×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стартът на делото “Гранити” – тест за независимостта на съда


Стартът на делото “Гранити” – тест за независимостта на съда
Адвокат Бранимир Балачев(на снимката) е депозирал молба в Бургаския окръжен съд за отлагане на делото "Гранити". Бил ангажиран
24 Април 2015, Петък, 13:48 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Защитата иска отлагане, била много натоварена, но има резервни защитници. Топката е в полето на съдебния състав
Повторното разглеждане на делото за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов по всичко изглежда, че ще започне с фалстарт. Процесът трябва да стартира в понеделник, а в графика на Бургаския окръжен съд (БОС) са предвидени три дни. 

Днес обаче в деловодството на БОС са постъпили молби за отлагане на заседанието. Защитниците на Галин Костов, Стоян Колев, Стоян Петров и Нено Стоянов са депозирали искане за насрочване на други дати. По възможност през май или юни.

Да, вярно е. За себе си ще потвърдя, за останалите колеги – не знам. Преди 20-ина дни ни определиха дата, а добре знаят, че нашите графици са заети за месеци напред. Имаме основателно искане за отлагане на заседанието”, каза пред Флагман.бг Иван Томов, защитник на Стоян Колев.

От пресцентъра на Съдебната палата уточниха, че процесът все пак ще започне в понеделник в 9:30 часа, но дали ще се даде старт на съдебното следствие, ще определи съдия Петя Петрова. Тя е докладчик по делото, а в състава попада още Яни Гайдурлиев и трима съдебни заседатели. И тъй като казусът е с изключителна правна сложност отново има назначени резервни защитници, чиято основна роля е да предотвратят подобни юридически трикове, имащи едничка цел – да качат делото на трупчета. Дали обаче те ще бъдат допуснати до съдебното заседание, зависи изцяло от волята на докладчика Петя Петрова.

„Това ще е своеобразен тест затова дали съдия Петрова иска процесът да приключи в разумни срокове или ще остави делото да се влачи с години. Съдия Захарин Захариев тръгна много остро срещу защитата през 2012 година, което му осигури сериозни врагове. Питайте го колко сигнала внесоха срещу него във Висшия съдебен съвет”, коментира пред Флагман.бг източник от магистратурата, пожелал анонимност. Той бе категоричен, че съдия Петрова може да допусне в заседанието резервните защитници. Стори ли го – до часове в Бургас ще дойде цялата тежка артилерия от мастити столични и варненски адвокати, които представляват обвиняемите.

Получих призовка и съм назначен като резервен защитник, но дали ще ме конституират като пълномощник на Стоян Колев, ще реши съдия Петя Петрова. Аз и останалите колеги сме в готовност”, категоричен бе адв. Николай Рачев, резервен защитник на Стоян Колев.

Прокурор Ангел Георгиев иска да се отведе от процеса. Проблемът е, че никой друг не познава толкова добре делото, колкото него
Според неофициална информация основният обвинител по делото Ангел Георгиев иска да се отведе от процеса.

Новината съобщи източник на Флагман.бг видял с очите си молбата на прокурор Георгиев. Самият Георгиев обаче не се ангажира с мнение.

"В понеделник, когато започва делото, ще видите", каза многозначително той. Прокурор Ангел Георгиев бе превърнат в мишена от адвокатите на защитата при предишното гледане на делото. В този период му бе направена постановка, след която бе арестуван, а впоследствие загуби и административната си длъжност - зам.-окръжен прокурор на Бургас.

Проблемът е, че ако Ангел Георгиев се отведе никой от колегите му не познава толкова добре делото. А то е изключително обемно - над 60 тома.

Припомняме, че собственикът на фирма „Гранити” Стоян Стоянов бе отвлечен и убит на 6 март 2008 година. Случаят бе разплетен през 2009 година, когато изгря звездата на бъдещия зам.-директор на ГДБОП Валентин Цоновски. Той смяташе, че е заковал и физическите убийци и поръчителите.

С обвинителен акт се сдобиха Станислав Михайлов, който впоследствие изчезна, Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров. Но вместо бързо дело и присъди следваха отвод след отвод на различни съдебни състави, а за капак на няколко пъти обвинителният акт бе връщан на прокуратурата.

Така процесът тръгна в Бургаския окръжен съд (БОС) едва през 2012 година, за да приключи през 2014 година със шокиращи присъди – по 18 години за сочените за физически извършители Стоян Колев и Стоян Петров и оправдателни присъди за всички останали. Очаквано решението на съдия Захарин Захариев, което се оказа процесуално минирано, бе върнато от Апелативния съд за ново разглеждане в БОС.

В категории: Темида


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
6
Коментара по темата
6.
hahaha
25.04.2015 11:05:26
1
4
Захарин Захариев, Ангел Георгиев, Ангел Ангелов и Емил Христов откраднаха наследството на убития и прикриха убииците, говорят за независим съд.
5.
Георги Бакалов
24.04.2015 22:27:31
1
4
"ТЕСТ ЗА
НЕЗАВИСИМОСТТА НА СЪДА"?!
Господи, какво клише!!!
КАКЪВ ТЕСТ, като има хиляди вратички да заобиколиш и Закона и тези, които както си искат си правят гимнастики с него?!?!
КОЙ ще тества
независимостта на на съда, като няма един независим магистрат?!
ПРИВЕТСТВАМ УЛИЧНОТО ПРАВОСЪДИЕ, когато мутрите се самоизтребват!!!
Това е неподправеното българско правосъдие - иначе всичко останало са празни приказки!
4.
Vroom
24.04.2015 17:48:56
3
9
Hahahah zalovenit s podkup Angel Georgiev oshte li "raboti".????
Mnogo korumpiran tozi burgaski sad i prokuratura.
3.
fef
24.04.2015 17:16:40
2
11
ГАДНИ КОРУМПИРАНИ СЪЩЕСТВА СЪД И ПРОКУРАТУРА АЛКОХОЛИЦИ
2.
Захарин
24.04.2015 15:27:24
5
5
Не беше минирано делото.Гледах го трезвен и затова го осрах.И не съм тръгвал остро щот съм много тъп.
1.
Лесни пари
24.04.2015 15:18:31
4
0
Регистрирай се и печели в първия български сайт за гледане на реклами
http://bux.bg/?ref=1567
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори