×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Турция дава 20 млн.евро за ГКПП-то им срещу Малко Търново, новият пункт ще е 60 дка, моментът е важен за нас!


Турция дава 20 млн.евро за ГКПП-то им срещу Малко Търново, новият пункт ще е 60 дка, моментът е важен за нас!
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев чака премиера Бойко Борисов с три неотложни проекта - два ремонта на пътища и отварянето на границата
14 Май 2015, Четвъртък, 10:10 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Има инвеститорски интереси към Общината ни, но ако не тръгнат ТИР-ове и не се съживи туризмът, ние просто умираме, макар, че сме в Европейския съюз
-Г-н Янчев, при срещата Ви с вицепремиера Меглена Кунева във вторник повдигнахте най-важия за Малко Търново проблем – за реконструкцията на ГКПП-то с Турция. Получихте ли отговор, който да ви удовлетвори?

-Получих уверението на г-жа Меглена Кунева, че ще ни подкрепи, ако въпросът се разисква в Министерски съвет. Това е проект от изключително значение за Общината, защото границата в момента функционира само като туристическа. Самото КПП е построено през 1968 година и оттогава не е правен никакъв ремонт. Постройките са грохнали и визията, с която посрещаме туристите към цивилизована Европа, е меко казано шокираща. Да не говорим, че са опасни. В разговор с представителите на турските държавни власти, по точно от финансовото им ведомство, получих потвърждение, че са осигурени от тяхна страна 20 млн. евро за изграждането на изцяло нов пункт на ГКПП Малко Търново. От 6 дка, колкото е сегашният, ще се разпростре на 60 дка. Ако всичко това се случи и ние нямаме проектната готовност и не сме осигурили финансирането, ще бъде много трудно да определим къде е Европа и къде е Азия. Трябва да се знае, че България не свършва при Малко Търново, а започва оттам.

-Държавният бюджет за тази година е планиран, ще трябва да изчакате следващата бюджетна година?

-Парите, които похарчи държавата за изграждането на телена ограда по границата можеше спокойно да се инвестират в направата на модерен пункт, който ще даде възможност за развитие на общината и целия регион Странджа. Този въпрос го повдигам и в четирите години, в които съм кмет. Държавата трябва да знае, че най-ценното нещо, което може да се направи за малкия и средния бизнес в Малко Търново е да отвори пункта за ТИР трафик. Мога да ви дам десетки примери в тази насока и то как инвеститори се отказват да дойдат тук, да открият работни места, защото не могат да използват пълноценно границата. Например има цех, който изнася цялата си продукция към Турция, но за да го направят те минават през Свиленград или Лесово, след това стигат почти до Малко Търново – на 20-30 км от границата, където доставят стоката. Това е огромен разход. Заради това няма кой да дойде да инвестира тук. А ние сме подготвени, включително и с данъчни облекчения, с продажбата на земи на по-ниски цени, само да се отворят работни места и развиват малкият и среден бизнес.

- Значи Община Малко Търново черпи само негативи от това, че е близо до границата. Давам като пример заразите, които ликвидираха животновъдството в региона?

-Точно така е. Заради това споделих този проблем пред вицепремиера Кунева. Гражданите на Малко Търново търпят само негативите, знаете какво се случи с шапа, шарката, които идвайки от Турция на територията на Малко Търново, доведоха до избиването на хиляди животни. Чакам с отворено сърце правителството да ни обърне внимание. Да се разбере от колко важно значение е реконструкцията на КПП-то. Тя трябва да започне възможно най-скоро, за да не изоставаме и изпадаме в тази ситуация, в която бяхме преди години – от граничния пункт до Лозенград да бъде четири ленти, а при нас да няма нито една!

-А инфраструктурата подходяща ли е и ще издържи ли по-сериозен трафик, все пак се минава през села – Маринка, Крушевец, да не говорим за пътя от Малко Търново до самия пункт.

-Пътят с нищо не е по-лош от този на ГКПП Лесово. Ние не искаме да ставаме Свиленград, където има четирилентов шосе, а просто да имаме пункт, отворен за бизнеса. Говорих с кмета на Бургас Димитър Николов, който е наясно с проблемите ни. Той застава зад тази идея, заради това съм оптимист. Досега имахме проблеми, защото ако се отвореше границата, в Бургас можеше да се получи тапа. Пътят не беше готов, но след направата на Северната дъга и ремонтът на пътя до Малко Търново, трафикът няма да се усети съществено. А що се касае до пътя от Малко Търново до граничния пункт, Общината е готова да инвестира, да направи паркинг в града, който да бъде изграден по всички европейски изисквания – с бани, тоалетни, места за отдих, парк, за да може да спират камионите там и да правят почивки. Всичко да е мобилно. По 4-5 ТИР-а да отиват до границата, а после да минават другите. Мисля че има много начини да се направи, въпросът е да има желание.

-Ще поставите ли този въпрос пред премиера Бойко Борисов, който ще идва на 30 май в Малко Търново? Битката на вота наесен и атаката на Вашия кметски стол очевидно е заради ГКПП-то?

-Задължително ще го поставя. Подготвил съм няколко въпроса, които са от изключително важно значение за общината. Първият е ГКПП Малко Търново, вторият – реконструкцията на пътя до Царево, който е само 56 км и свързва планината с морето, и е изключително красив, може да се превърне в богатство за туристите. Третият е отсечката Визица-Писменово-Приморско, което ще осигури още една връзка на морето с планината. Ако не направим инфраструктурата и ако не осигурим достъп на туристи няма как да говорим за устойчив туризъм. А за изборната битка наесен е рано да говорим. Разбирам за какво намеквате, сигурно за нечисти бизнесинтереси от българска страна, за пазарлъци. Не съм част от тях. За мен е важно да не изпуснем момента и да съм полезен като кмет. Ако сега не съм активен, Малко Търново просто си отива.



Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
21
Коментара по темата
21.
Stella_Petkova
17.05.2015 08:12:52
0
2
Парите са истинската ми любов!Money is important as a means to an end, and that end is arguably financial freedom. This happy state of affairs is defined by not having to work for a living, so one is freed to do whatever one deems important in life. This can be spending more time with the kids, travelling around the world, or taking time off to pursue a cause.
20.
Агент Павел
17.05.2015 08:05:43
3
0
Тази новина е нещо положително на везе нещо ви гльожде. Некадърниците и неудачниците най ги е страх да не вземе държавата да стане нормална. Тогава няма да има с какво да оправдават некадърностаси и проваления си живот..... жал ми е за вазе ....
19.
Зарзаватчийски глас
16.05.2015 10:28:36
1
2
Поздрав за дамите, музите, фръцлите...страници наред. Да разбираме ли, че форума вече е с преобладаващо гейско присъствие? Или си се закачате само. https://www.youtube.com/watch?v=ve7rxvLfmFk
18.
Батко и Братко!
16.05.2015 09:24:22
0
3
Пълно е с престъпници в жалката българия. Пиша я нарочно с малка буква. Но за това сме виновни всички ние,защото го позволихме. Един ден ще ги събаряме, сигурен съм, няма да ги спаси нито ЕС, нито каквито и да са демократични общности. Това не е демокрация, а крадене от народа. Аз не искам да ме крадат, ще дойде време и ще ги влачим за врата като онзи дето го утрепаха с камъни в Либия. Защото са примитивни, а у нас бедните скоро ще станат справедливо доста примитивни.
17.
64643
16.05.2015 09:10:02
0
2
Определено botch-а на седмицата.

Важното е да се приема с щипка чувство за хумор. Така става когато някой се вземе прекалено на сериозно и не поглежда къде стъпва.
16.
xcfgsrex
15.05.2015 08:39:27
0
8
педуругите от гей парк`` странджа крадец`` що не коментират нищо.нали е парк бе буклуци.или ще правите проекти за еко тирове с какво .
15.
ШАРО
14.05.2015 23:09:23
1
11
МНОГО НАГЪЛ ГЛИГАН ,ИСКА ПАК ДА ЛАПА ОТ МИТНИЦАТА КАТО ЕДНО ВРЕМЕ,ТОЗИ СЕЛСКИ ПЪТ ЩЕ СТАНЕ НА ТРАПОВЕ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ПРОПАДА ПОСТОЯННО,А ТРАФИКЪТ КАК ЩЕ МИНАВА ПРЕЗ КРУШЕВЕЦ,МАРИНКА БУРГАС,ХОРАТА ЩЕ ГО ЛИНЧУВАТ,МАЗЕН ГЛИГАН
14.
ff
14.05.2015 22:50:56
1
6
Vzehati obshtinski gori i mnogo te zabolia iliane niama kradene ot tam.nikoi niama da glasuva veche za teb.osvem tvoia elektorat ot zvezdec i svoboda.a i ot kooperaciata ama toi ostana samo stoian kostov
13.
до ff r oo
14.05.2015 22:05:31
0
5
пиши на български бе овца
12.
ff
14.05.2015 21:56:41
1
9
Iliane zaradi tebe v malko tarnovo shte ostanat samo mangalite na koito im pia na georgiv den stoin kostov i petko.ne ti li stana tajno kato isprasgtase abitorentote giotferen imashe samo edno balgarche
11.
00
14.05.2015 21:54:23
1
6
sled upravlenieto mu 6te poso4a vsi4ki ob6tinski zgradi i imoti vklu4itelno na RPK ne otdadeni pod naem v polza na ob6tinata a prodadeni i na KOJ i na kakva zena 6te vi zaboli glavata i ako me pitate sy6toto gi 4aka kato v romyniq tam ponavyrzaha minalata sedmica baq kmetove ina4e nqma da se upravim dokato ne gi vidim #
10.
аз
14.05.2015 21:02:27
1
9
Никакви тирове през населени места ще има живи вериги или от тировете жертви. Заради интереси разни тирпаркинги. Никога
9.
киро от стоилово
14.05.2015 20:33:20
1
12
да лапа и оттам да има контрабадни канали в по големи размери.кви тирове бе плешивец това е природен парк
8.
до мирчо
14.05.2015 20:27:10
1
12
Земляк, де тряяя си окъде инжето.Тоя разбойник и тирове иска да пуска да на блъскат и да ми наплашът овцете.Проституция иска да развива гадтта мръсна.
7.
мирчо-карамирчов
14.05.2015 20:13:03
2
11
До Пю, така е, изсякоха гората, камионите разбиха пътя, а иначе няма хляб откъде да се купи!
6.
пю
14.05.2015 20:06:47
2
13
Браво ,ама помисли и за другите села от района ти.Хляб няма откъде да си купят възрасните хора.А туризъм и в другите села може да се развива ,ако не мислиш само за гъза си .Например Бяла вода ,но ти държиш на Визица нали си оттам родом мафиот такъв.
5.
555
14.05.2015 15:52:35
2
8
Kak se syvmestyava turizym i TIR-ove!Ima zakon i toi ne pozvolyava preminavane na tejkotovarni avtomobili prez park ''Strandja"!
4.
До Коментар 3.
14.05.2015 14:47:11
1
3
За кой Стоян говориш?
3.
ctctct
14.05.2015 14:23:54
2
12
Ctctc i kakva e polzata za mestnoto naselenie pak nikakava, katastrofa sled katastrofa s tirovete, prah,prostitutki ama moga da vi kaja kakva e dalaverata 6toto dvamata sys stoqn sa kupili deset mesta vklu4itelno staroto APK i polqnite na zvezdec i 4akat da startira biznesa im s tir parkinga dokato e kmet 4e posle 6te e trudnoooo ctctct abe horata gi mislite za adski prosti Ei
2.
Питащ
14.05.2015 13:06:23
0
23
А терена, предвиден за разширение на ГКПП М. Търново изключен ли е от територията на Парк Странджа? :)
1.
Нина
14.05.2015 12:49:24
15
7
Голям сладур е Илиян.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори