×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой ще поведе фронта "Анти Николов" наесен: Стратиева, Хайк или Вагенщайн?


Кой ще поведе фронта "Анти Николов" наесен: Стратиева, Хайк или Вагенщайн?
Вирджиния Хайк(вляво) и Малина Стратиева са двете кандидатури, предложени от БСП, Ивайло Вагенщайн не е подлаган на обсъждане, все още
Тема в развитие
Димитър Николов е сериозна кандидатура, в която е инвестирано много, но знаем как да му се противопоставим БСП даде заден за собствен кандидат-кмет, търси кой независим да изправи срещу Димитър Николов Миков неадекватен: БСП ще издигне кандидат-кмет в Бургас. Независимо дали самостоятелно (ВИДЕО) Кой ще поведе фронта "Анти Николов" наесен: Стратиева, Хайк или Вагенщайн? Георги Кадиев: БСП е в тежка идеологическа криза. Не може в Бургас да издигаме общ кандидат с патриотите АБВ, "Движение 21" и "Гергьовден" обърнаха гръб на БСП и НФСБ в Бургас, не искат общ кандидат за кмет БСП и ПФ стиснаха ръце: търсят надпартиен кмет, работлив и да не върши глупости БСП с мисия в Бургас: Клати АБВ в подкрепата за кмета на ГЕРБ Димитър Николов, дърпа ги за общ ляв кандидат БСП и АБВ се разбраха за бъдещия ОбС в Бургас, кандидатът за кмет остава неясен Вече е факт! Никой не иска да е кмет на Бургас, и Мосинов от БСП се дръпна Патриотичният фронт предлага на д-р Лорис Сайян да е кандидат-кмет на Бургас БСП-Бургас и „Движение 21“ умуват как да бутнат кмета Николов Ако Патриотичният фронт в Бургас изведе достоен кандидат-кмет срещу ГЕРБ, в БСП сме готови да го обсъдим
виж още
скрий
20 Май 2015, Сряда, 17:15 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Наш репортер засече разговор на Валери Симеонов с областния му лидер Ангел Божидаров и така разбра за заверата
Две изненадващи кандидатури на уважавани в Бургас бизнес дами, свързани с политиката, са на път да обединят опозицията срещу ГЕРБ, научи Флагман.бг. Въпреки покритата в тайнственост процедура по търсенето на достойна личност, която да се изправи срещу Димитър Николов, наш репортер успя да разбере две от обсъжданите имена  при това директно от първоизточника Валери Симеонов.

Както е известно, миналата седмица бе проведено разширено съвещание на НФСБ, ВМРО, СЕК и БСП (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), на което се търсеше приемливо за всички страни име на евентуален общ кандидат-кмет. Срещата бе закрита и извън участниците в дискусията на никого не стана ясно кои имена са били обсъждани. След края на форума участниците дадоха вяла пресконференция и си разотидоха.

Единственото по-смислено присъствие в залата бе това на градския лидер на НФСБ Ивайло Вагенщайн - в стилен костюм, строен и с ръст 188 см, семеен, баща на четири деца, с висше образование от Техническия университет в София по специалността "Ядрена и толоенергетика". Вагенщайн направи силно впечатление на общинския лидер на БСП Евгений Мосинов, който рядко изразява на глас спонтанни мисли: "Яяяяя, та ти си висок колкото кмета!", в смисъл, че 40-годишният Вагенщайн не само покрива профила на Николов, ами даже и го изпреварва по броя на децата.

Името на Ивайло Вагенщайн обаче вътре не е разисквано като кандидатура. Поне засега и въпреки симпатиите на Мосинов, който трудно би похвалил някого другиго, особено когато го сравнява със собствените си интелектуални качества.

Репортер на Флагман.бг съвсем непредубедено чу разговор между областния лидер на НФСБ Ангел Божидаров и председателя на НФСБ Валери Симеонов. Тъй като срещата бе проведена, докато националният шеф на Патриотичния фронт бе в столицата, Божидаров очевидно даваше отчет на свършеното по време на разговорите с БСП.

“Какво ще кажеш за Вирджиния Хайк?“, запита Симеонов, но без да чака отговор, веднага изстреля още едно женско име: „А за Малина!?”(очевидно визирайки дългогодишната изпълнителна директорка на Слънчев бряг АД Малина Стратиев,а б.а.). От дискретния разговор стана ясно, че това са двете имена, предложени и обсъждани с БСП и останалите две партии. Също така стана ясно, че все още патриотите нямат единна позиция, като умуват дали да не излязат самостоятелно на вота.

И Малина Стратиева, и Вирджиния Хайк се считат за кандидатури, които биха могли да обединят опозицията. И двете са умни, напористи, с бизнес нюх, с политически опит и с много контакти, приятни като личности -  приемливи за всички в евентуалната коалиция „АнтиНиколов“.

Малина Стратиева е дългогодишен директор на „Слънчев бряг“ АД. Управляваше най-големия курорт в държавата по времето на три правителства – при Иван Костов,  Симеон Сакскобурготски и при Тройната коалиция. В този период бе извършена цялостна подмяна на инфраструктурата на комплекса. От 2010 година е в частния сектор, собственик е на хотелски комплекс в сърцето на Слънчев бряг - срещу самия "Кубан". Стратиева е считана за една от най-богатите жени в Бургас, общественик, меценат. За краткото съществуване на ПП "Новото време" тя бе областен лидер в периода 2005-2009 г.

Вирджиния Хайк е бивш зам.-областен управител на Бургас в правителството на Сакскобургготски, бивш главен секретар на Община Бургас при последния мандат на червения Йоан Костадинов - от 2003 до 2007 г.  Тя бе кандидат-кмет на ВМРО за Бургас през 2003 година, когато постигна респектиращ резултат. Това накара Костадинов да направи жест и да я покани на най-високия пост в Общината - не само, за да укрепи мнозинството на обединението му срещу БСП в ОбС, но и заради качествата на юристката, владееща и три западни езици. Единственото петънце в биографията на Хайк е от времето, когато е секретар на община Созопол - 2007-2011 г. През юли 2011 г. войводката изневери на ВМРОе и влезе в Общинската избирателна комисия на Созопол като зам.председател от квотата на ДПС.

И двете кандидатури са били предложени от БСП.

Интересно е да се знае, че Вагенщайн е презимето на Ивайло Русев. Това е първото име на баща му, което му било дадено в Германия, по време Втората световна война и се запазило във времето. Семейството му е от град Оряхово, Северозападна България.  Ивайло е бил осиновен твърде късно от семейство Русеви, които отдавна са починали. Той е чистокръвен българин, лидер на ВМРО-НИЕ в Оряхово, от която партия е и председател на ОбС на родния си град. Преди две години Вагенщайн идва в Бургас с цялото си семейство и се заселва постоянно. С вливането на ВМРО-НИЕ в НФСБ, той става активист на партията на Валери Симеонов.

Вирджиния Хайк е от арменски произход, омъжена е за не по-малко популярния от нея обичан общественик и църковен настоятел на арменската църква Саркис Караджиян.

Междувременно установихме, че с Малина Стратиева никой не е разговарял, защото тя разбра от нас, че името й се върти в коалицията. Хайк бе запозната със ситуацията, но предпочете да не коментира.


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
46
Коментара по темата
46.
Моше с Порше
22.05.2015 12:57:44
1
1
На София Кмет-мароканската гнида с еврейско име агент МоторнаЛодка-Соломон ПУСИ на Бургас Вагенщайн на Пловдив вероятно внучката на равина на цялаТурция в периода1920-1931 година рави Хайм Моше Биджерано-Лидия Шулева
45.
Моше с Порше
22.05.2015 12:53:16
0
2
Ужас подлога на 8Мутрите бетонирали Черноморието-Стратиева +Еврейн и Чифутка
44.
Бургазлия
22.05.2015 00:30:28
1
2
Ивайло кмет ще е по добре от крадливата мома.
43.
ZAKRIVAI
21.05.2015 20:54:22
1
2
FLAGMAN - Kasabova i Vasilev, sprete da prinizqvate KMETSKITE IZBORI do mahlenska prepirnq za edna ili druga perhendrolena jenka.
Nito Valeri Simeonov, nito Angel Bojidarov e vodil citiraniqt ot vas "razgovor" !!!!

Tova ce nastoqshtiq kmet vi plasha da mu lyskate imidja predizborno e FAKT, znaem vsicki po kolko hilqdi leva mesecno vi se plashta za "Informacionno-mediinoto otrazqvane deinostite v obshtinata", haide svalqite q tazi PORYCKOVA STATIQ ce mnogo se razmirisa na myrsha i politiceski trupove.
42.
ноунейм
21.05.2015 15:37:14
0
1
От трън ,та на глог...
41.
Една...
21.05.2015 13:31:16
3
2
И понеже Ивайло Вагенщайн няма "черно минало", и понеже сме свикнали да плюем навсякъде и всичко, дайте и него да оплюем. Несериозно е! А опознайте го и тогава давайте мнение....аман от "черни станции" и платени хейтъри!!!
40.
Една...
21.05.2015 13:31:16
3
3
И понеже Ивайло Вагенщайн няма "черно минало", и понеже сме свикнали да плюем навсякъде и всичко, дайте и него да оплюем. Несериозно е! А опознайте го и тогава давайте мнение....аман от "черни станции" и платени хейтъри!!!
39.
bunk
21.05.2015 13:23:11
2
3
И какво идваш от гр.Оряхово и само защото се "вливаш" в "нещо като нищо", айде кмет. !? Тази кандидатура е абсурдна....... и освен семейството на този господин и разни заблудени от Валерко маргинали, няма кой да гласува!
38.
Георги
21.05.2015 12:53:45
2
6
И трите са толкова силни кандидатури,че може да изкопаят толкова дълбоки ями и да закопаят подкрепящите ги партии в тях...Не е сериозно това!
37.
Ивайло КМЕТ
21.05.2015 12:23:58
3
5
Момата в житарово
36.
сеирджия
21.05.2015 12:21:12
3
5
Най после един достоен кандидат.Дано НФСБ го издигнат.
35.
oho boho
21.05.2015 12:17:35
3
5
Какво се притеснявате бе гейберасти.Момата е млад след 10години ще излезе от затвора запазен.
34.
хан крум
21.05.2015 12:12:49
5
7
Хрантутниците на момата започват да пикаят газ.Разбират че Бургазлии за крадец като Николов няма да гласуват.Наглеца открадна 45милиона евро от Корал купи си хотел Белица в Приморско със 175стаи и чака още баламурници да му гласуват.Този път НЕ.
33.
наблюдател
21.05.2015 12:03:36
4
4
Май се появява нова и интересна фигура на терена.НФСБ явно имат скрит коз-Ивайло Вагенщайн.
32.
Солдат
21.05.2015 11:57:05
6
5
между крадеца николов и това момче вагенщайн избирам почтенния
31.
Бургазлия
21.05.2015 11:53:38
5
1
Голяма част от коментарите са на безхаберници.Нахвърлиха се на мюретата Хайк и Малина.Не разбраха че открояващата се кандидатура е на Ивайло Вагенщайн.
30.
Чер Вен Пън
21.05.2015 10:59:34
0
12
Понеже умствените възможности на Манев са общоизвестни,та мислиш ли,че изобщо е способен да разбере каквото и да било?Голям срам за Бургас е,че такова нещо е общински съветник...Ама голям срам..По-голям от този,че и Найден Милков беше...
29.
K.Kasabova
21.05.2015 10:49:38
3
7
Niama da stane Kate,Mitko Nikolov shte SI ostane kmet kolkoto I da ne vi e izgodno a Georgi Manev triabva otdavna da e razbral che starite vremena niama da se varnat...
28.
Чер Вен Пън
21.05.2015 10:18:01
1
12
Е,добре се посмяхме..Оценяваме чувството за хумор на другарите от БСП и НФСБ
27.
mar_ks
21.05.2015 09:55:19
0
6
Много ще са полезни архивите от 2006, 2007 г. за кампанията ви срещу Хайк и Йоан. Голяма комедия ще настане!!!
26.
mar_ks
21.05.2015 09:55:19
0
9
Много ще са полезни архивите от 2006, 2007 г. за кампанията ви срещу Хайк и Йоан. Голяма комедия ще настане!!!
25.
Sofia
21.05.2015 09:54:32
7
5
Не е толкова важно името на човека, каквото му е дадено от родителите това ще е. Има малка грешка в изписване името на Ивайло Вагенщайн Русинов /не Русев/, което не е най-важното нещо в информвацията, но пък е коректно да се пише истината. Ивайло е качествен човек и нищо, че живее в Бургас от 2 години, това не го прави по-малко заинтересован за този град...все пак там живее семейството му и ще израснат децата му! Дай Боже всекиму такъв кандидат за управник и дано пожъне успехи! Само напред и нагоре!
24.
тъпанаря
21.05.2015 09:46:06
5
11
Ми Ко да ви кажа бастуни,бургас отдавна не е имал по добър кмет,не виждате ли че свети отвсякъде,едва ли тея тьотки ще се справят и на 1/3
23.
*********
21.05.2015 09:19:39
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
*********
21.05.2015 00:05:08
3
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
Бургас
20.05.2015 23:50:35
5
24
Този с фашисткото име за какъв кмет на Бургас го спрягате, като не е бургазлия. На Бургас му трябва, човек който е роден в Бургас и милее за него !!!
20.
Аз
20.05.2015 23:09:07
3
26
Стратиева краде и с г...си! Ако спре ботокса за 2 месеца и ще стане като костенурка. Не и стига Сл. Бряг сега и по на юг гледа ...
19.
минката
20.05.2015 22:39:57
2
17
И двете нямат шанс
18.
ПЕШО КУРА
20.05.2015 22:35:59
2
16
МАЛИНА АКО СТАНЕ КМЕТ ЙОНКО И МИНКАТА ТРЯБВА ДА СА ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
17.
gb
20.05.2015 22:32:56
2
19
Хаха ... Ми то Митко Николов има повече женски черти от този крокозъбел Малина Бакалова ......

Тая навремето са я наритали от Балкан Холидейз затова че е чопвала ...
16.
*********
20.05.2015 22:21:58
6
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
TANYA
20.05.2015 22:16:06
7
13
"хаха",
POMIYARITE OT SVIRKI NE SE PLASHAT.
14.
хаха
20.05.2015 21:49:47
11
20
Много свирки трябва да му правите на Николов за да го победите на изборите хахахаааааа??
13.
baimangal
20.05.2015 21:44:08
12
11
Вагенщайн е ок,пич е.
12.
baimangal
20.05.2015 21:39:14
2
22
Помните ли Хайк как заплашваше по телевизия скат как ще изпрати мутрите да пребият тези които и срязали кабелната а?
11.
baimangal
20.05.2015 21:39:14
1
19
Помните ли Хайк как заплашваше по телевизия скат как ще изпрати мутрите да пребият тези които и срязали кабелната а?
10.
baimangal
20.05.2015 21:39:13
0
22
Помните ли Хайк как заплашваше по телевизия скат как ще изпрати мутрите да пребият тези които и срязали кабелната а?
9.
baimangal
20.05.2015 21:39:13
0
21
Помните ли Хайк как заплашваше по телевизия скат как ще изпрати мутрите да пребият тези които и срязали кабелната а?
8.
baimangal
20.05.2015 21:39:12
0
30
Помните ли Хайк как заплашваше по телевизия скат как ще изпрати мутрите да пребият тези които и срязали кабелната а?
7.
Смехът в залата
20.05.2015 21:29:41
1
38
Виржиния Хайк ,та това е безумие!
Що се отнася до Малина ,това си е казионното БКП.
И двете са отчайващо слаби кандидатури.
Трябва да измислят нещо друго.
6.
Наблюдател
20.05.2015 21:27:24
7
33
СМЕШНО Е, дори само поради обстоятелството, че лъжепатриотът Валери обсъжда с лъжеграмотния Ангел далаверата ВЛАСТ!
5.
Искрено4
20.05.2015 21:26:55
5
32
Двете дами изобщо не са подходящи. Бих казала , че са загубели от сега. Димитър Николов е много над тях във всяко едно отношение. Дайте други кандидати, ако искате положителен резултат.
4.
*********
20.05.2015 21:26:32
1
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
КИРО МОРЯКА
20.05.2015 20:57:57
8
39
ТЕЗИ ИЗДУХАНИ ФЛИГОРНИ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС СРЕЩУ МИТКО,А И В БУРГАС НИКОГА НЯМА ДА ИМА ЖЕНА КМЕТ.
2.
Георги
20.05.2015 20:53:39
30
38
Ако Бургас мисли че ще има по подходящ кандидат за кмет от Николов значи е град пълен с глупаци.
1.
ало СИЛНИТЕ
20.05.2015 20:30:40
4
43
против Николов съм ,ама с тези - ебаси СМЕХА . ще ме ПРИНУДИТЕ да гласувам за корумпираното МОМЕ , моля ви .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори