×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев възражда легендарния фестивал „Странджа пее“


Кметът на Малко Търново Илиян Янчев възражда легендарния фестивал „Странджа пее“
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев обикаля читалище по читалище, за да кани фолклорни състави от Странджа и Тракия
25 Април 2015, Събота, 03:48 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Граматиково ще бъде домакин на фолклорния събор, очакват над 200 състава
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев е стартирал амбициозната задача да възроди най-стария фолклорен събор в държавата - „Странджа пее“.

От месеци в Общината тече трескава подготовка по организирането на мащабното събитие. За домакин на надпяванията е определено едно от най-красивите села в Странджа – Граматиково, където от 19 до 21 юни ще се стекат над 200 фолклорни състава.

Втора седмица делегация на Община Малко Търново, водена от кмета Илиян Янчев, обикаля читалище по читалище в цялата Странджа и Тракия, за да кани лично съставите, съхранили традиционния български дух и култура. Партньори на събието са Министерство на културата, парк „Странджа“, БНР, БНТ и Етнографския музей на БАН.

Участниците в Националния събор за народно творчество ще се надпреварват в няколко възрастови групи и категории. Най малката група е на децата - до 7 години, а "най-възрастните" са над 25. Лауреатът ще бъде отличен с традиционната статуетка, символ на „Странджа“, както и парична награда.

В журито попада продуцентът Ваня Монева, диригентът Димитър Христов, деканът на Факултета по Български фолклор проф.Светла Станилова, главният диригент на Академичния оркестър Д-р Владимир Владимиров, доц.Наталия Рашкова, доц.Венета Райчева, Ангел Добрев от Съюза на композиторите и други.

„Основният акцент са конкурсните изяви за певци, свирачи, обичаи и групи за съвременна интерпретация на фолклорни песни. Ще има разнообразни концерти, занаяти и ще дадем възможност на местни производители да покажат натурални продукти от Странджа. В рамките на събора ще има и научна конференция“, разясни пред Флагман.бг един от моторите на инициативата Лазар Налбантов.


В категории: Малко Търново


12
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
12
Коментара по темата
12.
ибрахим юзбаши
10.05.2015 08:56:25
0
2
Това се отнася за ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ, некой да не си помисли ,че е за него .'-Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха САМО ТРИ заптиета?
- Не знам, ага.
-АЗ така заповядах!!! Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима! И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.''
11.
къде сте бе
09.05.2015 08:38:53
0
2
Съпруг разбрал че жена му се заиграва
с любовник от друг град и започнал
да я държи по откъсо.
Жената се обадила на любовника си и му
обяснила, че мъжът и е разбрал и
няма как да се срещат, а той и казал че ще
направи нещо по въпроса.
Пристига телеграма до съпругата
(изпратена от любовника)
:Леля ти почина. Утре е погребението.
Трябва да дойдеш.:
-Скъпи трябва да отида,
тя ми беше много близка.
Мъжът се позамислил и отсякъл.
- Добре обаче отиваш с мама.
Младата булка отново се обадила
и обяснила за ситуацията.
... Мъжът качил майка си и съпругата си
на колата, закарал ги на автогарата,
изчакал автобуса да тръгне и се прибрал.
Пристига автобусът в съседния град,
а там ги чакат две коли.
Свекървата е поканена да се качи в едната,
а снахата в другата кола.
Три дни нито се виждат, нито се чуват.
На четвъртия ден се срещат на автогарата,
в автобуса за дома.
Сядат една до друга и снахата гузно пита:
- Мамо, какво ще обясняваме?
Свекървата отговорила:
- Ти дъще, каквото искаш обяснявай.
Аз на деветте и четиридесетте дни пак съм тук.
10.
kryskov
09.05.2015 08:21:34
0
1
Вода - сигурно има, ама как са с ракията?! . Мъни, мъни, мъни.............
9.
Василчу Бухахааа
27.04.2015 22:29:45
0
5
Аз считам, че идеята е бижу. Що го плюете човека бе,такъв си го избрахте веднъж.Кой ,нима ще изберете някое по-малко зло,има и чувство за хумор,умее да играе пред журналистите,,има уникален английски.???Вие представяте ли си да дойде,някой млад,наежен с образование,дисциплиниран човек(без значение пола,жената и тя е човек) и да почне да ви юрка,да ви накара да плащате данъци върху реалните доходи,да ви глобява за боклука пред вас,за хвърления фас,да ви спре контрабандните цигарки,да ви съди за всяка една обида.Мале не ми се мисли,как ще ревете,предполагам,че тогава дори и цигани,няма да останат тук-де късмет.Ей тъкъв челяк ни трябва.Господ здраве да му дава и да управлава общината дълги години, все така мъдро !!!
8.
Малкия Гявол!
27.04.2015 22:10:09
0
2
Да спи зло под камък, че такива герои се раждaт веднъж на сто години! За тъй аз веднъж гласувах само.Пък Магнолий фон Анцуг Самсунгготски обича да казва: „Много обичам да ям…” Ахтунг анцуг!
7.
до тракиец
26.04.2015 09:28:37
0
6
Щом Янчев нищо не може да направи за икономиката на Малко Търново, да си събира измикярите и пияндурките и да се изнася от общината. С такова пораженческо мислене "че нищо не може да се направи" как мислите, че стане нещо положително в Странджа?
На неграмотен управник, всички са му виновни. Да идват кадърни хора - това е решението!
6.
свети Кюфтакии винопойски
26.04.2015 08:27:02
1
4
Така че въпроса е следния-ще има ли кифтаци и бира служебно.И пекано вакло аганце.
Въпросът е принципен - всеки труд се заплаща. Командировъчните не са заплащане на труда, а режийни разноски -да си купиш сандвич и да изпиеш едно кафе. Нормалната практика е да се подпише договор, който регламентира задълженията на работидател/изпълнител и урежда финансовата страна на услугата - иначе битият - бит, а е...ния - е..н! Честито на авантаджиите.. хихихихх..!
5.
ВанкУ
25.04.2015 17:10:43
1
9
Да, вземем да предложим на Бойко Борисов да му измисли една специална длъжност на Илиян - Кмет по софрите и надпяванията.
Та най-накрая да разбере, че не става за управление. Нека Янчев си се занимава с тънката част, а да остави общината на хора които знаят и могат да работят.
4.
егати
25.04.2015 14:16:33
1
9
фестивала щом педала-песнопойка му е мотор
3.
ГЛИГАН
25.04.2015 13:09:23
2
11
Янчев,станал си 120кила шопар вземи се стегни малко,стига с това пиене,пеене/блеене/и банкети.След 10год.в този район ще има само ЦИГАНИ и ЧЕВЕКОЯДЦИ.
2.
?
25.04.2015 12:36:05
3
9
Е, нали Янчев обещаваше, че Странджа ще цъфне и ще върже под негово управление? Как така сега района загива и той няма никаква вина, разбираш ли!?
Казвайте го в прав текст бе хора. Виновен за обезлюдяването, липсата на работа и развитие в Малко Търново - ВИНОВЕН Е човека с най-голяма власт в арйона ИЛИЯН ЯНЧЕВ! А не филанкишията.....
1.
тракиец
25.04.2015 08:18:03
1
16
Каквото и да прави Янчев ----Странджанският регион загива.Без икономика няма нищо-нито традиций,нито чест.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори