×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дават кмета на Камено Стефан Бонев на прокурор, подарил язовира в Трояново на партиен другар


Дават кмета на Камено Стефан Бонев на прокурор, подарил язовира в Трояново на партиен другар
Разследващите органи ще изяснят защо Стефан Бонев е оставил общината да губи хиляди, за да може видният активист на БСП Андон Николов да стопанисва без пари общински язовир
17 Септември 2015, Четвъртък, 06:46 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Общината е загубила сериозни от бюджета си средства заради безотговорното отношение на администрацията на Бонев
Кметът на Камено Стефан Бонев ще бъде предаден на прокуратурата заради съмнения за длъжностно престъпление и безстопанственост, нанесли сериозни щети на Общината. Това стана ясно след последната сесия на настоящия общински съвет, провела се днес.

Бонев е оставил осем години атрактивният язовир в Трояново да се стопанисва от селския първенец Андон Николов, един от най-значимите активисти на БСП в Общината, без последният да плаща нито стотинка.

Експерти ще уточнят колко са преките щети за общинския бюджет, но при всички положения става въпрос за десетки хиляди левове. Това според Наказателния кодекс е безстопанственост на управника на Община Камено Стефан Бонев. За подобни казуси на съд бяха изправени няколко от действащите кметове в България.

Истината за буквално подарения язовир на партийния другар Андон Николов стана публично известна след питане на групата на ГЕРБ и Коалиция „Заедно за Община Камено“, които се заинтересуваха как и кой стопанисва язовирите в няколко от големите села. Кметът Стефан Бонев писмено им отговори, че язовирът в Трояново няма нито наемател, нито концесионер, с което според юристи си вкара автогол, тъй като срещу него вече има писмено доказателство, че е проявил безстопанственост.

„Знаем кой стопанисва язовира от години. Същият този човек го зарибява и продава рибата. Генерира сериозни приходи на гърба на общината, а в нея се правят на разсеяни“, избухна опозицията, след като чу официалното становище на Стефан Бонев.

Водачът на групата на ГЕРБ в ОбС Камено Радослав Балтаджиев се чудеше защо Бонев е допуснал да се ощети общинския бюджет


До нас достигна информация за язовира в Трояново, който е доста голям се стопанисва без договор. А Камено не е от богатите общини в България и Бургаска област. За нашия бюджет всеки приход е важен. Оказа се, че е точно това, което си мислихме – няма сключен договор и в последните осем години се е използвал неправомерно от кмета на Трояново Андон Николов. Само за справка ще ви кажа, че преди осем години при съвсем други пазарни условия, язовирът е бил обявен на търг за 5 хил.лв., без ДДС. Всеки може да сметне с колко е била ощетена Общината“, каза пред Флагман.бг водачът на групата на ГЕРБ в ОбС Камено Радослав Балтаджиев.

На днешната сесия се разглежда и друга интересна точка. Бургазлийката Вярка Маринова се реши на безпрецедентния ход – да дари собствен имот за нуждите на Общината. Парцелът е 857 кв/м. Дарението бе единодушно прието от всички общински съветници. Кметът Стефан Бонев обаче шокира с визията си за бъдещето на имота.

Досега не ми се е случвало някой да дари нещо на общината. Обикновено искат, започна Бонев и продължи: „Ще го вземем, после може да го продадем на някой, ако иска да си направи къща“, завърши той.

„Защо трябва да се прави къща. Имотът е дарен за обществени нужди, може общината да изгради парк или нещо, което да се използва от цялото село“, недоволстваха съветници от опозицията.


В категории: Камено


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
16
Коментара по темата
16.
ани
09.10.2015 13:15:53
2
0
Вижте ги тези гербаджии на снимката? Охранени дебили!Ще ни управлява мутрата от Бургас шеф на Желю! Ха гласувайте за тях и ще върнете котилото на Которов!Димо лъжата,Конарина и др. ще се разхождат по площада и ще печелят пари!
15.
Нено Сенегалеца
19.09.2015 17:06:14
5
8
Гербаджиите съсипаха държавата сега искат да съсипят и ограбят и община Камено!Но справедливоста винаги ще възтержестува и крадливите гейрбаджии ще получат заслуженото!
14.
Мустакатият Бонев
19.09.2015 16:17:26
5
3
А бе нали 8 години си крадох, сега ще обясня на хората в Камено да ми дадат още един шанс за нов мандат, че да си замета следите. И не пипайте моят соло ташак Андон Карамелата!
13.
Pavel
19.09.2015 16:15:53
5
5
Брей комунистите като за последно пишат коментари и се хвалят сами! Бонев съсипа Камено! Ние съсипахме колите си! Линейките не искат да идват до Камено! Забравени сме от Бога!
12.
До 11
19.09.2015 16:14:14
5
6
Кои пътища са наред?! Кои пътища поддържа Бонев и крадливата му пасмина, бе?! Полски извор- Тръстиково ли бе, Черни връх- Константиново ли?! Русокастро- Желязово си е черен път вече. Баси откъснатите села от света в тази община. Тодор Цвятков що пари прибра, не е истина. Нямате вече място в Камено, крадливи комунисти?! Околовръстното в Камено е разрушено. Това не е нормален живот в 21 век!!!!!
11.
До:ани от №9
19.09.2015 14:04:58
3
3
"може би от страх да не си разбиеш колата"Ха,тук вече удари на камък!Добре,че е Бонев да подържа общинските пътища а пътищата за които имаш предвид са ДЪРЖАВНИ и сегашното ни продажно и престъпно правителство наля всичките пари събрани от данъкоплатеца в магистралитекоито половината откраднаха.И много имаш да си разбиваш още колите докато сегашните и особенно сегашния управляващ не влязат в зандана!
10.
ани
19.09.2015 10:23:44
2
3
абе номер 9, ти в Камено ли живееш или просто си стоиш в партийната централа на БСП. Защото от това, което пишеш е видно, че или никога не си ходил в Камено или много фантазираш. А разходи ли се по селата? ОчевАдно е, че не, може би от страх да не си разбиеш колата. Никъде нищо не се прави, всичко отива само за благото на Тодор Цвятков и компания
9.
До: 8. Kamenec
18.09.2015 20:50:43
5
7
Ако не искаш да те управляват кадърни и способни хора събери си багажа и изчезни от Камено за да не мърсиш красивото и добре подредено градче благодарение на екипа на Бонев! Но ти няма как да го видиш това ако не си изкараш главата от г... си!
8.
Kamenec
18.09.2015 17:31:52
6
5
Аз пък не искам да ме управлява мазния и крадлив екип на пишан инженера Бонев. Крадливите инж. Тодор Цвятков, инж.Радослав Радев и инж.Димо Мутафов съсипаха общината с "висшите" си познания. Те са за затвора! Аман от такива мазни управници! СТИГА!
7.
az
18.09.2015 17:24:02
5
5
аз пък не искам да ме управлява екипа на пишман инженера ст. бонев. крадливите инж. тодор цвятков, инж. радослав радев и инж. димо мутафов, които съсипаха общината с висшите си познания. Аман от подобни мазни управници. СТИГА!!!
6.
срам
17.09.2015 21:25:14
3
16
срам ме е от вас на снимката, такива ли ще ни управляват и дават акъл - едва завършили по едно средно образование , наредени - лидери на партии , кандидати за кметове - пълни недоразумения, дано и хората ви разберат , че ви движат само финансови интереси. Аз не искам да ми казват какво да правя такива тапундери като вас ........
5.
Стефан Стоянов
17.09.2015 19:10:44
11
4
Хайде че неговите избиратели го чакат в панделата !
4.
Вотан
17.09.2015 16:37:00
6
17
Абе аланкоолу,щом работата е от осем години къде спахте досега?Ако не бяха предстоящите избори нямаше да се сетите! И ако се окаже,че несте прави ще излезете ли пред обществото и пред Бонев да се извините или нямате достойнство за това като всеки един гейрбеджия?!
3.
v
17.09.2015 16:10:32
5
14
Стефане, не им обръщай внимание!
2.
ая
17.09.2015 15:56:36
10
18
Поредната платена статия срещу Бонев.
Флагман, поне публикувайте цена за лайномета, че да се възползват всички.
1.
Koki
17.09.2015 15:19:31
7
12
А момата и кабриото кога ще видят прокурор ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори