×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Интрига за пари компрометира писателското обединение в Бургас


Интрига за пари компрометира писателското обединение в Бургас
Това е майла, пратен до писателската общност, разкриващ пълната картинка за т.нар.интелектуалци на Бургас
Ключови думи: списание Море, Бургас
13 Май 2015, Сряда, 17:13 ч.
Източник: Burgas.topnovini.bg

"Нема пари, а сегашния УС нема идеи как да намери", алармира някой неграмотник-интелектуалец от списание "Море"
Интрига е напът да компрометира добрата идея за обединението на писателската общност в Бургас. Повод за това е изпратено писмо до електронните пощи на членове на новото сдружение, с което се призовават пишещите за няколко дни да съберат пари, за да се регистрира обединението.

„Здравейте, ако межете до понеделник сутрин платете членски внос, за да може да се регистрира Обединението; нема пари, а сегашния УС нема идеи как да намери” – гласи текстът на имейла (виж снимката).

Съобщението е изпратено на 9 май от пощата на списание „Море”, което се субсидира от Община Бургас, но не е подписано с име. Текстът на анонимката е пълен с правописни грешки, сякаш е творение на известните шопски герои Нане и Вуте, а не на човек интелектуалец.

Оказва се, че в Община Бургас не знаят за такъв имейл и нямат идея кой може да го е изпратил.

„Няма такова нещо, не се събира предварително членски внос. Не може списание „Море” да е пуснало такъв имейл до писателите, няма основание да пуска такова съобщение. То няма логика в тази работа”, заяви за Topnovini.bg Милка Иванова от съвета на сдружението.

Тя информира, че хората от Управителния съвет са събрали необходимите средствата за регистрацията, които са в размер на около 120 лв. Иначе месечният членски внос е 1 лв., но няма поставен ултиматум за точна дата, до която трябва да се плати.

„Как ще се обиколят тези 60 човека учредители, къде ще ги търсим и къде ще идват да плащат членски внос?!”, учудено попита Иванова. Според нея някой се опитва да си прави плоска шега с писателите.

„Обединението на бургаските писатели е едно чудесно събитие и ако някой си прави глупави шеги и някакви интриги да се случват, това никак няма да е красиво”, коментира тя.

Милка Иванова бе категорична, че регистрацията ще бъде направена, името на сдружението „Писателска общност” вече е одобрено и се надява, че до 24 май – Деня на славянската писменост и култура, всичко ще е готово вече и по документи. Тя допълни, че има някакви съмнения кой може да е авторът на имейла, но не смята да разследва анонимката.

Не ми се занимава с това. Това са грозни неща, защо да се занимавам с това. Ние сме възпитани, умни, интелигентни хора, очакват ни хубави празници. А някои хора си правят реклама с глупости”, завърши Иванова.

Обединението на писателските дружества в Бургас става по предложение на кмета Димитър Николов и е свързано със създаването на общ литературен дом в града. Той ще носи името на Христо Фотев и ще се помещава в стара сграда на площад "Баба Ганка", която ще бъде цялостно реставрирана и пригодена за нуждите на пишещото братство. За целта обаче кметът поиска бургаските писатели да се обединят в асоциация, без отделните дружества да губят своя облик и самостоятелност. Според него така грижата за новия им дом ще е споделена.

След дълги консултации, преговори и сближаване на позиции членове на общо шест писателски сдружения решиха да се обединят в Бургаска писателска общност. Така на 24 април тази година се проведе учредителното събрание на организацията, на което се гласува уставът и бяха избрани Управителен, Контролен и Творчески съвети, както и Етична комисия. Сред основните цели на сдружението е да продължава добрите литературни традиции в Бургас, да защитава интересите на бургаските писатели и да организира Есенните литературни празници, Годишния преглед на книгите, издадени от бургаските писатели, Националния конкурс за поезия "Христо Фотев".

Самото обединение бе определен от някои като истинско чудо, като се знае голямото разединение на пишещите братя в града, датиращо от десетилетия. Всеки писателски кръг си има свое дружество, а дори всеки един техен член поотделно си е със собствено мнение. Тъкмо поради това идеята за единната писателска общност се прие с голяма надежда, но едновременно и със съмнение дали тя би могла да се осъществи на практика.

В категории: Просвета


2
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
2
Коментара по темата
2.
ЧИК-ЛИТ
14.05.2015 07:29:18
0
0
Георги Аргиров - ?
1.
Бург 2030
13.05.2015 17:52:21
5
2
Бургас, не разбрахте ли че съвременните писатели са компютърните програмисти.
Стига сте поддържали свеща вместо елекрическата крушка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори