×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приморско готви бунт срещу защитена зона „Ропотамо“ - блокира разширяването към "Перла"


Приморско готви бунт срещу защитена зона „Ропотамо“ - блокира разширяването към "Перла"
Според експерти целта на проекто-заповедта е да бъде подложена на дебат и да бъдат изслушани всички мнения, хората в Приморско излизат на протест в четвъртък
25 Май 2015, Понеделник, 20:20 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Проекто-заповед налага забрана за строежи в местността „Ченгер“, както и за разрастването на промишлена зона


Проекто-заповед за обявяване на защитена зона „Ропотамо“ разбуни духовете в Приморско. В морската община е насрочен протест на местните жители, заради опасенията им, че ще бъде блокирано развитието на града със забрана за строителство в предвидена за жилищни сгради местност „Ченгер“, намираща се в района на резиденция „Перла“, както и за разрастването на промишлената зона.

Проекто-заповедта предизвика остра реакция в Приморско. Кметът Димитър Германов подаде възражение, в което изразява категорично несъгласие със забраните, заложени в изработения проект за обявяване на защитена зона Ропотамо, разположена в землищата на селата Веселие, Ново Паничарево, Ясна поляна, както и на град Приморско. Той е провел и личен разговор с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, за да бъдат изяснени позициите.

„Ограниченията и забраните са прекомерни и несъобразени, както с интересите на Община Приморско, така и с тези на местното население. От така издадената заповед не става ясно каква е площта на предложената защитена зона, обхващаща територията на община Приморско“, мотивира се градоначалникът. Към момента защитените територии в морската общината са 12 987,27 хектара, което представлява около 42% от територията на общината. „И сега ние сме общината, която е с най-голяма защитена зона“, каза Германов пред Флагман.бг.

За Община Приморско действа ОУП, одобрен с решение на Общинския съвет, съгласуван от МОСВ. Съгласно предвижданията на плана в проекта за заповед са включени терени в близост до Приморско за жилищни, производствени, културни и вилни зони, територии за озеленяване и спорт, за разширение на промишлената зона, за които строителството ще бъде невъзможно, ако влезе в сила новата разпоредба. „Практически Приморско ще бъде блокиран от това, без никаква възможност за развитие, което от наша гледна точка е недопустимо и несъвместимо с устройствените реалности и утвърдената стратегия за развитие на общината. Към  момента в ход е процедура по изменение на ОУП, започнала с договор и възлагане от МРРБ. Планът е внесен в МОСВ за становище и съгласуване. Прави впечатление, че след внасяне на ОУП от МРРБ и МОСВ стартира инициатива за обявяване на нова защитена зона, което обезмисля всичко направено по процедура до момента“, категорични са общинската администрация.
Според кметът Димитър Германов в обхвата на новопредвидената защитена зона са включени и терени в строителни граници на Приморско с реализирано строителство в съответствие  с действащ ПУП, както в местност „Ченгер“, обособено в селищно образувание „Перла“, за което има влязъл в сила ПУП, одобрен с решение на Общинския съвет.

„Ще бъде възпрепятствано и разширяването на съществуващото пристанище в Приморско както и изграждането на нови пристанищни съоръжения в близост до ММЦ, нос Плаката и залив Мириоз“, твърди градоначалникът.

Жители на Приморско съобщиха, че се вдигат на портест, който е насрочен за 10 часа в четвъртък.

Проекто-заповедта на МОСВ не е окончателният документ, който ще влезе в сила. Целта на процедурата е тя да бъде обсъдена от всички страни, които проявяват интерес и да бъдат изслушани техните мнения. Тя подлежи на разискване и на промяна, възможността да бъде коригирана е реална, обясниха експерти.

В категории: Приморско


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
32
Коментара по темата
32.
мнение
28.05.2015 10:04:56
0
4
идат избори трябва да с етрупа актив.
а местните са интересни хора...
кой от тях точно ще строи пристанища или складови бази и хотели над перла.
защо се приема развитието на туризма само като увеличаване на бетона, развитие на хотелска база, та по светлия пример на слънчев бряг да се превърне селото в още по голямо гето?

ще продадат земите, ще издухат парите, и после ще ревнат че изкупилите апартаменти ги отдават под наем и нямало туристи за местните...
този филм вече са го играли...
но не са си научили урока, явно. мнооого елементарно мислене.... дали тези които стачкуват днес са вдигнали банкет миналата седмица във връзка с извеждането на аркутино от резервата?
страшна работа....
по целия свят се търсят начини за опазване на природата и устойчиво ползване на даденостите, привличане на туристи за коректно ползване на ресурси, а ние разбираме под зелен устойчив туризъм устойчиво бетониране в най-зелените площи....
31.
Приморско на бунт?!?!?!?!
28.05.2015 08:21:48
1
9
Виж ги само как си прекарват свободното време и оттам съди що за хора са! - Отиват в близката кръчма или кебапчийница и там на чашка нищят политика, клюки, кмета, тоз-оня каква далавера направил... не се ли наяде тоз боклук, не му ли преседнаха толкоз много пари... и това им е репертоара. После забравят какво са говорили. И ти чакай от тия хора бунт!
30.
Атанас Петров Атанасов
27.05.2015 17:36:48
1
13
ДО
ВИОЛЕТА ИЛИЕВА
- НАЧАЛНИК НА РИО - БУРГАС
копие: МОН - СОФИЯ

Уважаема г-жо Илиева,
Когато Ви изпратих писмото си относно обстоятелствата около защитата на дисертацията и придобиването на научна титла от Стоян Налбантов - директор на СОУ "Приморско", нямах предвид Вие да се занимавате с анулирането на дисертацията и отнемането на придобитата от него титла. Интересуваше ме моралната страна на въпроса. От текста на писмото ми би трябвало да Ви стане ясно, че този човек е със съмнителна грамотност и няма необходимите знания и обща култура, за да преподава по специалността си. Освен това този човек използва нечестни и непочтени методи за придобиване на научни титли.
Между другото, лично аз съм бил свидетел как той е плагиатствал на 100 % за книгата си "Училищният директор пред себе си и пред другите" и как впоследствие по незаконен начин сам си сложи идентификационен номер ISBN и незаконно я разпространяваше по книжарниците, което е престъпление. Реакция от Ваша страна пак не последва. (Оставям този въпрос за разискване в други писма, защото темата е доста обширна.)
Относно придобитата от Налбантов научна степен "доктор" аз Ви моля да се произнесете с някакво мнение! Смятате ли всичко това, което се е случило по време на защитата на дисертацията за нормално? И въобще, смятате ли, че Стоян Налбантов има необходимите морални качества да заема поста учител и директор на училище?

С уважение:
Атанас Атанасов
29.
грешка на природата
26.05.2015 23:30:06
0
16
абе, таз барцулка наистина ли я наградили, кой ще е бил тоз лудия дето й е дал наградата
28.
местен
26.05.2015 23:25:57
3
3
Трябва да ни дадат да строим и в защитените територии. Щом мутрите могат да строят в резервата или на самия плаж, защо и ние да не можем?
27.
Чичо ви Митко
26.05.2015 22:51:11
2
5
Като стана кмет мама ви шей ба! Докарвам един рейс пред общината и цялата администрация вътре, кой отдето дошъл да си ходи! Лов на вещици ще има!
26.
гихора
26.05.2015 22:48:15
0
5
един минет има в това село и той се казва васил... васе, ще победим боклуците и ще вземем властта, малко остана
25.
sto e to
26.05.2015 22:10:15
0
1
Общински поземлен фонд – първоначален източник е възстановеното право на собственост върху земеделски земи, които са били общински преди Конституцията от 1947г. С КРБ от 1991г. се възстановяват общините като институция. Вторият източник за придобиване на право на собственост от общините е липсата на собственици на земите (член 19 ЗСПЗЗ – земеделски земи, които не се стопанисват от собствениците си, се стопанисват от общините). В 10-годишен срок общината може да ги ползва, след което придобива правото на собственост върху тях по давност. От общинските земеделски земи няма такива, които да са публична собственост. А ако има такива, това са бившите селски мери. Частната общинска собственост се използва за задоволяване на бившите собственици, за оземляване и продажба съгласно правилата за разпореждане с държавни земеделски земи.
24.
dps
26.05.2015 22:07:27
0
1
Ченгер край Приморско- в НАТУРА , но със строежи
19.03.2008

Терените над града задължително преминават през оценка по екологична съвместимост. Общественото обсъждане свърши бързо, повечето хора питаха: "Спасихме ли "Ченгер"?

Местността Ченгер край Приморско ще бъде място по НАТУРА, въпреки това в нея ще може да се строи и да се променя предназначението статута на земята, след като се премине през необходимата за това оценка за съвместимост по Наредбата, стана ясно вчера по време на обществено обсъждане на защитена Зона комплекс “Ропотамо”.
Две седмици жителите на Приморско живяха с притеснения, че апетитното парче земя след бившата резиденция на Тато ще се превърне в резерват и там няма да може да се строи, а земята им ще бъде национализирана. Голяма част от собствениците на земи бяха дошли вчера в читалището на Приморско, готови за битка и да си бранят собствеността на земята.
Цялата защитена зона комплекс “Ропотамо” възлиза на 38 577 485 декара, гласи заповедта на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров.
От тях 28 250 291 декара са възстановените земеделски земи.
Около 30 000 декара попадат в местността Ченгер, почти цялата територия там е частни земеделски земи и всички наследници искат да променят предназначението на земята си, да строят или да я продават.
“Боли ни, защото това там е земята на дедите ни, те там са отраснали. Хората на Приморско искат да си овладеят жизненото пространство. Интересуваме се дали ще бъде изградено курортно селище там. Откъснали сме се от земята, ползваме я като туристи, а не като земеделци. Тук сме се събрали да разберем дали НАТУРА ще ощети селищното образувание”, чуха се гласове от залата.
Според приетия преди две седмици Подобрен устройствен план на местността там ще се строи вилно селище с нисък коефициент на плътност и височина, обясни кметът Лиляна Димова. В момента експерти бързат с екологичната оценка на плана, която е задължителна.
“Знаете, че има ПУП за Ченгер и той влезе в сила преди една седмица, за съжаление преди приемането на плана е трябвало да има екологична оценка. Това не се е случило, правим я в момента, от една седмица се работи много усилено, защото е изискване на РИОСВ.
До 20 дни екологичната оценка ще бъде готова. Трябвало е първо да приемем екологичната оценка на местността, а после ПУП на Ченгер, но във връзка с изборите, които минаха, това не е направено”, каза още Димова. Тя обеща да бъде в срок спазена законовата процедура.
Според Янко Томов общината трябва да направи постъпки да извади от регистъра на защитените територии и двете блата Стамополу, защото били източник на зарази. Революционната идея стресна местната власт. В същото време стана ясно, че новите хотели около водема си заустват мръсната канализация там, което е причина за лошите миризми и зарази, територията между двата водоема ще бъде застроена, независимо че блатата също влизат в европейската екологична мрежа НАТУРА-2000.- Ще се опитаме да неутрализираме негатива там”, заяви кметът Димова.
Общият устройствен план на община Приморско бе приет през 2006 година, а ПУП-а на местността Ченгер преди 15 дни. Там е предвидено да бъде изградена нова курортна зона. От местността се вижда целият плаж на Приморско и градът. Това е едно от най-красивите места в околностите на Ропотамо. Еколози обаче се притесняват, че урбанизирането на зоната ще попречи на редките видове птици, животни и девствената природа там. Наблизо се намира Маслен нос, устието на Ропотамо, Бекликташ.
Всички земи в местността Ченгер ще трябва да преминат през необходимата екологична оценка по съвместимост, към това се добавя и екологичната по Закона за защитените територии. Ако се докаже, че инвестиционното намерение пречи на околната среда и защитените видове там, то планът ще бъде върнат за дообработване и занижаване на параметрите му. Отежнява се само процедурата, но не се забранява строителството, стана ясно по думите на Николай Дамянов-директор на дирекция НАТУРА в МОСВ.
“Отново попадаме в ръцете на българския чиновник. Как ще се изкарат тези документи? Трябва да преминем през толкова “доителни” режими?. Възмути се Никола Ходжев - собственик на земи в местността.
До осми април жителите на общината могат да подават възражения по проектозаповедта в МОСВ.
________________________________________
Лиляна Димова- кмет на Приморско: Ченгер ще се застроява, няма защо хората да се притесняват
Около 30 000 декара попадат в тази защитена територия. Това, което предвижда планът за Ченгер, е изграждането на туристическо селище. Мисля, че няма причина населението да се притеснява по отношение на въпросната проектозаповед, която влиза в сила. Предвидено е местността Ченгер да се застрои, като съответно Общинският съвет е взел решение за минимални квоти за застрояване като плътност и височина.
Много са наследниците на имоти, в един парцел от 15 декара има от 40-50 наследници. Те трябва да решат какво ще правят - дали ще продават земята, така или иначе те трябва да променят статута на земята. По-голяма част от хората ще престъпят към продажба на въпросните имоти.
________________________________________
Николай Недялков- началник-отдел НАТУРА в МОСВ: Не се променя собствеността на земята
Съгласно Закона за биологичното разнообразие МОСВ не е задължено да провежда такива обсъждания, публикува заповед и дава 30 дни за становище на заинтересованите страни. Но министерството е приело политика, че всяка една заповед ще бъде оповестена публично и ще бъдат запознавани хората с проектоограниченията, които са предвидени в дадената заповед и евентуално ще се обсъждат на място конкретните режими. От датата на обсъждането има 30-дневен срок, в който хората могат да подават възражения.
Собствеността на земята не се променя. Тук, в рамките на дискусията, която се заформи, останах с впечатление, че хората мислят, че ще им бъдат отнети земите, което не е така. Няма ограничение за строителство и промяна предназначението на земята, който иска да инвестира върху земята си ще мине процедурата по Закона за околната среда и Наредбата за оценка за съвместимост.
Тези собственици, които искат да си обработват земите, ще си ги ползват като такива.

Автор: Силвия ШАТЪРОВА
23.
do12ti
26.05.2015 22:06:39
1
0
Ченгер
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Ченгер или Ченгел е историческо село в Югоизточна България. Селото е разположено в масива на черноморския Маслен нос в местността Бакърджиевия егрек на южната граница на днешния резерват Ропотамо, на три километра северно от град Приморско.
През 60-те години на XIX век в Ченгер са заселени черкези[1], които напускат района през 1877-1878 година.
В Източна Румелия Ченгер е броено към Кюприя (днешно Приморско). След Съединението на Източна Румелия и Княжество България, в 1885 - 1886 година селото е изселено. В 1898 година е заселено отново, но пак е изселено през 1921 година. В 1937 година е заличено. Днес местността около бившето село се нарича Ченгер.
22.
do12ti
26.05.2015 21:51:35
0
0
» 20.03.2008 В защитена зона "Ропотамо" ще може да се строи

Обявяването на земите в комплекс "Ропотамо" за защитена зона автоматически не означава забрана за строителство върху тях, нито забрана те да променят предназначението си. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проектозаповедта на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров за обявяване на комплекс "Ропотамо" за защитена територия във вторник с представители на Министерство на околната среда и водите /МОСВ/ и РИООСВ - Бургас.

Съгласно текста на проектозаповедта за защитена зона ще бъдат обявени 38 577,485 дка. земи, от които 6,629 кв. км. морски пространства от комплекс "Ропотамо". В землището на Приморско, съгласно Картата на възстановената собственост, се намират 28 250,291 дка.

След обявяването на комплекс "Ропотамо" за защитена зона ще бъде забранено разораването и залесяването на ливади, пасища и мери, премахването на характеристиките на ландшафта в земеделските земи - синори, единични и групи дървета, защитни горски пояси, извършването на дейности, свързани с отводняването или пресушаването на мочурища и естествени водни обекти, подмяната на крайречните гори от местни дървесни видове.

Налагането на забранителните режими не означава автоматично, че върху земите в комплекса ще бъде забранено строителството или промяната на статута им, стига те да са съобразени с действащото законодателство, включващо оценка за съвместимост и ОВОС.

Защитените територии в границите на защитена зона "Комплекс Ропотамо" ще запазят статута, категорията, границите и режимите си на опазване. До средата на април специалисти ще изготвят екооценка на местността "Ченгер", която заедно с територията между двете блата на "Стамопулу" са част от земите от комплекс "Ропотамо", които ще бъдат обявени за защитена зона и които се намират на територията на Община Приморско, уточниха от общинската управа в черноморската община.

Междувременно с решение на Общински съвет - Приморско бяха приети параметрите на застрояване в местност "Ченгер". Проектозаповедта на министър Джевдет Чакъров може да бъде обжалвана до 8 април.

източник: dnevnik.bg
21.
Арменския поп до 12
26.05.2015 21:21:36
0
1
Тоз шемет кво все реве и кво все иска!... "Уважаеми г-н Борисов!... Уважаеми филанкишията..." Вижте там, обърнете му някакво внимание да не реве толкоз!
Дайте му моята арменска благословия!
20.
Лиляна
26.05.2015 20:39:22
2
4
Един Гихор, едно Приморско, едно море!!!
Това е сега девизът на БСП!
19.
един гихор има в това село...
26.05.2015 20:36:23
2
4
и той се казва димитър димитров
18.
Приморско на бунт...?!?!?!
26.05.2015 20:19:50
1
5
Туй пак някакъв майтап ли е? Също като новината за наградата на Барцулка. Ей хора, не се подигравайте с нас! Видяхте, че сме селяни и вече ни взехте за мезе!
17.
Donka
26.05.2015 20:00:47
0
2
Гочо,недей обижда мойто село,щото знам кой си и ще те издам и ти е спукана работата!
16.
Гочо
26.05.2015 19:56:11
1
1
Какво е това "Приморец"-хотел в Бургас ли?"ПРИМОРЧАНИН"-по му отива на тоз "добитък"!!
15.
Гочо
26.05.2015 19:56:11
2
1
Какво е това "Приморец"-хотел в Бургас ли?"ПРИМОРЧАНИН"-по му отива на тоз "добитък"!!
14.
Гочо
26.05.2015 19:56:11
1
1
Какво е това "Приморец"-хотел в Бургас ли?"ПРИМОРЧАНИН"-по му отива на тоз "добитък"!!
13.
jd
26.05.2015 19:03:05
0
8
Много искам да видя приморци да протестират .... за каквото и да е! Каквито са овчи душици, с оръжие трябва да ги изкарат...
12.
Янко Томов
26.05.2015 17:48:56
0
4
Уважаеми г-н Борисов,
Уважаема г-жо Василева,
Уважаеми съграждани,
ЗАЩО НАКАЗВАТЕ НАЙ-ЕКОЛОГИЧНИЯ ГРАД НА БЪЛГАРИЯ!

Получен е ОТГОВОР до Янко Томов:

Борисов: Наказвам ви, защото... и аз не знам защо... Абе, не ме кефите, това е!
Василева: Подкрепям бат' Бойко! Къде ще ида да не го подкрепя? Ами глад...?!
Съгражданите: Наказваме си града, защото хич не е екологичен! Откога простотията и селянията станаха екологични!
11.
До 10
26.05.2015 17:29:36
0
6
Някой си прави бъзик с нас... Внимавайте ей! Много ви стана!
10.
Това някакъв майтап ли е?
26.05.2015 17:27:54
2
1
Председателят на Общински съвет в Приморско с престижна награда
2015-05-26 16:44:47

Председателят на Общински съвет Приморско Миглена Барцулева бе отличена с престижната награда „Председател на ОбС на годината – 2015 г.”Това стана на събитие, организирано от Асоциацията на българските градове и региони и Бизнес справочник -България. Конкурсът се проведе в „Пирин голф & Кънтри клуб” край Разлог.

Над 120 души, между които мениджъри, кметове, председатели на общински съвети, шефове на агенции участваха в церемонията, на която бяха раздадени над 40 награди.

Сред отличените е и Председателят на ОС –Приморско Миглена Барцулева. Тя получи приза в категория „Председател на ОбС на Черноморска община” и бе наградена с плакет и грамота.
9.
az i ti
26.05.2015 11:59:35
4
5
evala za zabranata vreme beshe da se posprete ili tatako bradko i batko nqma ve4e ok kade da sy4at?
8.
Аз Гихора съм го признал!
26.05.2015 11:52:21
3
7
Един кмет има в това село...
7.
Гихора е велик!!!
26.05.2015 11:38:29
2
11
Димитър Гихоров Димитров - кмета
17.01.2014 20:51:57
В Приморско ние гларусите ебяхме най-вече чехкини. Разкарвахме ги по плажа и наоколо и ги лъжехме. Те ни питат на кой е тая земя - викам им, моя, ами онова стадо крави - пак им викам: и тия крави всичките са мои, ами оная голямата къща, пак им викам, ама вие не знаете ли - това е мойта къща. И те си мислят че съм кой знае какъв баровец, пък аз съм беден кат галош, ама се правя на голямата работа.
Веднъж чуках една чехкиня в едно бунгало на къмпинг Оазис, а на другото легло един чех ебеше мацката си. И по едно време тоя същия чех като извади един страшно дълъг... език и започна да я лиже. Гледах, гледах, а оня лиже та се къса и не спира, че накрая не издържах и го хванах за врата: Абе путьо, викам му, ти хуй нямаш ли, че си тръгнал да й лижеш на тая миризливата путка?... На сутринта се събуждам целия отвит в леглото - чисто гол, а две други чехкини надвесени над мен и ме разглеждат: Много е космат тоя, викат, също на орангутан прилича!"... Горките, кога са виждали такова чудо като мен - расов мъж отвсякъде!
6.
MOSV
26.05.2015 04:47:25
1
9
I DA PROTESTIRATE, VSE TAIA.
5.
az
25.05.2015 22:58:31
3
5
БРАВО НА ГЕРВАНОВ
4.
КОЧО
25.05.2015 22:28:57
0
1
ВЪХ,СВЪРШИХА ТРЪНКИТЕ!
К,ВО ПРАИМ ...
3.
ГОЧО
25.05.2015 21:25:20
8
15
Изкарвайте козите и овцете и в четвъртък на мегдана! Само с това(като "немате" образование и култура),можете да протестирате! И само да попитам "гражданите" на КЮПРИ,защо държат добитъка си извън селото? Да не ги злепостави пред летовниците ли? Или да ги отучи от миризмата им с ,която са закърмени!Довчера нужниците Ви бяха в дворовете а сега големи граждани-долна селска измет!!!!!!!!!!!
2.
проспано
25.05.2015 21:23:33
2
18
Четири години целия Общински съвет спа.Толкова дълбоко спа че проспа забраната за строителство.Снимаха се с министърката ухилени до ушите.Слагаха си всеки месец паричките в джоба.Сега ние ще протестираме за да им свършим работата.Те да не забравят да платят водата на Бодура,че както върви шъ земе да стане социално слаб та и от борсата ще му плащат,за срамотиите.
1.
Кор
25.05.2015 21:15:49
5
23
Нямате наяждане,ваща мама алчна....ЗАБРАНА НА СТРОИТЕЛСТВОТО В РЕЗЕРВАТА!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори