×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ОбС в Приморско завря предизборно, опозицията се издъни с водата на "Узунджата"


ОбС в Приморско завря предизборно, опозицията се издъни с водата на "Узунджата"
Златин Бодуров е представител на Синята коалиция, която подкрепяше кмета Димитър Германов, на последната сесия той се превърна в основен оратор на опозицията
24 Май 2015, Неделя, 10:33 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки Боряна ТЕНЧЕВА

След час и половина безплодни кавги оформиха новите оратори в заседателната зала – Димитър Димитров и Златин Бодуров

Общинският съвет в Приморско завря предизборно на последната извънредна сесия, на която трябваше да бъде решен въпроса за дълговете за вода, натрупани от собствениците на вили и басейни в селищно образувание „Узунджата“, което се намира край морския град. Заседанието беше свикано от представители на опозицията – бившите кметове Димитър Димитров и Лиляна Димова, новия зам. председател на ОбС от групата на Димитров – Илия Петков, както и доскоршния общински съветник, подкрепящ ГЕРБ – Катя Вълчева, която сега обаче вече е в лагера на бившия градоначалник. В списъка на съветниците, подписали искането за извънредната сесия, е и Златин Бодуров, който е представител на Синята коалиция, но вече се очерта като основен оратор по точките, предложени от опозицията.
Илия Петков (вляво) за първи път зае мястото си като зам.председател, наложи му се да ръководи дебати, които не дадоха съществен резултат

За първи път след избора си за зам. председател на Общинския съвет Илия Петков зае мястото до шефката Миглена Барцулева, с която неколкократно са влизали в явни противоречия. На него се падна и честта да ръководи дебатите, които трудно можеха да се оприличат на нормална дискусия, по време на сесия на местния парламент. В докладните записки по четирите точки, включени в дневния ред имаше съществени пропуски, което направи разглеждането им безпредметно. Още в началото на заседанието в залата прехвърчаха искри, тъй като на обсъждане бяха подложени проблеми, които вълнуват местните хора – разрушеният от бедствията мост над река Дяволска, както и дълговете за вода на вилите от „Узунджата”. И двете обаче бяха внесени в ОбС по-скоро като опит за упражняване на предизборна риторика, отколкото като стремеж за реално решение на проблемите.
Бившият кмет Димитър Димитров беше сред най-активните съветници пред микрофона

„За моста има внесена подписка от 300 души.Трябва да се направи временно укпрепване, за да може съоръжението да бъде използвано от хората, ползващи плажа още този сезон”, каза Златин Бодуров.
Кметът Димитър Германов отговори обаче, че са взети мерки от експерти на най-високо равнище за решаването на този въпрос. „Община Приморско е наясно с проблемите на територията й. Когато има притеснение от жителите – редно беше да се обърнете към мен”, каза градоначалникът. Според него вече са взети необходимите мерки, за да бъде достъпен мостът. Същевременно, в разгара на дебатите, стана ясно, че за моста, изграден по време на управлението на Димитър Димитров, никой не е виждал документ за експлоатация.
Общинският съветник от ГЕРБ Манол Манолов трудно сдържаше нервите си при предложенията на опозицията

За първи път от началото на този мандат бившият кмет Димитров беше активен на микрофона. След като през изминалите 3,5 години той пазеше мълчание, той се превърна в основен оратор.  Екс градоначалникът настояваше и да бъде гласувано прехвърлянето на водоснабдителната мрежа на селищно образувание „Узунджата” от сдружение „Простор” на Община Приморско. Идеята на това предложение е да бъде решен проблема на хората там, които имат натрупани дългове към ВиК в размер на близо 35 хил. лева. Според местните жители тези причината за огромните задължения са течове, както и фактът, че много от хората, които имат сезонни имоти там, пълнят басейните си и поливат доматите си с питейна вода. Това обаче няма как да се контролира, тъй като отделните имоти нямат самостоятелни водомери, а водата се отчита общо за всички. Проблемът е от години, но сега стана причина за безплодни дебати в рамките на един час в местния парламент. Още в началото на дискусията стана ясно, че няма как да бъде взето законосъобразно решение, тъй като предложението за допълване на годишната програма за разпореждане с общински имоти, което трябваше да предхожда гласуването за водата на „Узунджата”, изчезна.

„Няма нужда от безплодно политическо дърдорене. Предлагам да бъде направена временна комисия, която да предложи законосъообразно решение на въпроса и да го гласуваме”, каза общинският съветник от ГЕРБ Манол Манолов, видимо изнервен от безрезултатните дебати в залата.

Предложението му обаче беше отхвърлено. Съветниците не гласуваха нито отлагането на точката, нито пък нейното одобрение. Дори представителят на социалистите Пенко Калудов, който рядко се поддава на емоции, избухна при патовата ситуация и заяви, че срещу закона не може да гласува. След като не стигнаха до никакво разумно решение, съветниците продължиха по дневния ред.

Емоциите в залата ясно показаха, че през следващите месеци все по-трудно ще става гледането на точките от дневния ред по същество. В момента в заседателната зала се оформиха ясно два противоположни лагера: единият – подкрепящ настоящия кмет Димитър Германов, който ще бъде кандидат за кмет на ГЕРБ за втори мандат, а другият – около бившия градоначалник Димитър Димитров, който ще се бори след 8 години да влезе отново в кметския кабинет. Същевременно и представителят на Синята коалиция Златин Бодуров не крие амбициите си да се кандидатира също за кмет. „Обмислям този вариант”, каза той пред Флагман.бг.

В категории: Приморско


18
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
18
Коментара по темата
18.
узунджата
05.06.2015 17:24:09
0
0
живях в узунджата и видях какъв простак е Будура ( той първо да си оправи септична яма ) че е пуснал говната на пътя пък тогава да оправя Приморско
17.
някакъв
27.05.2015 17:15:32
0
8
Какво му става на тоя брадър? Какви са тия глупости? Уж не беше такъв човек!... Сигурно е преживял накаква трагедия и затова сега плещи врели некипели.
16.
ББ
26.05.2015 11:35:52
0
0
ЗДРАВКО:
Вижте, аз първо да кажа, че аз не мога да бъда потърпевш, защото аз там където съм бил съм разказвал много по-страшни неща, които съм бил достатъчно ироничен към себе си. Момента, в който се [отприщи] донякъде моята, така, моето нетърпение към този човек беше в момента, в който нападна хора, които наистина нямат отношение към тези, които мрази. Особено една моя позната, която е изключително почтен човек, майка на три деца, човек, който си вади по възможно най-труден начин хляба и той я напада за неща, които нямат нищо общо с омразата му към Приморско и към останалите хора в този форум. Така че това беше причината, поради която вече наистина се опитах да дам гласност на, нали на... кой е този всъщност човек. Проследих много внимателно във времето всичките му жалби, които започват от 2001 г. и ако човек по-внимателно ги разгледа ще види, че стилът му общо взето е един и същ...
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Абсолютно.
ЗДРАВКО:
... се повтаря... и така.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
До този момент обаче няма никакъв резултат и не може да бъде спрян той. Жертвите се увеличават с всеки изминат ден. Те стават все по-многобройни и многобройни. Гнусотията в Интернет продължава. Оттук нататък...
ЗДРАВКО:
За съжаление, извинявай че те прекъснах, това е за съжаление едно престъпление, което все още нашето законодателство е неадекватно към този тип престъпления, още повече донякъде аз лично имам някакво разочарование към нашите институции и честно да ви кажа, ако попаднеш в някаква съдебна сага това ще продължи много дълго. Едва ли резултатът ще е благоприятен за този, който тръгнал всъщност, защото в крайна сметка ще се дава много по-голяма гласност на това и хората, които са пострадали, наистина, много малко от тях ще застанат с лицата си. И това е причината, поради която не съм потърсил по някакъв начин, нали, решението на този въпрос по законовия начин.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
А ти лично и твоето семейство как е пострадало от този човек, би ли разказал?
ЗДРАВКО:
Не, аз ви казах, той мен не може да ме атакува, защото аз, моят живот достатъчно дълго време е бил изкаран на показ и аз имах, така, може да се каже, някои казват неблагоразумието, аз му казвам късмета, да споделя голяма част от моя живот и съм бил, нали ви казвам, достатъчно ироничен към всичко, което се случва с мен и с моите близки, тъй че не мога да бъда упрекнат. Но в един момент, нали, чрез мене той се опитва да навреди на хора, които са ми много близки. Това са мои бивши учители. Ей с госпожа Янева съм толкоз... толкоз близки си останахме дори след училище, дето се вика почти всеки ден се... най-малко се виждаме на улицата, градът е малък. И много пъти с нея сме си говорили какво можем да направиме. Тя казва, абсолютно нищо не можем да направиме в случая, просто това един психопат, който по никакъв начин – нито законно, нито незаконно не може да се справиме.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Сега, аз първо не мисля, че е психопат. Според мен той се наслаждава на удоволствието да ви държи всички в някакво такова шахово положение. Но ако му имате адреса ще му заведете ли по едно дело? Защото той е пред нашата камера, аз ще ви предоставя запис, след малко ще го видите. Той си призна, че ги пише тези неща. И оттука нататък можете да му заведете дело наказателно от частен характер или пък гражданско дело, което минава общо взето за една година, много бързо минава.
ЗДРАВКО:
Не, не бих слязъл на неговото ниво, защото имам много по-важни неща, които ме интересуват и мисля че... какво да ви кажа... Има една стара поговорка, че ако вървиш по пътя си и хвърляш камък по всяко куче, което те лае много ще се отклониш, тъй че продължавам напреде и това е... Обаче наистина страдат хора, които нямат нищо общо с цялата история, биват атакувани и те нямат възможност да си защитят, нали, правата.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Така. А докога? Докога ще продължи тази цялата драма? Тя ще продължи във времето май доста дълго време.
ЗДРАВКО:
Ами само времето ще покаже.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
А този човек появява ли се в Приморско? Атанасов?
ЗДРАВКО:
Мисля, че вече не би могъл да се покаже, защото най-малкото няма да бъде добре посрещнат.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Според мен всички вие бъркате. Идва от време на време в ММЦ-то в апартамента си или някъде оттам, защото оттам и пише.
ЗДРАВКО:
Ами да, аз съм проверявал преди година няколко от IP-адресите му и единият наистина излизаше на ММЦ.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Аз ви говоря за... тука за последните няколко дена.
ЗДРАВКО:
Чудесно! Значи можем да му направим едно общоградско посрещане.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
С цветя и рози!
ЗДРАВКО:
Цялото село... Да, на шегата, разбира се.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Ами добре, в смисъл, тази тема ще я продължим някъде след време. Ще се радвам да ми гостуваш и да продължим тази тема.
ЗДРАВКО:
Знаете ли, днеска съвсем случайно, когато пътувахме, така, чувах едно... по радиото една жена, съвсем прясно от някаква директива на Европейския съюз, която имено защитава цялата тази анонимност, която се случва в Интернет, което за пореден път е едно мое разочарование, че този Европейски съюз, на който толкова се надявахме е именно... има доста толерантно отношение към именно такива типове, които чрез своята анонимност чрез Интернет могат да съсипят много човешки съдби, което донякъде [...] къде сме попаднали.
15.
гихора... ами голям пич е
26.05.2015 00:00:03
0
3
виж ся , ако гихора се осере и нищо не направи - няма да му е за първи път, пък и няма да е той първия дето прави фалове, хората са свикнали и с него и с другите калмуци дето идваха и си отиваха от кметството
14.
киро
25.05.2015 12:51:20
5
5
Успех и попътен вятър КАПИТАНЕ!Само напред наш свиден,скъп и мил Митко!Приморско те обича и е с теб!Здрав бъди,вълните пори и в битката се кали!!!!!
13.
Да живее Гихора
25.05.2015 12:13:57
3
4
Ти си наш и скъп и свиден,
ти, другарю Димитров!
Твоят път е път завиден,
път неравен и суров!
12.
ДА ЖИВЕЕ ДИМИТРОВ!
25.05.2015 12:11:34
4
4
..........
Но преди да екне залпа
над изровения ров,
те извикали задружно
"ДА ЖИВЕЕ ДИМИТРОВ!!!"

("Разстрел" от Крум Кюлявков)
11.
Primorsko
25.05.2015 10:40:55
8
4
Dimitrov Primorsko e s vas !
10.
Нептун
25.05.2015 10:06:21
4
10
Гихора в затвора!Там му е мястото..
9.
Китен
25.05.2015 07:37:25
2
12
Жалко за общ.Приморско, ако безумието избере Димитров за кмет. Ей тогава ни е е....мамата, даже ще цъфнем и вържем. Гихора е способен да разори не само Приморско, но и околията. А, щом и БСП го подкрепя, няма други по-големи крадци от комунягите дето опоскаха станциите. дано поне циганите, които докара, да се усетят, че ще го духат, ако гласуват за Гихора
8.
Али Баба
25.05.2015 07:32:36
0
13
Бате Митко като се изказва дали са му назначили преводач, защото от неговото нечленоразделно бръщолевене едва ли някой е разбрал нещо.
7.
Лиляна
24.05.2015 22:26:23
0
7
ама от туй БСП в Приморско к,во остана че ще подкрепя кандидат кмет.От местната структура останахме само несменяемото ръководството!
6.
Пенко Калудов
24.05.2015 21:16:24
0
5
В резултат и съгласно решението на Областното ръководство на БСП гр.Бургас с председател др.Тишев,местната структура на партията взе решение за подкрепа на предстоящият местен вот в Община Прииморско на кандидата инж.Димитър Гихоров Димитров!Официално обявяването на решението,подкрепено и от Изпълнителното бюро на партията и съгласувано с общинското ръководство на БСП гр.Бургас ще бъде обявено в четвъртък 28.05.2015г
5.
веселба
24.05.2015 16:58:54
0
7
4 години спаха, сега се сетиха да говорят, хаха
4.
Тишо
24.05.2015 15:26:39
3
6
И нека най-"начетеният" потомък на делата на Светите братя Кирил и Методии вдигне гордо КОЧА над главата си!!!!!!!!!
3.
Тишо
24.05.2015 15:15:59
1
2
В навечерието на този светъл празник за всички Българи и в частност на село Кюприя(за традициите в областта на културата и множеството изяви на потомците на Българските Възрожденци,населяващи селото)-Да пожелаем успех на местните "Пехливани" в турнира! Нека на този светъл празник на Българската писменост,най добрия Кюприец победи и докаже ,че селото е "културната столица на Европа"!
2.
ЛЕВАШКА ПАРТИЯ
24.05.2015 14:03:15
3
16
бившият кмет Димитров беше активен на микрофона.
Лайняра му с лайняр,иска общината да плати сметката за водата на Серафимова,е..стара любов ръжда не фаща бе!какво ли ще измисли ако стане пак кмет..ама то натъпите приморци такъв крадлив кмет ще им удиса..нали всички са научени от времето да крадат от станциите!
1.
Синята коалиция
24.05.2015 13:53:30
3
16
Златин Бодуров не крие амбициите си да се кандидатира също за кмет. „Обмислям този вариант”, ХА ХА ХА...АХ! Момчето да покаже първо двете си дипломи за висше образование и да докаже как се е сдобил...ХА ХА ХА ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори