×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евангелисти зарибяват бургазлии, раздават безплатно Библията уж за 24 май


Евангелисти зарибяват бургазлии, раздават безплатно Библията уж за 24 май
Инциаторите на акцията се бяха позиционирали на ключово място, за да обхванат възможно най-голям поток от хора
23 Май 2015, Събота, 12:35 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Протестантите използваха лика на Светите братя Кирил и Методий 

Църковни книги със съмнително съдържание се раздват безплатно на едно от най-оживените места в Бургас в навечерието на 24-ти май, алармираха притеснени читатели на Флагман.БГ.

Наша репортерска проверка установи, че действително на централната улица „Богориди“, на метри от Морската градина, десетина души преследват хора от всякакви възрасти и им подаряват Библии, съдържащи Новия завет, псалтир и притчи.



Тези кашони са пълни с Библии, които протестантите раздаваха на бургазлии

„Проповедниците“ бяха поставили два огромни транспаранта с лика на светите братя Кирил и Методий, няколко маси и десетки кашони, пълни със „свещените книги“ на място, където минават хиляди бургазлии, решили да използват хубавото време за разходка в почивния ден. Между страниците на Библиите те пъхаха брошури с лика на Светите братя Кирил и Методий.



Между кориците на Новия завет хората получаваха и брошура с лика на Кирил и Методий

Пред репортер на Флагман.БГ инициаторите на акцията признаха, че не са православни християни. Но целта им била да просветят хората: „нещо, което църквата не правела“. Имали и разрешение от Общината и по-точно от зам.-кмета Йорданка Ананиева.

„Вече 8 години работим по този начин. Работим с католици и православни. Ние сме нормална организация, регистрирана по Закона за вероизповеданията. Правим го напълно доброволно, без заплащане. Аз, например, имам сериозен бизнес, печеля много пари и в момента съм го зарязал, за да просветим хората“, каза Марин Асенов, председател на сдружението „Гедеон“, което организира акцията. Докато се опитваше да извади разрешителното за акцията, от джоба му изпадна дебела пачка с двайсетолевки. Може би умишлено, за да докаже правотата на своите думи.



Огромен транспарант маркираше мястото на централната улица "Богориди" в Бургас

Адвокат Ангел Динков също бе сред участниците в инициативата. Той подчерта, че в „Гедеон Интернешънъл“ членуват хора от различни вероизповедания. „Ние сме бизнесмени, които използват свободното си време, за да разпространяват Евангелието безплатно. Новият завет е един и същ на всички езици. Ако православната църква ни предостави Библия, ние ще раздадем и нея. В момента ние вършим тяхната работа. Нашата цел не е да каним хората в някакви църкви, а да разпространяваме Божието слово. Искаме да християнизираме населението“, отбеляза адвокат Динков.

ОЧАКВАЙТЕ МНЕНИЕТО ПО ТЕМАТА НА АРХИЕРЕЙСКИЯ НАМЕСТНИК В БУРГАС!

В категории: Бургас


15
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
15
Коментара по темата
15.
пейчо христов
03.08.2015 11:47:46
1
4
кризата в България е духовна политическа и икономическа Най големия проблем на българина е духовното невежество Чудното е че свободата дойде в нашата Родина а все още сме роби Време е за промяна а тя ще започне с попрака на духовното невежество ПРОЧЕТЕ БИБЛИЯТА КОЯТО Е БОЖИЕТО СЛОВО отправено към цялото човечество УВАЖАЕМИ НЯМАШ ИЗВИНЕНИЕ ПРЕД БОГ ЗА ТВОЕТО НЕВЕЖЕСТВО
14.
Станислав Андреев
26.05.2015 00:54:29
3
3
Тази статия силно ми напомни времето на комунизма. Има хора в България, които никога няма да се разделят с това мислене. Не могат да приемат, че в държавите носители на демокрацията евангелските=протестантските църкви са основните такива и по навик ги заклеймяват, като верни слуги на несъществуващия вече СССР. Честито Флагман, остана и да заскандираш "Слава на КПСС"
13.
Живко Тончев
24.05.2015 17:39:06
1
15
Прекрасна инициатива, въпреки че е отразена заядливо от журналиста Петров. Похвално е, че дори и господата бизнесмени са оставили работата си, за да раздават Новия завет. И какво е съмнително в съдържанието на Библиите? Нали братята Кирил и Методий са създали славянската азбука именно с желанието да преведат Евангелието и Свещените писания на разбираем език.
12.
Йордан
24.05.2015 15:48:52
2
12
Та не разбрах какво ненормално има в това хората да раздават Библии и да просвещават народа? Аз живея в чужбина и тук (Бристол) имаме над 200 протестантски църкви, 10-на католически и 3 православни. Ако кажете на някой протестант, че е сектант- много ще се изложите. Но за непросветения българин всичко различно от православие е секта. За такива именно ни мислят протестанти и католици, защото православието ни е пълно с мистицизъм, ереси и заблуди- но това е друга тема. Търсете Бог всеки ден и бъдете добри един към друг, защото един ден Той ще ни дръсти за нашето неверие и коравосърдечие.
Благодаря.
11.
Пламен
24.05.2015 09:40:17
2
18
Господа журналисти,евангелие означава блага вест.Недопустимо е да пишете за хора,които разпространяват благата вест,че зарибяват.Зарибяват ни наркодилъри,банки,телевизии с непрекъснати реклами за хазартни игри.Да прочетем Библията,да се преоткрием духовно това е нашето спасение.
10.
Пламен
24.05.2015 07:42:15
3
13
Хора,ако всеки от нас прочете библията поне по няколко пъти и вникне в съдържанието със сърцето си ще променисвоят живот изцяло в положителна посока.Духовната слепота,накоято ни обрече социализма ще ни унищожи напълно.БОГ съществува и щени спаси.Моля ви,не пишете негативни коментари водени от своето духовно невежество.
9.
мъдър
24.05.2015 07:20:26
13
11
Безплатно ,защото с пари никой няма да им вземе боклуците .А тоалетна хартия на всеки е необходима когато е безплатна .Евангелистите са боклуци и плевел във вярата .
8.
bj
24.05.2015 06:58:55
4
8
петров ето това е статия образец за безпристрастна журналистика-пълен палячо си,не знаеш за какво пишеш ама пишеш да има там."дори и глупакът като мълчи се счита за мъдър"-притчи 17:28-вземи да почетеш от това което раздават безплатно-нуждата ти е крещяща!
7.
НЕ СТЕ ФЛАГМАН, АМИ ВЛЕКАЧ
23.05.2015 23:37:07
1
11
''и им подаряват Библии, съдържащи Новия завет, псалтир и притчи.''

Самочувствието ти, Петров, е като на флагман ама си влекач.
Питай Архиерея какво значи Библия и какво съдържа.

И вземи почети, вместо да цитираш в статиите твоите възрастни съседки, които нямат друга работа, но само обсъждат минувачите ;)
6.
бо
23.05.2015 21:19:40
4
22
Нямa лошо библиятa е еднa и същa дaно хорaтa дa не ги хвърлят
5.
Nafta
23.05.2015 20:45:06
17
8
Ало ултрасите къде сте сега да свършите малко работа? На Богорити има боклуци за изхвърляне!
4.
Kiro
23.05.2015 19:00:36
9
18
По-зле били от сектантите. Пълни глупости! Всички вярват в Исус Христос - евангелисти, православни, католици. Дори ония алах акбар смотаняци вярват във същия господ, само че с друго име, обаче са с промити мозъци и фанатици.
Всички религии проповядват едно и също: как хората да са добри и да живеят правилно. Само, че разни алчни смотаняци изопачават нещата и затова са загивали и загиват милиони и милиарди хора.
3.
BRAVO SMITH
23.05.2015 17:42:10
1
6
RECHE MU GO, CHE VZE DA SE VZEMA MNOGO NA SERIOZNO.
2.
Smith
23.05.2015 17:13:31
4
16
Петров, делна ми коментара, поправи две от грешките, но пропусна третата - що е това "рарязал, за да просветим хората"? Честно ви казвам, пълен ташак сте като медия, ставате единствено за платени статийки на фаркол и дева мария....
1.
БГ
23.05.2015 17:07:21
25
21
Тези са по-зле и от сектанти! Няма ли кой да ги нарита? Че и в центъра на града били....
Ужас!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори