×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият път от к-г „Златна рибка“ към Стария Созопол е на вълни, за да не заспиват шофьорите!


Новият път от к-г  „Златна рибка“ към Стария Созопол е на вълни, за да не заспиват шофьорите!
Шофьорският плаж и Вромос ще останат без стопани и това лято, но не смятам Общината да ги поема, защото това е неработеща формула, казва Рейзи
04 Юни 2015, Четвъртък, 20:42 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА снимка: авторът

До изборите на 25-ти октомври ще бъдем двама кандидати за кмет, другият ще е от БСП, но реална конкуренция нямам, просто работя добре за града си


- Г-н Рейзи, посрещате последното лято от втория си мандат, но градът не изглежда подготвен за туристите.

За мен  лятото на 2015 г. ще е едно от най-благодатните, няма да е лоша изненада, защото всички се притесняват, защото все още не сме го подредили както трябва. Чувам: „Кметът на Созопол така, кметът иначе...“  Добър сезон ще е, подготвени сме. И преди края на лятото, аз силно се надявам, ще прережем лентата не само на Пречиствателната станция, но и на целия Воден цикъл. Цялото мегасъоръжение ще бъде готово до 28 юни, а около 20 септември ще можем да открием и Водния цикъл. В момента върви дълбокоморското заустване, което е последно. Всички други участъци са готови. Чакам премиерът Бойко Борисов да дойде за откриването, министъра на екологията Ивелина Василева също. Това са двата най-важни проекта в най-новата история на Созопол. Ще ги завърша.


- От север на юг се забелязваме смъкване на цените за сезона. Какво е положението тук – хотели, ресторантьори, имат ли нагласа да покажат по-ниски нива от миналогодишните, за да не прогоним българите?

- Не, нямат разлика. Същите ще са цените. Напротив, тук нашите хотелиери сключиха  рано договорите и цените им са добри. По отношение на ресторантите не виждам да се налага намаляване в цените.  Поне аз, където сядам да хапвам и пийвам, определено няма разлика. Созопол е особена дестинация, ние сме привлекателно място  първо за българите, второ за руснаците, които са с имоти при нас и са собственици. Мога да ви кажа, че с всеки изминал ден броят на славяните от Русия  се увеличава.  Лично аз мисля, че сезонът ще бъде добър. И на нас не ни трябва да печелим от ол инклузив. Нашата формула, местната, е различна – в хотелите, в ресторантите, в дискотеките, на разходките, на шопинга, пък бил той дори и като разлика с Бургас.


Чува се,че руснаците пазарят директно от складовете?

Това е нещо нормално, то не е изненадващо. Това е пазарна икономика, всеки търси най-евтиното, най-доброто. А и те вече са ориентирани, като у дома си са.


Колко са руснаците в Созопол?

Закупени са около 4500 апартамента. Сметнете ги и вие - ако сложим средно по четирима души в апартамент, примерно, колко ще излязат. И ако променим закона за местните избори и ги допуснем да гласуват, сигурно ще ни е трудно да имаме българин кмет с мнозинство в ОбС.


Как ще коментирате изказването на премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат анулирани адресните регистрации за сезона,  на един адрес иало по 20-30 човека?

В Созопол такова явление няма. И какво значи да се анулират?! В крайна сметка, ако тези хора наистина работят през лятото и собственикът ги е настанил на едно място, то си има закон. Там е казано, че в една стая или апартамент, мисля че беше, могат да бъдат настанени максимум до 8 човека. Сега искат да се показва договор със собственика, съгласие на собственика...какъв е проблемът, ако всичко това е спазено. За мен няма проблем – като кмет и кандидат за кмет.


Като има руснаци, значи има и деца. Мислите ли за паралелка в училище по руски език?

На този етап малко са постоянно живеещите все още, така че такова искане няма от тяхна страна, а и аз не съм фен на тази формула. Като са в България нека учат български език и да ходят в българско училище. Това е положението. Аз така бих желал да бъде като кмет на тази българска община.

Вие колко туристи очаквате в Созопол това лято и каква е легловата база на Общината?

В пика на сезона отчитаме до 100 хиляди легла, надявам се и сега да ги видим.


Ще останат ли без собственик созополски плажни ивици и какво ще предприемете за тях?

Има два интересни плажа. Единият е  на Вромос, който остава без концесионер,  другия е след Дюни в посока Приморско, т. нар. „Шофьорски плаж“. Това са двете ивици, които остават без собственици поради липсващата инфраструктура около тях. Това е проблемът. Имам предвид липсата на вода, канал и ток. Иначе път  има. На този етап е така, от наша страна е направено каквото трябва - сложени са табели,че плажовете са неохраняеми.


Може ли Общината да ги вземе и да ги стопанисва, така както постъпи Общината в Бургас?

Това, което направи кметът на Бургас Димитър Николов не е правилно, според мен. Той така е преценил, така постъпва на Централния плаж, но аз мисля, че плажовете трябва да бъдат върнати на Общините и ние да ги дадем на техните стопани, да ги поддържат. Можем да им ги дадем по нормални цени, да се свалят таксите за шезлонги, чадъри и т. н., но лично Общината да се занимава със стопанисване на плажовете е много стара, неработеща форма.


Г-н Рейзи, изборите на 25 октомври за Созопол за предрешени, но няма ли да е прецедент, ако не се появи нито един Ваш опонент? Дори не се коментира име на човек за кандидат-кмет срещу Вас.

Ще има, ще има. От БСП 100% ще издигнат кандидат, може би ще бъдем двамата. Не виждам третия, засега, но ще има - гаранция давам. Няма да бъде прецедент. Любопитен град е Созопол. В него има будни хора, така че няма да остана сам. Не сме от турските села там горе като Руен например, където може да има само един кандидат.  Били сме и 14 претенденти за поста, били сме и 12, били сме и 8. Минали сме ги тези времена. Вижте, това че днес няма кандидати срещу мен показва, че аз добре съм си свършил работата и в този мандат, което е самата истина.

Но тогава да Ви питам за пътя от к-г „Златна рибка“ в посока Стария град. Току -що завършихте  част от него, а граждани вече се оплакват, че е на вълни и скоро ще се съсипе съвсем, на какво се дължи лошото изпълнение?

Нарочно го оставихме на вълни, за да не заспиват. Защото като идват колите от София, водачите им са уморени. В този участък слънцето им пече на софиянци направо в очите, заспиват и стават катастрофи. Затова го оставихме леко да вибрира.


*В интервюто са използвани въпроси и на други медии

В категории: Созопол


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
16
Коментара по темата
16.
Б
17.06.2015 17:46:38
0
3
Отдавна теорията на Дарвин за еволюцията на видовете е оборена.Не може маймуната да стане човек.Така че кмета слънце Рейзи не може от мишле да стане лъв.Най вероятно е да стане плъх и то канален защото точно оттам се окрадоха пари а и целият град мирише на канал.Лъжлив,крадлив и подъл плъх си кмете.Но не мисли че царството ти е вечно.Хиени като Бойко и Цецо ще те прецакат в мига в който спреш да им снасяш от краденото и тогава .........килия с източно изложение и черен манаф за съкилийник.Но няма да си сам.Тези мишлета край теб ще се разбягат но и за тях има капани.Затова кради и лъжи докато можеш и докато има балами да ти вярват.
15.
88
09.06.2015 11:55:30
0
9
Самия факт че този нещастен гном се е обградил само с крадци показва неговата същност.Киро-Водомера изгонен от ВИК за злоупотреби е приютен и сериозно подплатен от поръчки на кмета -слънце.Ето една малка задача колко ли плаща този нещастен равадински крадец на НЕПОДКУПНИЯ РЕЙЗИ
14.
сърна гъбарка и турист
08.06.2015 23:49:28
0
7
ба си тъпака
13.
Ш
07.06.2015 19:13:09
0
8
Предлагам гъби, искаш ли да ПОНАБЕРЕШ, а?
Изключителен ИДИОТ
В Созопол има много мат,риал за САПУН
12.
Б.Б
05.06.2015 20:31:01
0
16
Какъвто ни е премиера такива са му и слугите.Абе нещастник малък много на сериозно се взе.Нали не забравяш че има и Видьов ден.То се търпи до едно положение и послеееееееее му мисли
11.
резак
05.06.2015 15:11:26
0
12
Този напълно превъртя!Плаче за усмирителна риза,но откъде такъв размер?
10.
dudka
05.06.2015 14:06:20
1
10
я, кандидатите за вибратори се увеличили. вие мазохисти ли сте или пе.ераси ?
9.
Ivan
05.06.2015 08:25:18
3
25
И аз съм потресен. Толкова ли няма стойностни кандидатури в Созопол, ало Созопол.
8.
off
05.06.2015 08:00:41
4
20
Аз съм потресен от созополии какъв кмет са си избрали! Ще излязат по-кухи дори от несебурлии!
7.
dudka
05.06.2015 07:42:37
7
7
ей,ти ,дето си ми сложил минусче ,не се жалвай и за тебе е останал един вибратор. няма да останеш на сухо.
6.
щуц
04.06.2015 23:40:50
2
24
Този се е самозабравил вече.Хварчи ли ,хвърчи.Но сигурно ще си намери майстора да го приземи.
5.
Мавропетра
04.06.2015 22:52:00
1
27
Браво-гений на мисълта.Отвори ли устата, какви бисери потичат от нея. Нарочно остави асфалта на вълни, да не заспиват туристите, както и шахтите да преливат, за да се сещат да ходят по голяма нужда. Повечето славяни от Русия най- вече.
4.
liudmil stoikov
04.06.2015 21:48:37
2
16
Reizaak ko sta e tova lqto shte doidesh li na duni da si spretnem edno gei party
3.
Възмутен!
04.06.2015 21:36:09
3
18
Moje da e tyi kato minavat nqkoi kurvi s kolite si da im stava hubavooo!!! Kolko e uveren 4e shte go izberat! PODIGRAVA SE S SOZOPOLCHANI!!!
2.
clavi
04.06.2015 20:30:39
2
30
PROSTAK
1.
dudka
04.06.2015 19:28:58
6
45
то и други работи вибрират и може да си ги завреш от.ад !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори