×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ромски лидер иска да забрани интернет за младите циганки, лесно се лъжели и губили девствеността си


Ромски лидер иска да забрани интернет за младите циганки, лесно се лъжели и губили девствеността си
Митко Доков(вдясно) е уважаван член на ромското Мешере. Категоричен е, че на младите циганки трябва да бъде забранен интернета, за да не завързват любов в мрежата
22 Март 2015, Неделя, 20:57 ч.
Автор: Флагман.бг

Това е най-ценният им капитал, а контактите във фейсбук ги правили жертви на хитроумници, мотивира се Доков
На камък удари иновативната идея на ромския лидер Митко Доков да бъдат ограничавани младите цигани в достъпа им до социалните мрежи. Самият той сподели пред вестник „Бургас днес и утре”, че е стигнал в битката си с интернет до кривата круша: „Явно някой има интерес или пък печели от това, че не се застъпват висшестоящите за инициативата”, смята той. Доков останал само с това, че писал на дълго и на широко обяснения кое как може да се случи.

"Ето миналата седмица пак имахме една 16-годишна, която избяга от родителите си. След два –три дни търсене са оказа, че е с мъж по-голям от нея с 10-12 години. Заобичали се през интернет. За сега уж може да има сватба и да се покаже чаршаф, ама още не е сигурно”, разказа най-прясната случка Доков в подкрепа на това, че сред ромската общност е наложително да има ограничения на достъпа до социалните мрежи.

Преди време, когато той стартира идеята си за ограничаване на интернет за бургаските цигани, основният му мотив бе да се запази девствеността на младите ромки, които и без това се женели рано. А основният им капитал била девствеността. Контактите в социалните мрежи много лесно правели от младите девственици жертва на хитроумници, решили да се възползват от тях. Единици били случаите, в които се стигало до хепи енд и се пиела блага ракия. В повечето случаи просто тарикати се възползвали от тях, имало и варианти, в които ги подлъгвали за проституция и други лоши неща.

В момента освен търсенето на младата Жулиета, в което Доков помагал на събратята си, имало и друго напрежение в махалата на Бургас. Заради кражба от събрат, момчурляци отнесли пердах, като наказание. Оказало се обаче, че боят поели невинни хлапета, докато виновниците се подхилвали тайничко.

„Този случай внесе напрежение в махалата. За това сме решили хората, които имаме авторитет сред ромите, да направим своеобразен клуб, в който да се работи с родители и деца по всички сериозни теми. Като има някакъв конкретен случай на кражба или пък нарушаване на спокойствието да се викат хората - да се говори с тях. Да се решават конфликтни ситуации”, разказа Доков.

Клуб или другарски съд – все едно как ще се нарече подобна инициатива, стига тя да стане реалност би била доказателство, че поне част от циганите са проумели, че освен права имат и задължения.

В категории: Животът


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
даам
23.03.2015 18:19:58
1
2
гледай ги. вместо да работят по къси гащи седят и му пляскат.

така е. На ГЕРБ са нужни гласовете им. Затова им опрощават сметките за ток и вода, а дерат българите за по-лесно
8.
до Доков
23.03.2015 12:59:58
2
1
МАНГАЛИТЕ ПЪРВО СА НЕГРАМОТНИ КЪВ ИНТЕРНЕТ И ВТОРО ЗНАЧИ ТЕ САМИ СЕ ПРЕДЛАГАТ ЗА ПАРИ ЧРЕЗ ДРУГИ ЛИЦА
7.
ГРАМОТЕН
23.03.2015 12:07:33
1
1
циганска му работа..., те вместо да ги ограмотяват да ползват интернет, да четат, /но как са стане това като немогат/, да си разширяват кръгозора , да сравняват, да отсяват хубаво и лошо, те тръгнали още повече да ги ограничават, въпреки че те са си природно ограничени..... и в крайна смета единственото което могат е да правят и раждат деца......
6.
Kондьо
23.03.2015 00:07:02
0
3
ДОКО,ДОКО ........
5.
Na mlqkoto tatko mu
22.03.2015 22:08:57
0
9
Mlqko , maikati ostavi 2,30 za malak Merlin rozov ostavi na Rusnaka da pushi dokato cepite darvata , i da izdoite kravata a ne kato minaliqt pat vola
4.
Млякото и Руснака от Горно Езерово
22.03.2015 21:44:24
4
6
На нас с Роснака няма да ни спират интернета щото вече не сме девствени
3.
Тоъ
22.03.2015 21:41:31
1
13
Те и без интернет циганките са си дроб. Той търси под вола теле горкия. През 2000г. Нямахме фейс и какво? Пак се женеха на 14. Като комари се множат и днес пак е така. В болниците по коридорите само негри, в администрацията за помощи- пак.
2.
ВКИСНАТОТО МЛЯКО И СМОТАНИЯ РУСНАК
22.03.2015 21:37:34
2
9
Я се опитай да пишеш на български ,айрян без мляко,демек аква нуда безподобна.
1.
МЛЯКОТО И РОСНАКА САЗДАТЕЛИТЕ НА БОРГАСКАТА МАФИА
22.03.2015 21:25:16
7
9
mangal ti tap lisi ve ou? kav intetnet gi podlagva ,kaf feisbug ve mazen mangal.Vashte mangalki pochvat da sa ebat or 11 godishni a na 13 veche imat po 2 deca ve sach.Samo nqma dasa praish na otvoren ej mangal,zabraihte maj taq zima kat qdahte boi cialata mahala ,kat doidohme s dvete Q7ци и tri brigadi ,kak biagahte kato mishki i vikahte alax alax ,kav alax shivi dam majka vi mangalska shi eba.Nema karaj bokluk sega da palia Q7цата i da idvam i she va gazia nared ,maika vi i pomqri shi eba
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори