×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът на УЕФА Мишел Платини: В Бургас небето е по-синьо! (СНИМКИ)


Президентът на УЕФА Мишел Платини: В Бургас небето е по-синьо! (СНИМКИ)
Платини получи почетен символ на Бургас от кмета на града Димитър Николов, както и награда за развитието на масовия спорт от Джан Франческо Лупатели
22 Май 2015, Петък, 14:03 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: Радостина ГЕОРГИЕВА и Пресцентър Община Бургас

България работи много добре за развитието на футбола, коментира легендарният футболист

"За Бургас - един много красив град с очарователни хора! Оставам Ваш приятел!" - това написа Мишел Платини в книгата за гости на град Бургас по покана на кмета Димитър Николов. Президентът на УЕФА кацна преди броени часове на летище Сарафово, за да гледа финала на Евро 2015 довечера на стадион "Лазур". Преди това той участва в съвместна пресконференция с Борислав Михайлов - президент на Българския футболен съюз.

"Тук небето е по-синьо, отколкото в София. Изключително съм доволен от организацията на турнира. Поздравявам за това БФС и Бургас", каза Мишел Платини.

Кметът Николов подари на френската футболна легенда статуетка на Свети Николай - закрилникът на Бургас, чието име означава Победител. Мишел Платини получи и специална благодарствена грамота от Джан Франческо Лупатели - президент на организацията ACES, присъдила на Бургас званието "Европейски град на спорта 2015". Той също ще бъде на стадиона довечера, а там със сигурност ще видим и Зинедин Зидан, който пристига да гледа сина си Лука на вратата на Франция във финала.
Лично президентът на УЕФА Мишел Платини ще връчи купата на Европейското за юноши до 17 години – Евро 2015. Днес той даде пресконференция в Бургас, където в 20:00 часа на стадион "Лазур" започва битката между младите надежди на Франция и Германия. Платини изрази задоволство от организацията на Евро 2015 и даде висока оценка на работата на България за развитието на футбола.

"И друг път съм давал пресконференция в България, но за първи път говоря в Бургас. Тук наистина небето е по-синьо. Много съм доволен от организацията. Искам да изразя своето задоволство, че всичко премина по отличен начин. Ако задавате любезни въпроси, ще ви подаря една книга, която е преведена на български", започна с усмивка Платини, който получи и почетен символ на Бургас от кмета на града Димитър Николов.

"Дали ще победи Франция, или Германия – няма значение", коментира французинът.

На въпрос дали УЕФА ще помогне на БФС за изграждането на нов национален стадион, Платини каза: "Ролята на УЕФА е да развива футбола в 54-те страни в Европа. Ние бихме могли да подпомогнем асоциациите. Имаме глобална политика за всички страни."

Кметът Димитър Николов връчи на президента на УЕФА почетен знак на Бургас

"Все пак господин Михайлов като вратар на националния отбор на България е побеждавал Франция, макар и не сам, а с други играчи. Според УЕФА България работи много добре за развитието на футбола. Ние сме доволни, но само бъдещето ще покаже какво ще бъде развитието на футбола в България", каза Платини.

"Хората около мен ме тласнаха към футбола, семейството ми. Едни много страстни и запалени по футбола поляци и холандци, които работеха в мините. Нямаха какво друго да правят, за да се забавляват, освен да играят футбол. По тази причина аз се насочих към футбола. Освен това нямаше много какво да се прави – нямаше компютри, телевизия“, обясни Платини коя е силата, тласнала го към футбола.

„Виждам, че младите играчи са добре подготвени. Аз на 17 години постъпих в школа за подготовка, а тук това се е случило отпреди 4-5 години с тези момчета. Така че има чудесно развитие на младите“, добави Платини.

„Благодарение на правилата на УЕФА можем да наблюдаваме местни играчи, които са доста добре подготвени. С помощта на УЕФА бихме могли да подпомогнем и подготовката на местните играчи с подобни турнири“, добави легендата на френския футбол.

Младите играчи за добре подготвени, заяви президентът на УЕФА в Бургас

 Мощна заря ще даде атрактивен завършек на едно първенство на младите надежди и бъдещи звезди на европейския футбол. Програмата по закриването на Евро-2015 ще започне в 18:30 часа. В нея са включени над 500 бургаски деца. Според изискване от УЕФА вратите на стадион "Лазур" ще бъдат затворени точно в 19:00 часа. Прави се от съображения за сигурност, заради очакваните хиляди зрители на бургаския спортен комплекс.

Билетите за вход са на символичната цена от 2 лева. Ще се продават днес от 12:00 часа на каса 1 на стадион "Лазур". В 17:30 часа ще бъдат отворени и останалите каси.

Освен Мишел Платини в ложата на стадион "Лазур" ще седнат още куп светила на европейския и българския футбол. Потвърдено е присъствието, макар и като частно лице на Зинедин Зидан. Легендарният футболист от недалечното минало идва в Бургас в качеството си на баща на вратаря на Франция Лука Зидан.

Височайшето присъствие се допълва от президента на спортната асоциация на европейските столици и градове Джан Франческо Лупатели. Той награди Мишел Платини за развитието на масовия спорт и футбол на континента и за неговия принос в обществото чрез промотиране ценностите и ползите от активния начин на живот.

За финала пристигат и президентите на френския и германския футболен съюз, съответно Ноел льо Грае и Волфганг Нийрсбах.

В Бургас е и посланикът на Евро-2015 Стилиян Петров. Пристигат още вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов, членове на Изпълкома, сред които Емил Костадинов и Йордан Лечков, треньорите на мъжкия национален отбор на България Ивайло Петев, на младежкия до 21 години Антони Здравков и до 19 години Светльо Тодоров.

Много скаути на водещи клубове от Европа, мениджъри от различни държави ще следят под лупа изявите на младите надежди на френския и немския футбол.

10-те изиграни мача на стадион "Лазур" досега от груповата фаза, четвъртфиналите и полуфиналите на Евро-2015 бяха истински празник. Апогеят безспорно е двубоят тази вечер. Франция или Германия  ще е новият шампион за юноши до 17 години. Двете страни вече са триумфирали по веднъж. "Петлите" спечелиха купата през 2004 година. Любопитното е, че в онзи шампионски състав на Франция са фигурирали имената на сегашните асове Карим Бензема и Самир Насри. През 2009 година първенец на Европа е Германия и именно тогава изгрява звездата на Марио Гьотце.



В категории: Бургас , Спорт


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
5
Коментара по темата
5.
bla
23.05.2015 09:06:18
0
3
Уникален човек ! Чакаме го поне още веднъж в Бургас.
4.
човек от центъра
23.05.2015 01:41:39
1
1
според пък мен номер 1 и 2 са чисто и просто.. два сопола !
3.
човек от Зорница
22.05.2015 17:37:44
4
7
И двамата писали под мен са невероятни селяндури !Добре , че всъщност са или селяци от Странджата , или са " бургазлии " от Сливен или Ямбол .
2.
Наталий Кобилкин
22.05.2015 16:49:32
5
4
Кой е местния ни отбор,ако не е тайна де-ФК Вихър Айтос или ФК Мастер Българово,че те ФК Русокастро са по-силни от тия
1.
бургаско магаре
22.05.2015 16:12:51
14
3
Заповядайте на някой от мачовете на местния ни отбор, когато играе с баерн или борусия, идвали са и барса.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори