×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Поморие Иван Алексиев: Д-р Васил Костадинов руши репутацията ми чрез позоваване на псевдозакони


Кметът на Поморие Иван Алексиев: Д-р Васил Костадинов руши репутацията ми чрез позоваване на псевдозакони
Спорът е за помещението в МБАЛ-Поморие, в което се намира бургаската медикодиагностичната лаборатория „Лина“. Алексиев е категоричен, че е провел законен търг, с който ще дойде софийска фирма
26 Януари 2015, Понеделник, 12:00 ч.
Автор: Флагман.бг снимка: архив

Община Поморие отговори на МДЛ“Лина“ в сложния казус с лабораторията


В отговор на отправените от д-р Васил Костадинов, управител на МДЛ „ЛИНА“, твърдения към Община Поморие и в частност към мен, като кмет на Община Поморие (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), за незаконосъобразни действия във връзка с провеждането на търг за отдаване под наем на помещението на медико-диагностична лаборатория на МБАЛ Поморие, заявявам следното:

1. МБАЛ Поморие е публична общинска собственост и като такава нейните помещения подлежат на отдаване под наем чрез търг или конкурс, съгласно Закона за общинската собственост. Това е и предписанието към Община Поморие след извършена от Сметна палата проверка. В тази връзка считам, че квалифицирането на законовите процедури като „принудителен опит за изземване на лабораторията” е меко казано   неуместно и граничи с популизъм. Собственикът на МДЛ „Лина” не се яви на търга под претекст, че не е получил уведомление, въпреки че датата на търга  беше определена и оповестена както на официалния уеб сайт на Община Поморие и информационните табла, така и в национален ежедневник, съгласно изискванията на Закона. Главният лекар и управител на болницата също беше уведомен за предстоящия търг. Явиха се две фирми, една от които спечели и подписа договор с Община Поморие.
2. Относно умишления опит за манипулиране на общественото мнение с твърдението, че „ Общинският съвет вади от активите на лечебното заведение единствено помещенията на лабораторията и ги отдава на търг”, на същата дата, когато беше проведен търгът за лабораторията, се проведе и търг за лекарските кабинети, находящи се в МБАЛ Поморие.
3. Относно неотговарящите на истината справки, че „законът позволява публична общинска собственост да бъде отдавана за не повечe от 5 години”: чл. 14, ал. 7 от ЗОС гласи: „Свободни имоти или части от тях - публична общинска собственост, могат да се отдават под наем за срок до 10 години при условията и по реда на ал. 2 след решение на общинския съвет”.
4. Вярно е твърдението, че МДЛ „Лина” има сключен договор с МБАЛ „Поморие”, но за съжаление незаконосъобразните договорни отношения не могат да бъдат мотив за извършване на незаконосъобразни дейности. Съгласно Законът за общинската собственост фирмата, стопанисваща медико-диагностичната лаборатория, трябва да има сключен договор с Общината. Такъв липсва и може би по тази причина до сега действащата лаборатория, в продължение на 14 години, не е плащала наем за помещението.
5. Относно твърдението, че с моя Заповед от 2013  г. Община Поморие отдава за безвъзмездно ползване на многопрофилната болница Отделение по нервни болести, Отделение по педиатрия, Отделение по акушерство и гинекология, Отделение по хирургия, Отделение по образна диагностика, помещения за клиникодиагностични структури, естакада и асансьор е в следствие на решение на Общински съвет № 406/20.12.2012 г., след което трябваше да се подпише договор за управление на МБАЛ Поморие. В следствие на отказа на главния лекар да подпише договора за управление, той като управител на МБАЛ Поморие, няма право да преотдава общински помещения включително и за клинико-диагностична лаборатория. С решение на Общински съвет № 976/29.04.2014 г., отпада т.7 от предходното решение и се взима решение за провеждане на процедура за публичен търг с явно наддаване. Търгът е проведен на 26.11.2014 г., където МДЛ „Лина” не е подала заявление за участие и не е участник в него. Договорите между МБАЛ Поморие и МДЛ „Лина” са нотариално заверени и вписани при съдията по вписванията на 04.12.2014 г. т.е след провеждането на търга.
6. Няма влязло в сила Решение на Областния управител на Бургас г-н Вълчо Чолаков за отмяна на проведения от Община Поморие търг.
7. Спекулативните твърдения на  д-р Васил Костадинов, че „общинската болница ще трябва да направи ненужен разход на средства, понеже софийската фирма, спечелила незаконния търг,  няма  сключен договор с Регионалната здравноосигурителна каса, за да извършва дейност на територията на МБАЛ-Поморие” не отговарят на истината. Първо, търгът е абсолютно законен, а кандидатите, заявили участие представят необходимата документация, съгласно установените от Закона и Наредбите на Общински съвет – Поморие изисквания, едно, от които е именно действащ договор с НЗОК. Ако това условие не е изпълнено, фирмата нямаше да има възможност да участва в търга. Фирмата, спечелила търга, отговаря на всички изисквания  и е представила сертификат и договор със Здравната каса.  Нещо повече, управителят на болницата съвсем преднамерено е прехвърлил сертификатите на болничната лаборатория на МДЛ „Лина” и в момента лабораторията, която функционира в МБАЛ Поморие е без сертификат.
8. Относно закупената техника по ОП „Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 год.“: Община Поморие, в качеството й на собственик на сградата на МБАЛ Поморие не е уведомена от МДЛ „Лина” за участието й в такъв проект и няма отношение към проекти, спечелени от частни инвеститори. Безвъзмездната помощ, отпусната по тях е в полза на бенефициента (в случая МДЛ „Лина”). Собственик на закупеното оборудване е МДЛ „Лина” и като такъв тя има право да разполага с него както намери за добре.

Община Поморие не е спирала да подпомага финансово търговското дружество МБАЛ Поморие, защото усилията ни са насочени именно към това да осигурим съществуването и медицинското обслужване на болницата. Нещо повече, в момента Общината разработва проектно предложение за внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на болницата по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. Предстои кандидатстване с проект за доставка на ново специализирано болнично оборудване и провеждането на обучителни курсове и семинари. Реализирането на всички тези проекти ще доведе не само до запазване на болницата, но и до развитието й като такава, предлагаща качествено здравеопазване.
В заключение на гореизложените аргументи, бих искал да кажа, че използването на публичното пространство за отправяне на обвинения, без доказателства, подкрепени с позоваване на псевдозакони, подлежи на наказание според българското законодателство. Надявам се, следващият път, когато д-р Костадинов руши репутацията ми, за да защити частните си интереси, въвеждайки гражданското общество в заблуждение, да вземе това предвид.

В категории: Поморие


43
Коментара по темата
43.
Трифон Зарезан
14.02.2015 17:02:57
0
2
За 4 години Ванко се превърна от голям Нещастник в Голям крадец
42.
Трифон Зарезан
14.02.2015 17:02:57
0
2
За 4 години Ванко се превърна от голям Нещастник в Голям крадец
41.
Пенсионер
14.02.2015 15:48:14
0
2
Видях им "докторите и лаборантките на Рамус"-мед. сестри.За толкова време в Поморие не назначиха нито лаборанти нито доктори.Ето защо искат помещението на лаб. Лина -лаборатория с авторитет на утвърдено място. Като искат конкуренция защо не наемат друго помещение? Сега , ако изгонят лаб. Лина с кого ще се конкурират-с баничарниците ли?
40.
Общински съветник
14.02.2015 15:32:28
0
1
МБАЛ Поморие е лечебно заведение с голямо значение. Не може да се търгува като с баничарница. Защо , след като 14г. лаборатория Лина " не е плащала наем" Общината не се е заинтересувала кой се разполага в нейната собственост?Как така едва през четвъртата мандатна година Кметът и Председателят на Общ. съвет се сетиха за това и най-нелогично предложиха помещението на Софийска фирма, която от 2 год. работи на територията на гр. Поморие и не успя да се наложи. Освен това предлага по-високи цени и неизгодни условия за пациентите .Отговорът е -предходните Кметове мислеха за хората от Общината , а не за джоба си.
39.
вяра
03.02.2015 11:34:18
1
1
до разочарован: Поинтересувай се малко какво става около теб и в града, в който живееш. Калта е неизменна част от създаването на нещо хубаво за жителите на града и за туристите. Всеки знае да мърмори, но малко правят усилия да променят това което не им харесва.
38.
a de
29.01.2015 11:16:34
2
3
Нещо не вдявам аз. Техниката на тая Лина си я вземат и си правят лабораторията някъде близо пак до болницата. Къде е проблема? Че са се цопнали вътре и стават монополисти без да плащат наем е едното. Голямо реване за няколко стаи. Никой не им е казал няма да има лаборатория в Поморие. Като лапнеш нещо и трудно се разделяш
37.
Батето
28.01.2015 23:09:54
4
3
Д-р Васил Костадинов един от най-големите мошеници, защото разчита все на членове на БСП, ДПС и ГЕРБ. Хвърля пари като луд за щяло и не щяло. Основните му козове са Георги Пъздеров - шеф на РЗИ - Бургас и зам. кмета по здравеопазването д-р Лорис Мануелян.
36.
разочарован
28.01.2015 15:42:10
3
6
И сега какво следва? Вместо да реже лентички и да дава предизборни обещания кмета разрушава и малкото останало уважение което имахме към него.Кмете,кмете насила ще ни накараш да изберем пак Златанов.За твоите 4 години управление само кал и несбъднати мечти.Как така 3 години съвсем нищо не направи ,никакви инвестиции не привлече ,а дори си тръгнал да гониш тези които въпреки твоето безхаберие успяха да спечелят практически европроект. На където и да се обърна само кал и разочарование.
35.
===
28.01.2015 13:57:52
3
6
Герб ще загуби изборите в Поморие .Сами си пожелаха тази съдба.
34.
глас
28.01.2015 12:46:45
5
3
Въпреки всичко следващия кмет ще бъде Иван Алексиев.
33.
траст
28.01.2015 10:01:51
3
3
А ти откъде знаеш , че другата лаборатирия и тя няма да работи качествено?И как ще се довериш какво ти казват някакви лаборатки за съвет , а не доктора ти?И откъде знаеш , че имат по трийсет години стаж, а в другата лаборатория нямат?И защо обвиняваш за какво става в здравеопазването общината?и изобщо някакви глупави твои изводи за има какво да се пише , че да се поддържа темата!
32.
власт
28.01.2015 09:33:24
2
1
Сметната палата сигурно Ви даде указания да направите търг за одитор и разработена концепция на стойност 24000 лв. и като назаначите този одитор парите към Болницата ще потечат през ръкавите и крачулите. Не мога да разбера кой умен в Общината Ви дава такива акъли и стигам до заключението че това са хора които нямат никаква представа за това което става в здравеопазването. Другия извод е да се назначи наш човек на длъжноста и да получава заплата.Пари хвърлени на вятъра от нашия джоб. Колкото до това което става в момента с лабораторията кому е нужно да се отстрани лаборатория която работи качествено с отлична апаратура и лаборанти с по 30 години стаж и като отидеш ти дават съъвети защото познават много от болестите на хората. Пациентите когато отиват там трябва да имат доверие.
31.
Виолета Петрова
28.01.2015 09:05:01
2
4
Репутация,кмете се гради, когато правиш нещо добро за поморийци.
Д-р Костадинов има такава-добра репутация!!!
А Вие спрете и се замислете,пък и с признайте, че ще загубят поморийци от вашите "решения"
30.
петър виолетов
28.01.2015 08:53:55
1
4
Ако си болен и не отидеш на лекар да те прегледа, доктора ли ще ти е виновен за това , че си болен?същата работа и с лаборатория Лина , не подали документи , не участвали търга и сега хората са им виновни аман от монополисти с фасон.
29.
Мери
27.01.2015 23:40:09
1
7
Киро, да знаеш случайно, защо кмета реши да въвежда ред на четвъртата година от мандата си? Другият безхаберник - зам. кмета по здравеопазването не знае ли какво се случва в болницата? Или може би чак сега имат интерес от "въвеждането на реда"?
28.
Киро
27.01.2015 20:33:35
5
4
Прав е кмета, иска да въведе правила и ред, само че предизборна истерия и лични интереси, и двама трима платени драскачи са си повярвали, поморийци не са глупави...
27.
Pomo
27.01.2015 18:46:27
3
5
Кмете всички знаем кой ти пише отговорите и членовете. За три години не разбра ли че тези юристи освен за е...е за друго не стават.
26.
Тантра
27.01.2015 16:38:09
4
4
Прости им Кмете, те не знаят какво правят!
25.
pomo
27.01.2015 16:37:34
5
6
За този човек, който благодарение на поморийската глупост стана кмет, единствената възможна репутация е тази на баничаря!
Той до оня ден не правеше обществени поръчки -има издадени 16 акта по ЗАНН, сега направил такава??? Кой знае как?
24.
bate Sasho
27.01.2015 16:19:58
4
6
На кмета дните са преброени
23.
Помориец
27.01.2015 15:06:28
5
7
Кмете, кмете, то не бяха сини зони, то не бяха велоалей, то не бяха нагласени конкурси за отдаване под наем на общински обекти, а сега и това за капак. Но ще дойде мачка за погачка, пилците се броели на есен, а не видиш ли тази есен била изборна. Обещаваше намаление на общинската администрация, а какво получихме, трети етаж на общината който напълни с чиновници, обществен ред - безхаберници и хрантутници които чакат от нашите данъци. Престани да се праскаш с водния цикъл, а отиди в квартала да видиш на какво е заприличал и слез от лъскавия си нов автомобил, понеже стария пасат /01 20/, сигурно ти е неудобен. А и като ходиш в командировки пак с нашите пари, обърни внимание как се правят ремонти - копаеш 200м., полагаш тръби, заравяш, асвалтираш и отново копаеш 200м.
22.
опсата
27.01.2015 12:48:53
5
8
На Ваньо пицата ще му се вкисне пицата!
21.
kmeta
27.01.2015 12:45:34
5
5
Кмете бихте ли обясни ли какво е "псевдозакон"????, Боже Господи!!!!, в РБ или има ЗАКОНИ или няма закони, или работят те или не работят но "псевдозакони" меко казано е смешно да излиза от вашата уста, за това не ви ли съветват как да говорите, особено пред медии, но пък това се учи с години, а при вас последното е трудно изглежда.
20.
пик
27.01.2015 11:27:42
4
8
Кмете, опомни се точно тези разправии не ти трябват сега. Този който те е подвел уволни го . Повечето хора от града не удобряват постъпката Ви. Нека разума да надделее Д-р Костадинов е уважаван лекар и след като е вложил 600000лв за цялостно обновяване на лабораторията какво по-хубаво от това .Вместо да получи адмирации в тези времена Общината иска да го отстрани. Другите мишоци от Общинския съвет да не се крият зад гърба Ви и те да поемат отговорност за това което забъркаха с безхаберието си.
19.
нов
27.01.2015 10:23:26
4
6
Голяма грешка прави този кмет,ГОЛЯМА!
18.
петър виолетов
27.01.2015 10:12:36
5
5
който иска да работи да беше участвал в търга и внесал документация навреме
17.
семеен тепегьозлък
27.01.2015 09:51:50
3
7
На родата взеха да им се привиждат избори.
16.
Виолета Петрова
27.01.2015 09:42:30
5
6
За каква репутация говори г-н кмета, той отдавна няма такава.Просто за всички нас е ясно, че новата фирма-която никога не е съществувала на територията на гр.Поморие е платила на кмета и на д-р Енева.Къде е изискването фирмата да има минимум 5 г. взаимоотношения с Община Поморие или Общински пазари? Това изискване го поставяме там където е необходимо и го премахваме там където трябва.Когато човек вземе пари под масата, трябва да свърши и определена работа под масата.Скоро наближават избори и му трябват черни пари на Алексиев.
15.
ALT
27.01.2015 08:16:32
3
6
До 12:
1.Татяна Щерева и д-р Костадинов, също оставят много лаборанти без работа. Наемат хора без медицинско образование, 70-год.пенсионерки. А имаше период, когато 40-год.бяха стари за работа при тях. Разнасят екстременти из цялата област.
2. Започва кметска кампания - и ето елементарни компромати с/у кандидат.
3.Болницата си има управител. Защо се намесва кмета?
4.Нека да има конкуренция.
5.А Поморие е на 20км от Бургас и Несебър.Почти като Меден р-к. А неселението е няколко пъти повече.
14.
Алф
27.01.2015 07:44:30
6
4
Bobi, кое му е нормалното един икономически субект, който си има договор, да бъде изхвърлен, болницата да закепенчи, да се провали евпроект, който е донесъл на общинската МБАЛ-модерно оборудване да бъде провален, болницата да спре да има договор с НЗОК, за да може друг икономически субект да го замени. Става стани да седна! На кой му е нужно това? То вече се видя, че всеки, който си върши работата добре, може да бъде прогонен, но въпросът е на кой е нужно това! въпросът е морален, не законов!
13.
Bobi
27.01.2015 00:06:24
5
6
Аз не виждам нищо ненормално, един икономически субект заменя друг на основание на проведен търг, това в нормалните държави се нарича пазарна икономика! Само че явно тук всичко опира до преекспониране, преиначаване и изобщо изкривяване на информацията...за политически цели, много жалко.
12.
Как не Ви е срам, г-н Алексиев?
26.01.2015 22:07:19
5
11
Защо, г-н Алексиев, защо изхвърляте вече работеща лаборатория и персоналът й, който е само от поморийци. Идете и погледнете в очите жените, които са с по 30-40 години стаж, като лаборантки. Може леля ви или майка Ви да ги познават, може да си ви изследвали като малък, защото всичките са поморийки. Идете и лично им кажете, че от утре са безработни, защото сте решили, че МОЖЕТЕ да сложите на тяхно място софиянци! Това ли доживяхме, да заменяте собствените си съграждани с пришълци! Защо? Кому е нужно. Ясно е, че можете да изгоните "Лина", ама защо сега? Отговорът, защото мога, понеже чл. 5, ал.1. понеже не е спазен член 168 през 1978 година може да ви дава законово право, но не морално право!
11.
до тантра
26.01.2015 22:02:24
3
4
Ти да не си броил джобните пари на д-р Цветков?
10.
...
26.01.2015 22:00:04
4
5
Има свидетели от заинтерисованата софийска фирма които задкулистно потвърдиха даването по 30 бона на двамата.пък ти като си герберски кавал-духай супата
9.
Тантра
26.01.2015 21:35:40
4
6
Някой замисля ли се колко слага в джоба си управителят на болницата,за да може лабораторията на Костадинов толкова години да работи без наем и конкуренция?
8.
Citizen Kane
26.01.2015 20:31:06
3
7
Ами вероятно защото не е вярно...Със същия успех мога да твърдя че ти си гаден платен трол, не съдете за интелекта на поморийци по нивотo на вашия!
7.
гражданин
26.01.2015 20:16:36
4
8
А защо не коментира кмета факта,че той и Енева прибрах а по 30 000 ли? Герберски продажници
6.
седем осми
26.01.2015 20:05:06
3
4
Тъкмо щях да похваля Кмета за мащабните неща които прави за нас Помориици и ето една голяма черна точка. Не може така с лека ръка да се закрие лаборатория която е инвестирала хиляди лева за нова апаратура . Сега се сещам Общината да даде отчет колко пари са дадени на Болницата за подновяване на осторяла апаратура както правят в други Общини. Доколкото имам сведения преди са купени скъпи апарати и то от приходите на Болницата но от както Дянков отклони милиони от събраните здравни вноски Здравната каса всяка година намалят бюджетите на Болниците. Как може едно здравно заведение да се издържа с намален бюджет и увелечаване на цените на ток услуги заплати осигуровки ако Общината не помага не като прави конкурси за одитори за 24000 лева с които можеше да се разплатят част от задълженията. Кмете мисли какви работи правиш да не остане града без Болница и съветниците ти да останат с пръст в устата.
5.
Vanko 2
26.01.2015 19:56:21
6
2
Еее, започна предизборната кампания...поморийци бъдете готови за всякакви манипулации и дезинформации и много словохотливи тролове!
4.
Ванко 1
26.01.2015 19:32:21
5
10
Типичен пример за герберастки натиск и рекет. Заслужават си го кмета-феодал заспалите поморийци, вместо да го изгонят с камъни по кратуната, спят и пърдят под юргана и чакат следващия сезон.
3.
77
26.01.2015 17:47:02
3
16
Кмете какви са тези глупости които провиш никой не ти руши реномето тези които ти дават съвети те ти го рушат. Лаборатория която съществува откакто съществува Болницата с приемственост искаш да я ликвидира и след като е обновила апаратурата си . Кмете не гледаш че хората вечер няма кой да ги прегледа при нужда и трябва да отиват в Бургас защото на председателката на Общинския съвет не и се дават дежурства и трябвяше да се измисли форма да и се угодите . Там трябва да погледнете че съгражданите Ви от това не са доволни не от лабораторията Докато човет е на власт мисли че е вся и всьо важно е след това хората да те уважат .
2.
Васко
26.01.2015 17:43:16
1
10
Горкият Костадинов, не бил плащал. Ще умра от смях.
1.
медик
26.01.2015 17:34:22
0
10
Ами като не си плащаш на "вярното"място,естествено е да бъдеш "изгонен".
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Хороскоп за деня – 24 април 2024, сряда Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори