×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас въвежда наредба за зареждането на търговските обекти, за да спре хаоса в центъра


Бургас въвежда наредба за зареждането на търговските обекти, за да спре хаоса в центъра
За да няма подобни гледки и микробуси на доставчици да затапват основните пътни артерии, се предлага въвеждането на наредба
03 Май 2015, Неделя, 06:47 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Искането е на фондация „Безопасни улици от Валя“, ще се гледа на сесия
Община Бургас да въведе норматив, регулиращ времето и начина на зареждане на търговските обекти. Това поискаха от общинските съветници от фондация „Безопасни улици за Валя“. Председателят на сдружението Мария Димитрова входира искането си до кмета Димитър Николов и Общинския съвет (ВИЖ ТУК).

С него тя настоява да се възложи на администрацията да проучи европейските практики и адаптира наредба, която ще работи функционално в Бургас.  Работното предложение е тя да носи наименованието „Наредба за условията и времето за зараждане на търговските обекти“.

Припомняме, че от години има подобни намерения, но досега не бе подложено на широк дебат. Идеята е в най-натоварените жилищни квартали в Бургас да се ограничи влизането на доставчици. В момента често се получават тапи в ЦГЧ и ж.к.“Възраждане“, заради това, че микробус е спрян в средата на улицата и спокойно зарежда поредната бакалийка.

Практиката от европейски градове, която успя да открие репортер на Флагман.бг показа, че  градовете обикновено са раздереди на две или три зони, според интензитета на движение. Зареждащите автомобили са допуснати да влизат в натоварените - до 7:30 часа, а в ненатоварените -  от 8 до 10 часа и от 13 до 15 часа.

За да се работи ефикасно наредбата трябва да се увеличаване на щата на дирекция УКОРС, предлагат от неправителствената организация. Заради това те настояват за назначаването на поне двама щатни служители на район, които ще бъдат нещо като кварталните полицаи и ще сигнализират в дирекцията при констатиране на нарушение. В момента се чака само на съвестта на бдителни бургазлии.

В категории: Бургас


18
Коментара
Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
18
Коментара по темата
18.
k ra mi inko
04.05.2015 22:33:56
0
0
Ми върнете се 25 г назад и въпроса е решен.
17.
gb - бг - на баба злата шурея
03.05.2015 22:08:45
0
0
Специално Metro има регистрирана ИАСУТД. Ето ти малко информация да се позапознаеш
http://cio.bg/5339_kak_se_svarzvat_6400_kasovi_aparati_s_nap__opitat_na_balgarski_poshti_ead

Нямам нищо против малките магазинчета, а забележките ми са че създават транспортен хаос около себе си ... че са ми по-мили от търговските вериги е безспорен факт. Има и още един факт обаче - търговските вериги внасят 100% от платеното от нас ДДС, макар че правят споменатите врътки с данък печалба и дивидент. Доста от малките магазинчета си го прибират кеш /цените са с ДДС/ неиздавайки фискален бон. Та няма черно и бяло - светът и бизнесът е шарен.
16.
до gb от на леля ти шуринайката
03.05.2015 17:44:20
0
3
Големите търговски вериги собственост на чужденци не внасят и една стотинка данък печалба на държавата.Например веригата МЕТРО е освободена от корпоративен данък защото били голям инвеститор.По същата причина на всеки техен търговски обект изградената инфраструктура е за сметка на държавата.Служителите на веригата се броят на пръсти и всички останали ,които виждате да работят там са служители на фирмите доставчици.Ако поискате да ви дадат касова бележка ще ви отговорят ,че имат споразумение с Министерство на Финансите да не издават такива,а в същия момент хилядите българските фирми са длъжни да си закупят касови апарати , да заплащат връзката с НАП,консумативите и поддръжката.Ако си закупите продукт от веригата и се усъмните в качеството или срока на годност и поискате сертификат за качество,ще ви отговорят,че фактурата е сертификат.В същото време хилядите българските фирми биват рекетирани от държавните чиновници точно за тези сертификати.После цялата печалба се изнася в чужбина и се инвестира там,а в същото време малките гаражни магазинчета и по големите им събратя не стига, че се борят с нелоялната конкуренция наложена им от държавата,ами плащат данъци,осигуряват работни места и ако успеят да скрият и два лева от постоянния рекет наложен от държавните чиновници ги инвестират в България.И понеже това им е малко "умните" глави гледат да измислят поредната глупост на техен гръб, естествено за сметка на търговските вериги.
15.
gb
03.05.2015 15:15:26
0
7
И още нещо - ако се обърне внимание на старите соц магазини: всеки един от тях има вход за зареждане и голям склад. Сега всяко неугледно помещение може да бъде превърнато в магазин и да води към себе си огромен хаос в движението причинен от стотиците доставчици, които го обслужват.
14.
gb
03.05.2015 15:10:52
3
4
Проблемът има много страни -

Първата е малкото квартално магазинче дето вика един огромен бус да му свали 5 кисели млека и 2кг сирене. След него следва един още по-голям камион да смъкне един картон яйца.

Втората е шофьора дето ако не зареди 20-30 такива обекта не може да си продаде стоката в камиона и трябва да си ходи...

Третата сме ние - пред малкото магазинче има спрени 1 камион и 2 буса, често по средата на улицата - и ние ги чакаме или им правим забележка да се махнат от тротоара за да можем да минем.

Това е перфектно описание на градската среда където все още 1/3 от магазините са размер "гараж". Веригите нямат такива особености ... но нали се борим за дребен и среден бизнес.

Никак не е лесно да се вземе решение по този казус, защото всяка регулация ще направи много хора безработни.
13.
polux
03.05.2015 15:06:11
1
2
tipichno za nevejite chinovnici v obshtinata da sazdavat prechki na malkite magazini za da uskoriat falita im i da oblagodetelstvat golemite verigi v molovete.posle se chudim zashtio malkiq biznes iznemogva i horata falirat!!! Ama oniq tapaci v obshtinata s nashte danaci im plashtame zaplatite .
12.
mir
03.05.2015 14:06:45
2
5
Абе хора вие в час ли сте ? Чудите се май какво да измислите тези хора са излезли да изкарат някой лев за да могат да си изхранват семействата си вие ще въвеждате наредба .Май имате досста свободно време...... Ако си мислите че така ще предотвратите инцидентите това не е решение
11.
До 10
03.05.2015 13:25:48
3
7
С кво да ги закара бе лек с колелото ли даже ако искаш пеша да тръгне на оная си раота да ги сложи а
10.
saglasen
03.05.2015 12:40:21
1
14
да се забрнят 10-15м бусове в центъра,от които шофера вади 1 кора яйа и 2 кила кренвирши и се мота 10-15 мин
9.
Smith
03.05.2015 12:21:53
2
14
Малка стъпка в правилна посока. Добре е, че е поредната. Со кротце, со благо и со малко кютек може и да се научат хората, че ако искат да живеят в бяла държава, основното, за което трябва да се борят е да има ред и да се спазва.
8.
123
03.05.2015 12:21:33
2
4
То и титана да не влизат да чистят,че и те тапи правят,можели толкова хора без работа да има и вместо да гледат да си намерят нещо да изкарат 5 лева се чудят какви щуротии да правят :)
7.
Кол
03.05.2015 12:09:39
6
6
Димитре, за 5 мин. може да стигнеш до Зорница. Ти ако не си цениш времето и не знаеш как да си го запълниш, то за повечето хора е ценно. Гледай си пенсийката пък мисленето го остави на можещите.
6.
Честита нова Наредба
03.05.2015 11:57:15
0
11
По света всички знаем как е,но там се спазват правилата.А тук всеки иска на него да му е удобно и е убеден,че това е правилно.Освен това повечето общински съветници имат я дискотека ,я търговски обект някакъв и не им утърва да плащат на някой да ходи в 5-6ч.да приема стока.Така че пишете я умряла тая работа.
5.
Мара Подробната
03.05.2015 11:49:28
3
9
Искрено съжалявам за загиналото на пешеходна пътека дете и съчувствам на неговите родители.Мен също ме дразнят спрелите зареждащи микробуси, когато ми се налага да ги заобикалям,но в крайна сметка хората си вършат работата.Много е лесно да сочиш някой с пръст.Трябва да има някаква търпимост,а не само злоба и простащина.Съгласен съм ,че трябва да се въведе ред,но той да е цялостен,а не на парче,както предлага въпросната фондация.Трябва да се въведе синя зона в кварталите където има проблем с зареждането на обекти,после да се обособят точно определени места където да спират доставчиците и чак тогава да се определи часовия пояс на зареждане.
4.
MM
03.05.2015 11:46:22
4
19
Аз не съм съгласен да ме будят сутрин рано микробуси на доставчици! Ако от тази измислена фондация не знаят,преди 8 часа не може да се вдига шум.Лесно им е ,защото живеят в панелки и нямат магазини под тях .Измислете нещо смислено да предложите за безопасно движение ,нали затова е тази фондация . Направете курсове за родители да им обясните ,че не е редно да пускат децата си да минават булеварди без светофар , предложете на кмета да погледне старите проекти ,къде е имало пешеходни пътеки и да заличи всички други обслужващи интересите на бизнеса, полицията да вземе да глобява пешеходците ,да се вдигне ограда на всеки 4,6 лентов път ,висока поне 190 см ., на големите вериги и молове да се направят надлези за тяхна сметка.........Аз ли да ви казвам какво да правите!!!Повече еднопосочни улици също трябва да се направят и в комплексите за да е по лесно пресичането ,а и като се обикаля доста ,ще се разкарат от пътя разхождащите се с колите лапета .
3.
Димитър
03.05.2015 11:45:59
6
17
Почна да ми писва от тая фондация,вярно е че доста често ми се случва да изчаквам някое бусче да зареди магизинчето в махалата(Възраждане)ама не е болка за умиране,колко време ще загубя 5 мин най-много. Тая фондация навсякъде се бърка
2.
hankrume
03.05.2015 11:24:19
4
5
Shte ima edin da priema stokata. Navsjkade zarejdat vecher ili rano sutrin tova e normalnoto
1.
i hate stupid people
03.05.2015 10:58:28
3
14
Да е ама тук е България ,той доставчика ще отиде в 7 и като магазина отваря в 8 или 9 .Тея неща няма как да се случат и да бъдат въведени ще отпаднат ,собствениците на магазини и всякакви обекти ще изревът и ще виснат в общината ,всичко ще приключи за седмица ,да бъдем реалисти .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента
Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори