×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Реставрират "Старата Фрегата" - един от символите на Бургас


Реставрират "Старата Фрегата" - един от символите на Бургас
Старата Фрегата изгоря преди четири години. До една година се очаква тя да върне пълния си блясък върху 885-те кв/м
25 Май 2015, Понеделник, 09:02 ч.

Сделката между Областна администрация и "Буллгариен райзен" ЕООД е финализирана
Старата Фрегата ще бъде реставрирана. Това ще се случи, след като договорът между Областна администрация Бургас и "Булгариен райзен" ЕООД (еднолична собственост на хотелиера Димитър Караненов, б.а) за 885 кв/м земя бе финализирана, съобщава в-к."24 часа". "Старата Фрегата" е част от сделката за придобиването на целия комплекс "Приморец", но теренът под нея все още бе останал държавна собственост, което стопираше бъдещи инвестиционни намерения.

Доскоро парцелът под изгорелия преди 4 години ресторант бе скрит зад избуялата растителност в тази част на Морската градина. След отварянето на нов портал и зона за обществен достъп на Пристанище Бургас грозната картина стана видима за хилядите разхождащи се до кея.

"Предвидената от закона процедура е спазена абсолютно стриктно, от няколко месеца работим по документацията", коментира Вълчо Чолаков.

Процедурата е стартирана след молба от хотелиера Димитър Караненов, собственик на атракциона чрез фирмата си "Бургариен райзен", за закупуване на терена под него.

Заповедта на областния е предшествена от поредица действия, свързани с имота, показа репортерска проверка. През декември 2012 г. с решение на МС той е обявен за частна държавна собственост, а през юни 2013 г. РИОСВ излиза със становище, че върху него няма пясъчни дюни. Според ПУП-а на общината парцелът е предвиден за "обществено обслужване и ресторант".

Няма да строим апартаменти, идеята ни е да възстановим един от символите на града, каза Караненов.
Той заяви, че все още не е получил официален отговор от Областната администрация и съответно не е информиран за цената, която трябва да плати за терена.

В категории: Бургас


11
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 11/05/2024, Събота 09:49 0
Не правете това днес!
Не правете това днес! 11/05/2024, Събота 09:20 0
11
Коментара по темата
11.
Kredo G4
27.05.2015 22:40:27
0
0
още МИ ДЪЛЖАТ ПАРИ ,Караненов измамник!!!!!!!!!!!!!!
10.
проверявайте преди да пишете...
26.05.2015 12:29:37
0
0
Фирмата се казва "БУЛГАРИЕН ДИРЕКТ РАЙЗЕН"...ама всички преписвате едни от други
9.
Ива
26.05.2015 09:33:37
1
3
и как купува, като не е информиран за цената, която трябва да плати за терена. Те може да му кажат 100 млн, ще ги намери ли, или просто са се договорили под масата и уж, че не знае колко струва
8.
MDAAA
26.05.2015 05:31:22
1
9
SDELKATA MIRISHE OTVSEKADE.
ATAKUEMA E MINIMUM PO 15 CHLENA.
7.
Караненов - Firestarter
25.05.2015 22:56:23
1
6
Ехааа .. истинско съвпадение е, че фрегатата пламна при толкова странни обстоятелства и изгоря напълно ...
Истинско съвпадение е че ДС-ненов имаше интереси спрямо нея ...
Истинско съвпадение е че цялата държава му съдейства да узурпира парче от плажа на Бургас ...
6.
Дернев
25.05.2015 15:19:18
0
8
"...идеята ни е да възстановим един от символите на града..." Тази идея трябваше веднага след пожара да хрумне на някой в инертната ни община, а не да създава с години неприятни усещания и почуда в пасажерите дали това е наистина Европа или са ги завели в някое долнопробно арабско или хаитянско пристанище. Същото впечатление създава и погледа към пристанището - състоянието и вида на магазиите /особено тютюневата/, старата кула и вида на силоза. Въглищата и железата като чисти скромни купчинки сравнение с тях. Не са достатъчни само приказки за рекламата и създаване на имидж на пристанището и града.
5.
Уй
25.05.2015 15:12:35
2
0
Парата , така е ма френд . Живеем в България . :)
4.
Парата
25.05.2015 11:51:30
3
17
"през юни 2013 г. РИОСВ излиза със становище, че върху него няма пясъчни дюни." За едни може, за други не може.
3.
Хахаха
25.05.2015 11:41:18
6
21
Караненов си я запалиха , за да я вземат от държавата. Ебати схемата.
2.
bla
25.05.2015 10:45:21
14
12
Крайно време беше да се разреши и този казус. Убеден съм, че Караненов ще върне блясъка на един от символите на града.
1.
kiro
25.05.2015 10:39:03
16
12
Работил съм за Караненов и го познавам . Знам че каквото е направил е свястно и изискано.И това ще направи по-добре от всеки друг.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др. Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Според учените има възможността сателитите на по-висока орбита да бъдат засегнати Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Уведомени са и полицията, и прокуратурата в града за действията на лекарите от болница „Света Петка“ 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака
От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори