×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Екслидерът на АБВ Петко Иванов в битка за 190 хил.лв. за охрана на общински имоти


Екслидерът на АБВ Петко Иванов в битка за 190 хил.лв. за охрана на общински имоти
Общинската комисия отвори днес ценовите предложения на шестте фирми, участници в процедурата
12 Февруари 2015, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Фирмата на Иванов - 3 S CОТ и врачанската "Сигма" дадоха най-ниски оферти, до края на деня ще стане ясно коя печели поръчката
Бургската „3 S COT” ООД, използваща бранда на популярната столична компания, и СОТ „Сигма секюрити“ ЕООД са най-близо до сключване на договор с Община Бургас за осигуряване на физическа охрана на имоти и мероприятия.

Днес, общинската комисия, председателствана от шефа на УКОРС Веселин Василев, отвори ценовите оферти на шестте фирми, участници в процедурата. По реда на подаване на офертите това са  - „Аркус сигурност“, „3 S СОТ Бургас“, СОТ „Сигма секюрити“, „GN секюрити“, „Боду СОТ“ и „Аватари“.

В ценово отношение най-изгодните оферти са на „3 S COT Бургас“ ООД и СОТ „Сигма секюрити“ ЕООД.

Първата компания е управлявана бившия шеф на общинска полиция от времето на Йоан Костадинов и доскорошен областен лидер на АБВ Петко Иванов. Още като председател на предизборния щаб на АБВ Иванов не пестеше суперлативите си за бургаския кмет и национален зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов и даде ясни индикации, че АБВ ще го подкрепи на предстоящите местни избори, стига той да реши да се кандидатира. По-късно Иванов бе сменен, но позицията спрямо Николов се запази.

СОТ „Сигма Секюрити“ е собственост на Юрий Михайлов Колчев, регистрирана е във Враца. Охранява подлезите в София, а в Бургаско има над 100 обекта, предимно в Поморие. Представител на фирмата тук е Георги Дросев.

„3 S COT Бургас“ предлага да охранява общински имоти и мероприятия за 2,45 лв на час-дневна тарифа и 2,70 нощна. Офертата на „Сигма Секюрити“ е – 2,46 лв.дневна, 2,56 лв.нощна. „Офертите са много близки една до друга. Ще ги изчислим по заложената в процедурата формула и до края на деня ще имаме решение“, каза председателят на комисията Веселин Василев. Предложенията на другите участници бяха в нивата 2,70-2,90 лв на час.

Поръчката е с прогнозна стойност 190 хил.лв. и е за период от 12 месеца. От бъдещият охранител ще се изисква да оказва подкрепа на УКОРС при масовите общински мероприятия, а освен това да осигури охрана на изграждащата се зала „Арена Бургас“, КЦ „Морско казино“, Открита сцена „Охлюва“ и Регионалното депо „Запад“.



В категории: Бизнес


12
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
12
Коментара по темата
12.
SHEMICKI
17.02.2015 21:29:19
0
0
Hahaha, ako imashe DALAVERA, nali se sehtate ce sred ucastnicite trjabvashe da sa i VTA .........
A za tova ce neshtata sa gnili i ne sa vzeli na seriozno obshtinskata porycka OT SERIOZNI firmi,govori otsystvieto na SOT 161.
11.
колев
13.02.2015 13:46:36
0
2
Ако ще и 2000000 да вземе..,.те наследниците му го ненавиждат кво остава за другите!просто някой ден много самотен и без да може да си изчарчи парите ще си тръгне от този свят...не му завиждайте той е за съжаление...
10.
ABV
12.02.2015 22:41:55
0
2
До Zoro какво очакваш от бившо ЗКПЧ и крадлив старшина от флота.
9.
Zoro
12.02.2015 22:35:15
0
3
И двете фирми нямат кадри и потенциал да осигурят изискванията на общината! Но така е в България не важно как ще се свърши работата , а кой ще даде нужния рушвет!
8.
Ykors
12.02.2015 22:10:55
1
2
Това са шефовете на Общинската полиция в Бургас, надявам се да направят добър избор на фирма!
7.
ABV
12.02.2015 22:00:48
0
4
Докога П.Иванов ще лъже неукият народ и ще използва старо име за да гуши бивши борци и псевдо комунисти с неговата измислена фирма експлоатираща простия народ, противно на вижданията на соц. партията . Вълк в овча кожа е казал народа! Това е П.Иванов - мисъл само за себе си , а бедните да духат супата(разбирай и работещите в тази измислена фирма).
6.
Въй-Въй
12.02.2015 20:44:15
1
3
Не се притеснявайте, Момата всичко е уредил! Сигма ще спечелят, така, както и миналата година. Просто това е на Момата фирма. Изпълнения типични за управляващите най-добрия град за живеене. Корупция до край! Да живее Момата!
5.
Уха
12.02.2015 20:27:00
0
5
Това е пълен майтап. Как 2,45 на час? Това за фирмата, а за охранителя остава 1 лев. Как става тоя номер, ако минималната заплата в България е 340 лева. Общината узаконява сериозна измама.Тези хора трябва да работят за има-няма 200 лева, ако се спазва закона за 180 часа на месец.
4.
12345
12.02.2015 19:02:19
0
6
2.45 лв на час е цената за фирмата ! Ако даде половината на охранителя идва 1.20 на час за човека. 12 часа смяна е 14.40 лв надник !!!!!Ако човека дава 180 часа (по закон) на месец по 1.20 лв. а час става 216 лв. заплата :) А сега кажете по колко часа ще дават дядовците (минимум 240) и каква заплата ще получават и на колко ще ги осигуряват.
3.
340
12.02.2015 17:52:26
0
4
За 2.45 на час охранителя ще е с една ръка, болки в краката и с жълта книжка. Има вероятност и до 10 да не може да брои. В общината трябва да са наясно с това , но какво им пука - играта е голяма.
2.
Отговорящ
12.02.2015 16:32:08
1
4
Да, и той беше, но в последния мандат на Йоан, беше Петко Иванов.
1.
по-старичка
12.02.2015 15:17:14
1
6
Шефът на общинските охранители/полиция/ по Иоаново време не беше ли Бонко Димитров???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори