×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предупредих Гребенаров, че ще стана лидер на ГЕРБ-Созопол, нормално е аз да редя листата за ОбС!


Предупредих Гребенаров, че ще стана лидер на ГЕРБ-Созопол, нормално е аз да редя листата за ОбС!
Справих се добре през този мандат и ще получа подкрепата на хората, смята кметът на Созопол Панайот Рейзи
16 Февруари 2015, Понеделник, 16:13 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Сегашните общински съветници узряха и разбраха, че полза от популизъм няма, но очаквам конкуренция на местните избори

- Г-н Рейзи, днес в Созопол Общинският съвет прие бюджета за 2015 година без никакви дебати. Каква ще бъде капиталовата програма и ще запазите ли социалните придобивки за местните жители?

- Близо 31 млн. лева е бюджета на общината. Всичко, което сме предвидили като социални услуги в общината се запазва – безплатни детски градини, 2000 лева за новородено дете, социален патронаж, подпомагане на хора в затруднение с така нар. еднократни помощи, както и с отношението към спорта. Капиталовата програма е в размер на 9 млн. лева. Наблягаме на проектите с европейско финансиране – водния цикъл, пристанището в Черноморец, проекта за футболен стадион,  крайбрежната улица пристанището, улицата в Новия град.

- Годината е изборна, ще успеете ли да завършите тези проекти и с това да си осигурите победата на изборите?

- За мен това не е много важно каква е годината. Дали е изборна или не е – тези проекти трябва да се завършат. Ако успеем – ще е  добре за нас. Не е тайна, че искам да се кандидатирам пак за кмет, затова колкото повече работа свършим, толкова по-добре.

- Как приемате, че опозицията нямаше никакви забележки в заседателната зала по време на разглеждането на бюджета - на практика такова нямаше?

- През последните 3 години бюджетът винаги така е приеман. Цифрите се гледат доста разширено с представители на различни сфери, както и по комисии. Бяха поставени много въпроси, имаше коментари предварително, много от тях бяха изчистени още там. Нашите общински съветници узряха и разбраха, че няма как в деня на сесията да се правят промени по самия бюджет. Това се прави в комисиите  – по отношение на спорта, детските градини, социалните придобивки. Бях сигурен, че сесията ще се развие по този начин за бюджета.

- Все пак с някои от общинските съветници вероятно ще сте опоненти на изборите наесен?

- През тези 8 години, през които съм кмет, показах, че от популизъм смисъл няма. Те узряха, разбраха това. Въпросите, които ми бяха зададени бяха много по-градивни – както например за ползването на басейна от деца.

- Днес отново стана ясно, че имате комфорт в местния парламент. Очаквате ли сериозна конкуренция на местните избори?

- Избори са и всичко може да се случи. Глас народен - глас Божи. Винаги очаквам конкуренция. Мисля, че се справих и през този мандат добре и че ще получа подкрепата на хората.

- Освен ГЕРБ очаквате ли друга политическа сила да Ви подкрепи?

- Засега това, което се очертава е по всяка вероятност БСП да има кандидат, както и НФСБ, Реформаторите. Възможно е и АБВ да издигне свой претендент, както и ДПС.

- Защо сметнахте за необходимо да станете и лидер на ГЕРБ в Созопол?

- Принципно много отдавна витае в пространството идеята да бъде сменен г-н Константин Гребенаров (б.р. доскоршният общински лидер на ГЕРБ),  това се говореше веднага след местните избори преди 4 години. Но аз тогава прецених, както и в разговор с лидерите на ГЕРБ също съм казвал, че няма смисъл да се правят рокади, защото в крайна сметка Гребенаров се справяше добре с нещата. Лично аз никога не съм смятал този пост като важен. Но понеже при предходните местни избори водещата фигура бях аз, изнесох цялата кампания аз, затова прецених, че в последната година от този мандат е нормално аз да бъда лидер на местната структура. В крайна сметка нареждането на листите, определянето на кандидат-кметовете е изцяло в моите правомощия като водещ кандидат за общински кмет. Това беше основният ми мотив. Лично аз преди събранието на ГЕРБ в Созопол проведох разговор с г-н Гребенаров, казах му, че ще бъда издигнат, че няма да си направя самоотвод. Предупредих го, защото в предишни случаи се оттеглях и защитавах неговата позиция. Нормално беше сега и той да е номиниран, тъй като е от самото начало в организацията. Предложих му да се оттгегли и да влезе в ръководството на партията. Аз бях сигурен, че ако бъда предложен, ще го победя. Не исках за пореден път да преживява загуба. Но той явно прецени, че трябва да види какво ще се случи.

- Сега говорите ли си, в добри отношенията ли сте?

- Не съм го виждал. Няма за какво да не си говорим. Нямам никакво лошо лично отношение към него.

- Казахте, че Вие ще имате основната дума при определянето на листите. Години наред сте неотлъчно в екип с председателя на ОбС Красимира Германова, зам. кмета Катя Стоянова, това ли ще бъдат и хората отново на предните места?

-  В по-голямата част да. Ще има и нови лица по всяка вероятност. Не сме седнали да водим разговор с другите колеги. Не е тайна, че им предлагам да направим една обща листа – на всички, които сега са общински съветници.

- Да съберете заедно ГЕРБ и БСП?

- Ами защо не?

- Да не би затова Тихомир Янакиев, който доскоро беше общински съветник от БСП и предстои да се кандидатира за кмет, да напусна местния парламент?

- Не съм разговарял с Тихомир Янакиев за неговия мотив. Според мен това е стратегия на партията им, явно искат малко да ограмотят новия общински съветник с терминолгията в местната власт и да натрупа опит.  Той е нов, за разлика от Тихомир Янакиев, който е обигран и обучен, има рутината и опита. Негово право е и да се кандидатира за кмет.

- Но в морските общини няма особено значение партийната принадлежност по време на местни избори, други са механизмите, които работят...

- Това е все пак мажоритарен  вот. Каквото и да се случва – избори са.

В категории: Созопол


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
13
Коментара по темата
13.
88
17.02.2015 16:45:55
7
3
Кореняко явно кмета ви Рейзи чука или женати или дъщеряти.Важно е ти да опазиш задника с цената даже и на свирки
12.
браво касоразбивачо f
17.02.2015 12:15:57
3
7
Ти разбираш от нарове ,сапуни и още повече от МАЗНИ СЛАДУРИ В КИЛИЯТА.
11.
ник
17.02.2015 09:26:19
6
17
ТОЗИ ТРЯБВАШЕ ДА РЕДИ САПУНИТЕ В ЗАТВОРА.......А НЕ ЛИСТИ В ПОЛИТИКАТА!!!??? САМО НЕ МИ Е ЯСНО ,КАК ПРОСЛОВУТИЯ "ГЪБАР", КОЙТО ХОДИ ЗА ГЪБИ С КАРАБИНА И СЕ ВРЪЩА С БРАКОНИЕРСКИ РАЗСТРЕЛЯНИ ЕЛЕНИ ОЩЕ ЗАЕМА ТОЗИ ПОСТ???????НА НЯКОЙ ЯСНО ЛИ МУ Е ???? В БЕЛИТЕ СТРАНИ ТОЗИ ЩЕШЕ ДА ТЪРКА НАРА МНОГО, МНОГО ДЪЛГО ......А ПОСТА КОЙТО ЗАЕМА ЩЕШЕ САМО ДА ГО СЪНУВА ДОКАТО ГО ГУШКА ТАТУИРАН МАЗЕН СЛАДУР В КИЛИЯТА!!!!!!!
10.
кореняк
17.02.2015 08:48:58
8
9
Айде стига с тази мишка Гребенаров-не става човека!Колкото и да беснеят тук 5-6 тъпанара ,положението е ясно и само ще се пукнат от яд.
9.
Махно
16.02.2015 22:12:18
6
20
Ебаси наглия педерас.Тъпата веселийска селянка и миризливата Германова бяха купили всички гласове за да може техния Наполеончо да узурпира и това место.Но за следващите избори кур за ГЕРБ.
8.
hohoho
16.02.2015 21:59:04
1
10
Ами тези от снимката само могат да четат коментарите тук. То стига.
7.
88
16.02.2015 21:58:34
2
17
Това джудже става все по нагло.Колкото повече пари му влизат в сметките толкова повече политически проститутки като Цветанов си купува.А за изборите не лъжи защото даваше жълти стотинки и то от крадените.А сега за кметските ще даваш пачки за да спечелиш и да си подсигуриш още 4 годинки свобода.В Созопол винаги е имало само лакей който кмета отдавна е купил кой с пари кой с пост и останалите с е...не.
6.
wsw
16.02.2015 20:31:49
3
25
Ебах ти и нагляра-мангал долен-занесе 1 милион лева на Цветанов,за да го изберат за кмет...Безподобен мошеник и рецидивист- САМО ЗА ЗАТВОРА е,но и този момент ще дойде!
5.
zapoznata
16.02.2015 19:19:38
4
18
Toq naglec ne si mradna I malkiq prast na parlamentarnite izbori,daje beshe na pochivka na nqkakav ostrov I ako ot gerb imat dostoinstvo shte go potvardqt istinata e che grebenarov iznese vsichko za poreden pat
4.
созопол
16.02.2015 17:57:00
4
27
ТА ТОЗИ РЕЙЗИ Е ЗА ЗАТВОРА ПЪРВО С ТУРЦИТЕ СЕГА С ГЕРБ ДА ХОДИ ДА БЕРЕ ГЪБИ В БЕЛЕНЕ ИЗМАМНИК ЖАЛЪК ДЕБЕЛАК
3.
НИКИ ЛОРДА
16.02.2015 17:23:22
3
21
САМО АЗ МОГА ДА ТИ СЛОЖА ПРАНГИТЕ РЕЙЗИ.ПОЛИЦИЯ...ПОЛИЦИЯ...02
2.
към 1
16.02.2015 17:08:08
2
29
пълнa промянa зa избор нa кмет зa дa не остaвa време дa се срaствa с кaбинетa си,дa не може двa последовaтелни мaндaтa дa се кaрaт и след всеки тaкъв пълно финaнсово рaзследвaне до девето коляно
1.
з
16.02.2015 16:56:23
3
37
ти си толковa оцaпaн,че aко не беше се продaл нa герб щеше дa береш гъби в пaнделaтa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори