×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Роднини на Коко Динев измамили бизнесдама от Несебър със златни имоти


Роднини на Коко Динев измамили бизнесдама от Несебър със златни имоти
Емилия и Коко Динев избрали за кръстник на детето си несебърския бизнесмен Салкъма
15 Март 2015, Неделя, 11:00 ч.

Несебърският бизнесмен Салкъма в основата на измамата
След като през 2013 година имиджмейкъра от Бургас Маргарита Драгнева алармира, че е измамена от несебърския бизнесмен Валентин Жеков-Салкъма, се оказва, че в лапите му са попаднали още жертви. За случая разказва вестник "Шоу" в последния си брой.


През 2013 година Драгнева заела на Салкъма, който е кръстник на детето на Коко Динев от Емилия му заела на няколко пъти крупни суми в евро, които заедно с обещаните от него лихви възлизали на близо 60 хил. евро. От тях Жеков, признал писмено в полицията единствено първия „транш” от 28 хил. евро. Но дори и тези пари не върнал. Най-потресаващият и циничен момент в историята бе наглостта на длъжника, който, освен че се е възползвал от вдовицата Маргарита, която сама отглежда сина си и се разболява тежко,

не се посвенил да й поиска пари за… удължаване на пениса си!

Оттогава насам никой не е виждал нито Салкъма, нито пениса му. От постановление на Окръжна прокуратура -Бургас, издадено през януари тази година, става ясно, че досъдебно производство срещу Стойка Димитрова Иванова, род. 1946 г., майка на Салкъма, е било прекратено по усмотрение на прокурора, въпреки че е установило документна измама в особено големи размери и „представлява особено тежък случай”?!? Наблюдаващият прокурор по делото се мотивира по следния начин - обвинението не било доказало личната вина в изготвянето на фалшификатите, въпреки че именно с тях Иванова е придобивала имоти и извършвала сделки. /?/ Прокурорското постановление се позовава на чл. 212, ал.5, вр. ал.1, вр. чл.26, ал. 1 от НК, а именно – „когато прокурорът намери, че обвинението не е доказано”.

Един вестник няма функциите на правораздавателен орган, но има право да излага факти. А те са следните:

Жалбоподатели по горното дело са жена от Несебър на име Касандра Ташева и доц. д-р Пенчо Гешев – ректор на НСА „Васил Левски”. Те претендират, че Стойка Иванова е получила без правно основание недвижимо имущество, с намерение противозаконно да го присвои, в условията на продължавано престъпление и чрез използването на неистински и преправени документи. Става дума за имоти в местността „Кокалу”, „Адата”, „Блатото”, „Акротирия” и „Пясъците” в землището на Община Несебър.

В хода на разследването са разгледани множество документи. Някои от служителите, които са ги издали, се оказват покойници и не могат да свидетелстват. От своя страна Стойка Иванова представя документи, че е придобила въпросните имоти по наследство от… руски гражданин, роден през 1881 г., живял в с. Кошарица. Иванова станала наследник на Димитър Андреев Иванов, водещ се още като Димитър Григориевич Андреев, след като той я бил осиновил. Иванова представила документ, че е единствена „дъщеря” на въпросния Димитър, а осиновяването станало през 1948-1949 г. То било публикувано в ДВ, бр. 32 от 1948 г.

Удостоверението за наследници на руснака е издадено през 1998 г. от длъжностно лице от Община Несебър, което е починало. С вещина Стойка Иванова се справя в гората от документи и използва удостоверението за наследник по всички възможни поводи, включително и по въззивно дело за възстановяване на собственост.

Всичко това не бие на очи, докато човек не обърне внимание, че в същата 1949-а, в която 3-годишната по онова време Стойка е била осиновена от Димитър А. И., наричан още Д.Г.А., е била осиновена и от съпрузи от Ямбол – с частно гражданско дело №794/1949 г. е допуснато осиновяването й от Велико Димитров Конделов и Янка Великова Димитрова. Самата Стойка Иванова се води родом от Мамарчево, Елховско. Повече от ясно е, че става дума за

машинации

които недвусмислено говорят за едно и също нещо – игра с документи. Според прокурорското постановление обаче, не били събрани безспорни и категорични доказателства, че инкриминираните фалшиви документи „са съставени от Иванова лично, или от някое друго лице, на което същата да е възложила изготвянето им, или е знаела или предполагала, че тези документи са неистински”... Обикновено логичният въпрос, пораждащ горният цитат, е: Кой е имал интерес от фалшивите документи? Отговорът е един - Стойка Иванова, но именно този субективен интерес не се приема за вина на Иванова от страна на прокурора?!?... От обективна страна пък, съгласно постановлението, той прави следния извод – че Иванова не била придобила недвижимите имоти въз основа на инкриминираните документи, а въз основа на легитимни съдебни актове. Може да се направи само изводът, че Стойка вече разполага с постановление, което ще обори в съда всеки, който я нарече измамница. В ръцете й е още един, напълно легитимен документ, съгласно който тя е невинна...

За Стойка Иванова за пръв път научихме покрай историята с Маргарита Драгнева. Битката на жената да си получи парите от сина на Иванова – Вальо Салкъма, минала през доста други перипетии. В тях изникна името на продуцента на филма „Пантуди” Димитър Томов, който се явява нещо като авер на Салкъма и медиатор на отношенията между него и Драгнева. Именно Томов дал на Драгнева с дарителски договор картини, като частично обезпечение на дълга на Жеков към нея, но те се оказали с ниска художествена стойност. Дали заради тези или други услуги на Томов, но мама Стойка го дарила с имот от „торбата с имоти”.

Въпросът е как Иванова е уреждала документите на толкова много имоти?

Стари общински служители познават отпреди много години напористата дама от село Кошарица като чест посетител в служба “Кадастър” – Бургас. Там тя била добре приета. Заниманието на Иванова било постоянно да купува, продава и препродава имоти.

Всъщност, името на Стойка се открива лесно и без човек да бръкне в регистъра. През 2010-а става известна чрез статия със заглавие „Разпродават „на килограм” 10 имота по морето”. От публикацията става ясно, че въпросните имоти „на килограм” са в Слънчев бряг, Несебър, Оризаре и Кошарица, и са били обявени на публична продан от ЧСИ д-р Росица Стоянова заради задлъжнялост на собственичката им Стойка Иванова към софийския бизнесмен Ерик Тепеликян със сумата от половин милион лева.

Според справка в системата ДАКСИ, Тепеликян има фирми за строителство, търговия с имоти, производство на кожи и бижута и компания за коли под наем, а Стойка Иванова се води земеделски производител. На търга се разиграват нейни ниви, лозя, овощни градини, УПИ-та и пр. Най-атрактивните имоти са парцел от 1600 кв. м в Слънчев бряг и 2 дка в местността „Акротирия” между НСА и т.нар. „хотели на /Милен/ Велчеви” /последният имот е предмет на претенциите на НСА в цитираната жалба до прокуратурата – б.а./. Целта на търга била да се обезпечи дългът към Тепеликян. Тепеликян, Касандра Ташева /другият жалбоподател – б.а./ и Ивайло Дуловски са собствениците на съседни „отхапани” от Стойка Иванова парцели в най-хубавата част на комплекса Слънчев бряг. Ташева разбира това, когато случайно се явява несъответствие между данните за имота й в Община Несебър и служба “Кадастър” - Бургас. През септември 2007-а Стойка Иванова първо подарява трите парцела на сина си Валентин Жеков, а той от своя страна ги продава. Тези на Касандра Ташева и Ивайло Дуковски - на хасковската фирма „Лорд” ЕООД, а парцела на Тепеликян - на фирма „Зора Палма”.

От справката по лице, която изискахме за Стойка Иванова Димитрова, се установи, че името й стои зад десетки прехвърляния на имоти по морето, в които

майка и син са неразривно свързани

В някои от сделките продавач са и двамата.

През фаталната за Маргарита Драгнева 2011-а/2012-а, когато се разболява и се надява Жеков да й върне поне част от парите, за да се лекува, Салкъма и майка му заличават частично договорна ипотека с кооперация „Ямболска популярна каса”. През 2012 г. пак двамата – майка и син, Жекови са продали друг парцел от 1 688.000 кв. м. През 2013-а продават парцел от 6 000.000 кв. м в с. Кошарица. В огромната справка на Стойка Иванова откриваме споменатите вече имена на Ерик Тепеликян и Касандра Ташева. Както и наложените възбрани, търгове и прочее. Като длъжници на Тепеликян са посочени Стойка Иванова и Валентин Жеков - заедно и поотделно. В други случаи длъжници се явяват и трети лица – фирмите, на които майка и син са продавали спорните по собственост имоти.

След всичко известно, буди недоумение, че Стойка Иванова и този път не си е намерила „майстора” в лицето на прокуратурата. Нещо повече - при безспорно установени фалшификати, които е използвала, за да придобива имоти, сега на база издадените съдебни актове за тях тя изглежда напълно законен собственик! И това ако не е парадокс!...

В категории: Несебър


12
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
пич
16.03.2015 13:47:40
0
2
Вальо е в Несебър, снощи го видях пребираше се по тъмно като мишка се криеше
11.
някоъ
16.03.2015 13:40:56
1
0
Салкъма е най-големия плейбой- в момента е в акция и пробва мацките наред, която му се върже.
10.
Кмета
15.03.2015 18:32:40
0
4
ФЛАГМАН кгоа ще обявите новата си шефка. Собственичката на копирен център ДЕЯ Слънев Бряг. Или ........
9.
ония
15.03.2015 14:15:02
0
5
Светлито,да не може да лапа хахахааа бих казал едно,доста голяма мръсница е раздава се,няма задръшки па е и нормално тъпия Салкъм я ебал макс 2-пъти в месеца
8.
стария град
15.03.2015 14:07:35
0
4
Тя не може да лапа,но в газъ и е добре....
7.
7
15.03.2015 13:38:05
0
3
кокооо курво смотана скрий се !
6.
Млякото и Руснака от Горно Езерово
15.03.2015 11:42:26
6
5
toq salkama go znam,imashe da ni dava pari na mene i na rosnaka i se krieshe kato mishka,i edna vecher otidohme s Q7цата и mu ebahme maikTa,plaka kato jena i bara bechura na rosnakA.Sega kato mu zvanim ne si diga gsma
5.
бозавия
15.03.2015 11:01:22
2
6
НАП да пребирад светлито за ханска шатра да лапа пишки на тираджийти и бакшишити да им връшта милионити скрити данаци...
4.
ach
15.03.2015 10:28:52
1
1
da dava pari za vodnata topka toq debelak nali stana precedatel na federaciata ili mu svurshiha debela svinq
3.
стария град
15.03.2015 10:07:01
1
9
...и жена му обича да и свършваш в гъзлето
2.
Кмета
15.03.2015 09:58:52
1
16
Кой , каза че никой не го е виждал Салкъма , той си е в Несебър. Продължава да си го дава тежко , добре облечен , без два лева в джоба. Пълен измамник. Само като му видиш мазната физиономия и уж дружелюбното поведение ,а бе измекяр.
1.
Ангел Котев
15.03.2015 09:49:00
3
9
След като има такива мошенници трябва веднага закона да им потърси сметка, ако има такъв разбира се.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори