×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скоро Димитър Николов сам ще обяви дали иска трети мандат като кмет


Скоро Димитър Николов сам ще обяви дали иска трети мандат като кмет
Според Иван Вълков, е нелогично да се върне обратно Ивелина Василева като кандидат за кмет на Бургас, тъй като е изключително важна като министър
04 Март 2015, Сряда, 17:39 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Със социологическо проучване ще видим кой как е работил в ОбС, ако не са чули в квартала за него – няма място отново в листата!


- Г-н Вълков, започна ли подготовка за местните избори? Ще Ви бъде трудно – много активисти от клубовете искат избираемо място в листата за общински съветници, всички смятат, че са работили през тези 4 години.

- Знаете, че ние имаме силни структури и те работят ежедневно. Но за номинации е рано да говорим. Това ще се случи, след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ даде старт на кампанията. Очакваме да бъдат утвърдени правилата и критериите, на които трябва да отговарят номинираните за общински съветници и кметове. Имаме опит и сме доказали, че знаем как да управляваме успешно – община Бургас е давана за пример в национален мащаб.

- Ще има ли промяна на имената на кандидатите за общински съветници? Срещу някои от настоящите представители на ГЕРБ има сериозни брожения вътре в партията. Все пак, ние не сме забравили, че влязоха и хора след 30-то място – напълно неподготвени.

- Това е нормален процес. Лично аз съм бил поддръжник на тезата, че е нужно да има нови лица, но и достатъчно приемственост. Хората трябва да се доказват. От клубовете и от сдруженията може да издигат, но кандидатите трябва да са с безспорен авторитет и да са се утвърдили в обществото със своята работа. Ще направим сериозни обсъждания и сондираме общественото мнение за нагласите за всеки един кандидат.

- В процентно съотношение как виждате вливането на нови хора в листата – 60 % стари към 40 % нови подходяща формула ли е, според Вас?

- Не гледаме на процеса като математическа формула. Пак казвам - подредбата на листата ще е известна, след като преминат събранията и стане ясна каква е подкрепата към хората. На избираемите места ще бъдат най-добрите.

- Имате много силни клубове в ж. к. “Меден рудник“, ж. к. “Лазур“ и ж. к. “Братя Миладинови“. Техните председатели към този момент не са общински съветници. Не се ли притеснявате, че ако ги избутате на заден план, ще ги демобилизирате?

- Винаги от всеки клуб имаме по един или двама кандидати за общински съветници, но както ви казах, за тях ще е важно да съберат подкрепа на общинското събрание, както и в обществото да има положително мнение за тях. Все пак ще гледаме нашите общински съветници да бъдат от  по-широк спектър с различни професии и да обхващат различни групи от обществото. Смятам, че по този начин ще имаме най-вярна и точна преценка за нагласите на бургазлии.

- Г-н Вълков, Вашата група в ОбС-Бургас действително е с хора от широк спектър, но доволен ли сте от работата им? Някои от тях не са се изказали дори и по един път.

- Като цяло съм доволен от работата на общинските съветници. Нормално е да има хора, които са по-пасивни и такива, които по-често да вземат думата в Общинския съвет и внасят повече докладни, но приемам този процес като нормален – има го навсякъде.

Иван Вълков е доволен от работата на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Бургас, но намекна, че ще има известни промени
- Няма ли да снемете доверието от такива пасивни Ваши кадри. Ако трябва да бъдем честни, има хора, които тотално се компрометираха, има и такива, които мълчат през целия мандат, за да не кажат някоя глупост от трибуната. Не удрят ли те по авторитета на ГЕРБ?

- Това, че някой се е изказвал малко, не означава, че се е компрометирал. Може да е бил полезен с работата си в комисиите и при подготовка на докладните. Но все пак подредбата на листата ще стане ясна след общинските събрания и допитванията, които ще направим. Избирателите са тези, които дават и снемат доверието в зависимост от това кой как се е държал и с какво е допринесъл за развитието на града. Нали разбирате, че като пуснем едно социологическо проучване в дадения квартал и ако кандидатът не е разпознаваем – няма да бъде издигнат отново, защото не си е свършил работа.

- Основният въпрос, който вълнува бургазлии, е дали Димитър Николов ще се кандидатира за нов мандат? Той упорито избягва отговора, за разлика от колегите си в другите общини, които вече дадоха ясен знак, че продължават.

- Това ще стане ясно съвсем скоро. Димитър Николов е важна фигура в национален мащаб. Трябва да гледаме на него не само като на човек, който е от Бургас, а като важен политик от национален ранг. Той е много ценен и с работата си в Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), където е инициатор на много промени.

- Намеквате, че Димитър Николов би могъл да заеме важен пост в държавата и това да го откаже от третия мандат?

- Той самият ще обяви, когато трябва, дали ще бъде кандидат-кмет на Бургас за трети мандат. Все пак това е решение, което човек трябва сам да вземе. Но каквото и да реши, ще има цялата подкрепа не само на структурата, но и на всички симпатизанти на ГЕРБ.

- Димитър Николов отсъства от честванията за 3 март – безпрецедентно за седемгодишното му управление. За сметка на него там бе министър Ивелина Василева. Да не би да я готвите за кандидат-кмет?

- Много хора могат бъдат издигнати за кандидат-кмет. Но в момента Бургас си има кмет и това е Димитър Николов, други кандидати не стоят на дневен ред. А що се касае до г-жа Василева, сега тя е министър на околната среда и водите и според мен трябва да търсим по-широко представителство на бургазлии в централната власт, като по този начин имаме наше черноморско лоби. Много е приятно да чуваме, че в последните години Бургас изпревари изключително много Варна и за него се говори с уважение и респект.

-Да разбирам от думите ви, че г-жа Василева няма да бъде кандидат-кмет на ГЕРБ, ако се наложи Димитър Николов да поеме висок държавен пост?

-.Г-жа Василева може да бъде кмет, тя е била зам.-кмет, зам.-министър. Познава добре естеството на работата, но все пак сега е министър на околната среда и водите. А и не забравяйте, че ГЕРБ разполага с много личности. Защо трябва да изтегляме действащ министър, за да е кандидат-кмет?!

-Съгласен ли сте с тезата, че когото и да издигнете от ГЕРБ, след Димитър Николов, той ще спечели заради неговия принос?

-Не мисля, че това е така. Всеки трябва да се докаже сам. Димитър Николов може да му помогне, но това не е достатъчно. В крайна сметка всеки кандидат трябва да има своя концепция, да защитава определени идеи, с които да покаже, че е достоен да заема тази длъжност.

В категории: Политика


23
Коментара по темата
23.
бургазлия от к/с Зорница
08.03.2015 12:09:11
0
2
Защо нищо не се преви за поддръжка и обновяване на комплекса ни от Герб и общинските кадри и съветниците?Комплексът ни е много изостанал в поддръжката на алеите, зелените площи, има само бараки и боклуци всякакви по пространствата, колите са връху зелените площи и т.н. Защо?На доживяване ли е к/са????Тогава да бягаме от тук!Да не говорим за новото строителство до бл. 6,3 и 4...Кал и неизвестност какво става...
22.
санчо панса
07.03.2015 10:48:10
0
1
Бързайте ама много бързайте,няма време,няма от къде да идва гювеча/ът/.България си отива ,няма я.Повече Българи вече живеят в Европа -запад отколкото в територията BG на State Department и МИДел. Събирайте багажа /dolars/ и на хаджилък /Маями,Лос Анджелис а другите в Чукотка -двенадцат месеца мороз а остольное лета. Good luk Всего доброго
21.
do18
05.03.2015 15:00:22
0
5
И кво ако използваме Интегрирания Транспорт.Това ни най малко не овинява кмета че е прибрал НЯКОЛКО МИЛИОНА ЕВРА КОМИСИОННА о полско-германската фирма
20.
баба Цецка БКП
05.03.2015 11:01:33
0
4
Тиквата обяви - "следващия Президент трябва да е жена" и Момата веднага реши, че става дума за нея.Сега до изборите ще върти гъза и ще чака да го огрее Тиквената любов
19.
Съветник
05.03.2015 09:01:17
5
4
Има наистина хора от състава на ГЕРБ в Общинския съвет, които не са били особено дейни. Но ако някой изобщо е проследил как минават заседанията, няма как да не забележи целия цирк на СКАТ и действителната работа на така нарежданите Гербаджии
18.
Бургазлия
05.03.2015 08:59:07
6
12
Доста хейт виждам и то от хора, които всеки ден сигурно използват я Интегрирания градски транспорт, я минавайки през Тройката. Ама пък щом не искате Бургас да върви напред, кво да направим. Селянията не може да се спре
17.
45
05.03.2015 08:29:13
7
10
Стига с този разбойнически ГЕРБ,кадрите им са най крадивите! !!!
16.
45
05.03.2015 08:29:13
5
8
Стига с този разбойнически ГЕРБ,кадрите им са най крадивите! !!!
15.
45
05.03.2015 08:29:13
5
7
Стига с този разбойнически ГЕРБ,кадрите им са най крадивите! !!!
14.
Ivan Vylkov ..... da ne sym !
05.03.2015 01:35:57
3
5
OTSEGA VI GARANTIRAM, ce BALDYZKA mi Krasimira Markovic, shte e na 1 mjasto v listata za syvetnici ..... a AZ shte sam KANDIDAT za KMET ................. na Sarafovo, ce imam da upravljavam Pyrvoto si ribarsko portce na SDRUJENI ribari.
13.
бургазлия
05.03.2015 01:20:39
8
14
Господин Вълков,по-слаби общински съветници от мандадат2011-2015 не сте имали.Повечето от тях,особено послушните Ви женички като Иванова, Гъбева и т. н. освен да раздават козунаци и яйца за Великден за нищо друго НЕ СТАВАТ.Смятам,че в Бургас могат да се намерят 50 успели и читави хора,които наистина да работят за града.Стига сте слагали в листите си посредствени и никому непознати ,но удобни за Вас екзимпляри.
12.
Социалист
05.03.2015 01:02:02
9
14
Иване оставете същите светници-големи идиоти са и никой няма да гласува за тях.А Момата да каже как открадна 45милиона от къмпинг Корал.
11.
GERBER-CE
04.03.2015 23:31:50
3
5
IVAN OT SAROFOVO-KMET,
MITKO ZIVEESHT V ZITAROVO-VETREN,MINISTAR PREDSEDATEL NA R.BG.BOIKO-PREZIDENT,S GLASUVAL PARLAMENT,ZA PREZIDENSKA DYRZAVA????GOLAMO SHOU SHA E,NALI BRE ORA,KEF SHA E
10.
GERBER-CE
04.03.2015 23:31:50
1
4
IVAN OT SAROFOVO-KMET,
MITKO ZIVEESHT V ZITAROVO-VETREN,MINISTAR PREDSEDATEL NA R.BG.BOIKO-PREZIDENT,S GLASUVAL PARLAMENT,ZA PREZIDENSKA DYRZAVA????GOLAMO SHOU SHA E,NALI BRE ORA,KEF SHA E
9.
Бургас - Варна
04.03.2015 22:53:31
10
14
Когато в Бургас се основе Икономически Университет, МЕИ и Медицински Университет тогава ще можем да кажем, че сме изпреварили Варна ! С няколко асфалтирани улички и алеи си оставаме благоустроено село с претенции.... Това е, което реално Митито можеше и все още може да направи ! Другото е от лукавия.... или от пропагандата.....
8.
SARAFOVO-DJIPSI KATUN
04.03.2015 22:13:24
2
4
BAT VANKO,MOLIM TE,AI STANI KMET NA BURSAZY,NII SME ZA TEB BRE.AKO NE,PONE SHEF NA PRISTANA<TYI DE,PONE DA IMAME NASH COLOVEK,OT DJINS,PIENETO OT NAS,MOLIM TE,OT SYRCE I BYAL DJEGER.
7.
BIVSH KOLEGA-SO MAT EP 3-BS
04.03.2015 21:37:49
3
5
SPOMENI.KOGATO CHECI(TATKO MU)GO NAZNACI V SO MAT,KAZVASHE NA VSICKI,CE SHTE GO NAPRAVI,SYS VSICKI SREDSTVA I VRYZKI-GOLYAM COVEK???SLED 99 g.VSICKI SI OTIDOHA,SAMO TOI I IRINA STANKOVA OSTANAHA???A,I NIKOLAI VYLKANOV???TOI IMA OSHTE OFIS V HOTEL BYLGARIA,VANKO STIGNA DALECEEEEEEEEE,A NA INCETO OSTANA SAMO LUBOVTA KYM BLIZNITE.DERZAI VYLKOV-BOG DA PROSTI YANI....CHICO TI BE PIC.
6.
ей,ей,ей...
04.03.2015 20:32:38
11
15
А бе тоя Иван Вълков,тоя-с манталитет на комсомолски секретар,абсолютно издухан отвсякъде,че и демагог...въобще на боклука
5.
СТАРОТО
04.03.2015 19:43:40
14
12
МНОГО ЯСНО ЧЕ НИКОЛОВ ЩЕ Е КМЕТ ПАК.
4.
Жечо Станков
04.03.2015 19:15:38
14
17
Само глупости дрънках като съветник, а те зам. Министър ме направиха.
3.
Метко Николов
04.03.2015 18:47:08
21
26
За два мандата НИТО ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ(дори от среден мащаб) НЕ ОТВОРИ ВРАТИ В БУРГАС. Митко подземната улица или Митко подземния паркинг ще остане в историята, като кмета озеленител.!
2.
хейт
04.03.2015 18:39:47
9
10
то и сега има туристи ( само пиянки и старчоци от eu & rus) и глобални предприятия ( индийски цигани и руски мошеници) , но най - гот е увеличилото се селско присъствие , един вид прираст на чобани си имаме тук
1.
European forever
04.03.2015 18:01:08
14
15
Ще провалите града ако не сложите за кмет някой който е живял на запад и е завършил най най в Европа или Щатите.
Трябва ни лидер който може да развива града и да го продава че да идват туристи и глобални предприятия тук.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори