×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето едни наистина от най-идиотските забрани в света


Ето  едни наистина  от най-идиотските забрани в света
Във Виктория, Австралия, крушка може да бъде сменена само от лецинзиран електричар
19 Март 2015, Четвъртък, 21:53 ч.

В два града в света на жителите им било забранено да...умират


Вече сме публикували материали за странните и нелепи закони по света, някои от които съществуват и днес. Допълваме своеобразния гид с още 15 идиотски забрани по света и отново ви съветваме внимателно да се запознаете със законите на всяка страна, в която отивате, за да не се окаже, че трябва да си оставите слона на границата.

1. В Лайм Реджис, малко крайбрежно градче в Западен Дорсет, Англия, е забранено да удряте някого с мъртва змиорка. Интересно е, че забраната влиза в сила през 2006 г., когато на среща на местните власти се стига до извода, че това е неуважение към умрялата риба.

2. В Капри, остров, разположен в региона Кампания, Италия, е забранено носенето на джапанки и сандали, които издават "шляпащи" звуци.

3. В Тушин, Полша, образът на Мечо Пух е забранен на детските площадки. Според местните власти героят е полугол и със съмнителна сексуална ориентация, което го прави твърде неподходящ за децата.

4. Във Виктория, вторият най-гъсто населен район в Австралия, електрическа крушка може да бъде сменена само от лицензиран електричар.

5. За да се спре разпространението на свинския грип през 2009 г., кметът на малко градче във Франция забранява плюенето.

6. За кратко време в андалуския град Ланхарон, Испания, съществува закон, според който на жителите не им е позволено да умрат. Не и докато правителството не купи земя и не изгради ново гробище. Законът е приет с чувство за хумор от страна на гражданите.

7. Изненадващо, но законови забрани за смърт могат да се срещнат и в други страни. В бразилския град Биритиба-Мирим закон против смъртта се приема през 2005 г. Главната причина за това според кмета на града е, че хората там изобщо не се грижат за здравето си, което предразполага към по-висока смъртност и бързо запълване на гробищата. Кметска проницателност.

8. В Северна Корея странните закони са нещо нормално. Един от тях гласи, че на посетители на Пхенян е забранено да използват местната валута.

9. В Монца, Италия, е забранено отглеждането на златна рибка в купа, защото това изкривява представата й за реалността, от което животното страда.

10. В Ливърпул съществува един от най-абсурдните закони в света. Според него, на жените е забранено да ходят голи до кръста, освен ако не продават екзотични риби в магазин. Някои твърдят, че този закон е мит, други – не твърдят нищо.

11. В Мелбърн, Австралия, е забранено на мъжете да се обличат като жени. Според по-стар закон, отново в Мелбърн, е забранено мъже да се появяват на публично място в рокля без презрамки.

12. Ако имате път към Гренвил, Франция, не забравяйте да оставите слона си вкъщи или поне не го водете на плажа, защото от 2009 г. това е незаконно. Забраната е реакция срещу цирковете, чиито слонове оаквали целия плажен терен.

13. В Торино, Италия, е противозаконно да извеждаш кучето си по-малко от три пъти на ден.

14. На жените от някои мюсюлмански държави не е позволено да правят много неща – да шофират, да гласуват, да четат модни списания, но в Джеда, Саудитска Арабия, на жените е забранено дори да плуват в хотелските басейни, както и да използват СПА услуги.

15. В Англия трябва много да внимавате как се отнасяте към сьомгата. Според закона за отношението към нея, от 1986 г. "боравенето" със сьомга в подозрителни обстоятелства е подсъдимо. /div.bg

В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
БГ
20.03.2015 08:24:00
0
1
в нaщо БГ е зaбрaнено дa се съобръзявaш с зaконите и с хорaтa,позвилено е дa прaвиш квото си искaш.
2.
Георги
19.03.2015 22:11:22
0
2
Едно е да поправяш контакт, а съвсем друго да си смениш крушката, ако нямаш нищо против.
1.
!
19.03.2015 19:55:23
3
3
Кое ви е странно за закона в Австралия? В Швейцария е абсолютно забранено сам да си правиш ремонти на каквото и да е. Особено ако си наемател и да кажем ти е изгорял контакт и ти го оправиш....получаваш последно предупреждение за гонене. Обаждаш се на наемодателя, а той звъни на техник. По този начин на първо място няма беден човек в Швейцария - за всеки има работа, без значение какъв е, и на второ място - държавата забранява на хората да се правят на специалисти по всичко за да предпази тях и имуществото им.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори