×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

По 830 литра твърд алкохол се изпива на час в Слънчев бряг, спасителите на плажа искат помощ


По 830 литра твърд алкохол се изпива на час в Слънчев бряг, спасителите на плажа искат помощ
Понякога след много предупреждения, оставяме пияния турист във водата, защото не можем да го изкараме принудително, сподели началникът на водноспасителната служба Васил Загорчев
16 Юли 2015, Четвъртък, 13:47 ч.

Почти всеки ден имаме проблеми с пияни туристи, сподели началникът на водноспасителната служба Васил Загорчев

По 830 литра твърд алкохол се изпива на час в Слънчев бряг. Много често туристите ходят на плажа да изтрезняват, а това се оказва голям проблем за водните спасители. Обикновено те отказват първа помощ на пияниците, но това им пречи да си вършат работата. Почти всеки ден се налага да се караме с такива нарушители, сподели пред камерата на ТВ7 началникът на водноспасителната служба Васил Загорчев.
Оказва се, че това лято най-проблемни са поляците, руснаците и англичаните. По-малко са скандинавците.
„Срещите с пияните туристи са едно от предизвикателствата, с които се сблъсква водният спасител всеки ден. Много често такива туристи нарушават дисциплината, тъй като не изпълняват инструкциите. Те развалят дисциплината и реда. Спасителят може да дава звуков сигнал, да влезе във водата, да го предупреди, но нямаме право да го изкараме от водата. Това поражда нуждата от полицейско съдействие“, добавя Загорчев.
Той сподели, че понякога на спасителите им се налага да се събират на групички, за да респектират нарушителя. „Това дава ефект, но понякога след много предупреждения, оставяме непокорния турист, защото не можем да го изкараме принудително. Нямаме право да използваме физическа сила за това“, каза още шефът на водноспасителната служба.
Най-добре да дадат на спасителите от тези 20 тона, които се изпиват на денонощие в Слънчев бряг, по една бутилка и пияният турист, като му я покаже, веднага ще излезе, пошегува се Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.
„Да срещнеш англичанин, който да се дразни от това, че бирата е много евтина в България, което е основната „реклама“ във в. „Сън“, е трудно. На тях това им влияе по друг начин. Те веднага питат къде е самолетът, за да отидат на тази дестинация, където могат да се натряскат.  Когато видим пиян турист, го приемаме като касичка за пари. Това означава между 100 и 200 евра, които трябва да се съберат от него. Нека българин да се опита да се напие в Лондон и да открадне количка с бебе! Веднага ще бъде глобен с 20 000 лири“, коментира Драганов.
Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова пък заяви, че спасителите са прави да отказват да вадят от водата пияни туристи, защото алкохолиците губят контрол над поведението си и може да се случи така, че вместо един, да са двама загиналите. Защо спасителят да си рискува живота?, попита тя.
„По причини, които не се наемам да анализирам, сме свикнали до положението хора, които са представители на дисциплинирани уж нации, да идват тук с явното намерение да се напият и да правят каквото си искат. Това означава, че те приемат страната ни като място, на което няма правила, норми и санкции. Това поведение и агресията им не са нещо необичайно. Те са в човешката природа. Всеки може да се държи по този примитивен начин. Средата у нас позволява това да се случва. Затова сме свидетели на много грозни сцени“, коментира д-р Гълъбова.

В категории: Несебър


1
Коментара по темата
1.
popi
16.07.2015 17:19:29
1
0
ако иска BG да печели от туризъм ще бъде добре да вдигне акциза на алкохола и да намали акциза на горивата и ДДС на храните !!!! малко акъл се иска така BG туриста ще се раздвижи и в BG
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме, 
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори