×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съден за отвличание на дете иска 10 бона от прокуратурата за „душевни страдания“


Съден за отвличание на дете иска 10 бона от прокуратурата за „душевни страдания“
Петър Стоянов, който доскоро нямаше пари за адвокат, сега е завел дело срещу държавното обвинение
27 Юни 2015, Събота, 13:45 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ

Процесът започна при медийно затъмнение, съдия Дарина Йорданова не допусна журналисти в залата


Петър Стоянов, който в началото на годината беше оправдан за отвличане на 4-годишно момче от детска площадка до блок 106 в ж. к. „Меден рудик“, сега съди прокуратурата.

Припомняме, че около 22 часа на 6 юни 2013 г. стабилно почерпеният циганин хванал за ръка чуждото дете и го задърпал. Втрещените от случващото се родители веднага хукнали да го гонят. „Остави лапето!", крещял бащата на момченцето. Петър обаче му казал: „Гледай си работата! Детето е мое." Продължил бавно и спокойно да върви с детето. „Погледни го!", извикал бащата. Ромът отново заявил, че това било неговото, въпреки различните пол и външен вид. Тогава ужасеният баща не издържал и го повалил на земята с юмрук. Майката Петя Иванова веднага се обадила в полицията. При ареста станало ясно, че Петър объркал детето за своето, тъй като го чул да му вика „Тате, тате”. Имало и същото яке като неговото.

Процесът на няколко пъти беше отлаган, тъй като Петър нямаше пари за адвокат. Това обаче не му е попречило да заведе дело срещу прокуратурата, след като бе оправдан и от двете инстанции по обвинението в отвличане.

Делото в Бургаския районен съд започна при медийно затъмнение, тъй като съдията-докладчик Дарина Йорданова не допусна журналисти в залата. Там не присъстваше и Стоянов, който има няколко регистрации в полицията за кражби.

Той претендира за имуществени и неимуществени вреди. Те се изразявали в крайно негативното отношение от страна на околните. Заради големия медиен интерес всички в циганската махала на „Меден рудник“ знаели, че Петър е съден за отвличане на дете. Според разпита на жената, с която живеел на семейни начала, всички в квартала го гледали съмнително и се отдръпнали от него.
Стоянов оценява причинените му „душевни страдания“ от прокуратурата на 8 000 лева. Той иска и малко над 2 000 лева за адвокатски хонорари по процеса, както и да бъдат заплатени разноските по настоящото дело.

Според прокурора исканията на Стоянов са неоснователни и недоказани. Съдът обяви делото за решаване и ще се произнесе в 1-месечен срок.

В категории: Темида


10
Коментара по темата
10.
rqzan
29.06.2015 20:37:19
0
1
Този ли е отишъл в Бургас бре,хора,Манол от Айтос,шантавела и откачалка от най-долнопробен вид,две и две не знае колко прави,а само обвинява невинни хора.П О З О Р!!!!!
9.
разследващ
28.06.2015 16:47:33
0
4
Досега не съм имал работа с толкова прост ПРОКУРОР като този МАНОЛОВ,може да измисли какви ли не глупости,все му се вижда под вола теле и престъпник всеки редови гражданин, просто ви е бедна фантазията какво ли може да роди тази празна тиква и не знаеш кога и как ще се извърти,все едно ти си виновен за неговите грешки. За него всички разследващи са некадърни,а той е ВЕЛИК ПРОКУРОР,от световна класа!
8.
haha
28.06.2015 16:38:32
0
3
Протейетата на Чапкънова и Мамол Манолов се скъсвад да слагат минуси на правилните коментари, но естешствено нямат смелост да напишат нещо положиутелно за тях,защото Няма за какво. Ха-ха.
7.
obektiven
28.06.2015 11:48:40
2
3
Флагман, заглавието ви трябва да е " ОПРАВДАН ЗА ОТВЛИЧАНЕ...",а не "СЪДЕН ЗА ОТВЛИЧАНЕ.." защото иначе някои простаци като трози Пешо и подобни,които четат само заглавията се подвеждат по заглавиета, а пишат коментари,които нямат нищо общо със случая
6.
slujitel
28.06.2015 11:39:23
2
3
Прокурора по това дело беше Манол Манолов от Айтос. Всички се чудеха в залата какво са тези абсолютно нелепи измислици,как изобщо е повдигнал такова обвинение, позор за Бургаската окръжна прокуратура. Чапкънова го е уредила да се премести от Айтоска районна в Бургаска окръжна прокуратура, с него тя е в близки отношения от Айтос,откъдетро е запознала кариерата и на прокурор., и тя му е дчала едно рамо да бъде прхвърлен в Бургас.Няма що,голям капацитет,сега той ли ще заплати на невинния човек парите,да амна не- ще плащаме всички ние от нашите данъци за бездарието и некадърността на прокурора МАНОЛОВ и такива като него- приятелката му Юапкънова и сие ОПГ.
5.
do 4
28.06.2015 10:55:01
5
3
А ти не си ли най-тъпия,да не разбереш,че този така наречен от тебе мангал, не е извършил престъпление-отвличане!? Това,че е хванал за ръката детето не го прави престъпник, и съда е оправдал човека!
Ако теб някой малоумен прокурор ти скалъпи пбвинение,без да си виновен и истината излезе наяве в съда и естествено те оправдае,тога ва какво ще кажеш,а? Има закон,който казва,че щом си оправдан имаш право на обезщетение за вреди и държавата е длъжна да ти присъди такива. От прости хора като теб които не могат да мислят,а само плямпат е на такъв хал всичко в България -ПРОСТ народ,бедна държава...
4.
Do 3
28.06.2015 08:18:56
5
5
Ti mai dosta tup?!
Ne 4ete6 li 4e e hvanal deteto mangala I go e zadurpal I dobre 4e e bil ba6tata da go zapuka 4e da ostavi deteto!? Cigani gurliv maika I'm da eba mangalska I na tqh I na tqhnite podrujnici kato teb!
3.
do Пешо
28.06.2015 00:39:47
3
3
Пешо,не обиждай циганина, като не е извършил престъпление,защо са го обвинили и са го дали под съд,кой е прокурора,който е сторил това престъпление???Да обвиниш невинен е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!! Сега той да плаша за обезшетение на този невинен човек,какво като е циганин,ПРОКУРОРА ДА БЪДЕ ПОКАЗАН НА СНИМКА ДА ГО ВИДИМ КОЙ Е! ФЛАГМАН„ПОИСКАЙТЕ ИМЕТО МУ ОТ ПРОКУРОРКАТА ЧАПКЪНОВА!
2.
ПЕШО КУРА
27.06.2015 18:20:01
5
6
АКО И ТОЗИ ГУРЛИВ ЦИГЪНИН УДЪДИ ПРОКУРАТУРАТА ВЕЧЕ ЩЕ ПРИПАДНА ЕБАТИ И ДЪРЖАВАТА ЗАТОВА СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ АВАНТА НА НИКОЙ ЩОТ СМОТАНИТЕ СЪДИЙ ОПЪВАТ РУШВЕТИ И ГИ ОПРАВДАВАТ ПОСЛЕ ВСИЧКО Е НА ГЪРБА НА НАРОДА
1.
M0
27.06.2015 18:15:33
1
5
Гаврата с паметта на „Бащата на Бургас“ е жестока – осквернен е не само вечният му дом, но върху отмъкнатия постамент от надгробния му паметник, пренесен пред сградата на механотехникума в морския град, е поставен… бюст на Георги Димитров.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламата на хазарт Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличи подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличи подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Стайков и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори