×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Техническа грешка в системата наложи новото второ класиране след 7 клас само в Бургас


Техническа грешка в системата наложи новото второ класиране след 7 клас само в Бургас
Стана засечка, за което съжаляваме, но няма нищо некоректно спрямо децата, обясни Виолета Илиева
08 Юли 2015, Сряда, 20:56 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Иван КОЛЕВ

Проблем при Руската гимназия промени класирането на цялата област

- Г-жо Илиева, родители ни потърсиха заради проблем с второто класиране след 7 клас, защо в сайта Ви бяха обявени две втори класирания – старо и ново /ВИЖ ТУК/?

- При първото класиране имаше технически проблем в системата. Когато разбрахме, веднага изпратихме програмата в министерството. Тя беше блокирана и върната, за да бъде пуснато ново второ класиране на всички деца.

- При Вас има ли сигнали от недоволни родители?

- При мен има три жалби, на които сме отговорили, подготвен е и писмен доклад до министър Тодор Танев.

- Как се е получила тази техническа грешка и едни деца уж са класирани в едно училище, а после разбират, че не са?

- Когато системата подрежда децата в по-предно желание, старите им места не се запазват. Това е проблемът, който се появи в Бургас. Ние това не можем да го разберем и на 2 юли пуснахме резултатите. Когато обаче на 3 юли майките отиват да записват децата, разбират, че старите им места не са запаметени.

 Веднага след първия сигнал затворихме системата, разговаряхме с екипа в министерството, който прави програмния продукт. Изпратихме цялата база данни и за около 3-4 часа ни върнаха програмата с отстранена повреда и наново класирахме децата.

Разговаряли сме с родителите, подали жалби, те се убедиха, че балът на децата им е с цяла 1 недостатъчен, за да отидат в по-горе подредено желание. Всичко е прозрачно. Последният бал, с който влиза всяко дете, е даден във всяка една паралелка. И всяка недоволна майка може да си сравни какъв е балът на детето и би ли могло то с този бал да влезе в по-предно желание. Извинили сме се на всички. Съжалявам, че така се е получило. Проблемът не е в човешкия фактор.

- Защо системата не пази следващите желания, как е направена?

- Не мога да кажа. Само за това класиране не сработи. По принцип програмата работи вярно, досега не е имало проблем. Всичко сме правили в срок и даже винаги сме били готови преди сроковете и сме чакали да дойде срокът по наредбата, за да пуснем резултатите. Този път стана засечка, за което съжаляваме, но няма нищо некоректно спрямо децата.

- Колко души са имали проблем?

- В Руската гимназия не са се запазвали местата на децата, които са заявили, че искат да участват в по-предно желание в класирането. Тъй като те не могат да се покачат, а са заявили това, по Наредбата и по устройството на системата тяхното място от първо класиране се пази. А в случая за Руската гимназия това не се е запаметявало. И всъщност от едно училище се променя цялото класиране.

- При нас има сигнал за проблем в Руската, Немската и Английската гимназия?

- Не. Проблемът е в Руската гимназия. В едно училище, ако има проблем, това се отразява на класирането на цялата област.
Няма нищо тенденциозно и преднамерено. Съжаляваме, че това се случи, знаем, че ситуацията е изнервена, но грешката не зависеше от нас.

- Г-жо Илиева, децата са разочаровани, плачат, не искат да учат в гимназиите, в които попадат...

- Е… плачат. Те виждат, че техният бал в момента е по-нисък от този, с който е приет последният кандидат в класирането за училището, в което искат да кандидатстват. Проблемът е в системата. Благодарим на първите майки, които се обадиха, защото ние нямаше как да го знаем.

В категории: Просвета


5
Коментара по темата
5.
бургазия
24.10.2015 13:33:59
0
1
Кметът изобщо няма да обърне внимание на корупционните практики в РИО, защото той самият е проводник на такива. Като го гледам пак е включил пишман учителката-инжинерка в листите на ГЕРБ...краставите магарета през девет планини се надушват. Герберастка коалиция на крадци, лъжци, неграмотници и тарикати.
4.
Учител
16.08.2015 08:08:19
0
2
Госпожице Илиева, Вие бяхте най- позорно изгонена от министъра , нещо повече , криехте се като нелегален ремсист с фалшиви болнични , с които ощетихте държавния бяджет , за което се полага задържане под стража , т е затвор , а вие се вживявате в ролята на недосегаема . Много скоро пак ще ви се наложи да вземате болнични , Вие и без това ги заслужавате , защото имате сериозни патологични отклонения, така че щесе срещнем, обещавам ви .
3.
Miltco Dobrev Dobrev
09.07.2015 23:39:17
0
10
DISCIPLINARNO UVOLNENIE na VIOLETKATA ILIEVA, ZA TEZI KORUPCIONNI PRAKTIKI.

VYN ot GERB, NA VSICKI KLEPASHTI IMIDJA na PARTIQTA. STIGA MISHKI, KALINKI i VIOLETKI V OBRAZOVANIETO.
2.
Ppatoka Ppatoka
09.07.2015 21:49:55
0
14
Кметът да обърне сериозно внимание на Началника на Инспектората,която се готви да става зам.кмет по образование култура и демографски въпроси.
Да каже Началника,как влиза в "игри" с директора на ТОХ-а Станка Узова,как делят парите от курсове и проекти и как на учителите се поднасят "трохи" от по 4,20 лв за учебен час.Да каже Началника,как има собствено ЦПО,но с подставено лице и какво "дялкане" пада там...
Да се сетят и сезират прокурорите , какво става с бургаското образование и по-специално в ТОХ-а,където всичко е под закрилата на директора на Дирекция "Образование и демографски въпроси" на Общината.
Не е ли време корупционните практите да се пресекат?
Не е ли време някои директори,като Станка Узова и работодателя и да излязат с белезници от институциите,които са си ги взели за бащиния?
До кога? До кога ? До кога?
В КРАЙНА СМЕТКА НИКОЙ НЕ Е ВЕЧЕН ...
1.
..
08.07.2015 23:56:09
2
24
Дa бе, точно, техническa грешкa...
Кaк пък не се сетихме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори