×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За 14 млн. лв. продават емблематичния завод „Хемус” в Бургас


За 14 млн. лв. продават емблематичния завод „Хемус” в Бургас
В момента в предприятието, произвеждащо канцеларски материали, работят двеста души
18 Юни 2015, Четвъртък, 08:41 ч.

В сградата има подземен бункер за 250 души


Цялата база на бившия завод „Хемус” се продава, съобщи изпълнителният директор на „КОХ-И-НООР Хемус Марк” Владимир Стоянов. За продажба е обявен имот от 33 декара, десететажна административна сграда с разгърната площ 4557 квадратни метра, още тринадесет производствени постройки с обща площ 25 377 квадрата и подземно скривалище от 635 квадратни метра, предназначено за 250 души. Общата цена, обявена за парцела и сградите върху него, е 14 милиона лева, съобщава в. "Черноморски фар".

„Обмисляли сме варианта да отцепим 10 декара от земята, където да направим нова сграда, а останалата част да бъде продадена”, разказа Владимир Стоянов. Той поясни, че ако се намери купувач, който да прояви интерес към целия имот, от "КОХ-И-НООР Хемус Марк” ще закупят нов парцел, където да изградят производствено хале и съвременна административна сграда. В момента в предприятието, произвеждащо канцеларски материали, работят двеста души.

Базата е обявена за продан чрез компанията за недвижими имоти „Райфайзен имоти”. КОХ-И-НООР Хемус Марк” АД е наследник на събирателното дружество „Девеко”, основано през 1924 г. от група бургаски ентусиасти и зараждащи се индустриалци от фамилията Велчеви. Дружеството започва с производство на индига, ленти за пишещи машини, мастила, водни бои и други артикули. По-късно идва национализацията и следват години на застой, докато се стигне до периода 1965 – 1970 г., когато с пристигането на ново поколение специалисти започва модернизация и въвеждане на нови технологии и асортименти.

През 1997 г. „Хемус Марк” е приватизиран. През 2001 г. „Kirchdorfer Gruppe” – Австрия, чрез своята акционерна фирма „Brevillier Urban” закупуват контролен пакет, като по-късно стават мажоритарен собственик. През 2007 г. „Хемусмарк” АД става част от чешката компания „KOH-I-NOOR Holding”. Развиват се инвестиционни проекти за производство на нови продукти. Въвеждат се нови технологии за оптимизиране на производствения процес в пълно съответствие с европейските норми за качество и безопасност.

През годините качеството на продукцията е запазено на традиционно високо ниво”, казва Владимир Стоянов.

В категории: Бизнес


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Дернев
19.06.2015 23:51:18
0
2
Ще доживеем ли момента, когато Общината ще реши да купи такъв имот. Такъв начин на мислене не би трябвало да е чужд за хората които ръководят и чертаят настоящото и бъдещето на града.
12.
ГОСТ
19.06.2015 13:55:36
0
0
Как кое ? Има голяма емблема
11.
емблематичен
19.06.2015 12:56:06
0
1
Кое му е емблематичното?
10.
запознат
18.06.2015 23:42:01
0
5
Въпросноят Владимир Стоянов ,еба мамата на целия завод и сега иска да продаде базата.Човекът е с много сериозни зависимости,с две думи оформен боклук.Комунистическа издънка,както самия тои обича да се определя.Между другото от австрииската школа,баща му избягал навремето по линия на ДС.Боклукът живее във вилата на завода в Отманлии с някъква пача,вкарала си дожижотен автогол омъжваики се за него съответно по сметка .towa e za sega, ako nqkoi ima vaprosi otnostno uroda Stoyanov neka me zapita chrez tozi forum
9.
rado
18.06.2015 19:28:11
0
5
kakav nov zavod kakvi 5 leva.tam rabotyat 20 a ne 200 choveka.rabotyat na mashini ot predi 50 godini.
8.
rado
18.06.2015 19:17:52
0
2
tozi stoyanov e golyam smeshnik.
7.
Burg USA
18.06.2015 15:29:04
5
2
Kakuv e tozi trotoar i zavod, sram!!!!
Kude e tazi snimka vuv Syria?
6.
Уй
18.06.2015 13:02:22
2
8
Жоржи , моля ти се , спри се.
5.
гето
18.06.2015 12:26:36
5
8
Нещо туристическия сезон мирише на бензин и еко катастофа....
4.
Жорж Български
18.06.2015 12:22:25
13
2
Флагман сега е момента да направите пробив като говорите истината за еко-катастрофата на Лукойл в Бургас която е най голямата в историята на модерна Европа. Няма да има вода за пиене свястна. Изтровиха родината ни тези монголци. Забиийте им ножа.
3.
Жорж Български
18.06.2015 12:22:17
15
1
Флагман сега е момента да направите пробив като говорите истината за еко-катастрофата на Лукойл в Бургас която е най голямата в историята на модерна Европа. Няма да има вода за пиене свястна. Изтровиха родината ни тези монголци. Забиийте им ножа.
2.
Жорж Български
18.06.2015 12:22:04
16
4
Флагман сега е момента да направите пробив като говорите истината за еко-катастрофата на Лукойл в Бургас която е най голямата в историята на модерна Европа. Няма да има вода за пиене свястна. Изтровиха родината ни тези монголци. Забиийте им ножа.
1.
Жорж Български
18.06.2015 12:21:43
19
4
Флагман сега е момента да направите пробив като говорите истината за еко-катастрофата на Лукойл в Бургас която е най голямата в историята на модерна Европа. Няма да има вода за пиене свястна. Изтровиха родината ни тези монголци. Забиийте им ножа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Рецепта за рибни кюфтета от каракуда Рецепта за рибни кюфтета от каракуда С какъв сос ще поднесете тези рибни кюфтета от каракуда
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори