×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бежанска вълна залива Малко Търново, ситуацията в района е като на война


Бежанска вълна залива Малко Търново, ситуацията в района е като на война
Група от над 90 жени и деца е заловена край Царево. Имигрантите са докарани в щаба на гранична полиция в Малко Търново, откъдето са извозвани към центровете за бежанци в страната
18 Септември 2015, Петък, 05:06 ч.

Вчера на българска земя са заловени около 200 души

Бежанци заливат Малко Търново. Ситуацията в района е като на война заради скупчилите се край границата бежанци. Вчера на българска земя са заловени около 200 души. Не е ясно колко други са успели да избягат от постоянно патрулиращите военни и от камерите. Кметският наместник на с. Бръшлян Желязко Русинов заяви пред камерата на ТВ7, че няма човек, който да е ходил в гората и да не се е срещал с бежанци. Давал съм им кафета, бисквити и други хранителни продукти, хвали се той.
За военнослужещите в Малко Търново ситуацията е напрегната, жителите в пограничните райони обаче вече свикват с гледката. Те не се притесняват от бежанците, дори често им помагат с храна и дрехи.  
Край Резово и Синеморец са заловени няколко групи мъже на възраст под 35 години. Те идват от Сирия, Ирак и Афганистан. Смесена група от над 90 жени и деца пък е заловена вчера край Царево. Всички те са докарани в щаба на гранична полиция в Малко Търново, откъдето са извозвани към центровете за бежанци в страната.
Вчера край Резово са заловени и нови трима каналджии, както и други двама души, които са хванати на път за живия товар. Шофьорите, чиято самоличност е установена, са направили пълни самопризнания. Те обаче ще бъдат освободени, тъй като не са заловени в момент, когато превозват бежанците. За тази „услуга“ получават около стотина евро на човек. Но ги хващат, защото повечето от тях не познават пътищата в Странджа.  
Към момента съдът в Царево е издал ефективна присъда само на един каналджия, който е заловен с групата бежанци в момент, в който е търпял условна присъда за старо престъпление.
Съдия Мария Москова пък заяви пред камерата на ТВ7, че няма към настоящия момент внесени обвинителни актове или искания за одобряване на споразумение от прокуратурата. “В готовност сме. Осигурени са дежурни съдии“, каза Москова.
Районната прокуратура в Царево е изпратила писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което настоява за командироване на магистрати, тъй като са затрупани от дела, свързани с нелегално преминаване на границата.

В категории: Малко Търново


11
Коментара по темата
11.
boris
30.09.2015 06:36:38
0
0
Опс-до номер 3 ми е коментара
10.
boris
30.09.2015 06:35:30
0
0
До №5
Като идея добре ама си мн.зле с историята.Прочети малко повече.Виж кога пада Зап.Римска империя.Скъсил си й живота с векове.А Източната пада заради турците.А и къде са българите???
9.
Сабя
29.09.2015 21:53:01
0
0
Коментар 3-Убедително те подкрепям.Браво!!!!!
Аз съм с теб, но дебелият кандидат кмет Илиян Янчев ще го пуснем на първа линия- да видим дали ще иска да пее в кръчмата като се напие?????????????
8.
Маги Куфарджиевa
25.09.2015 17:06:07
0
1
Уха-ха!
Страхотно наистина!Какво иска да каже автора?
Аха, няма автор?!
Екипът значи много Го евроГейски настроен, а, А?Сещам се за Линкълн, защо искал да даде свобода на черните! Вие чели ли сте защо?

За да се върнат в Африка!
Ама тия негови думи старателно са "забравени"!
Та и сега!Преди няколко дни Боян Съръев каза, че не трябва да се бърка МИЛОСЪРДИЕ с ОВЧЕДУШИЕ! Аз лично предпочитам при тълкуването на "християнските ценности" да се доверя на мнението на един подобен достоен български свещенник, а не на кликата в Брюксел!
https://www.youtube.com/watch?v=uFLgzoVh1h8
7.
Koteran
24.09.2015 12:29:00
0
2
А здравейте и от работното ми място.Карам си голфчето 2-ката, нямам телефон-тефтерче , работя като кирта...к за 400лв и всяка вечер си лягам с усмивка, да си киртак е най голямото величие и е на мода .киртака най много обича неделя вечер ..защото като заспи и става понделник и е време за работа."Каквото кажат началниците, това ще правим" ... все пак за това са началници: да дават заповеди,а ние да изпълняваме.днеска мрачно , няма работа

нищо ,че вече съм 3 часа на бач
по френско му раб.вр. още 4 часа и тряа си хода

а по бг раб . вр. съм до 17, мноого неудобна истина , А .Тръгвам на работа..

чао..
6.
pilito
22.09.2015 23:58:33
0
1
krushkov,prav si i ne si prav,az primerno te podkrepqm za kmet na tyrnuvo bidona i toj no za drugi neznam,taq zima shte ima li koledari ina4è?
5.
Атанас Панчев
21.09.2015 07:09:26
3
0
„Ръзсъждаващият“крушката нека първом да научи правописа ,пък след това да започне да се напъвя да мисли и да пише…
4.
крушката
21.09.2015 07:02:07
0
2
Я сега да видим кой ще се засегне .А крадците от БоСтан са на власт с 10–15% платен вот ,както се казва ще има за всички.Мафия !

Оставка !Иха, днес в репортажа за бъдещите ремонти на НДК бяха пуснали реч на бай Тошо с тези думи-Дела трябват, не думи!

Другари и другарки .Поздрави ваш любимец.
3.
Повтарят ли ни историята? Костадин Костадинов
19.09.2015 09:36:42
0
7
Падането на Константинопол през 1453 г. Ако някой се чуди какво би станало ако Европа се поддаде на ислямския натиск, нека си припомни какво стана с Втория Рим. 600 години след падането си, макар и географски в Европа, градът на Константин е част от чужда цивилизация, враждебна към всичко европейско и християнско.През 376 г. хуните нанасят страхотно поражение на готите в степите на днешна Украйна. Готската държава е унищожена, една част от готите са поробени от хуните, а тези, които успяват да избягат, търсят панически убежище при своя най-голям враг – Римската империя. Близо 400 000 готи, заедно със своите жени и деца, започват да преминават Дунав, който по това време е граница на империята. Римляните не могат да спрат такава огромна маса от народ. За сравнение общото население на провинциите Мизия и Малка Скития (днешна Добруджа) по това време е приблизително 100 000 души. Император Валент, управляващ източната половина на Римската империя, им позволява да се установят в империята, надявайки се, че те ще станат земеделци и войници съюзници на Рим (федерати). След като се заселват на юг от Дунава обаче и виждат, че хуните не ги преследват, готите въстават. Според съвременните хронисти – заради трудностите, които понасят вследствие на непочтеността на местните провинциални управители. В следващите две години готите разоряват Балканския п-ов, докато междувременно императорът се опитва да събере армия, с която да ги спре. На 9 август 378 г. между римската армия под командването на източния император Валент и готските племена под командването на Фритигерн се води решителна битка северно от днешния Одрин, до границата между България и Турция. Тя завършва с решителна готска победа, при която почти цялата римска армия от 50 000 души е изклана. Готите стават необезпокоявани господари на положението и в следващия век методично обезкръвяват империята. 98 години по-късно Западната Римска империя спира да империята. 98 години по-късно Западната Римска империя спира да съществува, а тази битка се счита за началото на края на Рим.

Парадоксално, но докато готите и римляните се избиват взаимно, в един момент хуните, които са в основата на цялата история, също се намесват, като започват да изтребват и двете воюващи страни, с което хаосът напълно завладява Европа. Така е сложен краят на античния период и континентът навлиза в хиляда годишното тъмно Средновековие.

Така, сега да питам – нещо да ви звучи познато? Хайде да сменим хуните с Ислямската държава, готите със сирийците и всички останали емигранти от разпадналия се Близък изток, да наречем Римската империя Европейски съюз и да сложим знак на равенство между Рим и Европа, а накрая да сменим античност с християнство и Средновековие с ислям. Е? Как изглеждат нещата от тази перспектива?

Има и още прилики. Когато започва хунското нашествие и готската експанзия, в Римската империя има колосален демографски упадък. Населението намалява, не достигат войници за армията, икономиката стагнира, но най-ужасното е друго. Империята изпада в грандиозна криза на ценностите, в която изтляват и изчезват всички стари добродетели на римския народ. Семейството, храбростта, здравият морал, честността, принципността се превръщат в спомен от миналото. Именно тази обща криза става основата за процъфтяването на християнството, но за зла участ варварите се появяват точно в периода, когато старият морал вече е умрял, а новият още не се е наложил.

Същото, като в Европа сега. Само нова религия не се е задала на хоризонта, макар че ако броим исляма за такъв, нещата съвсем ще си дойдат на мястото. Тук и там отделни пасионарни личности полагали неимоверни усилия, за да спасят умиращата държава. Един от тях е роденият в Дуросторум (дн. Силистра) генерал Флавий Аеций, наричан „последният римлянин“, който разбива Атила при Каталаунските поля и спира хунското нашествие в Европа. Това прозвище става нарицателно и за другите като него, които се опитват отчаяно да спасят империята. За съжаление самият народ вече не желае да следва своите водачи и изтощен от кризата, предпочита да се подчини на завоевателите.

В днешната ситуация трябва да си отговорим на два въпроса. Първо, има ли хора способни да кажат на глас това, което цяла Европа мисли, но никой не смее да каже, и второ, ще могат ли да се преборят за спасението на държавите, континента и цивилизацията си? Нелегалните емигранти са заплаха. Те са заплаха, която ако не бъде преборена, ще унищожи Европа. Всички нелегални емигранти трябва да се експулсират обратно в своите страни, а тези, които вече са се установили в Европа, да бъдат подложени на натиск да приемат морала и нормите на християнската цивилизация, в която са се установили. Ако не са съгласни, марш обратно в Африка и Азия.

О, да не забравяме и друго важно. Ислямската държава трябва да се унищожи. Не просто да се премахне като терористична групировка, но членовете и да бъдат физически заличени, до последния редови главорез. САЩ, които са създатели на терористичния карцином, няма да са очаровани, разбира се. Но бъдещето на Европа зависи от това. Иначе, както хуните идват след готите, така и джихадистите ще дойдат след имигрантите. Ако вече не са дошли, представяйки се за бежанци.

Нещо неясно? Или действаме, или историята от преди 1600 години ще се повтори. Дори и като фарс.
2.
Professional
18.09.2015 17:53:00
0
1
Не са глупости. Ще стане и по-зле.
1.
22 22
18.09.2015 12:23:31
1
1
Пълни глупости ....по флагмански !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори