×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приморско взема водата на "Узунджата", за да плаща дълговете на вилите от 34 хил. лева


Приморско взема водата на "Узунджата", за да плаща дълговете на вилите от 34 хил. лева
Вилите на Узунджата имат дългове, които и миналото лято оставиха на сухо десетки собственици по време на ваканцията им
16 Май 2015, Събота, 21:35 ч.
Автор: Флагман.бг

Зам. шефът на ОбС Илия Петков свика извънредна сесия, ще се гласува заплатата му



Водоснабдитената система на селищно образувание „Узунджата”, което се намира край морския град, ще бъде прехвърлена на Община Приморско, заедно със задълженията от 34 520 лева към ВиК- Бургас. Това ще стане, ако Общинският съвет приеме предложение, внесено от председателя на Комисията по законносто и обществен ред Златин Бодуров. То е част от четирите точки, включини в дневния ред на извънредна сесия, свикана от новия зам. председател на местния парламент Илия Петков. Подобно предложение се очаква да предизвика разнопосочни дебати, тъй като в „Узунджата” има доста заможни вили и няма логика Общината да плаща техните дългове, коментираха съветници, заемащи обратната позиция.

„Водоснабдителната мрежа в СО „Узунджата” гр. Приморско е изградена през 80-те години на парче, с лични средства от членовете на Сдружение с нестопанска  цел „Простор - север” . В голямата си част е от ентернитови и желязни тръби. Към настоящия момент мрежата е силно амортизирана, което създава предпоставки за безкрайни аварии, течове между парцелите, загуби на води и трупане на необосновани разходи. През последните години фактурираната вода от ВиК се е увеличила в пъти.

Сдружението не е в състояние да поддържа тази мрежа и смятаме, че е необходимо да прехвърлим ВиК активи и пасиви на Община Приморско с оглед въвеждане на правила, ред и контрол върху ползването и разширяването на мрежата. През 2014 членовете на сдружението са дали своето съгласие чрез подписка до Кмета на Общината за прехвърляне на собствеността върху водоснабдителната мрежа в СО „Узунджата” гр. Приморско от Сдружение с нестопанска цел „Простор - север” на община Приморско”, мотивира предложението си Златин Бодуров. Той посочва, че към настоящия момент задълженията на сдружението към ВиК по фактури възлизат на 34520лв.,които са непосилни за заплащане от членовете на сдружението. „След като се прехвърли собствеността на водоснабдителната мрежа на община Приморско, общината да поеме тези задължения, като след това ще си възстанови сумата като задължи собствениците, които нямат надлежно монтирани водомери в имотите си да заплатят необходимите такси по монтирането им”, смятай той.

Драмите с водата на Узунджата опариха десетки собственици на вили там и през миналата лято, като останаха на сухо точно в разгара на лятото по време на ваканцията си (виж тук).

На извънредната сесия, свикана от Илия Петков, е внесено и предложение за гласуване на неговото възнаграждение в качеството му на заместник на шефката на ОбС Миглена Барцулева. Засега обаче няма официално посочен размер на заплатата му.

В категории: Приморско


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Атанас Атанасов
22.05.2015 19:11:05
0
11
ДО
Г-жа Виолета Илиева
- Началник на РИО гр. Бургас
копие: до Медиите

Уважаема г-жо Илиева,
Напомням Ви, че все още не съм получил отговор на тук приложеното писмо изпратено от мен до РИО - Бургас през м. септември 2014 г.
Моля за някакъв отговор от Ваша страна по повдигнатите от мен въпроси касаещи придобиването на научна титла от Стоян Налбантов - директор на СОУ "Н. Вапцаров" гр. Приморско! Смятате ли за нормално такъв човек да заема поста директор на училище?

С уважение:
Атанас Петров Атанасов
- бивш учител в СОУ "Н. Й. Вапцаров" гр. Приморско
адрес: гр. Ямбол......
22.05.2015
___________________
ДО
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ
ИНСТИТУТ ЗА ИСТОРИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПРИ БАН
РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО - БУРГАС


ОТНОСНО: Искане да бъде преразгледан дисертационен труд на Стоян Налбантов - директор на СОУ "Н. Й. Вапцаров" гр. Приморско


УВАЖАЕМИ Г-ЖИ И Г-ДА,
Моля за Вашето съдействие да бъде преразгледан научният труд на г-н Стоян Николов Налбантов "Култовете към светците по Южното Черноморие" (по материали от средата на ХIХ и началото на ХХ век. С., 1998.) Въз основа на тази дисертация на г-н Налбантов е присъдена научна степен "доктор" с диплома № 25361 от 24.09.1998 г. (във връзка с протокол №9 и дата на утвърждаване от научната комисия - 06.07.1998 г.)

Имам пълни основания да смятам, че въпросният дисертационен труд на Налбантов няма никаква научна стойност и че неговата защита не е протекла според изискващите се от закона правила. Станало е така, че по време на защитата изпитната комисия е била под силното давление на проф. Андрей Пантев, който е кръстник на г-н Стоян Налбантов и на практика никой от членовете на комисията не е прочел и ред от дисертационния труд, а всички са се влияели от мнението на проф. Пантев, което е било в подкрепа на г-н Налбантов.

През 1998 г. участвах в изготвянето на въпросния дисертационен труд и имам преки наблюдения и впечатления за това какво представлява дисертацията и как Налбантов е придобил научната степен "доктор". Тогава Налбантов ме беше ангажирал да набирам на компютър текста на дисертацията му и ми направи впечатление, че материалът е написан некомпетентно и полуграмотно. Текстът обхващаше около стотина страници разделени на глави, като повечето от половината текст на главите беше буквално преписан от чужди автори, а там където Налбантов беше импровизирал и писал със свои думи личеше едно пълно непознаване на граматическите правила в българския език. На места дори имаше изречения без глаголи, за които, въпреки забележките ми, г-н Налбантов така и не разбра, че ги е написал неправилно.

Най-фрапиращи обаче бяха фактологичните грешки.
Така например, на едно място в дисертацията, където се споменаваше пророк Исая, Налбантов говореше за него като за "НОВОзаветен" пророк. Предполагах, че става въпрос за грешка по невнимание и поправих думата "новозаветен" на "старозаветен" като после осведомих Налбантов, че съм открил тази грешка и сам съм решил да я поправя. Но Налбантов беше непреклонен по въпроса и ме убеждаваше, че аз греша и че пророк Исая е бил не старозаветен, а новозаветен пророк. Като аргумент привеждаше факта, че е преписвал текстовете за дисертацията от много авторитетни учени и не било възможно тези хора да грешат. Бяха ми нужни много усилия за да го убедя, че греши и в края на краищата той се съгласи на поправката, като непрестанно ме питаше дали съм сигурен в това, което твърдя. Случаи като този бяха за мен много фрапиращи, защото осъзнавах, че Налбантов не знае елементарни и всеизвестни факти, т. е. той нямаше една елементарна обща култура по въпроса, а претендираше да е професионалист в областта си.

Впоследствие като преписвах текста от ръкописа се натъкнах и на други странни куриози. Установих, че Налбантов не прави никаква разлика между Исус Христос и Исус Навин, т. е. той не знае, че това са две съвсем различни личности. В една от главите, посветена на дървото смокиня и мястото й в народния фолклор и религиозните вярвания, Налбантов споменава, че не случайно Христос бил решил да предаде завета си в близост до смокинята. От познанията си, които имах по религия, не бях чувал подобно нещо и затова предположих, че става въпрос за някаква грешка. Впоследствие като прегледах бележките и източниците, на които Налбантов се позовава в края на главата, разбрах, че той е черпил сведения от Стария завет на Библията и по-специално от книгата на Исус Навин. т. е. действително е имало такъв завет, но той не е бил извършен от Исус Христос както Налбантов твърди, а от друг човек - Исус Навин. Така разбрах, че Налбантов не прави никаква разлика между тези две личности, живяли в различни епохи с около 1500 години разлика. За него и Христос, и Исус Навин са един и същ човек, което е повече от фрапиращо и говори за пълно непознаване на материята по темата на дисертацията.

В главите посветени на Трифон Зарезан и Св. Никола също имаше някакви странни и смущаващи интерпретации и внушения с порнографски привкус. Така например Трифон Зарезан на едно място е описан като човек, който буквално флиртува със Св. Богородица и прави недвусмислени намеци за външния й вид, примерно за това какви хубави крака имала и пр. Св. Никола е описан едва ли не като сладострастник, който флиртува с девойката Ропотамо като й говори какво предизвиквала тя у него - някакво събуждане, и едва ли не възбуждане. Когато ми диктуваше този текст Налбантов ми обясни, какво е искал да каже - как девойката Ропотамо възбуждала Св. Никола сексуално и как му повдигала някои интимни части от тялото. Разбира се аз бях против такива интерпретации по темата и попитах Налбантов защо ги пише всичките тези глупости. Той ми отвърна, че това било нормална практика сред учените, така по-лесно се утвърждавали научните концепции по даден въпрос. Истинският учен трябвало да бъде предизвикателен, нетрадиционен и едва ли не скандален, за да привлече вниманието върху себе си и да предизвика повече размисли и дискусии по повдигнатите теми. Така разбрах, че за Налбантов са по-важни не научните истини и тяхното утвърждаване, а по-скоро скандалите и емоционалните настроения свързани с тях, които биха го направили много по-известен като учен.

Другото, което ми направи впечатление беше, че заглавията на една част от източниците в библиографията, които бяха взети от Библията, бяха представяни на едно място на църковно-славянски език, а на други места - на новобългарски. Примерно, не можех да разбера защо в една глава той посочва като източник Посланието на Апостол Павел към Коринтяните като изписва заглавието му на църковно-славянски - "Послание к Коринтяномъ", а в друга глава се позовава на друго послание на Апостол Павел като изписва заглавието му на новобългарски - примерно "Послание към Римляните". Постепенно си дадох сметка, че всъщност Налбантов не е бил наясно, че тези източници са части от една и съща книга (Новия завет на Библията) и затова не е разбрал, че е редно да ги представи по един и същи начин - примерно на новобългарски. Това отново ми даде да разбера, че Налбантов няма не само необходимите професионални знания по темата на дисертационния труд, но дори му е липсвала и една елементарна обща култура по въпросите на християнството и религията въобще.

Работата ми по преписването на текста вървеше бавно, поради многото граматически и стилистически грешки в ръкописа. Нужно ми беше време за да изглаждам стила и да го правя приемлив за четене. С напредването на времето Налбантов все по-настоятелно ме караше да бързам, защото проф. Пантев постоянно му звънял и недоволствал от това, че материалът още не бил готов. Накрая в желанието си да свършваме по-бързо Налбантов ми даде указания да пиша без да поправям и въобще да гледам на нещата отгоре-отгоре, защото... (така му бил казал проф. Пантев): НИКОЙ ОТ КОМИСИЯТА НЯМАЛО ДА ЧЕТЕ ДИСЕРТАЦИЯТА. ПРОФ. ПАНТЕВ ЩЯЛ ЛИЧНО ДА ГАРАНТИРА ЗА ВСИЧКО, А ТОВА БИЛО ДОСТАТЪЧНО ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОМИСИЯТА ДА ДАДАТ СВОЯ ГЛАС "ЗА" В ПОДКРЕПА НА ДИСЕРТАЦИЯТА НА НАЛБАНТОВ. На практика така и се получи. Налбантов успя да придобие титлата "доктор" благодарение на връзките си с проф. Андрей Пантев и силните протекции, които той му осигури при защитата на дисертацията.

Впоследствие станах свидетел на това как Налбантов се възползваше от плодовете на тази "защитена" дисертация и придобитата научна степен "доктор". Той не спираше да се хвали и да злорадства, че сега, след като бил станал "доктор" вече никой от учителите не можел да го измести от директорския му пост в училището. И това е самата истина. Благодарение на придобитата от него титла "доктор" сега той заема мястото на много други по-способни и можещи учители. И не само това. Налбантов злорадстваше и се присмиваше и по адрес на жителите на град Приморско. Наричаше ги "тъпи селяни", които нямали неговия интелект и неговите научни титли. Той бил единственият доктор в Приморско и на такива като него общината трябвало да плаща специално възнаграждение, за да не го загубят като квалифициран кадър. В интерес на истината някои хора в Приморско все още вярват, че той наистина има качества и способности на учен - след като е станал доктор, казват те, значи наистина бил имал някакви знания. И не могат да прозрат истината зад всичко това, че дисертационния му труд е една пълна глупост без каквато и да е научна стойност и че той си е останал същият както и преди - един слабообразован човек със съмнителни знания и слаба обща култура.

Всичките тези обстоятелства и събития около докторската дисертация на Налбантов, на които аз станах неволен свидетел, предизвикаха у мен множество въпроси, които дотогава не бях си задавал:
Това ли е българската наука?
По този начин ли се утвърждават научните истини в България?
Нормално ли е хора като проф. Андрей Пантев в буквалния смисъл да подаряват научни титли на свои близки хора - хора, които иначе казано са некомпетентни и полуграмотни?
Кой е дал власт на проф. Пантев да върши всичко това и защо е нямало кой да го спре?
И каква е гаранцията, че това не се върши повсеместно и от други професори?

Предвид гореизложеното от мен ви

МОЛЯ

Да направите необходимата проверка и след доказване на изложените от мен факти да анулирате защитата на дисертационния труд на Стоян Николов Налбантов "Култовете към светците по Южното Черноморие" (по материали от средата на ХIХ и началото на ХХ век. С., 1998.) както и да му бъде отнета присъдената научна степен "доктор" с диплома № 25361 от 24.09.1998 г.

Ще очаквам вашия отговор за взетите от вас мерки по повдигнатите от мен въпроси!

С уважение:
Атанас Петров Атанасов
- бивш учител в СОУ "Н. Й. Вапцаров" гр. Приморско
адрес: гр. Ямбол.....
16.09.2014
16.
змсма
19.05.2015 22:15:55
0
1
Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г.) Общинският съвет избира от своя състав председател на съвета. Изборът се провежда с тайно гласуване. За избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой на съветниците.
(2) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) Общинският съвет може да избере един или повече заместник-председатели на съвета. Условията и редът за избиране и правомощията на заместник-председателя се уреждат в правилника по чл. 21, ал. 3.
(3) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) Правомощията на председателя на общинския съвет се прекратяват предсрочно при:
1. подаване на оставка;
2. трайна невъзможност или системно неизпълнение на задълженията си като председател за повече от три месеца с решение на общинския съвет, взето по реда на ал. 1;
3. (нова - ДВ, бр. 42 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 97 от 2010 г., в сила от 10.12.2010 г.) влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
(4) (Предишна ал. 2, доп. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) При предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, при негово отсъствие, както и при обсъждане на дейността му, заседанието на съвета се председателства от избран съветник или от заместник-председател, ако има избран такъв.

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
Чл. 25. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.) Председателят на съвета:
1. свиква съвета на заседание;
2. ръководи подготовката на заседанията на съвета;
3. ръководи заседанията на съвета;
4. координира работата на постоянните комисии;
5. подпомага съветниците в тяхната дейност;
6. представлява съвета пред външни лица и организации.

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
Чл. 26. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г., предишен текст на чл. 26 - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) Общинският съвет определя размера на възнаграждението на председателя на съвета в зависимост от определената продължителност на работното му време. Размерът на възнаграждението при намалено работно време се определя пропорционално на неговата продължителност, определена от общинския съвет. Размерът на възнаграждението на председателя на общинския съвет не може да надвишава 90 на сто от възнаграждението на кмета на общината.
(2) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) Председателят на общинския съвет има всички права по трудово правоотношение освен тези, които противоречат или са несъвместими с неговото правно положение.
(3) (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Председателят на общинския съвет има право на:
1. обществено осигуряване и допълнително социално осигуряване при условията и по реда на Кодекса за социално осигуряване и на здравно осигуряване при условията и по реда на Закона за здравното осигуряване;
2. отпуски и обезщетение за неизползван платен годишен отпуск, на допълнителни трудови възнаграждения и други плащания при условията и по реда на Кодекса на труда.
КАДЕ ПИШЕ ЗА ЗПЛАТА НА ЗАМ ПРЕДСЕДАТЕЛ
15.
Sadeben kazus
19.05.2015 21:56:13
0
2
Хора да ви информирам,атаката с водата на узонджата е за това 4е общината ги осади да платят здалжения както следва, Бодуров-28.000 лв,а Илия от задалжения кам общината от 75.000 през садия изпалнител са внесени 15.000 лв.Колко още остават пресметнете ги.А защо вав времето г-жа М.Сиракова е в списак с места на узонджата на цялото семеиство-6 на брои.Каква е далаверата К.Кои4ева за тази операция.За друите е ясно.С такива задалжения и заплата иска зам председстелят.
14.
.......
19.05.2015 12:11:42
0
0
ЗДРАВКО:
Вижте, аз първо да кажа, че аз не мога да бъда потърпевш, защото аз там където съм бил съм разказвал много по-страшни неща, които съм бил достатъчно ироничен към себе си. Момента, в който се [отприщи] донякъде моята, така, моето нетърпение към този човек беше в момента, в който нападна хора, които наистина нямат отношение към тези, които мрази. Особено една моя позната, която е изключително почтен човек, майка на три деца, човек, който си вади по възможно най-труден начин хляба и той я напада за неща, които нямат нищо общо с омразата му към Приморско и към останалите хора в този форум. Така че това беше причината, поради която вече наистина се опитах да дам гласност на, нали на... кой е този всъщност човек. Проследих много внимателно във времето всичките му жалби, които започват от 2001 г. и ако човек по-внимателно ги разгледа ще види, че стилът му общо взето е един и същ...
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Абсолютно.
ЗДРАВКО:
... се повтаря... и така.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
До този момент обаче няма никакъв резултат и не може да бъде спрян той. Жертвите се увеличават с всеки изминат ден. Те стават все по-многобройни и многобройни. Гнусотията в Интернет продължава. Оттук нататък...
ЗДРАВКО:
За съжаление, извинявай че те прекъснах, това е за съжаление едно престъпление, което все още нашето законодателство е неадекватно към този тип престъпления, още повече донякъде аз лично имам някакво разочарование към нашите институции и честно да ви кажа, ако попаднеш в някаква съдебна сага това ще продължи много дълго. Едва ли резултатът ще е благоприятен за този, който тръгнал всъщност, защото в крайна сметка ще се дава много по-голяма гласност на това и хората, които са пострадали, наистина, много малко от тях ще застанат с лицата си. И това е причината, поради която не съм потърсил по някакъв начин, нали, решението на този въпрос по законовия начин.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
А ти лично и твоето семейство как е пострадало от този човек, би ли разказал?
ЗДРАВКО:
Не, аз ви казах, той мен не може да ме атакува, защото аз, моят живот достатъчно дълго време е бил изкаран на показ и аз имах, така, може да се каже, някои казват неблагоразумието, аз му казвам късмета, да споделя голяма част от моя живот и съм бил, нали ви казвам, достатъчно ироничен към всичко, което се случва с мен и с моите близки, тъй че не мога да бъда упрекнат. Но в един момент, нали, чрез мене той се опитва да навреди на хора, които са ми много близки. Това са мои бивши учители. Ей с госпожа Янева съм толкоз... толкоз близки си останахме дори след училище, дето се вика почти всеки ден се... най-малко се виждаме на улицата, градът е малък. И много пъти с нея сме си говорили какво можем да направиме. Тя казва, абсолютно нищо не можем да направиме в случая, просто това един психопат, който по никакъв начин – нито законно, нито незаконно не може да се справиме.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Сега, аз първо не мисля, че е психопат. Според мен той се наслаждава на удоволствието да ви държи всички в някакво такова шахово положение. Но ако му имате адреса ще му заведете ли по едно дело? Защото той е пред нашата камера, аз ще ви предоставя запис, след малко ще го видите. Той си призна, че ги пише тези неща. И оттука нататък можете да му заведете дело наказателно от частен характер или пък гражданско дело, което минава общо взето за една година, много бързо минава.
ЗДРАВКО:
Не, не бих слязъл на неговото ниво, защото имам много по-важни неща, които ме интересуват и мисля че... какво да ви кажа... Има една стара поговорка, че ако вървиш по пътя си и хвърляш камък по всяко куче, което те лае много ще се отклониш, тъй че продължавам напреде и това е... Обаче наистина страдат хора, които нямат нищо общо с цялата история, биват атакувани и те нямат възможност да си защитят, нали, правата.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Така. А докога? Докога ще продължи тази цялата драма? Тя ще продължи във времето май доста дълго време.
ЗДРАВКО:
Ами само времето ще покаже.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
А този човек появява ли се в Приморско? Атанасов?
ЗДРАВКО:
Мисля, че вече не би могъл да се покаже, защото най-малкото няма да бъде добре посрещнат.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Според мен всички вие бъркате. Идва от време на време в ММЦ-то в апартамента си или някъде оттам, защото оттам и пише.
ЗДРАВКО:
Ами да, аз съм проверявал преди година няколко от IP-адресите му и единият наистина излизаше на ММЦ.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Аз ви говоря за... тука за последните няколко дена.
ЗДРАВКО:
Чудесно! Значи можем да му направим едно общоградско посрещане.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
С цветя и рози!
ЗДРАВКО:
Цялото село... Да, на шегата, разбира се.
ВАЛЕНТИН КАСАБОВ:
Ами добре, в смисъл, тази тема ще я продължим някъде след време. Ще се радвам да ми гостуваш и да продължим тази тема.
ЗДРАВКО:
Знаете ли, днеска съвсем случайно, когато пътувахме, така, чувах едно... по радиото една жена, съвсем прясно от някаква директива на Европейския съюз, която имено защитава цялата тази анонимност, която се случва в Интернет, което за пореден път е едно мое разочарование, че този Европейски съюз, на който толкова се надявахме е именно... има доста толерантно отношение към именно такива типове, които чрез своята анонимност чрез Интернет могат да съсипят много човешки съдби, което донякъде [...] къде сме попаднали.
13.
Сладка работа
19.05.2015 10:30:43
0
0
Как да си намеря и аз работа в общината? Молба ми трябва да подам и до кого?
12.
отговор до 10
19.05.2015 09:24:48
0
3
Как ще им е платена водата като не виждаш ли че ореваха мястото.Всички имат там вили , включителво там изредените мушмороци и серафимова е в списъците и хора от общината ,наредени все отбор юнаци на хранилка на общинската ясла , безплатно.да си плащат водата че ще се надигнем всички срещу тия паразити дети цял живот са хрантутници на общината.Мишоци пълни.
11.
СОУ
19.05.2015 08:54:09
3
3
ХРИСТИНА НАЛБАНТОВА: То всеки може да се сети как се чувства човек, когато чете за най-близкия си човек подобни истории грозни, срамува се от всички, срамува се от това, което става докато осмисли нещата. След като вече започнеш да осмисляш нещата си даваш сметка, че хората са просто такива и никой не може да ги промени. Аз не мога да го променя този човек, този човек, който пише тези неща. Страшното е, когато има хора, които се възползват от тази ситуация, тогава е страшно, а такива хора има... Ами възползват се, според мен, използвайки тази информация срещу някой. Видите ли вие, какви неща се говорят! Виждате ли вие какъв човек стои сред вас, срещу вас и този човек трябва да решава по някакъв начин съдбите ви! Унизително е! Как да обясниш на детето си какво се случва? Защо майка му плаче, защо баща му е притеснен? Как? Тези неща не се обясняват толкова лесно. Ровят ти в личните неща, в семейния живот. Всеки може да се сети как се чувства човек в такава ситуация. Децата четат. На пощите им се бяха разпращали подобна информация. Аз как ги гледам тия деца в очите? Те са ми задавали въпроси, учениците имам предвид. Директно са задавали въпроси, истина ли е това.
10.
paragraf 4
18.05.2015 22:37:38
1
3
aбе гихорки,оземлени по параграф 4 да садите домати и да гледате гаски.по този параграф се подаряваше само място.без ток и вода.които ви направи ПУП и ви разреши да строите да ви беше направил и инфраструктората.Като проектирахте сагласувахте ли си проектите с ВиКто,щяха да ви кажат,водопровод и канал няма,няма вода и нямя да серете.ако искате вода и канал инвестирате,демек плащате и полу4авате,по параграф 4, и селищно образование е така по закон.платете си и ще имате партиди за вода,както си платихте и за тока.ама плащате ли си,ако не да се обадим на Илия,Сиракова,Димитров,Димова,Бат Пенко,Бодуров,Катето от герб от китен да вклю4ат още една то4ка за сесията.Те имат ли там имоти,платена ли име водата.
9.
до 7
18.05.2015 15:20:58
2
6
Това можете да си го направите и вие след като платите водата на тарикатите ,изкарате си партиди и от там нататък ВиК да се занимава с вас.Не разбирам защо данъкоплатците да ви поемат мастрафа.Оправяйте се вътрешно.
8.
темата за учителките
18.05.2015 13:45:57
1
7
На Васко Минета хуморът му е прекалено сладникав и кичозен, докато при историите с Налбантов се усеща дълбок замисъл и добре обмислена цел. Това е удар по нашето образование и опозоряване на българското училище! Засега не е ясно дали Налбантов е осъзнавал какви ще са последствията от тези негови безобидни уж истории с учителки. На пръв поглед всичко е тривиално. Някакви даскалици без акъл влизат в дирекцията и правят секс... Дотук нищо особено, сексът на работното място не е прецедент. Но изводите и обобщенията, които ще си направят хората след това - те са много по-опасни! А именно, може ли да очакваш нещо добро от такова едно училище, където се случват подобни неща - разиграват се порно-оргии, лее се сперма в дирекцията, след което учителките излизат от там зачервени и запотени... И тия същите учителки после влизат в час и най-невинно учат децата ни на четмо и писмо, преподават им от своите знания, подготвят ги за живота... Толкова е абсурдно това, че чак на хората им се иска да не е истина и затова по-лесно приемат лъжата в очите.
7.
към данъкоплатец
18.05.2015 11:25:04
2
1
Моля Ви, не поставяйте всички под един знаменател.
В книгата на жената, която отчита (и която е изключително ангажирана) се записва детайлно кой е отчетен, кога и какво е платил.
Ние, които сме коректни също понасяме негативите на тарикатите около нас.
Наистина сте прав, че няма безплатен обяд, но в един момент трябва да се прекъсне този порочен кръг. Ако не се промени собствеността и управлението, нещата ще продължат да се задълбочават.
Не е перфектно решението, защото с това поемане на дълг се опрощават и облагодетелстват некоректните жители на зоната, но и аз не намирам по- добро решение. Така поне ще могат да се взимат реални административни мерки - прекъсване на водоснабдяването, съдебно дирене на сумите итн... От сдружението такива мерки едва ли могат да се очакват.
6.
ДАНЪКОПЛАТЕЦ
18.05.2015 09:50:22
3
6
Много моля , но не съм съгласен.Проблема с водата и натрупаните задължение си е само ваш.Съберете си парите и си платете водата а не да сте хрантутници на общината.Ако е така искам и в Приморско общината да поеме водата на всички нас.Откъде на къде ние да ви плащаме водата а вие да си живурката в тузарските хотели там.Безплатен обяд няма.Щом сте пили си плащайте.Да не би да сте по тарикати от останалите в Приморско.Трябва даже да се срамувате от това .Авантаджии.
5.
жувущ
18.05.2015 09:12:32
1
4
Много се надявам, занапред да се осъществява постоянен контрол за неправомерно ползване на вода.
Очаквам да се направи комисия, с която да се инвентаризират на място всички водомери,да се преустанови снабдяването на сгради, които не са предоставяли достъп за отчитане в последните няколко месеца, както и да се поставят контролни водомери на основните отклонения, с което да е възможно да се следят по-точно отклоненията между ползвано, отчетено и фактурирано, както и подземни загуби на вода. Миналата година платихме по 100 лв. доброволно и допълнително, за да подпомогнем погасяването на въпросният дълг, който не беше натрупан от нас, т.к. се отчитаме редовно. Това беше доброволна акция, но пак се облагодетелстваха некоректните....Не ми допада, че общината се ползва за спасител на некоректно поведение...но няма явно друг избор, за да се вкара в ред целия този хаос. Не очаквам че още утре ще започне изграждането на нова мрежа, т.к. това удоволствие е скъпичко...
4.
мрънкало
17.05.2015 17:32:43
0
5
Кво иска тоз Здравко пак? Какво все реве?!
3.
Нещо трябва да се направи!!!
17.05.2015 13:05:48
0
0
Няма ли кой да спре този човек! До кажем, че Налбантов има вина, че му се е доверявал и споделял някои от своите истории, но тук нещата са излезли извън контрол и, както казва Здравко, намесени са и хора, които нямат нищо общо с Налбантов! Докога? И докъде ще се разпростре цялата тази мръсотия?! Защо всички мълчим и допускаме да се петни името на Приморско? Така хората си мислят, че сме гузни и затова мълчим, а този човек наистина трябва са бъде разобличен! С мълчание нищо не се постига!
2.
drtyw
17.05.2015 08:14:43
0
6
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy бе крадци
1.
потресен
17.05.2015 08:04:46
1
12
Много е лесно да лапкаш и после някой да плаща след тебе.Утре всички от Приморско ще си подадем предложенията до общински съвет да се плати и моята вода която е 1342лв.Знаем че в Узунджата живеят само тузари.Ами да си я платят тогава паразитите долни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Бивш лидер на БСП се отцепи от партията и отиде в коалиция „Левицата“ Бивш лидер на БСП се отцепи от партията и отиде в коалиция „Левицата“ Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн.
Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори