×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дневникът на един български хотелиер


26 Април 2015, Неделя, 17:43 ч.
Автор: Големият ЛEБОВСКИ, webcafe.bg

Искам още една звезда в короната на  "Гранд голдън бийч оушън ривиера плаза ризорт & спа". Толкова ли е много?

Понеделник, 2 звезди

Беше гаден ден. Не му давам повече от две звезди. Баш сезонът е по-близо от връщането на щерката от колежа в Швейцария, а алчните чиновници вече ми създават главоболия. Идва някаква кифла от експертната комисия по категоризация и сертификация на туристически обекти към министерството и вика, че хотелът ми не заслужавал четирите си звезди.

Кръвното ми скочи повече от на оня Максим Генчев, там като го даваха в сутрешния блок. Как не става, бе - "Гранд голдън бийч оушън плаза ризорт & спа" е най-доброто място на Българското Черноморие. Първа линия, шест етажа, фитнес, външен и вътрешен басейн, спа, паркинг, малък частен зелен парк, гурме ресторант, суши ресторант, панорамен салон, плаза бар, пура бар, пиано бар, айриш пъб, нощен клуб, руска гостилница, етно кът, немска бирария...

Нямам празно. Даже съм кандидатствал да ми турят пет звезди. А тая идва и ми киха лошата новина. Не сме отговаряли на изискванията, имало 124 документирани оплаквания на недоволни клиенти, 16 случая на натравяния от миналия сезон, а при ремонта тази зима били пострадали 12 работници, четирима, от които сега ме съдят. Нищо им няма, нали пратих Кирето - шофьора, да ходи до болницата. Само единият имаше повечко очукано по тялото и гипс, че му паднала отгоре римска колона. Той си е виновен. Нали аз съм ги купувал на старо тез римски колони и много добре знам колко кухи и леки са.

Но сега не знам какво ще правя. Имам хора и в общината, и в министерството. Ще звънна на тоя, на оня и ще я видим чиновничката колко са и широки крилете.

Вторник, 4 звезди

Нещата си идват по местата. Денят мина като за четири звезди. Чукнах на Бачи Мичи от министерството и той ми изпя за коконата - амбициозна кариеристка, иска да се докара пред шефовете. Ще се докараш, ама не и за сметка на "Гранд голдън бийч оушън плаза ризорт & спа", маааа! Мичи рече, че ще задвижи схемата и ще запазя звездите. Сега ще трябва да му осигуря един от ВИП-апартаментите с гледка към морето за две седмици през август. Нищо. Струва си. И миналага година си струваше.

Сряда, 3 звезди

Слабо, слабо. Свалям една звезда от вчера. Още някакви руснаци са отменили резервацията си. Писна ми, ей. За тва ли беше тоя Европейски съюз? Е, па 30 човека са туй, да му се не види. Ще трябва да седнем със сина и да го мислим. Миналата седмица го назначих за управител на хотела. На 22 години е, но му сече пипето. Не искаше да ходи в колеж в Швейцария като сестра си и реших да го правя хотелиер като мене. Има още какво да учи. Подарих му новата Седмѝца за абитуриентския бал и вече съм му герой в очите. Така се гледат деца.

Тъпото е, че мързелите от персонала протестират, дето им намалих надника, но те са толкова некадърни милите. Ако не бях аз и в социалистическо ханче в Ахтопол нямаше да си намерят препитание.

Четвъртък, 2 звезди

Много зле, бе. Две звезди за черния четвъртък. Доставчиците ме бойкотират. Дължал съм 24 хиляди лева. Поне 34 пъти им казах, че всичко ще е ОК. Говорил съм с моя човек в Москва Анатолий да насочи една руска журналистическа конференция за свободата на словото към "Гранд голдън бийч оушън плаза ризорт & спа" баш в разгара на сезона. И това като стане ще облажа стабилно. Всички дългове и вноски ще бъдат покрити. Ще отворим пак айриш пъба, че не е работил от три години. Нови уреди за фитнеса ще мога да взема, да не се пребият пак с ръждивото желязо като ония шведи миналото лято.

Сезонът ми зависи от таз конференция. Опразних пура бара, плаза бара и пиано бара, които са ми в едно помещение и го курдисах да прилича на зала. Микрофони, осветление, столове, бюра - почти всичко е поръчано, че нямах. Бая пара кихнах за преустрояването, но ще прибера парсата. Руските драскачи толкова пияни ще бъдат, че едва ли ще помиришат истинска конференция, но нали сме "Гранд голдън бийч оушън плаза ризорт & спа" не може да се излагаме пред чужденците. Макар че кви чужденци са тия, бе!

Поръчал съм 200 фланелки със СССР и Путин за сувенирното магазинче в лобито, миналото лято бяха голям хит. Чакам и едни ученици от Шумен и Видин да ми дойдат на сезонна работа малко. Синчето ме пита за мацките гимназистки, кои са, какви са и по цял ден седи във фейсбука и ги проверява. Бащичко.

С готвача Тити Соса трябва да реформираме менюто заради гафа с доставчиците. Най-важна ни е руската гостилница, гурме ресторантът и панорамният ресторант съм ги писал бегали. Няма хора, нямам и нерви да се занимавам. Немската бирария също не знам дали да отварям, засега няма много резервации от швабско.

Петък, 5 звезди

Ето това е петзвезден петък, братя и сестри. От 20 години съм в туристическия бизнес, започнал със сергия за картички, сега съм на върха на вълната. "Гранд голдън бийч оушън плаза ризорт & спа" e перлата на Българското Черноморие, бижуто но морето. Чудя се дали да не сложа и едно "ривиера", а. Как звучи - "Гранд голдън бийч оушън ривиера плаза ризорт & спа"?  Ми, добре звучи как да звучи. Ако и с ривиера в името не ми турят петте звезди, вече не знам. Ше се караме.

Та, добрата новина е, че Бачи Мичи от министерството е уредил схемата с оная от комисията по категоризация и даже тоя път иска само пет нощувки през август в един от апартаментите. И то не за него, а за някакво маце и приятелката ѝ. Винаги си е имал нещо странично Мичеца. Това лято иначе щял да ходи в Монако с домашните. Замогнал се е мръсникът, така е на държавната службичка, а ние тука теглим. Утре съм на протест срещу санкциите срещу Русия заедно с други собственици. Тъй се прави.

Буден граждански дух трябва и дела, а не думи.

Събота, 4 звезди

Проблемите в ресторанта са разрешени. Тити Соса е виртуоз. Прошуто няма, но ще го заменим с обикновена шунка. Тити казва, че така ще ги направи нещата, та никой да не направи разлика. Абе, тия ол инклузив пияници и без това са толкова парализирани от пиене, че точно за прошутото едва ли ще се хванат. С френските сирена е същото. Българското саламурено сирене е най-доброто. Никакви камембери и кози измишльотини. Ще се върнем към основаната на доброто хранене.

За пиячката в нощния клуб съм говорил с оня цигански тарикат Муки Котвата от мешерето да шитне няколко каси свръхкачествени ментета. Ше оправим работата. Стекът и сушито ги зачеркваме от менюто, но тях и без това никой не ги консумираше, дори и като имаше един път през август по-миналата година.

Проблеми имам с вентилацията и канализацията, 12 от стаите са абсолютно необитаеми, прахта в коридорите е повече, отколкото компанията на синчето може да изшмърка за една събота вечер, парната баня не работи, финландската сауна се е прецакала нещо, единият асансьор има нужда от ремонт, а интернетът вече засича дори и в лобито. Абе не е като да няма проблеми. Тия сезонни сладури, дето ще ми дойдат от училищата, бая зор ше видят.

Протестът мина добре, дойдоха камери много, питаха ни разни работи, дадохме ценни съвети. Поговорих и с кмета за онова разширяване към плажа, дето го точа от две години. Много жега имало сега по тая тема и внимание в медиите, но щял да се постарае. Толкова аваната е видял от мене мръсникът кметски. Не ме интересува жегата. Еколози, меколози, защитени територии... Абе, ние бизнес ли правим, или к'во.

Интересува ме истинската жега - 30 градуса и щракащи с пръсти туристи, които си оставят спестяванията в  "Гранд голдън бийч оушън ривиера плаза ризорт & спа". Това ме интересува.

Братушката Анатолий ще оправи нещата. Стабилен, солиден мъж и горд руснак, а не като нас. Чакам грандиозната петзвездна резервация.

Неделя, 1 звезда

Кошмар. Ужас. Библейски потоп. Господ ми обърна гръб. Анатолий ме прецака като мръсен рубладжийски мужик. Червена гадина. Бляд. Знам аз, че с комунисти не трябва да имаш взимане даване. С олигарси се движел, връзки имал... Грънци-трънци. Никаква конференция няма да има. Арестували там някакви от журналистите в руско и цялата схема пропада. Нещастници. Затова ли им протестирах.

И още. Синът е блъснал пиян новата Седмѝца в лобито на хотела през две преки от мене, дето с поставени лица го държи кметът и сега нямам никакъв шанс за онуй разширяване към плажа. Ще ме погне простака, знам си.

И още. Тити Соса се отрови с някаква нова манджа, дето е пробвал да направи. Продуктите били с изтекъл срок на годност.

И още. Дъщеря ми по-добре да си стои в Швейцария и да не ми се мярка пред очите. В интернет някой е пуснал порно видео с нея и сега всички ще ми се смеят. Потънах в земята от срам. С какво съм заслужил всичко това.

Само исках още една звезда в короната на в  "Гранд голдън бийч оушън ривиера плаза ризорт & спа". Толкова ли е много?

В категории: Животът


5
Коментара по темата
5.
A
27.04.2015 10:34:38
0
4
super e
4.
смях
27.04.2015 09:56:52
0
6
Това са то българските хотелиери и новобогаташчета
3.
Мария
26.04.2015 20:30:27
1
6
Забавно четиво!
2.
Лесни пари
26.04.2015 18:09:13
8
0
Регистрирай се и печели в първия български сайт за гледане на реклами
http://bux.bg/?ref=1567
1.
ФлЕеЕгмАн
26.04.2015 16:23:32
10
15
Това са пълни глупости които сте писали за умствено изостанали дебили умствени инвалиди ...из мемоарите на един изтръпнал паткан от
Флегман.бг
Верни на на себе си както винаги !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти
Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115%
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори