с това всичко се разминавало – и изпита е взет, и тя доволна и изпитващия доволен (вероятно тук става въпрос за преподаватели в преклонна възраст).
Със сигурност Налбантов е помагал на много приморци децата им да влязат във ВУЗ. Някои от облагодетелстваните родители му се отблагодарявали със скъпи подаръци, черпели го където го видели, подмазвали му се. В такива случаи Налбантов не пропускал случай да се самоизтъкне пред свои познати, казвал че еди-кой си му се подмазвал, защото бил вкарал сина му във ВУЗ и т. н.
През януари 2002 г. Налбантов в качеството си на директор на СОУ – Приморско преназначава съпругата си на длъжност “учител по география”. (Преди това тя е била само възпитател). Доскоро тя е нямала такава квалификация и учителите с право негодуват. Всички недоумяват как е възможно изведнъж тя да придобие втора специалност “география” без да е учила и без да се е явявала на изпити. По принцип се досещат, че тук става въпрос за някаква измама извършена във Великотърновския университет предвид връзките на Налбантов с ректора на университета. Но в края на краищата учителите разбират, че не могат да направят нищо срещу Налбантов. Негодуват известно време, спорят, възмущават се (“как е възможно да се случват такива неща”), докато постепенно се примиряват с измамата и замлъкват завинаги все едно че нищо не се е случвало.

(писано през 2004 г.)
28.
какво е соу
28.09.2015 16:37:18
1
14
Кой е този който се разписва като СОУ и какво е това ,инициалите му или абревиатура на партията му?
27.
ха-ха
28.09.2015 14:33:32
0
4
Смях - внесли жалба в ОИК, а там са предимно служители от общината облажили се кой с пътни, кой с общинско жилище и т.н..............
26.
4o4i
28.09.2015 12:48:28
0
3
Mm Da saglasen. Triabva da se poostriavat horata s visok moral. A takiva v primorsko ima nikoi da be se samniava.Tribva ni pove4e ot vsi4ko Moral v upravlenieto.I pomnete zloto pobezdava samo togava kogato dobroto ne vzima otnoshenie.
25.
itt
28.09.2015 11:29:43
0
6
В Кметството трябва да се пресекат ВЛАСТ и МОРАЛ.......мераклии за власт много но мераклии с МОРАЛ.....???
24.
4o4i
28.09.2015 11:09:02
0
5
Edna zena predi mnogo vreme kaza." Parvo Primorsko shte stane gradishte i sled tova pepelishte". Na 4ovek ne mu triabva obrazovatelen zenz ili mnogo pari za da zaema post v obshtinata,triabva prosto da razbira i ako moze da pomaga na horata. I nikoga da ne zabravia 4e toi upravnikat e v usluga na obshtestvoto a ne obratnoto.
23.
За отношенията между кмета и Налбантов
28.09.2015 00:16:49
0
19
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ - кмет на Приморско до 2007 г.
Налбантов казва, че на практика той управлявал Приморско, а не кмета. Само да се обадел в София на някои хора и кмета щял да изхвърчи. Кметът Димитров знаел, че е зависим от Налбантов и затова много го било страх от него. Стараел се всячески да спечели приятелството на Налбантов, постоянно търсел мнението и подкрепата му, без Налбантов не можел да направи и една крачка. Завиждал на Налбантов, че е бил доктор на науките и искал да използва връзките му за да станел и той доктор. Когато искал да осъществи някаква идея кметът винаги се позовавал на Налбантов, казвал: "Налбантов е с мене, Налбантов ме подкрепя!" т. е. щом Налбантов го подкрепял всички трябвало да го подкрепят.
Кметът бил много учуден от популярността на Налбантов в София - всички там познавали Налбантов и му казвали да му предаде много поздрави. Когато отивал в София кметът винаги казвал: "Идвам от името на Налбантов." Само като споменял името на Налбантов и всички врати се отваряли пред него - иначе нямал шанс да успее. В тази връзка Налбантов бил много обиден на кмета, че злоупотребявал с името му. В такива случаи му звънели от София и му казвали: "Тук дойде един и казва, че бил Димитър Димитров - кмет на Приморско. Ти си го бил изпратил при нас, иска да направим това и това..." Тогава Налбантов много се ядосвал - Как не го било срам кмета да използва името му. Като се върнел в Приморско щял да му вдигне такъв голям скандал и т. н.
Във връзка с нашумелите в пресата сексскандали около Налбантов кметът прави всичко възможно да го защити. Открито подкрепя Налбантов и твърди, че всичко което се говори за него са клевети и измислици. От друга страна кметът се оправдава с факта, че Налбантов не му е подчинен и казва: "Той си има началници! Има си инспекторат, има си министър. Нека те да го уволняват! Защо аз трябва да го уволнявам?"
В случая кметът е по-скоро заинтересован истината за Налбантов да не излиза наяве, защото както казва той всичките тези истории опетнявали името на града. За това кмета е принуден открито да лъже и да се прави, че не вижда какво става в училището в Приморско.
(писано през 2003 г.)
22.
стоян налбантов
27.09.2015 23:16:45
18
2
ДО
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА - СОФИЯ
Моля да бъда подведен под наказателна
отговорност за плагиатство и за нелегално разпространяване напечатах на училищният компютър книгата
ми "Училищният директор пред себе си и пред другите" - ISBN
954-739-005-8 , формат 32/84/108, страници 104,
Издателство "З. Стоянов". Впоследствие през м. август
1999 г. заедно сас един чикиджия размножихме книгата на училищния
ксерокс в 200 или 300 екземпляра (не помня точната бройка)В случая смятам, че сам нарушил клаузи от Закона за
авторското право и неправомерно сам разпространявал нелегална
книга от името на Издателство "презнавамсе за виновен:
"като савестаме грезе и искам да получа цялостната тежаст на закона "мир" вам"С уважение:СТОЯН НАЛБАНТОВ" Приморско
27.09.2015 г.
21.
налбантов
27.09.2015 22:57:13
19
2
извинисееее
20.
чарка
27.09.2015 22:53:55
17
2
атанасе извинисеее на налбантов поискаймо прошка;;;;или ще те чукат дяволите сас копитцата.,
19.
рекардо
27.09.2015 22:51:08
0
18
искамси кенефа веднага или ще бойкотирам изборите
18.
Цв. Цв.
27.09.2015 21:54:44
5
6
От централата сме разочаровани от Германов, Милев и Атанас Петров. Много крали бе. Няма да ги подкрепим на изборите.
17.
колебаещ се...
27.09.2015 21:53:16
4
6
До сега само слушаме Кооолко много са направили ГЕРБ в Приморско, да има неща с които ги поздравявам но дали неостана нещо не свършено дали някъде не сгрешиха??? Или са безгрешни и Велики???
16.
Атанас Атанасов
27.09.2015 12:20:08
2
31
ДО
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА - СОФИЯ

ОТ
АТАНАС ПЕТРОВ АТАНАСОВ
- БИВШ УЧИТЕЛ В СОУ "Н. ВАПЦАРОВ" - ПРИМОРСКО

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,
Моля за Вашето съдействие г-н Стоян Налбантов - директор на
училището в Приморско, да бъде подведен под наказателна
отговорност за плагиатство и за нелегално разпространяване
на негова книга под фалшив код ISBN.
През периода 1998-2000 г. работех като учител в СОУ "Н.
Вапцаров" - Приморско, където директор беше и продължава да
бъде г-н Ст. Налбантов. Тогава изпълнявайки неговите
разпореждания напечатах на училищният компютър книгата
му "Училищният директор пред себе си и пред другите" - ISBN
954-739-005-8 , формат 32/84/108, страници 104,
Издателство "З. Стоянов". Впоследствие през м. август
1999 г. заедно с Налбантов размножихме книгата на училищния
ксерокс в 200 или 300 екземпляра (не помня точната бройка),
след което страниците бяха подвързани и окончателно
оформени като книги в една бургаска печатница - Рекламна
агенция "Апел", адрес: гр. Бургас, ул. "Хр. Ботев" 36.
Наскоро ми стана известно, че една друга книга на г-н
Налбантов - "Петият сезон", е издадена също от
Издателство "З. Стоянов" под същия ISBN 954-739-005-8.
И тъй като не е възможно две различни книги да имат един и
същ ISBN, става ясно че въпросната книга "Училищният
директор пред себе си и пред другите" е фалшификат и се
разпространява от г-н Налбантов нелегално, без знанието на
Издателство "З. Стоянов" и без да е минала през съответния
контрол на издателските и държавните институции.
В тази връзка трябва да отбележа, че екземпляри от книгата
има дори в библиотеката в Приморско - там тя е изложена на
видно място заедно с други книги на автори от Приморско и
околността. Много служители от инспектората в Бургас също
разполагат с книгата, в т. ч. началничката М. Жекова и г-жа
С. Ламбова - нач. отдел. Всъщност г-жа Ламбова е рецензент
на книгата заедно с г-н Румен Вълчев - бивш зам. министър
на образованието от времето на министър Веселин Методиев.
Техните рецензии са поместени на задната корица на книгата.
Самото разпространяване на книгата беше съпътствано от
масова рекламна кампания в пресата предимно в бургаските
вестници (напр. в бургаското приложение на в. "Труд" -
в. "Морски труд" в края на м. юли 2000 г.).
От друга страна трябва да се изтъкне и факта, че въпросната
книга "Училищният директор пред себе си и пред другите"
е почти изцяло плод на плагиатство. При подготовката на
книгата г-н Налбантов ми доставяше всевъзможни печатни
педагогически издания ("Учителско дело", "За
буквите", "Начално образование", "Семейство и училище" и
още мн. др.) и се разпореждаше откъде и какво да преписвам.
Изцяло преписани са дори и таблиците в средата на книгата.
Единствените места, където Налбантов е проявил някакво
лично творчество, това са последните два абзаца от
главата "Концепция за социализация на деца от ромски
произход" и някои неща от последната глава "Заключение" -
всичко това представлява не повече от 1% от цялата книга.
Когато се прави съпоставка на това, което Налбантов е писал
и останалата част на книгата се вижда абсолютният контраст
и несъвместимост на стиловете. Всъщност цялата книга
представлява някакъв механичен сбор от несъвместими и
нямащи нищо общо помежду си теми и стилове, липсва каквато
и да е последователност и обединяваща идея, която да
отговаря поне на заглавието на книгата. И не би могло да
бъде иначе след като авторът на книгата не е бил един, а
около 20-30 човека - тези от които е било преписвано.
Абсолютно съм сигурен, че няма такъв човек, който да е
прочел цялата книга от начало до край, защото просто не е
възможно за един нормален човек да започне да чете такава
книга и да не разбере, че писаното в нея са абсолютни
глупости.
Впоследствие ми стана ясно, че Налбантов е възнамерявал не
толкова книгата му да се чете, а по-скоро да се говори за
нея или по-точно да се говори за неговата личност като за
някакъв виден педагог и специалист, известен с книгите си и
научните си разработки. Самият той постоянно се хвалеше
пред мен, че тази книга щяла да утвърди позициите му на
директор и учен, щяла да разнесе славата му надлъж и нашир
и да предизвика завистта на началничката на инспектората С.
Пренерова, която се страхувала той да не я измести от поста
й. И което е най-странното, той искаше от мен да се
съгласявам с това негово мнение и да твърдя подобни
глупости и пред други хора. Разбира се аз не се съгласявах
и по най-недвусмислен начин му заявявах, че той трябва да
се срамува от тази книга, дори го посъветвах да я скрие и
да не я показва на никого, защото се излага.
Тези и много други разногласия между мен и Налбантов
доведоха до това отношенията ни да се влошат, докато накрая
през м. януари 2000 г. той съвсем открито започна да ме
обвинява, че не съм го подкрепял и че съм бил на страната
на неговите врагове (!?), които искали да го свалят от
директорския пост и т. н. (Явно е, че тук става въпрос за
клинична форма на някаква болезнена мания за преследване).
Излишно е да споменавам, че тези наши разногласия доведоха
и до моето уволнение.
Днес вече си давам сметка, че при подготовката и
нелегалното разпространение на книгата Налбантов съвсем
ясно е съзнавал, че върши престъпление и е търсел от мен
някакво съучастничество и подкрепа, които не е получил.
В случая смятам, че той е нарушил клаузи от Закона за
авторското право и неправомерно е разпространявал нелегална
книга от името на Издателство "З. Стоянов" без знанието и
съгласието на самото издателство. Всичките тези нарушения в
т. ч. и случаите на плагиатство се санкционират
като престъпления съгласно изискванията на
Наказателния кодекс.

Моля за Вашето съдействие да се направи необходимото
разследване по повдигнатите от мен въпроси, както и да ме
уведомите за взетото от Вас решение.
Моля също така да ми отговорите на въпроса:
"Възможно ли е две различни книги да бъдат издавани под
един и същ ISBN?"

С уважение:
Атанас Атанасов
ММЦ - Приморско
25.01.2002 г.
15.
колебаещ се...
27.09.2015 12:13:22
6
4
До сега само слушаме Кооолко много са направили ГЕРБ в Приморско, да има неща с които ги поздравявам но дали неостана нещо не свършено дали някъде не сгрешиха??? Или са безгрешни и Велики???
14.
домакиня
27.09.2015 12:11:33
2
7
Докъде води безсилието и липса на аргументи! Смешни сте!
13.
ГЕРБ
27.09.2015 10:55:28
5
2
Гласувайте в Бургас за ГЕРБ с бюлетина №24 с преференция в кръгчето №4!!
12.
БСДП
27.09.2015 10:05:52
1
31
Ние обещаваме в нашата предизборна платформа да върнем на Рикардо кенефа му във Веселие! Тоя кенеф трябва да стане негова частна собственост!
11.
?
27.09.2015 09:59:48
7
23
Някой знае ли нещо за учителките? Що за хора са? Пишете нещо и за тях!
10.
До 7
27.09.2015 00:36:25
8
23
Отде Димитров на първи тур? Тва дърто чучело на конци, дето ги дърпа Серафимица! Свърши тя вече- умря Марко!
9.
1984 George Orwell
27.09.2015 00:10:55
39
23
Германов влизал в общината и говорил с Мишо циганина!!! Да ви имам големия проблем :)
Аз пък ме кефи Германов и ще гласувам за него...
8.
Улави
27.09.2015 00:00:33
3
27
Ами на Бодура и Илийчо , толкоз им е капацитета , какво да измислят , с килийното си образование толкоз !
7.
ДоХахоГерб
26.09.2015 22:04:14
15
10
обърка се гербаджио, не съм от Бсп и не съм котенце, ама ти от еврогейски ценности разбираш само, бегай да те шибат арабите в казана.
Победа Димитров на 1-ви тур!
6.
до 1
26.09.2015 21:28:38
2
5
А на Ст. Михов къде ще вкараш главата???
5.
Златин
26.09.2015 20:43:12
1
14
Бодур,по-Бодур,най-Бодур!Бояджия,по-бояджия,най-боядисан!Слънчоглед,по-голям слънчоглед,най-големия,що е то?Гатанка от предизборно Приморско!Как пък успяха всички "успели бизнесмени"да се намърдат в началото на листите?Така,че за кого да гласуваме?!Дали гласуваме или не,тя работата е ясна!Кооокала братя!!!
4.
Цв. Цв.
26.09.2015 19:59:36
16
10
От централата сме разочаровани от Германов, Милев и Атанас Петров. Много крали бе. Няма да ги подкрепим на изборите.
3.
ха ха ха
26.09.2015 19:27:05
6
14
И как по-точно ще ги печатаме? Бесепарски котенца?
2.
ДолуГроб
26.09.2015 19:22:16
17
12
Пак се опитвате да печатате и крадете бюлетини гербаджийски кучета, ама няма да стане.
1.
Стефан Хавана
26.09.2015 17:15:59
5
31
Тоя Златин ще му вкарам главата в гъзъ миризлив да яде лайна тая мърша
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори