×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ започва атестация на кметовете си


ГЕРБ започва атестация на кметовете си
Йорданка Фандъкова е безспорната любимка на Бойко Борисов и със сигурност отново ще бъде кандидат-кмет на ГЕРБ за столицата
29 Януари 2015, Четвъртък, 12:56 ч.

Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов ще се срещна с местните структури, за да определи каква е подкрепата към техните управници
Ръководството на ГЕРБ започна атестация на кметовете си и ударна подготовка за местния вот наесен. Те имат градоначалници в 83 общини, сред които 14 областни градове. На практика държат и още една област - Перник, след като бившият кмет Росица Янакиева стана депутат, а общинският съвет назначи служебен кмет от ГЕРБ. Поставят си за цел да вземат почти всички областни градове и да разширят присъствието си в по-малките общини, пише "Преса".

Първият етап от атестацията ще мине под знака на обиколката на зам.-шефа на партията Цветан Цветанов във всички областни структури. Той вече беше в област Перник, посети Радомир и Брезник, придружаван от областния управител Ирена Соколова и областния координатор и депутат д-р Вяра Церовска, които са двете най-сериозни кандидатури на партията за кмет. В Смолянско пък стегна общинските структури.

Освен чрез преки впечатления на Цветанов в момента ръководството на ГЕРБ събира информация за работата на кметовете и с други средства - чрез вътрешни социологически сондажи, като успеваемост с европроекти и като популярност сред бизнеса. Номинациите за кмет ще бъдат издигнати по-късно от общинските конференции, но последната дума кой да е кандидатът ще има Изпълнителната комисия.

Изборите за градоначалници наесен са ключови за партията, защото от резултатите ще зависи дали тази коалиция ще оцелее, смятат в ръководството на партията. Ако ГЕРБ разшири изборната си география, а реформаторите не успеят да вземат поне една кметска позиция на областно ниво, възможно било и преформатиране на управляващата коалицията. След местния вот патриотите може да бъдат отстранени елегантно от властта, защото на ГЕРБ ще им е нужна доста по-широка подкрепа за президентските избори през 2016 г. И ще разчитат и на гласовете от ДПС поне на балотажа, разказаха депутати пред „Преса". Реформаторите се заканиха да пробият в Пловдив и Плевен. Те ще лансират своя кандидатура и в София, за да покажат, че подкрепата за Фандъкова в столицата не е безспорна. Засега лансират името на здравния министър Петър Москов, чийто рейтинг скочи главоломно, след като защити медиците от ромските нападения. Депутати от ГЕРБ обаче са на мнение, че „май си правят криви сметки", защото подкрепата за него в столицата не е толкова висока, посочва изданието.

За девет от най-големите градове кметските кандидатури са ясни и безспорни - това са Йорданка Фандъкова - за София, Димитър Николов - за Бургас, Иван Портних - за Варна, Атанас Камбитов - за Благоевград, Живко Тодоров - за Стара Загора, Иван Тотев - за Пловдив, Пламен Стоилов - за Русе, Даниел Панов - за Велико Търново, и Таня Христова - Габрово. Кметът на община Банско Георги Икономов също има отлична атестация още отсега.

В Смолян ГЕРБ най-вероятно ще издигнат досегашния кмет Николай Мелемов, макар че левицата също има сериозен потенциал и бившият кмет Дора Янкова се заканва БСП да отговори подобаващо. Нищо чудно обаче там човекът на Борисов да иде на балотаж с човека на Местан, защото на последните парламентарни избори ГЕРБ получи 18 424 бюлетини, ДПС - 12 218, а БСП - едва 9748.

Кметът на Плевен Димитър Стойков вече е дал заявка, че иска да се бори за втори мандат, но в партията не бързат с отговор дали той ще е техният човек. Проблемът е, че Стойков често попада в различни скандални ситуации, а с плевенския депутат Владислав Николов са в много тежък конфликт и дори миналата година се наложило лично Цветанов да ги помирява.

Много голяма въпросителна виси и над кмета на Пазарджик Тодор Попов, когото ГЕРБ подкрепи през 2011 г. Сега обаче хората на Борисов и Цветанов се оглеждат за друга кандидатура, която да не е заплетена в бизнес интереси. Съмненията към Попов ескалираха, след като показно беше застрелян началникът на кабинета му - 33 годишната Татяна Стоянова.

Не е 100% сигурно и дали от ГЕРБ отново ще заложат в Добрич на Детелина Николова, която има три кметски мандата зад гърба си - два с тяхна подкрепа и един - от НДСВ.

За Кърджали и Хасково обаче отсега се правят стратегии как да се направи пробив.
Кандидатът за кмет на ГЕРБ в бастиона на ДПС - Кърджали, е Илия Илиев. Той излезе срещу Хасан Азис и преди четири години. Проблемът е, че там на балотаж БСП досега винаги подкрепя кандидата на движението и не е ясно как ще постъпят тази година, след като отношенията им на централно ниво се влошиха.

Много сериозни усилия ще направи ГЕРБ в Ловеч, за да разбие властта на БСП в този червен бастион. Там най-вероятно кандидат за кмет ще бъде депутатът Корнелия Маринова. Още един депутат от ГЕРБ - Любомир Христов от Шумен, го подготвят да се хвърли в кметската надпревара. Той е втори мандат депутат, инженер, говори турски и руски и е много добре приет в региона.

За Враца, Видин и Монтана също се правят специални стратегии и партийното ръководство ще хвърли доста усилия, за да излъчи най-добрите кандидатури. За Враца се обсъжда кандидатурата на депутатката Петя Аврамова, но не е изключено Борисов да провери каква е подкрепата за бившия кмет и социален министър Тотю Младенов, който в момента е негов съветник.

Във Видин, където ГЕРБ се провали, но и БСП не успя да излъчи стабилно управление, хората на Борисов смятат, че имат сериозен потенциал за победа тази есен. В момента се оглеждат за перспективна кандидатура, но набелязани имена още няма. За Сливен има специално поръчение към местната организация да мобилизира повече гласове. Тъй като имат министър оттам - Десислава Танева, от ГЕРБ разчитат, че ще успеят да съберат повече симпатизанти.

Много любопитен е казусът с Кюстендил. Това е може би единственият областен град, в който е възможно ГЕРБ да не издигне свой кандидат за кмет, а да подкрепи досегашния Петър Паунов, намекват запознати с партийните дела. Паунов е в много добри отношения с Бойко Борисов, а и местната структура на партията там не е достатъчно силна. Така ще бъде отслабена кандидатурата на БСП и на Мая Манолова за градоначалник на родния й град, обясняват гербери.


В категории: Политика


3
Коментара
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 0
3
Коментара по темата
3.
кофти кифли в общинския съвет
30.01.2015 20:48:15
0
0
А атестат на общинските съветници от ГЕРБ КОГА ЩЕ ИМА. Десетката в общинската ранг листа Виолета Илиева ,счупи от заплхи и рекет директори и учители да гласуват преференциално за нея на парламентарните избори. Тази полит агитаторка с комунистически методи пак искате да правите директор на РИО и пак тази безмълвна кифла от общинския съвет ще ния редите като цвете на ГЕРБ. Срамота бе депутатино Бойчев, толкова млади хора има от десетката нагоре. Аиде зарежи сервитьорския билежник и си сложи главата на раменете а не на бара. Петко Танев общинския рекетьор ще изтръскали с 20 бона Вили смотовили за поста. Така както търгува с назначенията през предния мандат. Да има бели парички за черни ГЕРБЕРСИ изборчета.
2.
стига лапане
29.01.2015 16:23:50
1
5
Никога повече КРАДЦИТЕ от герб,видяхме ги какво могат !!!!!
1.
член на герб
29.01.2015 10:54:31
0
7
Каквото и да атестирате,критерият е ----Унгария,чехия,гърция,турция и прочие в социално-икономически план и Москва в политически и стратегически
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори