×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Созопол номиниран за световна награда "Туризъм на утрешния ден"


Созопол номиниран за световна награда "Туризъм на утрешния ден"
Предимството на Созопол е богатата му многовековна история, запазените забележителности от античността, Средновековието и Възраждането
04 Февруари 2015, Сряда, 13:15 ч.

Българският град се конкурира със столицата на Словения - Любляна, както и със североизточния бряг на Тайван

Созопол е сред дестинациите, номинирани за световната награда "Туризъм на утрешния ден". Категорията, в която се представя българският град, е за най-добра дестинация за 2015 г. Созопол се конкурира със столицата на Словения - Любляна, както и със североизточния бряг на Тайван, съобщава dnevnik.bg.

Предимството на Созопол е богатата му многовековна история, запазените забележителности от античността, Средновековието и Възраждането. Отчетено е, че в миналото градът е пострадал от презастрояването, негодната канализация и замърсяването на плажовете, но се е справил с това. В същото време организаторите на класацията отчитат, че градът е един от шестте члена на Лигата на историческите достъпни градове, благодарение на участието в която е подобрил грижата за културното си наследство и е осигурил достъп до него на хората с увреждания. Плюс е и участието в бъдещата мрежа от девет антични селища в България, Италия и Испания, които да приемат туристи със специални потребности.

Световният съвет по пътувания и туризъм връчва награди в шест категории, между които е и категорията "Дестинация", в която е номиниран българският град. Останалите са "Общност", "Околна среда", "Иновации", "Награда на хората" и "Устойчив бизнес".

Победителите ще бъдат обявени на 15 април. Дотогава всеки от номинираните ще бъде наблюдаван и проверяван от членове на Съвета за световен туризъм и пътуване.

Посещението в Созопол ще се състои между 8 и 10 февруари.

Обекти в Индия, САЩ, Испания, Фиджи, Гватемала, Йордания, Южна Африка, Великобритания са номинирани в останалите категории.


В категории: Созопол


24
Коментара
24
Коментара по темата
24.
друг
20.03.2015 16:07:01
0
0
Прав си едно голяма нищо!Слънцето и море правят града, само че хората в България все повече обедняват , а цените през лятото са доста солени
23.
мнение
20.03.2015 16:04:16
0
0
Бях в Созопол преди няколко дни пълно село през зимата, няма никакъв живот, пусто безлюдно,скучно и даже некрасиво, няма къде да се разходиш, къде да пиеш кафе , а не дай се да се разболееш
22.
МЛАДЕЖ
17.02.2015 17:24:25
1
1
Ето защо Созопол се превърна в село-защото ЗЛОБАТА ,ПРОСТОТИЯТА ,ЛОШОТИЯТА СА ЗАПАЗЕНА МАРКА -НАЙ-ВЕЧЕ В СТАРИЯ ГРАД.Защо ми се струва ,че присадените в Созопол за година две стават дори по-злобни,прости и лоши.Не бих останал за нищо на света в това гнездо на аборигени.Не е далеч зимата ,когато дори и лятото ще си останете сами.НЯМА МЯСТО ЗА МЛАДИ ХОРА В ТОЗИ КОШЕР НА ОСИ!!!
21.
ха
11.02.2015 09:06:19
2
7
Защо се чудите? Кметът е стар покерджия- цар на блъфовете. Само едно не му е ясно, че истината рано или късно излиза на яве. Ние ще чакаме.
20.
свой
10.02.2015 21:08:09
1
6
Вчера ни посетиха,днес вече няма осветление в стария град.Дали това не е отмъщението на Поньо за красноречивите коментари!
19.
аз
09.02.2015 14:47:34
5
1
Боже, колко злоба има по тоя свят, Боже!
18.
Созополчанка
09.02.2015 12:49:25
3
5
Въпросният Ядосан, със ресторанта по алеята, с положителност през 90 те е ходил с анцуг и бухалка в ръка. Стилът му и поведението му е на типична безмозъчна мутра-приват. Мина времето, в което на всеки обект имаше стикер-ВИС или СИК и можеше да заплашваш безнаказано. Примири се с този факт и се откажи от ръмженето. Всъщност...ясно е откъде идва яростта му и той сам си го казва " гаражите ви са превърнати в магазини". Завист човешка! Не ти е лесно да бачкаш на кредит, и можеш само да злобееш и завиждаш, че хората в Созопол имат възможност да дават магазини, офиси и квартири под наем. Ами, Ядосан, не сме виновни, че си от някое дълбоко село и няма как да даваш под наем гаража пред родната си колиба. Затова си кютай и си плащай кредита, да не останеш без заведението си.
17.
до ядосан
09.02.2015 11:29:53
3
7
Ядосан, спри малко, успокой се, пяна имаш от ярост, но нещата, които казваш нито са от вчера, нито ще се решат утре. Обиждащ обаче много гнусно. Кочинки може и да има пред къщите на мнозина "присадени" созополчани, но не и на кореняците. Ако ние сме направили гаражите си на магазини, ти ядосан на СКАЛИТЕ ли си направил заведение? Явно и ти си го направил не където трябва, така че си прибери оплювките, да не изпратим и ние глобяващи при теб. Градът не е мръсен от струпани дърва за огрев, но и тях да ги нямаше, градът пак щеше да е пуст. Градът ни страда от липса на нормални младежи, на млади хора, които да променят облика му, средата му. Защо? Защото няма какво да работят и се изнизват в големите градове. Това е болната тема, а не кой каква греда има в окото си.
16.
ядосан
09.02.2015 11:13:12
6
3
Сега и масите по южната алея ви вадят очите.Аз имам заведение там и за три месеца там си вадя хляба за цяла година че и кредита си плащам.А вие дървените философи вземете си изчистете кочината на улиците пред вас.Всеки хвърля и слага където му падне дърва и всякакви боклуци по тротоарите за да са ви чисти дворовете,изхвърля безразборно строителни отпадъци където му хрумне.а гаражите ви са превърнати в магазини.После нямало места за паркиране.Иначе претенциите ви са много големи,вземете поправете първо своите действия и после искайте.Ако съм на градската управа ще ви нахакам едни яки глоби.ама тогава пак ще ревете.Продължавайте да не виждате гредата в собствените си очи, а сламките в чуждите.
15.
realist
09.02.2015 10:24:56
5
3
xaxaxax rabotni mestaa v sozopol xaxa za kakvo sa vi beee vsichki sozopolchani shte umrat ot marzel tolkova marzeliv narod nikade nqma VSE NEDOVOLNI I MRANKASHTI I VSICHKI DO EDIN MARDI
14.
до № 11 и от мен
09.02.2015 09:03:48
3
7
Когато истината боли и компютрите са ти виновни, то ти си взел-дал.
Скъпа/и/ съгражданино /ке/,всички ние обичаме Созопол колкото го обичаш и ти. Разликата между нас е,че ти обичаш тези, на които плащаме с нашите данъци да го управляват повече, отколкото ние. Няма лошо, стига заедно с хубавото да виждаш и обратното.
Първо: не е вярно,че "негодната канализация и замърсяването по плажовете" /цитат от материала/ са нещо, с което тези, на които плащаме са се справили. Така лие? Нима ще отречеш,че нямаме пречиствателна станция??? И сега, ако делегацията констатира тази откровенна лъжа, ние ле ще сме виновни?
Второ: Защо не пишете цялата истина,че номинацията е за обектите на Фондация "Созопол" като туристическа дестинация, а не града Созопол?? Ами ако Паметниците на Културата се намесят и заявят колко незаконно са изградени тези иначе красиви за незнаещите чужденци обекти, кой е виновен??? Нима, ако си наш съгражданин /ка/ не знаеш,че нищо общо нямат тези зидове с малкото останки на града, които бяха скрити в новите зидове?
Ако тези неща станат известни на Комисията, няма никакво значение кой е шовинист и кой местен патриот, нали?
Останалите написани груби грешки в политиката на управляващите Созопол също са верни, и не са само те, но не са от значение за тази номинация.
А иначе и аз съм съгласен,че работни места и инфраструктура са много, в хиляди пъти повече нужни отколкото един стадион и басейн, пък било те и златни. Няма лошо,че на теб това не ти пречи, но не се опитвай да променяш нашето мнение. Наше е правото да оценяваме тези, на които плащаме.
13.
До 11
08.02.2015 20:58:00
2
7
Уважаеми, ако смятате, че всички пишем от един компютър, значи желаещите да пишат на този компютър са хиляди. Да не сте сляп, да не чувате и виждате какво говорят туристите, и колко от тях никога не повтарят почивката си в Созопол? В Созопол условията на живот са по-зле от едно село. За всичко се ходи до Бургас. Дори, ако имаш работа във ЕВН,трябва да ходиш до Приморско, което е срам и позор. Едно Приморско, дето беше село. Между другото, как да стигнеш до Приморско, ако нямаш кола, като цялото южно черноморие е откъснато от Созопол и трябва да се ходи до Бургас, а след това оттам до Приморско, Царево, Ахтопол.Пълно безумие.
12.
Кристина
08.02.2015 20:25:54
2
9
Хората пишат не защото са "анти", а защото ги боли за града им. Кое не е истина? Къде са лекарите-специалисти, къде е поликлиниката, къде е автогарата? Има ли в Созопол един магазин, в който можеш да си купиш обувки, или някаква дреха? Ами новият квартал Буджака? Как се прави квартал без инфраструктура? Има ли транспорт до там, има ли магазин, кафе, аптека? А как да стигне човек до археологическите забележителности, като за да се разходи до стената, трябва да се движи в индйска нишка и да се чуди как да заобиколи масите на заведенията? По коя алея точно можете да се разхождате? Може би покрай кея, като вървите срещу колите, защото тротоарите са паркинг? Безпомощни сте с коментарите си, защото нямате доводи. Само гол шовинизъм.
11.
до групата анти Созопол
08.02.2015 18:08:29
8
3
Чета и не вярвам на очите си.Надявам се групата анти Созопол да са едни и същи една шепа загубеняци които пишат от едни и същи компютри.Града ни е номиниран,за него се говори,а те плюят ли плюят.После искали туристи искали реклама,ами вземете се наредете,пред членове на Съвета за световен туризъм,които ще наблюдават и проверяват града ни и си изсипете цялата злоба.Голяма услуга ще направите на града ни пък имената ви може да останат записани в новата история на СОЗОПОЛ.
10.
Жалка работа
08.02.2015 01:28:52
2
14
Смешни ставате с този сляп шовинизъм! Градът се е превърнал в село. Погледнете площада в Стария град, точно на пъпа на Созопол да е пълно с казани с царевица, сладоледи, замразени сокчета, пици. Погледнете плаж Хармани и кръчмите-бараки около него, като от всяка барака се разнася различен вой на чалга певачка. Дюнери, скара се пече направо на пътя, гащи се развяват. Не случайно й викат Весела Уличка явно, но не е весело, а е жалко и тъжно. Къде ни е автогарата, къде ни е поликлиниката, имаме ли нормални магазини за пазаруване? Да, стадион на европейско ниво ще има, що не, нали всичкото ни друго е наред.
9.
до №6
07.02.2015 23:48:12
2
19
Хората не са неблагодарни, въпросът е в това, че градът се съсипва. Това е факт! Няма начин да си от Созопол и да не си имала поне няколко разговора с хора, които години наред са идвали тук на почивка, а сега са отвратени и отблъснати. И тия хора няма да ги замести нито поклонически, нито вампирски, нито какъв да е друг "гениален" нов вид туризам, защото тези туристи по трасето автобус-църква-автобус не дават и лев за услуги и стоки, освен може би за някоя и друга църковна свещ....
8.
до №5
07.02.2015 23:28:32
2
12
№5, има едни книжки за Пърси Джаксън, та там едно дете циклоп, за да не бие на очи в света на нормалните хора, се пръскаше с един спрей - някаква вълшебна мъгла, и всички го виждаха не като циклоп, а нормален човек с две очи. Та седя и се чудя, ти и останалите от кликата ви, дали точно това се мъчите да направите - да ни хвърлите и на нас една мъгла, та да видим в колко красив град живеем. Ама драга, то вече се получава малко като мятане на пясък в очите, щото проблемите на града просто ни ги избождат! На кое да се радваме по-точно? На безработицата, на отвратителните улици или липсата им в новите райони на града, на циганията по търговските улици, на решения въпрос с паркирането, на перфектното отводняване при обилен дъжд, на нивото на образованието в общината, на вонящия на конски фъшкии център на стария град или на мръсното море, което отблъска и без това намаляващите туристи, с което и доходите ни от година на година намаляват? Или може би на новия великолепен стадион, строен с нашите пари като данъкоплатци, който, ако се вярва на слуховете, се подготвя за дългогодишна концесия на ... познайте кой?
7.
Анита Мейзнер
05.02.2015 16:17:55
3
8
Созопол е сред дестинациите, номинирани за световната награда "Лайната на утрешния ден".
6.
saglasna
05.02.2015 16:00:49
5
2
saglasna sam s № 5 nooo za sajalenie grada e hubav nooo horata sa neblagodarni i nemogat da ocenqt dori i tova koeto imat. i koito i d ae na vlast shte izlivat sashtata pomiq varhu mu VSICHKI ZNAQT DA LAQT. KUCHETA KOLKOTO SHTESH :D RADVAITE SE CHE STE OT SOZOPOL I OCENETE GRADA SI POKAJETE CHE IMA PONE MALKO, KASCHE DOBRO I V CHERNITE VI I ZLOBNI SARCA I DUSHI!!!!
5.
do Skamnia i blabla
05.02.2015 15:32:50
8
2
Някои хора, като вас така усилено се подготвят за дъждовни дни, че не се наслаждават на днешното слънце. Радвайте се бе хора на всичко хубаво свързано с града ни,за какво ви служи всичката тази злоба, пак обръщате всичко на политика, ако сте вие на власт всичко ще се оправи сигурно с магическа пръчка.Страхотно е да подкрепиш града си във важен за него момент,като този,защото градът ни е най-прекрасното кътче в България! Бъдете добри, радвайте се и се гордейте с нашия град.И помагайте с труд, идеи, проекти, с опазването на чистотата, с опазването на всичко построено и благоустроено.....
4.
blabla
05.02.2015 08:49:20
3
8
За администрацията вярно го е написал човека- всичко е роднини познати, добри приятели, на познати познати....
И колко работа вършат и на колко банкети и почивки и командировкиии..?
Иначе града си е град- хубав.
3.
do Skamnia
05.02.2015 07:20:34
7
9
Искам да добавя към тази красива картина, която си добавил/а следното:
...и в Созопол вече няма злобни, проклети и неграмотни хора, завиждащи и от нямане какво да правят, по цял ден пишат злобни коментарчета ;) Повярвайте ми !!!
2.
zlatina
04.02.2015 17:26:26
5
3
sozopol e moiat grad. krasivo mestopolozenie priroda plazove s siten piasak mek klimat. raisko katce. samo precistvatelna stancia triabva da se postroi mnogo ni e nuzna reklama na grada i da se pomisli za rabota na mladite. za drugo...zdrave.
1.
Skamnia
04.02.2015 16:10:34
6
14
Чудесна новина-подготвена за печат на 1 април[денят на хумора и шегата,по точно лъжата],но излезла в медиите по рано.Градът се справи с многото проблеми като-презастрояването[сега се правят малки едноетажни сгради с огромни дворове,тип-английска ливада],канализацията работи перфектно,улиците и плажовете греят от чистота като момина сълза,общинският съвет-избран от най- образованите и честни жители на града-работят в ползу роду,кмета Рейзи-не лъже и не краде,няма наши,няма ваши.Милиони хора от цял свят желаят да се заселят в Созопол, но щастливците са малцина.P.S.Повярваш ли на това ще повярваш на всичко.Д. Х. Чейс
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори