×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво да показва Парк на миниатюрите в Бургас – история на България или градовете на Европа?


Какво да показва Парк на миниатюрите в Бургас – история на България или градовете на Европа?
Дилемата е така ли да изглежда Паркът на миниатюрите в Бургас или да представя символи от историята на България
28 Юли 2015, Вторник, 09:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Комисията по култура ще решава какви макети ще бъдат изложени в новата зона


Какви макети да бъдат изложени в бъдещ Парк на миниатюрите в Бургас – исторически обекти или европейски символи и градове? Това ще решава на извънредно заседание Комисията по култура към Общинския съвет в Бургас, след като кметът Димитър Николов е входирал писмо с искане да бъде уточнена темата на експонатите.

"Подготвя се докладна записка за следващото редовно заседание на Общински съвет Бургас за стартиране процедура по актуализиране на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Бургас за периода 2014-2020 година. Обект „Парк за миниатюрите Бургас“ към момента не е част от него и съответно не може да се включи в инвестиционната програма на Община Бургас за получаване на финансова подкрепа за реализацията му. В тази връзка е необходимо в най-кратки срокове да се вземе решение за идейна насоченост, тематично многообразие, вид и размери на макетите в „Парк на миниатюрите Бургас“, посочва кметът Николов в писмото, входирано в Общинския съвет. Според него възможните варианти, които към момента и след направено проучване на световната практика са срещнали най-голяма популярност и одобрение, са зоната да бъде: Парк на миниатюрите на български символи, нашата историята на България или да е парк на европейски забележителности, градове и архитектурно наследство.

Кметът Николов подчертава, че по проект „Адаптиране на зони за отдих към съвременните условия на града чрез реконструкция на парк Езеро, който се изготвя, е предвидена зона за парк на миниатюри и са предвидени дейности за обезпечаването на обекта с техническа инфраструктура и довеждаща алейна мрежа. Паркът на миниатюрите е предвидено да се развие на 2 хил. кв. м. площ, като при доказана и обоснована необходимост има възможност за увеличаване на тази площ.

Преди два месеца пък от НФСБ предложиха на мястото на терена в ж.к. „Славейков“, където в момента се изгражда базата на „Нефтохимик“ и плувен басейн, да се направи Парк „Европа“ по примера на този в Мадрид. Тогава кметът Николов отговори на патриотите, че Парк на миниатюрите е добра идея, но за района около тенискортовете в Морската градина.



9
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
9
Коментара по темата
9.
в
29.07.2015 12:24:12
0
1
Съгласен съм със Бург Щатите отдолу. Дайте BMW да докара стъклена фабрика макет.
8.
Бург USA
29.07.2015 12:21:18
1
0
Направете музей на макетите на технологията на Европа, за да СВ учат младите да стават инжинери и технолози. Слагайте най добрите макети на марки и технология от Европа. Във никакъв случай на България, нека някое село да прави на България. Бургас е европейски порт, преди това е бил Отомански, Римски, Византийски, ние винаги сме порт на империите, никога на 4-5 мафиоза от София които си мислят че има България. Няма такова нещо. Има само Европа.
7.
Бург USA
29.07.2015 12:21:16
1
0
Направете музей на макетите на технологията на Европа, за да СВ учат младите да стават инжинери и технолози. Слагайте най добрите макети на марки и технология от Европа. Във никакъв случай на България, нека някое село да прави на България. Бургас е европейски порт, преди това е бил Отомански, Римски, Византийски, ние винаги сме порт на империите, никога на 4-5 мафиоза от София които си мислят че има България. Няма такова нещо. Има само Европа.
6.
Мила
29.07.2015 10:06:07
0
2
В Брюксел има на Европа. Доста голям. По-добре само за България.
5.
y
29.07.2015 01:28:03
1
1
Само ще кажа една истина, че Бургас е бил повече под Римска и Византийска империя отколкото под Българска. За това, моля прочетете всичко намерено на наша територия. Така че не е точния град за да се прави градина на България. Бургас винаги е бил град на търговци
4.
Dg
29.07.2015 01:19:20
1
2
Доста сте гладни за да ми хабите парите...толкова ли нямате оригинални идеи да не е като Мадрид ами нещо уникално. защо не направите наши по практично, парк на технологията на Европа???? Във него вземете от Airbus и BMW стари и нови модели Или парк на планетите?
3.
дани
28.07.2015 23:28:25
0
2
каква база на нафтата се изгражда то това си е поредния николчов балон
2.
ГАД ЗМЕЕВИ
28.07.2015 18:15:49
3
15
КОМИСИЯТА ДА ВЗЕМЕ ВПРЕДВИД И ИСТОРИЧЕСКОТО ЗА БУРГАС ЗНАЧЕНИЕ НА МЕДЕН РУДНИК И ДА ГО ОВЕКОВИЧИ В ОТДЕЛНА МИНИАТЮРА С ПЛАТЕН ВХОД СПЕЦИАЛНО ЗА НЕГО , ПАРИТЕ ДА СЕ ИПОЛЗВАТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА НОВИ ТОНКОЛОНИ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ЦИГАНСКИ СВАДБИ .......
1.
Koki
28.07.2015 18:15:29
4
6
Да има велоалеи от Лондон
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори