×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Битката за Несебър загрубя! Изп.директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров дава зам.-кмета Виктор Борисов на прокурор


19 Април 2015, Неделя, 13:16 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Борисов вкарва искане за изменение на ПУП, за да допусне бъдещо строителство върху дюните, смятат от дружеството
Изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД и почти сигурен кандидат-кмет на ГЕРБ за Община Несебър Златко Димитров ще сигнализира прокуратурата заради опит за заграбване на държавна земя, съобщават от пресцентъра на дружеството.

Скандалът избухва месеци преди изборите, а в него са замесени местен бизнесмен, настоящото общинско ръководство на Несебър и персонално зам.-кметът по строителството Виктор Борисов.

Точно Борисов е длъжностното лице, което е входирало докладна записка. От нея прозират съмнения за обслужване на частни интереси, категорични са от "Слънчев бряг" АД.

На утрешната сесия на ОбС-Несебър ще се разглежда предложението му за изменение и изработване на ПУП-ПРЗ, който включва 14 дка терени. Те обаче са собственост на "Слънчев бряг" АД и никой освен държавата няма право да се разпорежда с тях.

Собствеността е уредена с Акт за държавна собственост 2600/1995 г. Земята е включена от този момент до днес в капитала на държавната фирма. Една част от терените са реално пясъчни дюни и върху тях са разположени плажни съоражения.

Върху единия терен има Водна пързалка “Ролба” на самия пясък на Южния плаж. Съоръжението е приватизирано чрез Агенцията по приватизация преди няколко години от еднолична фирма, но приватизационният договор включва единствено 49 м2,  на които е разположена пързалката, но не и теренът, който е 1249 м2 и е в собствеността на държавното дружество.

Предложението за промяна на ПУП-а около централния вход на Южния плаж е с цел бъдещо строителство, което неизбежно ще засегне и пясъчни дюни, твърдят от "Слънчев бряг" АД.

Дружеството е възразило писмено с официално писмо до Община Несебър срещу подобно изменение на ПУП-а. Заявява се, че тези действия, отнасящи се до терени чужда собственост, представляват по същността си криминална дейност.

Дружеството не знае и не е е било информирано по чие искане и на какво основание се иска застрояването на терените около входа на плажа. Поради липсата на отговор от страна на общината за причините и намеренията на утрешната сесия, от “Слънчев бряг” ще поискат административна намеса на прокуратурата, за да се спре с евентуални самоуправни действия на въпросните терени.


В категории: Несебър


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Toshifumi
02.03.2016 14:25:14
0
0
This was so helpful and easy! Do you have any <a href="http://vvmdrtllx.com">areiclts</a> on rehab?
15.
Andjjargirlls
19.02.2016 13:07:46
0
0
Your post is a timely cobtrinution to the debate
14.
Матриот
21.04.2015 12:52:41
2
5
Плюем Златко Димитров именно поради предразсъдъци- тоест разсъдили сме преди да си оформим мнението. Златко е мишка и това го знаят всички, които имат директни впечатления. С мишкуване се задържа толкова години на високия пост и който си мисли, че точно това ще човекът, който ще прокара новите идеи в общината, е или неинформиран, или пристрастен или просто идиот. С уважение...
13.
По-добре, тайна
20.04.2015 13:57:07
3
7
Здравейте на всички! Мога ли с уважение да попитам защо някои от Вас "плюят" Златко Димитров? Само аз ли прочитам, че именно той ще сигнализира прокуратурата заради опит за заграбване на държавна земя? Наистина се опитвам да разбера дали аз не прочитам и разбирам правилно статията или "плюенето" Ви е породено от предразсъдъци?
12.
до РАКОВСКИ № 1
19.04.2015 23:52:07
1
7
Абе пич,за какво НАТО говориш,и Путин да пратиш с отряда АЛФА оправия няма,всичко е заешка топордия,Вчера Златко и Виктор пиеха кафе заедно в Бургас в МОЛ Галерия с жените си.По хубаво да се обадим на албанската мафия,дано тя ги оправи,ако не са купили и нея!
11.
до РАКОВСКИ № 1
19.04.2015 23:51:24
2
7
Абе пич,за какво НАТО говориш,и Путин да пратиш с отряда АЛФА оправия няма,всичко е заешка топордия,Вчера Златко и Виктор пиеха кафе заедно в Бургас в МОЛ Галерия с жените си.По хубаво да се обадим на албанската мафия,дано тя ги оправи,ако не са купили и нея!
10.
Анонимен
19.04.2015 23:05:47
0
10
Не се крием като мишки просто държавата я няма до сега пици никплаевци и сие трябваше да са в затвора но с нашите пари лесно се дават рушвети
9.
Коев
19.04.2015 22:20:53
12
6
Много плюете когато сте анономни.А иначе се свивате като мишки
8.
Гражданка
19.04.2015 22:02:21
1
12
Много интересно тези дървета бяха отрязани преди месец и повече а сега излиза истината този кмет с таз пица и благо не спряха да крадът от нашия град не виждат ли че заприличахме на сергия как ще идват туристи все по гладни ще ставаме с това управление
7.
Malkata pizza
19.04.2015 21:20:11
0
8
Kate komentar nomer 6 ne be6e necenzuren prostotii picata iska6e da kaje kolko e gladen
6.
*********
19.04.2015 21:10:44
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Аз
19.04.2015 21:08:24
0
18
Пицата и Димитров и Благо нямат наяждане.
4.
патриот
19.04.2015 20:36:16
0
17
Ей тия депесари не се спряха! С еничари като Пицата и Димитров ще забият турското знаме на входа на плажа ни!
3.
хм
19.04.2015 20:29:22
0
12
За съжаление в затвора ще лежи рано или късно само Вики, който иначе е свестен просто натискът върху него е огромен. Защо не се махне от тази община не знам. Пицата ако спечели печели само той и малката му свита, ако загуби губи Виктор!
2.
хитрата сврака
19.04.2015 19:45:41
1
15
Хитрата сврака,Никчо пак е пробутал бушона напред,а после ще му подхвърли огризки.Ех,докога бе Ленче с тез номера!!
1.
Rakovski
19.04.2015 16:57:35
3
8
Da pratim NATO da vi zastrelia, izrodi, zashto kradete Bulgaria ve izrodi!!!
Bravo Flagman! BRavo za reportaga!!!
Shte vi ubia ve izrodi! Shte se vdignem da vi svalim!!!! Zashto kradete ot Bulgaria!!! Zashto ne ste chestni!!!
Ima li zatvor za tezi izrodi! Pratete NATO da gi smachka tezi izrodi!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори