×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гаден номер преди вота! Стовариха на кмета Германов борчове на баровците от "Узунджата" край Приморско


Гаден номер преди вота! Стовариха на кмета Германов борчове на баровците от "Узунджата" край Приморско
Златин Бодуров (вдясно) беше забравил, че е общински съветник и разпалено убеждаваше като жител на "Узунджата", че решението трябва да бъде прието, независимо дали е законно
18 Юни 2015, Четвъртък, 20:53 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Най-пламенният защитник на идеята беше бизнесменът Златин Бодуров – общински съветник с къща в селищното образувание





Предизборен номер скрои опозицията, сформирана около бившия кмет на Приморско Димитър Димитров, на настоящия градоначалник Димитър Германов от ГЕРБ, като не само му стовари дългове от 40 хил. лева за вода, натрупани от собственици на къщи в селищно образувание „Узунджата“, но и го задължи да направи проверка и оценка на сега съществуващата водоснабдителна мрежа там. Инициатор на идеята и неин най-върл защитник беше общинският съветник и бизнесмен Златин Бодуров, който по време на последната сесия на местния парламент вземаше активно участие повече като жител на „Узунджата“, отколкото като председател на комисията по законност и защитник на общите общински интереси. Самият Бодуров има къща там, в която живее целогодишно.

Проблемът с водата на „Узунджата“ не е отскоро, там собствениците на имоти са сформирали частно сдружение „Простор- север“ още през "80-те години", което обаче не може да се справи със събирането на сумите за питейна вода. Жители на района признават, че натрупаните дългове са заради течове, както и заради това, че мнозина от тях, които идват само за лятото, пълнят басейните си и поливат дворовете си, без после да плащат изразходеното. Тъй като там живеят много местни жители, които са изрядни, но и много хора с имения, които се "изплъзват", конфликтът набира скорост. Отчитането и проследяването на най-големите длъжници е трудно, тъй като водомерът е общ. Така с течение на времето дълговете към ВиК-Бургас набъбват, а проблемът с водоснабдителната мрежа и нейната собственост става все по-наболял. Той беше поставен като гореща тема сега, в предизборна обстановка, когато страстите в ОбС в Приморско са нажежени до краен предел между очертаващите се като основни опоненти на местните избори – Димитър Германов като кандидат на ГЕРБ от една страна, както и Димитър Димитров – от друга. Самият Бодуров, който е и представител на частното сдружение „Простор“, също има цели за вота наесен, като все още не е заявил ясната формула, по която ще участва в тях. До скоро той самият изявяваше стремеж да се кандидатира за кмет, но през последния месец изразява позиция, че най-печелившата фигура е Димитров и направи рязък завой в негова подкрепа, коментираха източници от Реформаторския блок в Бургас, към които той се причислява като лидер на ДСБ в Приморско.
Общинският съвет прие решението с 8 гласа "за" и 5 "въздържал се" - това е новото разположение на силите

Общинският съветник от ГЕРБ Борислав Киров заяви, че решението, което ще вземе местния парламент по предложение на Бодуров за собствеността на водоснабдителната мрежа на Общината ще бъде незаконосъобразно, защото не е подкрепено с необходимите документи, а на практика Общината не знае какво придобива. Намеси се другият бивш кмет, който в момента е общински съветник от БСП- Лиляна Димова, която внесе леки корекции във формулировката на Бодуров и направи предложението ОбС да възложи на кмета да започне процедурата по придобиване на водоснабдителната мрежа, след като Общината направи проверка и оценка на съществуващото съоръжение. Така Бодуров гласува „въздържал се“ за своето собствено предложение, с което предизвика изненада, след което подкрепи Димова, която също е в лагера на Димитров.

В решението няма заложени срокове, в които трябва то да бъде изпълнено. „На практика това е просто един пореден предизборен ход на опозицията“, коментираха в кулоарите съветници от ГЕРБ.

„Всички сме единодушни, че проблемът трябва да бъде решен, но това трябва да стане законно, затова трябва да се създаде комисия, която да подготви всичко необходимо. Многократно сме предлагали процедурата да стане съобразно закона и да бъде наистина регламентирана. Не може всеки да копае както си иска и след години друг да се мъчи да преведе в ред нещата“, настояваше Манол Манолов от групата на ГЕРБ. Предложението му за създаване на комисия обаче беше отхвърлено от оформилото се ново мнозинство, състоящо се от групата на Димитров, представителите на БСП, Златин Бодуров от Синята коалиция и Катя Вълчева, която влезе в ОбС като лице на ГЕРБ, но от от два месеца демонстрира пълна промяна в поведението си по време на сесии.

"Като избрани от обществеността на Приморско мнозинството общински съветници би трябва да са наясно кого защитават – дали честните, нормални данъкоплатци или тези, които са на „Узунджата“. Нямам претенции към никого, но при положение, че съществува частно сдружение, е редно то да си поеме ангажимента към доставчика на съответната услуга – в случая ВиК. Съответно това частно сдружение трябва да си направи анализ на инфраструктурата, след което да бъде предадена услугата. Това е най-добрият и честен начин. Да натоварваш Общината с ангажименти и задължения е снемане на отговорност от определени частни структури“, каза след края на заседанието кметът Димитър Германов.

Флагман.бг ще продължи да следи случая, кой какви имоти има там, защо не си плаща водата, от кога е проблемът и защо до този момент не е бил решен, както и дали това ще е предизборен балон за печелене на гласове

В категории: Приморско


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
34
Коментара по темата
34.
do 30
22.06.2015 11:50:18
0
8
Виж сега, Тодор много се беше надценил и се мислеше за равностоен противник на Гихора, а се оказа една изфъщяла лимонада, леко тъп и малко вързан за хуя с червен конец. Абе не можеш да излизаш срещу Гихора и да нямаш харизма и чар пред публиката, каквито Гихора ги имаше в изобилие!... Освен това кой си ти? Никой! Някакъв нов играч който иска да се добере до кокала на големите, а не знае как и само се джафка за нещо и той не знае какво и само предизвиква съжалението на хората! Пълен резил!!!
61.
Тошко лижеше гъза на Гихора, защото разбра, че без него е едно голямо нищо. Какъв щеше да стане после? - адвокат ли... Ами той освен да губи дела друго не можеше да прави, такъв слаб юрист хората не бяха виждали дотогава! Опита се да стане политик и се осра... Добре, че Гихора не е отмъстителен и му подаде ръка, когато беше най-много закъсал, че иначе щеше да умре от глад горкия!
60.
Гихора не отмъщава на враговете си, а ги подкупва, постепенно им влиза под кожите и ги печели като приятели. Спомни си какви яростни врагове бяха с Тошко на изборите през 1999. Тошко се беше амбицирал, че чак прокурорски проверки беше предизвикал срещу Гихора. И какво постигна? Нищо. Гихора и него успя да прикотка и го направи част от своя екип, дотолкова, че Тошко не се усещаше как се излага, ходеше по предизборните кампании да лепи афишите и портретите на Гихора, още малко и гъза му беше готов да оближе само и само оня да му се усмихне и да го потупа по рамото... Такова голямо падение преживя и не го разбра, а хората му се присмиваха зад гърба и го коментираха как от най-голям враг станал послушно кученце, което се умилква около Гихора... Това е Приморско - хора без мнение и като фурнаджийски лопати!
33.
до чарка
22.06.2015 08:39:49
0
1
не тай срам аз ти изучих децата апак ти ми искаш оставката
32.
чарка
22.06.2015 07:11:53
0
2
искам оставката на директора на училището веднага
31.
рекардо
22.06.2015 07:08:57
0
2
искамси кенефа иначе ще боикотирам изборите наесен,и ще провокиеам кметовете до дупка кенеффф за моя глас
30.
do T. Savov
22.06.2015 05:06:09
0
5
Qnko Tomov:
Тошкоооо, Тошко! Като уличен помияр си, дето лигите му текат и се облизва за поста на Гихора... ама не ставаш мой човек! Кокала верно че сладък, ама иска се и акъл да го докопаш, после да го задържиш... така да излъжеш простия народ, че да ти повярва, да го наебеш ако трябва и той да ти благодари след това колко хубаво си го прекарал... Това е цяло изкуство бе, ей, ама ти не знаеш как стават тез работи! Зелен си още!
29.
tinko
20.06.2015 20:19:21
2
4
Оставете хората от Приморско да се самоизяждат ден след ден ,месец след месец и година след година до пълният им крах!!Това е генетично заложено в съзнанието им,породено от комплекси,невежество,ограниченост и най вече от липсата на ценности!!Сега започва "СЕЗОНА" и всички са активни и на линия но ще дойде есента и ще се покрият край "кюмбетата" и продължат с мизерното си жив уркане е! !!
28.
primorsko
20.06.2015 18:10:08
0
2
zasho otdelqte tolkova vreme na tiq horq koito sabotirat mestniq parlament tova sa hieni za vlast chicho bodura negramotniq i onaq rijavata deto ne iskam da i znam imeto kazaha samo che bila servitiorka emi da si servira togava ne da se pokazva v primorsko
27.
*********
20.06.2015 13:56:42
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26.
*********
20.06.2015 11:11:05
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
Узунджата
20.06.2015 10:33:43
0
3
Синоним за селска мутра- Златин, Манол, Малкия МУК, Бисер
Синоним за селски бизнесмен ТАРИКАТ;
Дамян, КУмеца. и тези от горния ред
24.
кака ви .....???
20.06.2015 09:46:12
1
2
като стана въпрос за селските тарикати забравихте за ММ...еиците??? какво ли ще се получи при проверка на цени и фактури между ...например Мастерхаус и сеската железария ААААААААААА....?????
23.
В. Минета
20.06.2015 01:52:05
1
5
Рикардо, изчакай още малко Гихора да стане кмет и той ще ти върне кенефа... ако трябва и половината автогара ще ти даде! тя ти принадлежи по право, защото е на твоя земя! не се оставяй да те измамят за този кенеф, искай нещо повече в замяна! ебах им веселийските номера! все комуняги стават кметове на веселие и затова те въртят и нищо не дават!
22.
Рикардо: Апел към Гихора
20.06.2015 01:42:51
1
6
Гихоре, ще агитирам цяло Веселие да гласуват за тебе, ако ми върнеш кенефа, който беше в центъра на селото на площада! Този кенеф е бил наша семейна собственост построен на наша земя, но след 9 септември комунистите го национализираха, а след 10 ноември от кметството не ми го даваха. Ходих да се разправям с кмет и разни хора там, исках поне наем да ми дават за тоз кенеф, защото е на моя земя или поне да ми го дадат и да му вземам таксите за ползване... Е, не, та не! Мотаха ме, лъгаха ме, докато накрая ми писна. Взех брадвата и чуковете и за един час го съборих... Майка им дай ба и боклуци! Какво толкова им са досвидя тоз кенеф сякаш беше златен или лайната му в него от злато ли бяха? Свидливо племе! И кво постигнахте? Ся нито вие имате кенеф, нито аз пари от кенефа...
Та, Гихоре, разбрахме ли се? Даваш ми кенефа и аз ти давам цяло Веселие!!!
21.
wow
19.06.2015 23:57:33
0
1
kav kef haide na bania
20.
ахахахха
19.06.2015 23:54:38
0
3
Този бодуров точно кат селски тарикат бе ела на мен да ми платиш водата, в Созопол те чакам, на следващите избори обещавам че ще се регистрирам в Узунджата да гласувам за теб
19.
неутрален
19.06.2015 22:30:36
1
12
хора, не правете грешката да върнете селянията в Приморско, трябва да има модерен, красив курорт с млади, интелигентни и богати хора. Стига селяния, не искаме поляни за паркинги, не искаме пукащи се чешми, шарени плочки и разбити пътеки и който където иска да копае и сергии в несвяст. Виждате, че без нещо модерно няма как да се привлече смислен турист. Димитров е като от миналия век, стига толкова
18.
отговор!
19.06.2015 16:02:06
2
15
този стар хайдук Гихора иска пак да узакони кражбите за сметка на данъкоплатците-демек от бюджета на общината.И както винаги ръцете му ще са чисти, а сопола Бодуров ще се изявява като политик.Тежко на Приморци ако ще гласуват за такива хора които само кражби ,жалби друго не знаят да правят
17.
Узунджата
19.06.2015 15:46:29
1
9
Интересно- Бодуров с купените дипломите и недовършеното средно смята истината за черен пиар.
Направо се впечатлих че знае думата ПИАР
16.
Flagman do 15
19.06.2015 15:12:18
2
2
Ти колко даваш? Може да се споразумеем!
15.
въпрос ?
19.06.2015 14:38:04
2
2
Флагмани, колко на месец вземате за черен пиар на приморци.
14.
ВиК
19.06.2015 13:32:54
1
6
34.
Не е верно
16.06.2015 09:56:18
Лайната на Бодура не миришат толкова, на другите съветници миришат повече, така че първо оправете тяхната канализация!
33.
Узунджата
16.06.2015 05:42:04
То и сега морето е лайняно но тогав ще се казва Бодурово море
То и Приморско трябва да се прекръсти на Бодурско
32.
Узунджата
16.06.2015 05:19:41
Трябва да се прокопае канал от Узунджата и лайната на Бодура да влизат директно в морето.
13.
Узунджата
19.06.2015 13:29:55
0
3
16.06.2015 03:21:47
Бодура да си спре теча на лайната по пътя към къщата му . че осмърдя квартала със съветнически фекалии
12.
Кирова
19.06.2015 13:12:48
1
12
На вниманието на Бодуров и Димитров
Вие отвратихте приморци и изписахте веждите на Германов.Явно не искате да спечелите изборите
11.
Узунджата
19.06.2015 13:07:29
0
7
Л. Димова беше тъпа дори да краде.
Парите от канализацията ги взеха софиянци ( Пенко знае кои и как )
В приморско се взеха само комисионни.
Най много намаза Венци Кръстев и Нела Карпузова. А Бодуров е алчен цървул
10.
Бяс
19.06.2015 12:19:55
0
11
Правилно Флагман.бг,това ще е предизборен балон за печелене на гласове.
Кмета Германов да не прави само декларации,а да сезира прокуратурата за кражба на вода от едно частно сдружение и направената кражба по проекти за канализация и водопровод от предишното управление.В противен случаи в очите на циганите тоя тъпанар Бодуров е велик батка и крайно време официално да се проверят двете купени университетски дипломи на тоя сопол.
9.
*********
19.06.2015 10:28:31
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
8.
primorsko
19.06.2015 10:24:32
1
12
lilqna dimova gihora zlatin bodurov katq valcheva sho za mnenie ot banda leshoqdi
7.
Узунджата
19.06.2015 09:22:32
0
10
Защо се мълчи по въпроса кой намаза от милионите отпуснати за изграждане на канализация и водопровод в Узунджата. 22 милиона бяха усвоени но се изградиха други неща но не и там където трябва- Л. Димова трябва да знае. И Дамян също.
6.
Узунджата
19.06.2015 09:14:16
0
8
Бодура- председател на комисията по законност и защитник на общите общински интереси. МУТРА ЗАЩИТНИК леле мале.
Първо от водата се накрадоха Нела КАрпузова и Венци Кръстев А след това и всички живущи там.
Питайте Иван Дебелия и Иван ортака му от Узунджата
5.
жител на узунджата
19.06.2015 09:01:13
1
7
най после едно смислено изказванена кмета. управлението на дружеството не може само да реве, а трябва да прави нещо срещу крадците. много се съмнявам, че има валидни документи, годни за извършване на прехвърляне към общината, т.к. мрежата е частна и е като паяжина - всеки е слагал тръби както му е удобно и когато му е трябвало тръба... без план и хаотично. сега ще страдаме всички живеещи от това....
проверени ли е, дали събраните суми, които жената събира от нас и отчита на сдружението, въобще се предават на ВИК Бургас?
4.
Карлито
19.06.2015 07:17:27
0
15
Стига сте ревали, като не ви харесва има лесно, недейте се кандидатира, банда лешояди бързо пребоядисани заради силните на деня. Продажници.
3.
w
19.06.2015 02:27:12
0
6
eba si groznata gledka, vie kude jiveete tupaci, opravete si zalata da stane evropeiska, ne se opravdavaite samo sus tursko robstvo, seliani!
2.
ан
19.06.2015 00:35:29
1
8
Къв и тоя с бялата риза бе изглежда на батка ни на политик
1.
hihi
19.06.2015 00:24:46
0
16
Shte glasuvam za tozi, koito nakara drug da plati i moiata voda. BRAVO, Primorsko, strashna idea dadohte hah
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори