×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Реформаторите разпънати между Димитров и Германов в Приморско, и Бодуров се готви за кмет


Реформаторите разпънати между Димитров и Германов в Приморско, и Бодуров се готви за кмет
Голямата битка в Приморско ще е между Димитър Димитров и Димитър Германов, останалите кандидати ще се борят само за листи
11 Февруари 2015, Сряда, 11:10 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Патриотичният фронт пък вероятно ще издигне Стоян Диханов на местните избори наесен


Реформаторският блок е в най-сложна ситуация в Приморско преди местните избори наесен. Двете основни фигури, които се очаква да се изправят в директен сблъсък за кметския стол са настоящия градоначалник Димитър Германов от ГЕРБ, както и управлявалият цяла вечност морската община до 2007 г. Димитър Димитров. Обстановката в Приморско допълнително се усложнява и от факта, че по време на общински избори партийната принадлежност в морските общини няма особено значение, а в тях основна роля има влиянието, което има съответния кандидат сред местните жители.

На областно равнище до този момент лидерите на Реформаторския блок показват, че ще настояват коалицията да се яви с единни кандидати по общини. В Приморско обаче на този етап това обаче изглежда невъзможно като се имат предвид разнопосочните коментари от страна на местните лидери.  Общинският лидер на Движение България на гражданите, които са в РБ – Илия Петков, в момента е предан на бившия кмет Димитров. Той е общински съветник от неговата група в местния парламент и пламенно защитава тезите на ексградоначалника. Самият Петков е категоричен, че на изборите ще бъде на страната на Димитров и ще работи усилено за него.

От друга страна сегашната шефка на Общинския съвет Миглена Барцулева е начело на СДС в морската община. Тя е представител на Синята коалиция, която в момента, заедно с ГЕРБ, сформира мнозинството в местния парламент и подкрепя настоящия кмет Димитър Германов. Барцулева е дългогодишен предан последовател на синята идея и е възможно именно тя да успее да обедини реформаторите за вота наесен. Преди години се появиха коментари, че тя напуска СДС по време на разделението в партията. "Никога не съм излизала от СДС и в момента текат разговори за кандидатурата, с която ще се явим на местните избори", каза тя.

В сегашната група на Синята коалиция в местния парламент е и бизнесменът Златин Бодуров, който също вече в Приморско се спряга като бъдещ кандидат-кмет. Чия подкрепа ще получи – до този момент все още не е известно, не е изключено да е именно на Реформаторския блок. На изборите през 2011 г. той не само беше кандидат за кмет на сините, но и водач на листата с общински съветници.

Засега е ясно, че зад Димитров ще е доскорошният му върл опонент – Лиляна Димова, която е лидер на БСП. Димова наследи Димитров на изборите през 2007-ма година и почти две години от управлението й беше подчинено на разкритията й за негови грешки. Тогава между двамата враждата беше неприкрита, но през последните 4 години като общински съветници в опозиция на Германов, двамата все по-често предприемаха съвместни действия. Подкрепа за Димитров се очаква да окаже и новосформираната в морската община структура на АБВ.

Димитров е категоричен, че ще успее да обедини всички партии, освен ГЕРБ, около себе си на предстоящите избори. „Ще бия още на първи тур“, смята той.

Германов също вече е взел своето решение да се кандидатира за втори мандат. Резултатът, който ГЕРБ постигна на парламентарните избори в морската община е твърде оптимистичен, тъй като е един от най-високите в областта. Отделно по време на управлението на Германов в Приморско за първи път от години спряха постоянните заплахи, че общината ще фалира и че ще престане да съществува като самостоятелна административна единица.

Засега почти е сигурно и още едно име, което ще се включи в изборите наесен – Стоян Диханов като кандидат на Патриотичния фронт, които са втора политическа сила в морската община.
В Приморско широко се коментира, че от особено значение ще има и решението на местния бизнес кого да подкрепи  в надпреварата за местната власт в лицето на строителния предприемач Манол Манолов, който сега е общински съветник от ГЕРБ, на собственика на Аквапарка Йордан Христов, който пък преди години не криеше приятелството си с Димитър Димитров, както и представителите на туристическия бранш.

В категории: Приморско


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
33
Коментара по темата
33.
до ядосаната леля
25.02.2015 08:46:00
0
1
Приморско лелю се развива.Затова трябва да има всичко.Вие в малките магазини се научете да работите от Павлин.Зиме и лете цените ви са едни и същи.Чак до небето.Заради такива като тебе и Лидъл не можа да дойде .Така ще е от сега нататък.Ние като потребители искаме да пазаруваме пилето за 3.50 лв. от който и да е а не от тебе за 5.7 лв. Нали така.
32.
леля Дойке
24.02.2015 17:39:57
0
5
Проклети да сме в това село.като някви курви сме всички/Приморско запада никой нищо не предприема нито инфраструктура нито бизнес нито лято.Тоя Павлин чичо скруч дайте да му дадем цялото село на него та да рахатяса най вече.Как не те е срам да вземеш прехраната на толкова семейства с големия хранителен магазин който правиш.Нямаш ли грам съвест.построй си целия град да те и циганина грозен.сам да си пазариш в него. Ненаяден свидлив мангал.Всичко изкрадохте в това приморско всичко присвоихте как не ве е срам.Проклети да сте да живеете на гърба на хората.дано сина ти доведе някоя да ти изяде всичките ти пари 1 лев да нямаш.как не те е срам да направиш магазини по селата да заличиш малките магазинчета с които хората години се прехранват.как може как не те е срам.Проклети да сте и ти и всички които разграбихте приморско
31.
......
23.02.2015 17:25:46
0
7
РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО - Бургас
Из Спомените на Стоян Налбантов - директор на СОУ Приморско

"... Веднъж при поредното ни посещение в инспектората, Налбантов ми разказа какъв диалог е имало между него и секретарката на Пренерова (началник на инспектората по това време). Докато чакал да влезе при Пренерова, двамата със секретарката са водели разговор в кръга на шегата, дали да я вземел на работа в училището или да не я вземел. Този разговор ставал в присъствието на други две жени, които също чакали да влязат при началничката. Тогава Налбантов казал на секретарката следното: "Не мога да те взема на работа, защото освен всичко друго ще ще трябва и да те еба! Не, много сложно ще стане... Как мислиш, ще можеш ли да се справяш с моите високи изисквания?" След като чули това, другите две жени се стъписали и както той казва "направо гледали като гръмнати". Когато говореше за този случай Налбантов буквално се заливаше от смях и коментираше: "Горките жени! Какво ли са си помислили - какъв е тоя ненормалния?"(т. е. тук Налбантов прави оценка на самия себе си)...."

(Из "Записките на българския учител")
ТОТКА КАЗАКОВА - експерт по история в РИО - Бургас
"...На мероприятието в хотел “Приморец” присъствала и Тотка Казакова – експерт по история в РИО – Бургас. Присъствието на Казакова дава повод на Налбантов да се подиграва с проф. Лалков, защото последният бил имал любовна връзка с нея. Пита го: “Я разправяй, успя ли да я изчукаш? Как е, бива ли я в леглото?...” Впоследствие Налбантов разгласява за връзката на Лалков с инспекторката на всеки срещнат: “Лалков ми се похвали, че чукал Казакова... Ма голяма работа била! Страхотни минети му правила!… Ма много доволен останал от нея! Била направо върха!… Ама да не земиш да кажиш на някой, щот’ тая кат’ разбере, направо ще ма убий!” Тези, на които разказвал тази история обещавали, че няма да кажат на никой и от своя страна разгласявали историята на други като ги предупреждавали и те да не казват на никой. Така днес тази история се знае от всички и едновременно с това всички я пазят в тайна..."
--------------------
ПЕПА ЧОЧОРОВА – експерт по математика в РИО – Бургас
(текста е взет от форума на www.bourgas.org)
"...Някъде по това време се беше развихрила една буйна любовна връзка между Налбантов и една инспекторка – Пепа Чочорова, експерт по математика. Нещата са били толкова сериозни, че са се обсъждали и варианти за евентуален брак. Двамата като специалисти педагози са възнамерявали да направят една главоломна педагогическа кариера, т. е. да се издигнат високо в областта на образователната ни система с придобиване на всичките му там научни степени, звания, титли. Всеки път, когато се връщаше от Бургас, Налбантов се хвалеше с подаръците, които Чочорова му правела - вратовръзки, ризи, чорапи – толкова много го обичала и едновременно с това се чудеше как да излъже жена си, защото тя щяла да го пита откъде ги имал тези неща. В тази връзка Налбантов много се страхуваше инспекторката да не му се изсипе с куфарите си в Приморско и да поиска да се оженят веднага. Чудеше се дали ще има къде да се скрие от срам, още повече че самата инспекторка била поела ангажимента лично да разговаря с жена му и да я разубеди да се разведат.
Покрай многото си срещи с Чочорова, Налбантов обича да си спомня и разказва за една много любопитна среща, която се е осъществила в кабинета й в РИО. Още щом влязъл вътре и видял, че Чочорова е сама Налбантов заключил вратата отвътре, “награбил я” и започнал да я обладава върху бюрото й. След известно време на вратата на кабинета започнало да се чука много силно и настоятелно като някой викал отвън:"Отваряйте, знаем, че сте вътре!" Според Налбантов навън се били струпали няколко инспекторки, които сега ревнували и затова му правели мръсно. По-късно, когато Налбантов говореше за този случай, той доразви версията като си фантазираше на воля. Казваше, че докато правел секс с Чочорова, отвън в коридора другите инспекторки се били наредили на опашка и чакали с нетърпение и те да минат по реда си, дори се карали коя от тях да бъде по-напред. Разбира се и самият той не си е вярвал на тези приказки, но факт е, че той постоянно се хвали и говори подобни фантасмагории на всеки срещнат.
Явно е, че за Налбантов образователната ни система си е една чиста порнография. За него Регионалният инспекторат, който олицетворява тази система не е нищо друго освен един публичен дом пълен с леки жени..."
----------------------
СТЕФКА КОСТОВА
- експерт по немски език в РИО - Бургас (текста е взет от www.makedonija.com, форум “Култура, уметност, наука”, тема “Българското училище – днес”)
Налбантов постоянно се хвали, че е правил секс с Костова. Когато стане въпрос за проверки от инспектората той успокоява учителите по чужди езици: "Няма страшно! Тази не е опасна, защото съм я ебал." Самата Костова много ценяла Налбантов, била силно респектирана от него и едва ли не изпълнявала всичко каквото й кажел, т. е. държала се като негова подчинена..."

РИО - Бургас
ВИОЛЕТА ИЛИЕВА - началник РИО - Бургас
(Из "Записките на българския учител")
"... 7-8 месеца по-късно имах назначена проверка от инспектората. Аз естествено бях притеснен дали ще се представя добре. Тогава Налбантов ме успокояваше по следния начин: "Не се притеснявай! Разбери, тази инспекторка не идва при теб – тя идва при мен, за да я чукам". Т. е. проверката била фиктивна, само повод за осъществяване на любовна среща. Инспекторката се казваше ВИОЛЕТА ИЛИЕВА – специалист по професионална подготовка (понастоящем началник РИО-Бургас). За целта Налбантов състави един много сложен сценарий, по който трябвало да протече проверката: Когато инспекторката дойдела те щели да се заключат в дирекцията, той щял да я напие с алкохол, за да се поотпуснела и след това щял да я съблече и да правят секс. През това време аз трябвало да си карам часовете нормално, както винаги. Към 11 ч. след като часовете ми свършели трябвало да вляза при тях в дирекцията. Те вече щели да са свършили със секса, щели да бъдат облечени и да ме чакат, за да направим разбор на часовете ми и да попълним необходимата документация, все едно че наистина е имало проверка.
Право да си кажа, тогава му повярвах. Мислех си, че всичко ще мине така, както той го е предвидил по сценария. Дори не ме интересуваха моралните аспекти на въпроса. Единственото, което исках, беше тази жена да не влиза в часовете ми и затова искрено се надявах "сценарият" да се осъществи...
За съжаление "сценарият" не се осъществи (то кога ли съм имал късмет). Инспекторката дойде и си проведе проверката по най-прецизен начин. По нищо не личеше, че проверката е фиктивна или повод за осъществяване на любовна среща. Иначе Налбантов казва, че когато останал с нея насаме в дирекцията я бил понатиснал, хванал я тук-там за тялото, но не срещнал отклик и затова я оставил. Според мен много по-вероятно е инспекторката да го е отблъснала още при първите му опити за интимен контакт. Впоследствие, когато станеше въпрос за Виолета Илиева Налбантов се опитваше да наложи мнението, че уж тя много го търсела, но той не й обръщал никакво внимание и затова тя му била обидена. Като цяло това противоречи на стандартните му коментари относно служителките от Инспектората, които общо взето звучат по следния начин: "Тази съм я чукал, а тази не съм я чукал. Тази ми се натиска, ама нямам време да й обърна внимание..." Ясно е, че между Налбантов и Илиева е нямало нищо интимно, а само намерения от негова страна, които така и не са се осъществили."

МАРИАНА ПАРЗУЛОВА
През периода 1997-2000 г. е отговаряла за образованието в Областната управа в Бургас. За кратко време /от 2000 до 2001 г./ е била началник на Инспектората. През пролетта на 2001 г. след поредица от скандали е сменена от Мария Жекова. През периода 1998-1999 г. преподава във филиала на бившия Славянски университет в Приморско, който се помещава в сградата на училището. По това време тя е постоянен гост в дирекцията на училището, където директорът я посреща с отворени обятия. Възможно е връзката им да е била много по-стара. Поради честите присъствия на М. П. в кабинета му директорът е принуден да я представя като проверяваща от Областната управа. След подобни "проверки" той се хвалел на някои колеги: "Аз я наебах и тя си отиде" и други неща от този род, т. е. благодарение на него "проверката" минала успешно и тя си отишла доволна от свършената работа и най-вече от секса. В подобни случаи директорът се хвалел: "При мен проблеми няма, бе! Аз инспекторките като дойдат ги наебавам и така решавам всичките проблеми - и те са доволни, и аз съм доволен, и работата върви, какво повече искаш от това?" Но много скоро тази жена започнала да му омръзва. Както е известно директорът е имал много претоварена програма. Освен М. П. той е трябвало да посреща в дирекцията и други жени, предимно две учителки - едната по български, другата по английски, които правели секс с него почти ежедневно. Налагало се да се крие от М. П. Когато тя го посещавала той я отпращал като си измислял поводи, че уж заминавал по важна работа в общината или че някъде другаде го викали по спешност. Но тя била неуморима и постоянно го преследвала. Директорът вече се чудел как да се отърве от нея. Много често, когато М. П. идвала в дирекцията с явното намерение да правят секс, директорът излизал и викал на помощ някои от колегите си учители: "Ох, елате да спасявате положението! Тази пак ми се натресе и иска да я еба." В такива случаи той вкарвал колегите си в дирекцията уж по работа и ги задържал като ги карал да пият алкохол, за да останат по дълго докато М. П. си отидела. Когато тя си отивала директорът въздъхвал с облегчение и казвал на колегите си с поучителен тон като човек, който много е живял и препатил, че нямало нищо по-страшно от това да те преследва разгонена жена.

ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ
- бивш министър на образованието и науката
Налбантов и Веселин Методиев са лични приятели. Налбантов постоянно парадирал и се хвалел с това приятелство. Понякога карал Методиев, когато имал да му съобщи нещо лично, да го направи чрез Инспектората в Бургас. Тогава Методиев се обаждал на тогавашната началничка на РИО Снежана Пренерова и я карал да предаде на Налбантов някаква лична информация – примерно, че щял да идва в Приморско и искал да се види с Налбантов или Налбантов да дойдел в София за да си поговорят. Винаги, когато по някакъв повод говорел с Пренерова, Методиев я питал: “Как е Налбантов? Какво прави?” Карал я да му предаде много поздрави и т. н. С това Налбантов искал да натрие носа на Пренерова – тя трябвало да разбере, че фактически не тя командвала, а той. Пренерова от своя страна умирала от яд, че Налбантов имал такива големи връзки и много се страхувала той да не я измести от поста й.
Налбантов винаги е подчертавал, че министрите са били все негови стари приятели, на които винаги можел да разчита. Специално с В. Методиев отношенията им са били толкова близки, че заедно са сваляли мадами. Много често е разправял за един случай, когато двамата сваляли две студентки и за целта били наели хотелска стая в един хотел в Китен. Тогава министърът бил с едното момиче на едното легло, а Налбантов с другото момиче - в другото легло.
Общо взето Налбантов не останал доволен от министъра, защото бил много вързан и не можел да сваля мацки - така цялата организация на мероприятието се паднала на него. Този случай Налбантов коментирал така:
"Е как може да е толкова вързан бе, станал цял министър, а не може да наебе една путка!? Ох, докога ще съм жив да ги оправям тези некадърници, докога ще ги нося на гърба си!?..."
Той ако бил министър, какви чудеса щял да направи...
Налбантов поддържа приятелски връзки и с Румен Вълчев – бивш зам. министър на образованието. Румен Вълчев открито демонстрира неприязненото си отношение към министър Веселин Методиев, казва за него, че бил много прост, за нищо не ставал. По-късно Румен Вълчев напуска министерството. Казал на Налбантов, че повече не можел да работи с прости хора. Налбантов се съгласил с него – В. Методиев наистина за нищо не ставал - не можел да сваля мацки: “Как може да е толкова вързан бе?! Станал цял министър, а не може да наебе една путка! Аз, ако бях на негово място какви чудеса щях да направя!” и т. н. и т. н. И двамата си попаднали на любимата тема и плюели министъра.
30.
sabuden
22.02.2015 11:39:40
0
0
Пристройка и преустройство на читалище „Самообразование - 1919" в Приморско

Реализиран бе и проектът „Пристройка и преустройство на читалище „Самообразование" гр. Приморско", финансиран по оперативна програма „Развитие на селските райони".

С европейските средства площта на читалището беше увеличена от 703 на 974 кв.м. Изграждане на нова постройка, обновена основната зала, направа на топло и хидроизолация са част от нещата, реализирани по проекта. Общата стойност на всички дейности е 819 691 лв.

1a 1b

chitalishte 1 1c

2b 2c

Обновена Морска градина в Приморско

С обновена алейна мрежа, парково осветление и нова детска площадка Морската градина в Приморско посреща жители и гости на града. Със средствата, спечелени по програма за „Развитие на селските райони” Общината поднови и озеленяването на морската градина, както я снабди със система за напояване.

1a 1b

1c photo 1273478265

По-лесен достъп до Тракийското светилище Беглик Таш

Благодарение на укрепителните дейности на пътя, водещ до Тракийското светилище Беглик Таш и изграждането на отводнителни канавки Община Приморско успя да направи по-лесен и безопасен достъпа до скалното светилище. Разумната инвестиция привлича още повече туристи. През целия туристически сезон Общината осигурява и екскурзоводско обслужване с цел популяризиране на обекта.

IMG 2760 begTash1

Нова многофункционална Спортната зона в двора на СОУ „Н. Вапцаров”

Игрище за футбол с изкуствена трева, комбинирано игрище за волейбол и тенис със сертифицирани настилки, както и фитнес на открито радват жителите и гостите на морския град. Зоната е осветена и озеленена, за да предложи максимален комфорт на спортуващите. Новите площи са изградени в рамките на проекта „Добри партньори – здраво бъдеще", в който община Приморско си партнира с местното СОУ „Никола Вапцаров" и училище „Ататюрк" в турския град Къркларели. Финансиращата програма е „Трансгранично сътрудничество". Спортната инфраструктура в Приморско е на стойност 190 182, 85 евро.

1 1a

1c 1d

Посетителски комплекс с традиционни занаяти в с. Писменово

Община Приморско изгради Посетителски комплекс с традиционни занаяти в село Писменово, на обща стойност 196 864 лв.. Отпуснатите средства са по Програма за развитие на селските райони.

Обектът представлява едноетажна постройка с П-образна форма. Откритите пространства са разделени функционално на зона за преминаване на туристическия поток и зона за демонстрация на занаяти и отдих. В средата е разположена сцена за разиграване на традиционни занимания. Чрез рампи комплексът е достъпен за хората с двигателни увреждания.

1a 1b

1c 1d

Нова канализация и пречиствателна станция има във Веселие

Със средства от Европейския съюз чрез програма за развитие на селските райони приморското село Веселие се сдоби с нова водоснабдителна и канализационна система. Изградена бе и пречиствателна станция, а инвестицията е в размер на 7 милиона лева.

1 1a

1c photo 112358

Ремонтиран дом за възрастни хора с физически увреждания в Ясна поляна

Общината със собствени средства монтира изцяло нова котелна система, както и обзаведе склад за хранителни продукти, съобразени с европейските стандарти в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Ясна поляна. Средства бяха инвестирани и в обновяване на бани, тоалетни, реновиране на оградата и зелените площи на дома.

Предстои да бъде закупен специализиран автомобил за нуждите на хората с физически увреждания. Средствата са осигурени по проект „Повишаване на жизнения стандарт и подобряване на достъпа до услуги за децата и уязвимите групи от населението в община Приморско чрез рехабилитация на социалната и културна инфраструктура".

p1060408 img 1891

p1060399 P1070394

P1060403 P1070400

Детска ясла „Русалка”

Новата детска ясла „Русалка” има капацитет 17 деца от 2 до 3 години, за които се грижат две помощник- възпитателки и две медицински сестри. Яслата се намира в сградата на ОДЗ „Русалка" и разполага със самостоятелна занималня, ново спално оборудване, отделен кът за игра, както и всичко необходимо за нормалното ежедневие на децата.

photo 34777 20140915 103934 resized

Укрепиха свлачището около Бункера в Приморско

Със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет Общината успя да укрепи активизиралото се свлачище около бункера в Приморско. Укрепителни дейности бяха извършени и в района около пристанището по крайбрежната алея.

1a 1d

P1030715 1b

Нови детски площадки

Нови, сертифицирани детски площадки бяха изградени в центъра на Приморско, в Морската градина, както и до подхода на Северния плаж. Предстои да бъде изградена и детска площадка срещу сградата на музея, която да отговаря на всички нормативни изисквания. Приморско разполага и с два фитнеса на открито – единият е в двора на СОУ „Никола Вапцаров”, а другият е на площадката до северния морския бряг.

P1070999 P1080183



1a 1a

P1080313 1b

Сградата на Общината оборудвана с чисто нова техника

Сградата на Община Приморско бе оборудвана с чисто нова техника и софтуер, след като се включи в проект Е-ПОДЕМ на Националното сдружение на общините. Община Приморско получи широкоформатен скенер, сървър, компютърна конфигурация, два принтера, киоск – терминал с включена операционна система, видеоекран, електронен подпис и електронен четец и два броя скенер (формат А4).

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ".

p1060645 p1060650

Нови сметосъбиращи машини се грижат за чистотата на Приморско

Сметосъбираща машина, камион-водоноска и камион „Газела” са новите машини, които се грижат за чистотата на общината. Със собствени средства местната власт допълни автопарка на предприятие „Чистота и озеленяване”.

p1060564 p1060568

Музей съхранява археологически експонати в Приморско

Музеят в Приморско се изгражда със средства от Европейския съюз по програма „Развитие на рибарските области”. Бившата общинска баня ще се превърне в музей, където ще се съхраняват археологически експонати. Старата сграда на бившата баня ще бъде обновена, а до нея ще се изгради нова пристройка. Стойността на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 582 461 00 лева.

1 -1

1a -2

Приморско разполага с фитнес на открито

Приморско разполага и с два фитнеса на открито – единият е в двора на СОУ „Никола Вапцаров", а другият е на площадката до северния морския бряг.

P1040761 20140903 110247 resized

1 1a

Ясна поляна и Ново Паничарево се сдобиха с Пенсионерски клубове

Хората от третата възраст в Ясна поляна и Ново Паничарево се сдобиха с Пенсионерски клубове. Помещенията са напълно обновени с телевизор, климатик, нова дограма, както и необходимите маси и столове.

20141001 113452 resized 20141001 113413 resized

Нова зала за карате

С нова тренировъчна зала се сдобиха каратистите от клуб „Аригато” в Приморско. Тя се намира в сградата на местното СОУ „Н. Вапцаров" и е с големина 80 кв. м. Залата е с подменени радиатори, ремонтирани са сервизните помещения и е оборудвана с огледала и подходяща настилка за спортистите.

p1040032

Нова заседателна зала на Общинския съвет

Общинските съветници се радват на нова зала в сградата на Общината, където провеждат заседанията си. Модерното помещение разполага с 50 места и е оборудвано с озвучителна система, микрофони и FREE WI-FI. Красиво подредената фото изложба, на която е представена „Приморско преди и сега” създават уют, както на местните управници, така и на хората посетили залата.

p1040277 photo 3234574

photo 132566 photo 223647

Приморско с подход към морски плаж „Северен централен”

В процес на изпълнение е изграждането на нов подход към северния плаж в Приморско. Средствата са осигурени безвъзмездно от ИАРА по проект „Северен подход към морски плаж „Северен централен" в размер на 580490.54 лв.

Изпълнението на строително-монтажни работи обхваща два обекта. Единият е естествена земна ивица, отделяща на съответната денивелация морския плаж от частично и напълно изградените сгради. Другият представлява улица с тротоари от плочи и бетонни настилки върху част от тротоарите, дървени конструкции от стари временни обекти. Проектното решение включва изграждане на зони за отдих, зони за преминаване, паркоустрояване и благоустройство на обекта.

var2fnl0016 var2fnl0009

var2fnl0013 var2fnl0012

Нови лодки за ветроходците на Приморско

Ветроходният клуб в Приморско се сдоби с нови лодки по проект „Закупуване на лодки за подготовка на деца и младежи по морско и ветроходно дело с цел кадрово подпомагане на риболова, яхтения туризъм и алтернативна заетост на населението от община Приморско". Проектът е на обща стойност 46 616, 00 лв. и е разработен по програма на МИРГ – Приморско – Созопол - Царево.

Общински морски клуб - Приморско получи три нови лодки, с които младите надежди ще се състезават в клас „Оптимист". За безопасността на децата е предвидена и Осигурителна лодка тип „РИБ", която също част от проекта. Лодките са снабдени с цялото необходимо за ветроходците оборудване.

p1080520 p1080540

Приморско и Китен с нова канализация пречиствателна станция

В процес на изпълнение е един от най-големите проекти във водния цикъл на Община Приморско. Проектът „Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на агломерация Приморско- Китен” е на стойност 42 милиона лева. Със спечелените средствата ще бъдат подменени изцяло водопроводите и канализационните системи на Приморско и Китен, както и ще бъде модернизирана пречиствателната станция в Китен. Изпълнена е първата част от проекта. Предстои втората по-важна част – СМР през новия програмен период.

IDY 6921 resize

Санирана сграда на СОУ „Никола Вапцаров”

Със средства от Международен „Фонд Козлодуй” Община Приморско санира местното училище СОУ „Никола Вапцаров”. Цялостно саниране на сградата и топлоизолацията на покрива бяха извършени с отпуснатите средства.

1a 1c

Разширение и 100 паркоместа на ул. „Стара планина”

Разширено и асфалтирано е продължението на ул. „Стара планина”. Тя разполага с нови 100 паркоместа. Предстои изграждането на последния участък на ул. „Стара планина”, както и разширяване на ул. „Иглика”.

stara planina predi stara planina sled

Нови паркоместа на улиците „Ропотамо” и „Георги Кондолов”

40 паркоместа бяха изградени на ул. „Ропотамо” и 30 на ул. „Георги Кондолов” в Приморско. Улиците са разширени и разполагат с общо 70 паркоместа.

ropotamo kiril i metodii

Подобряване на инфраструктурата

През изминалите години Общината обърна специално внимание на инфраструктурни проекти. Нови паркоместа, разширяване на улици, асфалтиране и кърпежи бяха извършени в морската община. В Приморско бяха асфалтирани ул. „Азине”, ул. „Стара планина”, ул. „Ропотамо”, ул. „Романтика”, ул. „Зора”, ул. Георги Кондолов”, ул. „Зорница”, ул. „Чавдар”, ул. „Крайбрежна” ул. „Нептун”, ул. „Тропик” и др. Цялостна подмяна на асфалтовата настилка беше извършена на площада във Веселие, както и на ул. „Христо Ботев” и ул. „Иван Михалев”. В Китен асфалт бе положен на ул. „Васил Левски”, като бяха изградени и нови паркоместа.

predi sled

zad obsht. predi zad obsht. sled

1901638 10152594811083795 4168066180277255632 n 10432950 10152594940438795 6151726651046549959 n

Община Приморско с ефективна защита от пожари в горския фонд

Администрацията в морския град спечели проект „Ефективна защита от пожари в горския фонд на община Приморско" по Програма за развитие на селските райони. Договорът за безвъзмездно финансиране е на стойност 335 107,92 лева. Освен противопожарни депа и защитни средства, по проекта бяха изградени нови водоизточници за борба с пожарите, а съществуващите бяха подобрени. Използваха се и средства за строителство и подобрение на вече изградените наблюдателни пунктове, както и за закупуване на техника за наблюдение и комуникация.

С ново оборудване са снабдени и четирите противопожарни депа, които са разположени в сградата на Община Приморско и в кметствата в селата Веселие, Ясна поляна, Ново Паничарево и Писменово. Депата са оборудвани с акумулаторни прожектори, брадви, кирки, лопати, мотики, моторни триони, носими пръскачки за вода и тупалки. Моторни помпи, метални кофи, струйници, туби за питейна вода, шлангове, съдове за вода и носими радиостанции също са част от оборудването на депата. Доброволните групи са снабдени със защити облекла, каски и ръкавици, както и средства за наблюдения и комуникация.

p1070699 p1070732

Приморско посреща туристи с нова екопътека

Министерство на околната среда и водите даде разрешение на община Приморско да бъде изградена нова екопътека. Тя ще води до местността „Вълчаново кале". Маршрутът е с обща дължина около 1 км и ще предлага на туристите уникална гледка и възможност да видят отблизо резерват „Ропотамо".

Екопътеката ще започва от ляво на разклона на пътя за тракийското светилище „Беглик Таш". Посетителите ще бъдат напътствани с маркировка, а информационните табели ще дават основна информация за защитените територии.

karta karta2

Ремонтират читалищата със средства от Европейския съюз

Община Приморско спечели няколко проекта, с които ще бъдат ремонтирани читалищата „Виделина – 1927" във Веселие, „Л. Н. Толстой 1926 г." в Ясна поляна и „Отец Паисий – 1927” вНово Паничарево. Средствата ще бъдат инвестирани в реконструкция и ремонт на сградите на читалищата, както и обновяване на инфраструктурата около тях.

img 3740 chitalishte otets paisiy-1927- novo panicharevo

Подобряват качеството на живот в района около автогарата в Приморско

В района около автогарата в Приморско ще бъде изградена водопроводна и канализационна система на стойност 310 652 лв. Средствата са спечелени с проект чрез МИРГ – Приморско – Созопол – Царево и ще бъдат инвестирани в подобряване качество на живот чрез осигуряването на достъп до качествена питейна вода в района.

avtogara

Санират сградата на ОДЗ „Русалка” и ЦДГ „Пролет”

Обединено детско заведение „Русалка” в Приморско и Целодневна детска градина „Пролет” в Китен ще бъдат цялостно санирани със средства от Национален доверителен екофонд. Отпуснатите средства са в размер на 426 337 лв., а предвидените дейности за детските заведения включват топло изолиране на фасадите и покривите и подмяна на отоплителната инсталация.














www.Primorsko.bg вижте на него фотоматериала

Официален сайт на Община Приморско. Всички права запазени!
29.
sabuden
22.02.2015 11:25:17
0
0
Приморско преди и сега
Вторник, 17 Февруари 2015 06:47 | Печат

znakPrimorsko Възходът на община Приморско от 2012 година показан в снимки



Направихме тази галерия от снимки, за да ви представим как е изглеждала община Приморско преди и как изглежда сега. В рамките на три години под ръководството на кмета д-р Димитър Германов морската община успя да усвои средства по редица Европейски програми, които я превърнаха в предпочитана туристическа дестинация.

По данни от Института за пазарна икономика Община Приморско за миналия програмен период е усвоила 17 мил. лв. от проекти на ЕС, което я нарежда на първо място по усвоени средства на глава от населението спрямо останалите общини.

Представяме във фотографии развитието на община Приморско от 2012 година насам:



Напълно обновен център

Община Приморско се радва на напълно обновен център, реализиран по проект „Реконструкция и благоустройство на централна градска част и кв. 33 – град Приморско, финансиран по „Програма за развитие на селските райони 2007-2013". Стойността на проекта е 1 274 162 лв.Средствата са инвестирани в напълно обновяване на площадното пространство, озеленяване, детска площадка и амфитеатър.

1a 1b

2a 2b

3a 3b

4a otvorete Primorsko.bg
28.
#8 -taka si e
18.02.2015 01:55:27
0
0
nema kadri v tova selo,vsichki sa "vishisti" ot mestnia kolej,pak ako pochetat malko 6te vidiat kakvo oznachava kolej i kakvo oznachava universitet! Ima razlika ot nebeto do zemiata!Dobre che imat niakoi drug prishalec ot Burgas i okolia da raboti che inache neznaiat koi e levia koi e desnia krak.Povecheto govoriat s dialekt ot okolnite sela i idi che razberi kakvo ti kazvat.Ima i hora koito sa rabotlivi i im se raboti,no gi imat kato magareta za rabota.Za jalost vsichki tia "kadarni" kadri znaiat samo kak se krade i dobre che posediaha na visoki postove che da vidiat kakvo e tova luks inache shtiaha da berat luk po poliata.
27.
Записки на българския учител
15.02.2015 14:23:44
0
10
СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско
________________
Публична тайна е, че директорът Налбантов е зависим от алкохола. За него практически е невъзможно да извършва каквато и да е дейност без да е пил алкохол. Всеки, който е бил при него в дирекцията е ставал свидетел на това как по време на разговор, от време на време, той отива до хладилника, вади някаква бутилка с концентрат и си налива за пиене. За Налбантов това е автоматизиран и несъзнателен процес, който той не може да овладее. Всичко това се повтаря многократно в продължение на целия ден особено в промеждутъците, когато е свободен - тогава той бърза да се прибере в дирекцията, за да си налее поредната чаша алкохол.
Спомням си за един случай, когато един от гостите му в дирекцията отказал да пие предложения му алкохол. Става въпрос за Димитър Бочев - професор по философия и писател, живял дълги години като емигрант в Германия. Тогава г-н Бочев обърнал внимание на Налбантов, че не е редно в едно училище да се пие алкохол и го предупредил, че това можело да му коства работата. За целта му дал за пример Германия, където това било невъзможно да се случи.
Когато няма гости, Налбантов кани в дирекцията някои от учителите, за да пие алкохол с тях. Когато говорят за такива случаи учителите си служат със специален жаргон, за да не назовават нещата с истинските им имена - например, че в дирекцията имало културно мероприятие и посещението му било задължително или че в "библиотеката" (т. е. в дирекцията) пристигнала някаква нова книга и тази книга трябвало да бъде прочетена и да й се направи разбор (т.е. алкохолът трябва да бъде изпит). В тази връзка много често в учителската стая се чуват коментарии за дадено посещение в "библиотеката", дали е било ползотворно и изпълнено със съдържание, какво е било качеството на конкретната "книга" и т.н. Нещо обикновено е в учителската стая да се чуват коментарии от този род: "Отивам в библиотеката", "Бях в библиотеката", "Защо не дойдохте в библиотеката? Всички ви чакахме там?", "Защо не каза на еди-кой си да не ме търси? Нали знаеш, че съм в библиотеката." и др. такива коментари все в същия алегоричен стил. Така за един страничен човек, който присъства на подобен разговор е много трудно да разбере, за какво всъщност става въпрос.
Много пъти учениците са ме подпитвали: "Какво правите в тази учителска стая през голямото междучасие!? Защо някои учители влизат за четвъртия час леко подпийнали?" Спомням си, че даваха за пример г-жа Бъчварова - учител по история: била в някакво особено, приповдигнато настроение, очите й светели, а бузите й били зачервени. Тук става въпрос за честванията на рождени и именни дни на учителите и техни родственици - предимно членове на семействата им, които се празнуват през голямото междучасие в дневната (помещение до учителската стая). Подобни мероприятия се насърчават от Налбантов, защото покрай почурпката има и подаръци лично за него - бутилки с алкохол, бонбони, сладки и ядки, с които той впоследствие черпи гостите си в дирекцията.
Когато се налага да молят Налбантов за нещо, предимно за отсъствия от работа, той им напомня какво трябва да направят, за да ги пусне: "Ама ще почерпиш, нали?" Учителите знаят за тази слабост на Налбантов и редовно с повод и без повод му носят алкохол, с което той многократно се хвали и го изтъква като доказателство за това, че учителите са зависими от него и се страхуват за работата си и затова му правят подаръци. Например, не пропуска да се похвали с факта, че учителят му по физкултура Пеев, с когото уж не са в много добри отношения, редовно, когато правел ракия или по други поводи, му носел по едно шише ракия и на него. "Значи го е страх от мен и затова ми носи ракия, а иначе нека пак да си лае срещу мен!" казва Налбантов за Пеев.
Нееднократно и на всеослушание Налбантов се е възмущавал и от Тодор Стамов - учител по труд и техника, затова че му бил обещал едно лимонадено шише ракия, а като донесъл ракията се оказало, че бутилката била само половин литър, а не от големите двулитрови шишета. "Много е свидлив тоз Тошко! Ами отпусни се, бе човек! Директор съм ти все пак! Това ли заслужавам аз - едно малко шишенце!?..."
Самото пиене в дневната през голямото междучасие се приема от учителите за нещо нормално, за някаква даденост или придобивка, от която те редовно трябва да се възползват, още повече, че това им поведение се насърчава от Налбантов. Спомням си за един такъв случай. Веднъж в учителската стая дойде една ученичка - Бойка Радева, която търсеше учителката по история г-жа Бъчварова. Казах й, че Бъчварова е в дневната и че може да влезе там и да я намери. В този момент наистина не съобразих, че учителите там пият алкохол и че това ще бъде видяно от ученичката. Г-жа Бъчварова се скара на учиничката затова че влиза в дневната и после като разбра, че аз съм й разрешил, се скара и на мене като ми даде да разбера, че не било редно учениците да виждат какво става в дневната. Случаи като този бяха показателни за това какъв двойствен живот имат учителите. От една страна се правят на изрядни, а от друга съвсем съзнателно нарушават закони и морални принципи задължителни за работата в едно училище...
Много по-интересна е реакцията на Регионалния инспекторат по образованието - Бургас на многократните ми сигнали за това, което се случва в СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско и в частност за употребата на алкохол в училището.
При нееднократните проверки, които са се правели от РИО, нееднократно е било установявано, че в дирекцията и в училището като цяло, не се е употребявал алкохол. Нямало данни учителите да са употребявали алкохол по време на работа...
Т. е. всичко в това училище било нормално (!?!?!?!?!?!?!)

Възникват основателни въпроси: Какво точно работят служителите в РИО - Бургас? Работят ли въобще? Имат ли си те някаква представа какво се случва в училищата в областта?
26.
те са виновни!!!
14.02.2015 11:00:03
0
12
Ако бодура и барцулка спрат да купуват гласове от циганите и ако спрат да се месят в работата на ОС нещата в Приморско ще потръгнат!
25.
до 21
14.02.2015 10:55:55
1
11
Г-н Бодуров, как не ви е срам толкова нагло да заявявате че нарушавате закона!? Заради такива корумпирани политици като вас Приморско още не може да се оправи!
24.
Данъкоплатец
13.02.2015 08:41:48
1
20
Защо животът ни зависи все от такива шушумиги - хвани единия, удари другия... все кариеристи, използвачи, интересчии, на някои от които мястото им е в затвора? Знаем това и продължаваме да гласуваме за тях! ЗАЩО?!
23.
Патриотичен фронт в Приморско!?!?!?!?!
13.02.2015 08:24:55
2
15
...Туй някакъв майтап ли е? Тия хора в тоя край първо нямат българско самосъзнание, те не знаят какво значи патриотизъм! Те са такива каквито им кажеш, че са - някаква аморфна маса.
22.
baihui
12.02.2015 22:01:15
3
3
Аз съм е*ал всички реформатори и всички реформаторки !
21.
З. Бодуров
12.02.2015 18:37:01
4
6
И какво като ме хвана полицията-нищо ,плащам и всичко е ОК.Пазарил съм мангалите вече,,тъпи селяндури.
20.
приморчанин 2
12.02.2015 15:46:37
0
12
внимавайте с купуването на гласове, защото полицията пак ще ви надуши
19.
22
12.02.2015 15:01:09
8
14
Германов не става за кмет да върви да лекува животните защото само те го харесват. МАРШ ОТ ПРИМОРСКО....
18.
ученик
12.02.2015 14:32:45
5
1
Когато се пише за местни лайняри започват се училищни истории.Аман
17.
СОУ "Н.Й.Вапцаров" Приморско
12.02.2015 13:28:54
0
10
ДО
Г-жа Виолета Илиева
- началник на РИО-Бургас

ОТ
Атанас Петров Атанасов
........
бивш учител в СОУ "Н. Й. Вапцаров" - гр. Приморско

ОТНОСНО: директора на СОУ "Н. Й. Вапцаров" - гр. Приморско

Уважаема г-жо Илиева,
Отговорите, които получавах досега от Вас и Вашите предшественици във връзка с училището в Приморско, са най-малкото абсурдни, да не казвам и по-силни и обидни думи. Ще Ви дам само един малък пример за това как работи и какви проверки извършва РИО. При положение, че съм работил като учител в Приморско две години и половина и със собствените си очи съм виждал как там почти ежедневно се употребяваше алкохол по повод на рождени и имени дни на учители и техни родственици (да не говорим за перманентното пиене на директора Налбантов в дирекцията) и след като подвигах този въпрос в РИО, оттам ми се отговаряше, че това не е било вярно - в училището не се употребявал алкохол... Определено ми е много трудно да коментирам подобни абсурдни отговори на Вашата "авторитетна" институция! За мен подобно отношение към проблемите в едно училище е по-скоро демонстрация на наглост и безотговорност! Нещо подобно виждам и в писмата, с които Вие ми отговаряте.
От получения от Вас отговор с изх. № ПД 03-9/21.01.2015 аз така и не разбрах какви точно "многократни проверки" сте правили по писмото ми с вх. № ПД 03-9/15.01.2015. В моето писмо изрично подчертах, че трябва да издирите, да се срещнете и разговаряте с лицата Радостина Иванова - бивш учител по изобразително изкуство и Донка Прокопова - бивш учител по бълг. език и литература в СОУ "Н. Вапцаров" гр. Приморско, които да потвърдят изнесените от мен факти. Ако не сте се срещали с тези лица това означава, че никакви проверки не сте правили. А ако сте ги издирили и сте имали срещи с тях е редно да съобщите дали тези лица са потвърдили изнесените от мен факти.
Моля Ви във Вашите отговори до мен да има повече яснота и позоваване на конкретни факти, а не общи и неясни приказки, от които не мога да разбера дали въобще извършвате някакви проверки.
Съветвам Ви да погледнете по-сериозно на въпросния казус със Стоян Налбантов, защото това е проблем, който ако не се разреши навреме ще ескалира все повече и повече във времето. И колкото повече се отлага решаването му толкова повече ще се нанасят непоправими щети върху авторитета на българското образование и в частност на българската образователна сисетема, за която е явно, че засега е неспособна да взема адекватни и своевременни мерки при решаването на проблеми от този род.
Не робувайте на тезата, че всичко това, което се говори за Налбантов са измислици и с времето ще отшумят. Ако това беше така нямаше да Ви занимавам Вас и Вашите предшественици с поведението на Налбантов вече близо 15 години. Израсъл съм в учителско семейство и много добре знам какъв трябва да бъде моралният облик на един учител и какво трябва да бъде поведението му. От впечатленията, които съм натрупал като учител по времето, когато съм работил в СОУ "Н. Вапцаров" - Приморско съм стигнал до твърдото убеждение, че там стават нередни неща и че Стоян Налбантов е недостоен да упражнява учителската професия. Той няма място в училището и въобще в образователната система на България. И никой и нищо не може да ме разубеди, че не съм прав!
Готов съм, ако се наложи, за да докажа, че говоря истината да се закълна и в двете си деца, че фактите, които изнасям са истина, т. е., че всичко което изнасям за Налбантов по отношение на интимните му връзки с учителки са все неща, които съм чул лично от него с ушите си по времето, когато работех в Приморско като учител! Ако се стигне до там ще изисквам от Вас да задължите и Стоян Налбантов да направи същото, а също така и учителките, за които се говори че са "набедени" - т. е. те също да излязат срещу мен и да се закълнат в децата си, че са нямали никакви интимни отношения със Стоян Налбантов!
Но няма да се примиря с мисълта да ми се приписват лъжи! Няма да се примиря с мисълта, че в нашите училища се случват подобни безобразия, а държавната ни машина в лицето на МОН и РИО е безсилна да се справи с тях!
Ще очаквам Вашите по-нататъшни действия за окончателното разрешаване на проблемите в СОУ "Н. Вапцаров" - Приморско, за които Ви сигнализирам!

С уважение:
Атанас Атанасов
гр. Ямбол
24.01.2015 г.
16.
до биснисмена
12.02.2015 12:59:57
1
9
Местен кмет ни връщате в родово общински строй!Родата пак ще се нар едят на опашка коя каруца по напред е разпрегнала и пак едно лапане .Трябва външен ,да се разгледат незаконно разграбените имоти без нот.актове,стария кмет най после да. Се вкара в каиша като Цветан Цветанов
15.
tc
12.02.2015 12:20:01
0
12
Тази мантра кмета да бил местен и да работел с местни бизнесмени си е абсолютен шовинизъм и противоречи на каквото и да било развитие на града. Твърде еснафски гледате на нещата.
14.
Бизнесмен
12.02.2015 10:44:54
5
9
1- Кмета да е местен, че на тоя хич не му пука за местните жители.
2- Да направи план за общо развитие на Приморско с широко обществено обсъждане.
3- Да развива и да работи с месните бизнесмени и фирми.
4- И да вземе пример от кмета на Бургас(Бургазлия Е!).И от ГЕРБ да е и от БСП, СДС все тая.Работи за града и пак ще го изберат, който и да е отсреща.
5.И какво остана.Само Д.Димитров е местен, значи млад екип, който трябва да обучи и да му остави управлението.
13.
Смях
12.02.2015 00:28:31
7
9
то пък едни реформатори.....смях, голям смях.
12.
свъртян
11.02.2015 23:29:08
2
4
И аз искам да съм кмет!Само аз останах в туй село дето не съм се кандидатирал е не са ме избрали на първи тур! само Бърцулка ли е кадърна и бат Златко с купените дипломи,а....То СДС вече няма, но в Приморско още имало ито какъв лидер
11.
тъжно
11.02.2015 23:20:05
3
6
Егати и държавата и общината, щом трябва да избираш общински кмет между тези два екземпляра!
10.
до флагман
11.02.2015 22:42:09
1
4
защо не прехвърлите статията на сайта на Приморско.Направете го.
9.
гошо
11.02.2015 18:42:31
0
2
Кой е чичо Скруч?
8.
Б-с
11.02.2015 17:41:21
0
12
Кадри немате кадри,и от къде ли да ги имате като всичко що годе читаво, идва лятото за месец два и си бие камшика. Само няколко приказки с така наречените ви мерклии за управници и ви става ясно за какво иде реч . Освен че могат да правят кафе и да пекат кебапчета ,техните мераци са огромни ,.Ако от НАСА кажат че искат да изградят ,,Совалка,, в Приморско-отговорът на месните ще е.Не ,ние ще си я направим .Бат Манол шъ напрай кофража бат, Златин арматурата ,а Чичо Скруч шъ даде горивота- и летим.
7.
Ха ха
11.02.2015 17:22:57
6
15
Абе , какви реформатори в Приморско :)) има няма 5 човека със семействата , пък 10 лидера :))
6.
tc
11.02.2015 16:07:59
1
13
Пичове, работата е сериозна. Дайте да се събереме и да обсъдим бъдещето на Приморско, че това което се случва (нищо не се случва по-скоро) води към крах. Нито туризъм като туризъм, нито инфраструктура като хората. Иначе данъците и таксичките към общината си вървят. Трябва да стане ясно, ще има ли туризъм в този район или да закриваме.
5.
фараджия
11.02.2015 15:51:22
9
11
Този Димитров, време е да го скриете.От него няма хаир повече.Епохата му мина
4.
Аз
11.02.2015 15:48:19
1
14
Аз пък мисля че е престъпление Барцулка отново да се кандидатира и Златин-човека с макета на яхтеното пристанище отново да купува гласове.Защото по друг начин няма как да минат покрай общината.Така че когато задаваме въпроса какво направи Германов,нека да питаме тия двамата глаоци какво направиха.Хайде Барцулка търчеше по екскурзии за наша сметка,ми тоя глаок Златин.Той какво направи за Приморско.
3.
аз
11.02.2015 15:28:06
8
17
До Герб
Ако ми кажете едно хубаво нещо, което се е случило в Приморско, докато е Германов кмет, ще гласувам за него. Само че освен дребните проектчета, които минаха незнайно как, не виждам нищо, ама нищо хубаво. Нито улиците ни като улици, абе пълен ужас е. Трябва да си пълно перде, за да имаш нахалството да имаш претенции за нов мандат.
2.
Герб
11.02.2015 14:29:56
9
15
Ще гласувам за Герб само в случай че в листата за Об.съветници не фигурират Манол,Милчо, Миглена и Златин.А като кмет сигурно ще подкрепя Димитров.
1.
приморчанин
11.02.2015 12:33:11
15
15
Кмет за следващия изборен мандат на община Приморско ще бъде отново Димитър Гермонов,и другите кандидатури не са лоши ,напротив,всички те заедно в общински съвет много добре работят,за което и резултатите са на лице !!Пожелавам им здраве и мирна и спокойна надпревара !!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори